Imelikud hääled WJ-l

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Karuliin
Off Roader Wannabe

Imelikud hääled WJ-l

Postitus Postitas Karuliin »

Autoks siis Grand Cherokee 2003 aasta ja 2.7 diisel. Mure siis selles, et kiirendamisel 70-85km/h auto kakub. Imeliku sellise vibra viskab sisse. Ehk oskab keegi mingit nõu anda või viga ennustada enne kui teenindusse pöördun. Mainin siiajuurde, et käigukast sai remondi Ameerika autos Atsi juures ning turbiin käis tehases taastamises. Samuti on Silberis vahetatud radikas, nii et kastis mahlad segamini ka jälle olla ei saa.
Teine mure aga on vaikselt vasakule keerates käib mingi ragin, niuke ou-ou. Nagu mingi asi pooks midagi kinni vms. Igakord see ei käi ning see tekib kuni 20km/h ja ainult vasakule keerates. Ehk oskab siin ka keegi midagi kaasa rääkida :).

Ette tänades,
Mirko.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Re: Imelikud hääled WJ-l

Postitus Postitas jr »

Endal GC 5.9 aastast 98. Kast on ka Atsi juures tehtud ja ka turbiin on taastatud. Atsi ja töö suhtes ei saa midagi ette heita, väga korralik värk, küll aga isiklikult kipun arvama et minul põhjustab seda vibra see taastatud turbiin. Neid taastatakse kusagil Leedus ja no anna andeks see ei saa hea kraam olla. Hetkel oleme Atsiga seda vibra algallikat uurimas, vahetame turbiine ja vaatame mis juhtub.
+372 5028488
Karuliin
Off Roader Wannabe

Aga kas see vibra siis kahjustab ka kastis midagi või see lihtsalt ongi taastamisdefekt? Kindlasti hoia kursis selle teemaga. Endal oli ka plaanis Atsile helistada ja muret kurta, et ehk oskab mingit nõu anda, sest kui selle vibratsiooni tagajärjel midagi jälle peesse läheb siis on ka natuke sitasti.
virgo
True Off Roader!

Postitus Postitas virgo »

Vasakule keerates ragin: ehk püsikiirusliigend hakkab endast märku andma.
Virgo
Mudas alates 2003.
Karuliin
Off Roader Wannabe

virgo kirjutas:Vasakule keerates ragin: ehk püsikiirusliigend hakkab endast märku andma.
Virgo
Ja mis see tähendab siis? Kui seda õigeaegselt ära ei vaheta, siis on sel mingeid tagajärgi ka? Mis selline jubin maksab üldse?
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Karuliin kirjutas:
virgo kirjutas:Vasakule keerates ragin: ehk püsikiirusliigend hakkab endast märku andma.
Virgo
Ja mis see tähendab siis? Kui seda õigeaegselt ära ei vaheta, siis on sel mingeid tagajärgi ka? ....
no ma ei tea!!! Kas tänapäeval koolis enne lubade kättesurumist üldse auto ehituse algtõdesid ei õpetata?
püsikiirusliigend peaks olema see asi, mida vanasti nimetati pooltelje otsaks ja antud juhul (vene keeli peaks see konkreetne asi olema ШРУС) siis lahendatud siis kui шарнир равных угловых скоростей ehk võrdsete nurkkiirustega šarniirliigend. No ja kui sel kuulid seest lippama panevad - siis tuleb ka pooltelje ots koos rattaga ära
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
pilgrems
Rock Crawler

Postitus Postitas pilgrems »

honkomees kirjutas: no ma ei tea!!! Kas tänapäeval koolis enne lubade kättesurumist üldse auto ehituse algtõdesid ei õpetata?
Aga mine kooli ja vaata mis seal õpetatakse. Põhimõtteliselt mitte midagi.
Päris mitu vedavat ratast.
5249634
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

honkomees kirjutas:
Karuliin kirjutas:
Virgo
...
No ja kui sel kuulid seest lippama panevad - siis tuleb ka pooltelje ots koos rattaga ära
Kas tõesti lahkub purunenud Püsikiirusliigendi korral kõnealune ratas? Oled selles kindel? Ma ei julgeks väga olla (aga mul pole ka WJ-i)
Tavaliselt lõpeb vedu... :(

Pöördel tekkivat lärmi võiks teha ka rattalaager, kuid see peaks pigem kiiruse tõustes suurenema.

Leedus taastatavatest turbiinidest ei tea, kuid Lätis tehakse päris viisakat tööd. Kannatab sõita sama kaua, kui algsegagi.

