Biodiisli,vana bioõli ja bioetanooli kasutamine on keelatud.

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Biodiisli,vana bioõli ja bioetanooli kasutamine on keela

Postitus Postitas Landy »

martinkark kirjutas:puht huvi pärast, et kui mul on mitusada liitrit vana õli, siis mis kuradi moodi ja kellele ma seda aktsiisi sealt maksan? ja kui palju seda on?
Vastuse peaksid siit saama:
http://www.emta.ee/?id=21924
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Minuarvates võiks biokütused ja jäätmekütused olla maksustatud madalama aktsiisiga ja seda siis garanteeritult pikakaks ajaks,mis looks julguse ka investeeringuteks.Näiteks 50% ja see võiks olla seatud nii,et haaraks ka põlevkivist toodetava mootorikütuse.Praegu igatahes põlevkiviõlist mootorikütust keegi ei valmista.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
martinkark
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas martinkark »

nii, ma siin roomasin bürokraatia tumedaid tunneleid pidi. Põmst aktsiisikeskus vms ütles mulle nii et kui ma midagi toodan ise, ala biokütust, siis selle pean tegema kuskil aktsiisilaos, aga vana õliga sõitmise kohta ei osanud midagi öelda,Kuna ma sellega mingeid operatsioone ette ei võta jms ja midagi nagu ei tooda, aga jah arvas et ma lollike olen vist, ja lubas uurida ja esmaspäeval tagasi helistada.
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

martinkark kirjutas:et kui ma midagi toodan ise, ala biokütust, siis selle pean tegema kuskil aktsiisilaos
, mismõttes, et pead vedama oma tootmise aktsiisilattu või looma oma tootmise ümber aktsiisilao?
Tel 56224693
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Postitus Postitas RAMBO »

karu kirjutas:
martinkark kirjutas:et kui ma midagi toodan ise, ala biokütust, siis selle pean tegema kuskil aktsiisilaos
, mismõttes, et pead vedama oma tootmise aktsiisilattu või looma oma tootmise ümber aktsiisilao?

:hihi: Ilmselt jah. Teen,siin mingi kanku korraga ja siis vut,vut aktsiisilattu. No tere tore... :8ball:
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
Patermaa
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Patermaa »

Enefitis nad ikka plaanivad ka mootorikütust tegema hakata, vöhemalt siis kui projekti baasil asi oli, siis nii teemat tutvustati. Olevat ka juba sama tehnoloogiaga tehtud, kus millal seda ei avaldatud.
Katkestanud Alansi Kapp-il :D
Pajero 2.6 Cabrio
KEMPPI SEADMED&SERVICE www.rkrseadmed.ee
Tel: 56 205 236
martinkark
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas martinkark »

nojah, eks masu pani pead käima. mõtlesin ka et proovin vanadest rehvidest teha, aga pole nii palju pealehakkamist veel olnud, ja eks nüüd enam ei tohi ka...tootmine
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

karu kirjutas: mismõttes, et pead vedama oma tootmise aktsiisilattu või looma oma tootmise ümber aktsiisilao?
Esimeses postis on viited MTA lehele. Sealt on kenasti näha, et kodukeetmine ei ole ette nähtud. :x Tootjal (ehk sellel, kes asjast mootorikütust teeb), peab olema nõuetekohane aktsiisiladu. Ning selles laos MTA soovidele vastav raamatupidamine. :cry: Kogu tekst on ilmselgelt suunatud suurte ettevõtete vajadustele - mingitest väikeste koguste eranditest ei ole juttugi.

Tulles tagasi siinse seltskonna juurde - kui üldse, siis siit võiks võrsuda kodukeetjatele tekkiv erisus. Siin on ju peale metallimeeste ka neid, kelle igapäevatööks on projektitaotluste jms. kantseliitse teksti tootmine. 8)
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

martinkark kirjutas:puht huvi pärast, et kui mul on mitusada liitrit vana õli, siis mis kuradi moodi ja kellele ma seda aktsiisi sealt maksan? ja kui palju seda on?
Aga sul ei saa olla mitusada liitrit vana õli, sest seaduse järgi pole see võimalik. Kodus vist võib olla tuletõrje eeskirjadest lähtuvalt suurusjärk 20 liitrit süttivaid vedelikke. On ka eeskirjad, mis sätestavad vana õli utiliseerimise korra ja ka selle hoiustamise korra. Ehk siis minu arusaamist mööda ei saa sul olla ripakil suurt kogust õli ja seetõttu puudub ka vajadus seaduse järgi ju. Osta sa seda õli ei saanud, sest juriidiliselt vaja sellisel juhul käitlemise lube ja kui lasid korraga mingist kollist välja, siis kohustus ju vastavalt seadusele utiliseerida seadusega ette nähtud korras. :roll:
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Peatas toll mind paar päeva tagasi kinni,et kütuse proovi võtta. Mul aga oli biokas sees. Midagi ei tehtud.Öeldi ,et võib sõita ja enda tarbeks teha. :bg
ITst MITTE MIDAGI.
Kasutaja avatar
kent
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kent »

