Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Uuriks kas võimalik kuidagi teistmoodi ka tasakaalu saada kui tavaliselt tasakaalustades.
Autol mul al. veljed ja kodarate taha lähevad liimitavad raskused, sisse poole ääre peale ehk löödavad.
Rehvid siis 31x10.5 R15
Vaevalt, et ma pääsen 50:50 suhtega.
Olen ise töödanud rehvpinkidega ja kord oli juhus kui uutele mangelsitele panin tutikad Cooperi mudarehvid ja sain tasakaalusid päris usinalt külge lüüa.
Kuskilt kuulsin, et võimalik ka tosooliga miskit moodi
Kuna igapäevaselt sõidan selle autoga siis võiks teedel ilma vibrata veereda.
Nüüdseks rehvid kuidagi viisi alla poogitud ja mõni km ka veeretud.
Paigaldasin siis ise ja jätsin tasakaalustamata. Korra panin ühe velje pinki ja suhe oli 260:530(veljed sirged )
Koju sõites erilist virbra ei olnud aga suuremal kiirusel natuke kasti ikka loksutas.
Täna panin kõikidesse rehvidesse 175ml tosooli ja vibra kadus peaaegu ära, üle 100 läks tugemaks aga nii kiiresti selle profiiliga eriti sõita ei saa
Kokkuvõtlikult võib öelda, et see lahendus töötab päris hästi.
Ootab väikest tõstet
Tere.võibolla suurema rehviga tosool töötabki ,endal 265-70 -16 fedima extreme ,mäurates sain kuskilt küljepealt torkeaugu.hommikuks oli rehv toss,panin seda rehvivahuga analoogset ainet midav kasutatakse rasketehnika puhul,soomes se sitaks kallis,kuskil 800 -900 grammi lasin rehvi sisse,siis õhk järgi ja paar kiltsa sõitu,torkeaugu pani kenasti kinni aga sõita üle 90 ei kannatand ,tahtis rooli käest ära visata,ometi on selline lkeepjas mögin,tosool ju veel vedelam.Eesti tulles käisin lkiendina rehvitöökajas ,et ära lappida,seal töömes vandus mind maapõhja et mis kuradi sitta ma sinna rehvisisse pand olen,tal said kõik kaltsud ja paberid otsa enne kui seest rehvi puhtaks sai,pani lapi sisse, balansipingist läbi nüüd asi korras ei usu ma ikkagi eriti seda tosooli juttu,tsentrifikaaljõud juu igal pool ühesugune ,olgu siis 14 tolline mida iganes.olen ise nüüd asjast paar aastat eemal olnud,targematega ei hakka vaidlema.ei ole makrofleksi laadne jumala sültjas ,selline roheline,ennem usun seda graanulite juttu
Viimati muutis sull45, K Okt 05, 2011 8:44 pm, muudetud 1 kord kokku.
sull45 kirjutas:Tere.võibolla suurema rehviga tosool töötabki ,endal 265-70 -16 fedima extreme ,mäurates sain kuskilt küljepealt torkeaugu.hommikuks oli rehv toss,panin seda rehvivahuga analoogset ainet midav kasutatakse rasketehnika puhul,soomes se sitaks kallis,kuskil 800 -900 grammi lasin rehvi sisse,siis õhk järgi ja paar kiltsa sõitu,torkeaugu pani kenasti kinni aga sõita üle 90 ei kannatand ,tahtis rooli käest ära visata,ometi on selline lkeepjas mögin,tosool ju veel vedelam.
No, aga see vaht on tahenedes pmst. nagu "makroflex" ehk jääb vahuna ühte kindlasse kohta paika (torke ümbrusesse), kuid vedelik peaks füüsika seaduse kohasel jääma suures osas kõige alumisse punkti (gravitatsiooniseadus)...no kuigipalju liigub loomulikult rehvi enda sisepinda mööda pöörlemise suunas, kuid seda ilmselt nii minimaalselt, et tasakaalu ei mõjuta? Parandage mind kui mitteteadjat.
no kui gravitatsioon siis ju vedelam ollus jääbgi ühte kohta ,kuidas ta siis selle koha üles leiab kuhu rohkem koguneda et rehv iseenesest balanseeruks,tosool on ju suht vedel asi,või mngib seal mingi pindpidevustegur
Tere,on meil töö juureski neid rekkasi mis ainult asfaltil sõidavad ,scaniad ,rattaid vahetades pole ühelgi veljel mingeid tasakaalustusi peal kunagi näinud .
Olen juba 10 aastat pikka otsa sõitud nii scania volvo kui dafiga ja kõigil olen lasnud alati rattad tasakaalu panna.Esimesi tuleb tavaliselt aastas korra üle lasta kontrollida tekib väike võnt võnt muidu sisse.
Tere,maa ei oska selle kohta muud üelda et soomes siin küll keegi midagi ei tasakaalusta,olgu siis metsaveok või seaauto,kärjääripill,ometi panevad päevas 300 kilsa,vist head rehvid,michelinid
Kampkase kirjutas:Olen juba 10 aastat pikka otsa sõitud nii scania volvo kui dafiga ja kõigil olen lasnud alati rattad tasakaalu panna.Esimesi tuleb tavaliselt aastas korra üle lasta kontrollida tekib väike võnt võnt muidu sisse.
Aastas korra? Mina lasen paratamatult mitu korda aastas ikka rehve ümber tõsta/pöörata (jutt ikka esisillast) ja siis tasakaalustatakse ka loomulikult.
Tere, või hoiavad raha kokku,koid nagu nad on,teen remonti ka neile pole need soodad kunagi kurtnud et midagi võdistab ,eks nende oma asi rohkem.mina nendega ei sõida õnneks