Kas Silberis vahetati radikas enne kastiprobleeme või tehti rasedustest ja seejärel vahetati radikas?
Muide, see Silberi "kastipesu" on pooletoobine lahendus - sellega ei eemaldata kogu sodi, vaid ainult kergesti kätte saadav. Lisaks jääb katetele ja hüdroplokki paratamatult tosooli. Aitab pesuvedelik, kuid Silber sellega ei solberda - raha saab kätte ka lihtsamalt.
Kas too tekkiv vibra või katkumine on seotud mootori pööretega või konkreetse käiguga?
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

honkomees kirjutas: No ja kui sel kuulid seest lippama panevad - siis tuleb ka pooltelje ots koos rattaga ära
Sa ikka mõtle natuke,mis sa räägid?
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Hullsaarlane
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Hullsaarlane »

minul nt. kui pargin oma overlandi ja keeran täiesti vasakule alla, siis käib ka ebatavaline heli, kuid muidu seda ei ole.
Saaremaalt ja Nivaga
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

Kas tõesti lahkub purunenud Püsikiirusliigendi korral kõnealune ratas? Oled selles kindel? Ma ei julgeks väga olla (aga mul pole ka WJ-i)
Tavaliselt lõpeb vedu...
ega mulgi pole WJ, aga ... kui neid jublakaid sai vanasti peale katte purunemist ja uue puudumisel demonteeritud, liivast-tolmust puhastatud ja pestud ning uuesti kokku pandud, siis usun küll, et lõplikul purunemisel lahkub ratas oma asukohalt ja jääb abitult ülejäänud silladetailide külge tölberdama. A vedu lõpeb niikuinii ja nt esiveolise puhul on see ka kohe selge, kuid kas neliveolise puhul seda igaüks enne lõpplahendust märkab :?: :lol:
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
Karuliin
Off Roader Wannabe

[/quote] Kas tõesti lahkub purunenud Püsikiirusliigendi korral kõnealune ratas? Oled selles kindel? Ma ei julgeks väga olla (aga mul pole ka WJ-i)
Tavaliselt lõpeb vedu... :(

Pöördel tekkivat lärmi võiks teha ka rattalaager, kuid see peaks pigem kiiruse tõustes suurenema.

Leedus taastatavatest turbiinidest ei tea, kuid Lätis tehakse päris viisakat tööd. Kannatab sõita sama kaua, kui algsegagi.

Kas Silberis vahetati radikas enne kastiprobleeme või tehti rasedustest ja seejärel vahetati radikas?
Muide, see Silberi "kastipesu" on pooletoobine lahendus - sellega ei eemaldata kogu sodi, vaid ainult kergesti kätte saadav. Lisaks jääb katetele ja hüdroplokki paratamatult tosooli. Aitab pesuvedelik, kuid Silber sellega ei solberda - raha saab kätte ka lihtsamalt.
Kas too tekkiv vibra või katkumine on seotud mootori pööretega või konkreetse käiguga?[/quote]

Rattalaager see ei ole, sest see pole selline heli.
Radikas vahetati enne kastiprobleemi aga kasti ei pestud korralikult puhtaks Silberi poolt ning sealt see kastirike tuligi. Atsi juures tehti kast ning turbiin korda ning kogu süsteem pesti korralikult puhtaks. Vähemalt nii väideti.
Too vibra tekib alates 70km/h kiirendades. Lisaks tuleb selline tugevam müra autosse. Ise lugesin siit ühte teemat ja sümptomid kalduvad täpselt samasuguseks nagu kardaan oleks vigane. 100km/h gaasi andes tuleb selline häiriv undamine sisse aga kui piloodi näiteks peale paned 110km/h siis kaob ära. Ma kaldun arvama, et see vibratsioon on sellega seoses tingitud.
Aga kas selle püsikiirusliigendit on võimalik kontrollida ka, et kindlalt saaks vastust, et selles on viga?
Karuliin
Off Roader Wannabe

Täna sai siis jälle päälinnas käidud ning külastatud Ameerika autot. Vahetati seal siis kastiõli ning filter ära ja kontrolliti kardaan, kardaaniristid ning mootoripadjad üle. Samuti tehti kastile ka nö restart. Kõik asjad pidid korras olema ning nüüd sõites seda vibra ka enam pole. Ma loodan, et läks seekord siis õnneks :P
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Niisama lambist vibra ei tule ja ära ka ei kao. Patjade ja kardaani kontrollimisega ning õli vahetusega vibra ära ei kao.Vast pole sul seda vibrat olnudki.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Karuliin
Off Roader Wannabe

ibra kirjutas:Niisama lambist vibra ei tule ja ära ka ei kao. Patjade ja kardaani kontrollimisega ning õli vahetusega vibra ära ei kao.Vast pole sul seda vibrat olnudki.
Ma arvan, et ma tean väga hästi, mis häält see auto tegi kiirendamisel. Ja kui suruõhuga proovida vanat õlifiltrit siis õhk läks sealt väga raskelt läbi võrreldes uue filtriga. Ning pealegi Ats rääkis kohe alguses sellest, et filter võib umbes olla kuna ennegi on nii juhtunud.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”