Vastuse peaksid siit saama:martinkark kirjutas:puht huvi pärast, et kui mul on mitusada liitrit vana õli, siis mis kuradi moodi ja kellele ma seda aktsiisi sealt maksan? ja kui palju seda on?
http://www.emta.ee/?id=21924
Moderaator: Moderators
Vastuse peaksid siit saama:martinkark kirjutas:puht huvi pärast, et kui mul on mitusada liitrit vana õli, siis mis kuradi moodi ja kellele ma seda aktsiisi sealt maksan? ja kui palju seda on?
, mismõttes, et pead vedama oma tootmise aktsiisilattu või looma oma tootmise ümber aktsiisilao?martinkark kirjutas:et kui ma midagi toodan ise, ala biokütust, siis selle pean tegema kuskil aktsiisilaos
karu kirjutas:, mismõttes, et pead vedama oma tootmise aktsiisilattu või looma oma tootmise ümber aktsiisilao?martinkark kirjutas:et kui ma midagi toodan ise, ala biokütust, siis selle pean tegema kuskil aktsiisilaos
Esimeses postis on viited MTA lehele. Sealt on kenasti näha, et kodukeetmine ei ole ette nähtud.karu kirjutas: mismõttes, et pead vedama oma tootmise aktsiisilattu või looma oma tootmise ümber aktsiisilao?
Aga sul ei saa olla mitusada liitrit vana õli, sest seaduse järgi pole see võimalik. Kodus vist võib olla tuletõrje eeskirjadest lähtuvalt suurusjärk 20 liitrit süttivaid vedelikke. On ka eeskirjad, mis sätestavad vana õli utiliseerimise korra ja ka selle hoiustamise korra. Ehk siis minu arusaamist mööda ei saa sul olla ripakil suurt kogust õli ja seetõttu puudub ka vajadus seaduse järgi ju. Osta sa seda õli ei saanud, sest juriidiliselt vaja sellisel juhul käitlemise lube ja kui lasid korraga mingist kollist välja, siis kohustus ju vastavalt seadusele utiliseerida seadusega ette nähtud korras.martinkark kirjutas:puht huvi pärast, et kui mul on mitusada liitrit vana õli, siis mis kuradi moodi ja kellele ma seda aktsiisi sealt maksan? ja kui palju seda on?
Noh ,vahepeal kehtis isegi selline jabur asi http://www.maaleht.ee/news/maamajandus/ ... d=23958103Iltisega kirjutas:Mul paagid rapsi täis ja ise ei teagi, et kriminaal olen. Käisin veokaga kuuendal augustil ülevaatusel ja ülevaatuse mees veel ütles , et kui hea pannuka lõhn. Oh seda elukest küll, millega ma nüüd sõitma hakkan.
See oli tolliametniku inimlik teadmatus või seaduse mittetäitmine aga üldiselt neile on täna antud korraldus sinist otsida, pannkoogilõhna otsimist ja võib olla ka tehnoloogiat kuidas seda teha, ei ole nad vist veel saanud.RAMBO kirjutas:Peatas toll mind paar päeva tagasi kinni,et kütuse proovi võtta. Mul aga oli biokas sees. Midagi ei tehtud.Öeldi ,et võib sõita ja enda tarbeks teha.
Nojah jätame nüüd selle riigi varastamise arutelu korraks kõrvale ja küsiks ,et kuidas siis härrased tolliametnikud teevad vahet biodiislil mis ostetud ametlikult ja mis on kodus keedetud. Seda enam kui mul olemas ostuarve ,et soetatud x tanklast. Vaadates mis maksavad analüüsid siis kas ikka on mõtet kogu sellel trianglil. Lihtsalt vaatlemisel ju ei tuvasta kuidagi mis on mis. Seega tuleks igale pankoogile teha analüüskaru kirjutas:See oli tolliametniku inimlik teadmatus või seaduse mittetäitmine aga üldiselt neile on täna antud korraldus sinist otsida, pannkoogilõhna otsimist ja võib olla ka tehnoloogiat kuidas seda teha, ei ole nad vist veel saanud.RAMBO kirjutas:Peatas toll mind paar päeva tagasi kinni,et kütuse proovi võtta. Mul aga oli biokas sees. Midagi ei tehtud.Öeldi ,et võib sõita ja enda tarbeks teha.
Ega olegi seda tehnoloogiat kuidas kontrollida, tõenäoliselt peab biodiisel sisaldama mingit markerit mida saab osta riigi käest ja see hind olekski biodiisli aktsiis, ise ei toota seda markerit aga ei saa või pole otstarbekas.uppund kana kirjutas:Nojah jätame nüüd selle riigi varastamise arutelu korraks kõrvale ja küsiks ,et kuidas siis härrased tolliametnikud teevad vahet biodiislil mis ostetud ametlikult ja mis on kodus keedetud. Seda enam kui mul olemas ostuarve ,et soetatud x tanklast. Vaadates mis maksavad analüüsid siis kas ikka on mõtet kogu sellel trianglil. Lihtsalt vaatlemisel ju ei tuvasta kuidagi mis on mis. Seega tuleks igale pankoogile teha analüüskaru kirjutas:See oli tolliametniku inimlik teadmatus või seaduse mittetäitmine aga üldiselt neile on täna antud korraldus sinist otsida, pannkoogilõhna otsimist ja võib olla ka tehnoloogiat kuidas seda teha, ei ole nad vist veel saanud.RAMBO kirjutas:Peatas toll mind paar päeva tagasi kinni,et kütuse proovi võtta. Mul aga oli biokas sees. Midagi ei tehtud.Öeldi ,et võib sõita ja enda tarbeks teha.