Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Kampkase kirjutas:Olen juba 10 aastat pikka otsa sõitud nii scania volvo kui dafiga ja kõigil olen lasnud alati rattad tasakaalu panna.Esimesi tuleb tavaliselt aastas korra üle lasta kontrollida tekib väike võnt võnt muidu sisse.
Aastas korra? Mina lasen paratamatult mitu korda aastas ikka rehve ümber tõsta/pöörata (jutt ikka esisillast) ja siis tasakaalustatakse ka loomulikult.
Kasutan suvel ja talvel erinevaid rehveesisillal ka erinevat laiust[suvel 385 ja talvel 315].Enne alla panekut käivad siis pingis ehk siis kord aastas .Sõidan keskmiselt 120000km aastas.
Kampkase kirjutas:Olen juba 10 aastat pikka otsa sõitud nii scania volvo kui dafiga ja kõigil olen lasnud alati rattad tasakaalu panna.Esimesi tuleb tavaliselt aastas korra üle lasta kontrollida tekib väike võnt võnt muidu sisse.
Aastas korra? Mina lasen paratamatult mitu korda aastas ikka rehve ümber tõsta/pöörata (jutt ikka esisillast) ja siis tasakaalustatakse ka loomulikult.
Kasutan suvel ja talvel erinevaid rehveesisillal ka erinevat laiust[suvel 385 ja talvel 315].Enne alla panekut käivad siis pingis ehk siis kord aastas .Sõidan keskmiselt 120000km aastas.
Kisub väga sinna rasketehnikasse ära, kuid küsiks puht sportlikust huvist, et näed sa mingit pointi ka selle rehvi/velje vahetusest talvel? Mina kasutan esisillas aastaringselt neidsamu rehvimõõte (samuti nii 315 kui ka balloone 385), mis tehasest all....kuigi olen lasknud mõlemaid (nii 315 kui 385) enne talve lamellipingist läbi (veosillas talvel loomulikult ilma küsimusetagi lamellid) . Minu omadel samuti ca. 10000 km. kuus ja kühveldan (esialgu) vaid Eestis.
P.S Ma ei mäleta, aga nüüd topitakse passi vist valikuid mõõte erinevatele sildadele ehk kui enne oli konkreetselt ära määratletud rehvid konkreetsel sillal, siis nüüd saad varieeruda nii kõrguse kui laiuse suhtes?
Viimati muutis TiitR, K Okt 05, 2011 11:20 pm, muudetud 1 kord kokku.
meil 395 on ainult lafetti kärudel ,need mis haagise pealt kasti endale sisse veab,pole seal talveks vist kunagi talvekaid pannud,suurtel treiladelgi mis 60 tonniseid eskusi veavad ei vahetata talvekate vastu,ühe samaga kuni ribadeks
Suvel on 385 ees parem selleks et ratas ei kuku igase väiksese löökauku ja muidu pehmem sõita.Aga talvel lumelobjakaga võtab päris kõvasti ujuma.Isegi 16l v8 scan mis on eest suht raske ei pressi lumelaga 385alt välja.Lamelli lõikamise teemal nii palju,naabrimehel maasturi all MT rehvid lastud lamelliks lõigata ja pidamine päris hea talvel,olen ise ka proovinud säita.Tahan talveks oma maasturile sama nalja teha.
Kampkase kirjutas:Suvel on 385 ees parem selleks et ratas ei kuku igase väiksese löökauku ja muidu pehmem sõita.Aga talvel lumelobjakaga võtab päris kõvasti ujuma.Isegi 16l v8 scan mis on eest suht raske ei pressi lumelaga 385alt välja.Lamelli lõikamise teemal nii palju,naabrimehel maasturi all MT rehvid lastud lamelliks lõigata ja pidamine päris hea talvel,olen ise ka proovinud säita.Tahan talveks oma maasturile sama nalja teha.
Lamellimine kestabki neil rehvidel vast talve vastu, kevadel lamellid kadunud ja uhavad niisama edasi. Krt, mul on poisid mu enda firmas niimoodi sõitnud kohe-kohe 10a. ja vanast firmast kus ma nad kaasa võtsin, veel 2..3 a.
P.S kevadel, ilma lumeta korjan veosillast lamellid ära ja kui kannatab, siis rändavad riiulisse järgmist talve ootama, kui, ei siis kas protti või prügimäele....kevad-suvi-sügis kasutan kõvemat tavaklotsi.
Tere,talv on jah tulekul,pean ise kaa mõtlema hakkama mis ette võtta,talvekaid ei raatsi nigu uusi osta ,vintsi jaoks tahaks ka raha kõrvale panna,kas siis fedimatele augud ette ja naelutada ,seal kuubikut veel palju,või siis Tartus pidid lamelli kuidagi tegema,põletamisega või mis tehnoloogiaga ,pole uurind täpsemalt.
Samas siin soomes on ka sissekeeratavaid naelumüügis,kuid see on suht kallis lõbu,kui ei eksi siis eelmine aasta letihind oli 120 naela mingi 180 eurtsi,selle papi eest saab naelaga talveka maasturile kindlasti
sull45 kirjutas:Tere,talv on jah tulekul,pean ise kaa mõtlema hakkama mis ette võtta,talvekaid ei raatsi nigu uusi osta ,vintsi jaoks tahaks ka raha kõrvale panna,kas siis fedimatele augud ette ja naelutada ,seal kuubikut veel palju,või siis Tartus pidid lamelli kuidagi tegema,põletamisega või mis tehnoloogiaga ,pole uurind täpsemalt.
Kui otsustad lõpuks lamellida, siis võin Tartus mõne kontakti anda
Tere,pole ju kallis eriti ,naelutamine läheb kindlasti rohkem maksma,augud puurida,naela tükihind +tööraha,kui vaid töötaks ka see lõigatud lamell talvel nii nagu väljareklaamitud,ise eelistaks ikkagi naela,musta jääga pidi korralik lamell parem olema kui nael,samas kui mul asfaltisõitu palju soomes,kes teab mis talv toob.