Iltisega kirjutas:Mul paagid rapsi täis ja ise ei teagi, et kriminaal olen. Käisin veokaga kuuendal augustil ülevaatusel ja ülevaatuse mees veel ütles , et kui hea pannuka lõhn. Oh seda elukest küll, millega ma nüüd sõitma hakkan.
Noh ,vahepeal kehtis isegi selline jabur asi http://www.maaleht.ee/news/maamajandus/ ... d=23958103

Nad võiks sama maksu inimestele panna peale :lol:

lollusel ei ole piire
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

RAMBO kirjutas:Peatas toll mind paar päeva tagasi kinni,et kütuse proovi võtta. Mul aga oli biokas sees. Midagi ei tehtud.Öeldi ,et võib sõita ja enda tarbeks teha. :bg
See oli tolliametniku inimlik teadmatus või seaduse mittetäitmine aga üldiselt neile on täna antud korraldus sinist otsida, pannkoogilõhna otsimist ja võib olla ka tehnoloogiat kuidas seda teha, ei ole nad vist veel saanud.
Tel 56224693
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas uppund kana »

karu kirjutas:
RAMBO kirjutas:Peatas toll mind paar päeva tagasi kinni,et kütuse proovi võtta. Mul aga oli biokas sees. Midagi ei tehtud.Öeldi ,et võib sõita ja enda tarbeks teha. :bg
See oli tolliametniku inimlik teadmatus või seaduse mittetäitmine aga üldiselt neile on täna antud korraldus sinist otsida, pannkoogilõhna otsimist ja võib olla ka tehnoloogiat kuidas seda teha, ei ole nad vist veel saanud.
Nojah jätame nüüd selle riigi varastamise arutelu korraks kõrvale ja küsiks ,et kuidas siis härrased tolliametnikud teevad vahet biodiislil mis ostetud ametlikult ja mis on kodus keedetud. Seda enam kui mul olemas ostuarve ,et soetatud x tanklast. Vaadates mis maksavad analüüsid siis kas ikka on mõtet kogu sellel trianglil. Lihtsalt vaatlemisel ju ei tuvasta kuidagi mis on mis. Seega tuleks igale pankoogile teha analüüs :roll:
Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
Kasutaja avatar
karu
True Off Roader!

Postitus Postitas karu »

uppund kana kirjutas:
karu kirjutas:
Nojah jätame nüüd selle riigi varastamise arutelu korraks kõrvale ja küsiks ,et kuidas siis härrased tolliametnikud teevad vahet biodiislil mis ostetud ametlikult ja mis on kodus keedetud. Seda enam kui mul olemas ostuarve ,et soetatud x tanklast. Vaadates mis maksavad analüüsid siis kas ikka on mõtet kogu sellel trianglil. Lihtsalt vaatlemisel ju ei tuvasta kuidagi mis on mis. Seega tuleks igale pankoogile teha analüüs :roll:
Ega olegi seda tehnoloogiat kuidas kontrollida, tõenäoliselt peab biodiisel sisaldama mingit markerit mida saab osta riigi käest ja see hind olekski biodiisli aktsiis, ise ei toota seda markerit aga ei saa või pole otstarbekas.
Tel 56224693
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

See oli tolliametniku inimlik teadmatus või seaduse mittetäitmine aga üldiselt neile on täna antud korraldus sinist otsida, pannkoogilõhna otsimist ja võib olla ka tehnoloogiat kuidas seda teha, ei ole nad vist veel saanud.[/quote]

Nojah jätame nüüd selle riigi varastamise arutelu korraks kõrvale ja küsiks ,et kuidas siis härrased tolliametnikud teevad vahet biodiislil mis ostetud ametlikult ja mis on kodus keedetud. Seda enam kui mul olemas ostuarve ,et soetatud x tanklast. Vaadates mis maksavad analüüsid siis kas ikka on mõtet kogu sellel trianglil. Lihtsalt vaatlemisel ju ei tuvasta kuidagi mis on mis. Seega tuleks igale pankoogile teha analüüs :roll:[/quote]
Ega olegi seda tehnoloogiat kuidas kontrollida, tõenäoliselt peab biodiisel sisaldama mingit markerit mida saab osta riigi käest ja see hind olekski biodiisli aktsiis, ise ei toota seda markerit aga ei saa või pole otstarbekas.[/quote]

Kõige hämmastavam oligi aga asja juures see,et leiti paagist ka sinise kütuse jälgi. Mis on aga täiesti võimatu.
Siitkohalt tekkis uusi küsimusi: kas tanklast kuidagi,ma ei tea küll kuidas?...
on nende tollimeeste enda riistad sellega koos?...
PS. Tankinud olen ainult ühest konkreetsest tuntud tanklast.
ITst MITTE MIDAGI.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”