Kas Jeep või Land Rover

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

tonis000
Rookie

Kas Jeep või Land Rover

Postitus Postitas tonis000 »

Tere auväärt foorumlane! Mul on tekkinud väike maasturihuvi. Eelarve on nii 6400 € kanti. Hetkel on silma jäänud Jeep Cherokee 2.5 (98 a, bensiin) ja Land Rover Discovery 2,5 (2002, diisel). Kuna mul endal absoluudselt igasugune kokkupuude maasturitega puudub, siis sooviks teilt kui teadjamatelt sellist infot:

- kumba autot on mõistlikum või soodsam pidada (varuosade hinnad, masina keerukus - st kas näiteks iga remondimees saab hakkama või on ainult paar teenindust kus remontida saab)
- vastupidavus (a la roostetamine, detailid jm)
- teadjama inimese soovitust selle eelarve piires. (kriteeriumid siis jällegi - vastupidavus ja suhteliselt soodne varuosade jm hind)

tänan
Kasutaja avatar
Taivo
Rock Crawler

Postitus Postitas Taivo »

Otsi siit foorumist, infot peaks palju leidma...Jeep´i 2,5 ei soovitata, just mootori poole pealt...
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Selle raha eest vaata Toyota või Nissani poole.

Jeep ja LR on remondimeeste sõbrad.

Tsiteerides Myrglit siis: LR - iga nädal uus kolin :lol:

Noh ja Jeep on kandevkerega ja 2,5b on lihtsalt pask.

Edu otsingutel.

Andres
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Jeep on mugav auto ja Defekas on ebamugav. Tee mis tahad, aga mugavamaks ei lähe. Need täiesti eri klasside autod. Seega ilmselt võib sulle soovitada, et vaata veel ringi. Vastupidavust otsid, siis seda leiad Toyota LC või Nissan Patroli juurest.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Paul
Mudder

Postitus Postitas Paul »

jr kirjutas:Jeep on mugav auto ja Defekas on ebamugav. Tee mis tahad, aga mugavamaks ei lähe. Need täiesti eri klasside autod. Seega ilmselt võib sulle soovitada, et vaata veel ringi. Vastupidavust otsid, siis seda leiad Toyota LC või Nissan Patroli juurest.
Jaak, loe küsimust uuesti. Võrdluses on siiski Disko mitte Defekas.
Selle kohta võiksid uuesti oma arvamuse öelda :wink:
56 505 100
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Kui nagu ainult nende kahe vahel saab valida. Mind pandaks kinnisesse ruumi, kus kohast ma saaks välja ainult nii, et pean ühe nendest kahest autost valima, siis oleks see Disco2. Silmis oleks pisarad (mitte õnnest) ja kiruks endamisi Jeep'i, et miks nad küll ei võinud mingit muud mootorit selle 2.5 liitrise asemel sinna leida.

EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
+372 5028488
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Maanteel võttis 1998a 2,5l konega Wrangler 15-16/100km. All 31MT.
Kulu oli ikka ulme palju ja 110 tuli väga visalt.
Kasutaja avatar
inseneer
Legod Varuosadest

Postitus Postitas inseneer »

Jah, minagi valiksin Disco2. Aga ainult seetõttu, et olemas hulgaliselt kasutatud varuosi discole. Olen pidanud sellist isendit igapäevasõidukiks. Selleks et pisut käest ära lastud d2 elule tagasi turgutada, kulus päris mitu töötundi. Kusjuures alguses ei tundunud midagi hullu.
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

Kas Jeep või Land Rover
toyota
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

jr kirjutas:EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
Sõidan praegu olude sunnil 3.1TD Grandiga ringi - see võtab diislit 1..2l vähem sajale kui mu 5.2 V8 bensukas... masendav. Keskmine 14-16l

Mida see 2,5 veel teeb. Kas see mootor üldse liiga lahja sellele kerele ei ole? Tõenäoliselt sama teema ka LR.
Pilt
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Postitus Postitas kalleo »

jr kirjutas:EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
Infoks selline kogemus: 93.a. 2,5b võtab ca 10-12. Pidev trass tavaliselt 10 km linnas + 50 km maanteel, ettenähtud mõõdus rehvid 80/20. (Ilmselt siis valed sõiduvõtted...)

Tegin täpsustava rehkenduse. 4 tänavuse talvekuu kulu kipub 12,8L kanti. (Külm + paks lumi + lisatuled)
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

kalleo kirjutas:
Infoks selline kogemus: 93.a. 2,5b võtab ca 10-12. Pidev trass tavaliselt 10 km linnas + 50 km maanteel, ettenähtud mõõdus rehvid 80/20. (Ilmselt siis valed sõiduvõtted...)

Tegin täpsustava rehkenduse. 4 tänavuse talvekuu kulu kipub 12,8L kanti. (Külm + paks lumi + lisatuled)
Lisaks veel, et trassil võtabki 2,5 bensukas kütust enam kui 4,0-ne. Seda ka tootja andmetel.
Jeebu puhul jõuab alati 4,0-ni jutt. Manuaakastiga hoiab kokku paar liitrit. Kuid neid liigub vähe. Manuaalkastid ise kah pole pommikindlad.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Tegin täpsustava rehkenduse. 4 tänavuse talvekuu kulu kipub 12,8L kanti. (Külm + paks lumi + lisatuled)[/quote]

Ürgvana monopritse kohta küll ulmeliselt head numbrid. Täispritsega Wrangler tegi linn otsaga meele mõruks(120km ja 20l) ja seda siis suvel, talvel lugu veelgi hullem.
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Postitus Postitas kalleo »

uputaja kirjutas:Ürgvana monopritse kohta küll ulmeliselt head numbrid. Täispritsega Wrangler tegi linn otsaga meele mõruks(120km ja 20l) ja seda siis suvel, talvel lugu veelgi hullem.
Piinlik küll teise mehe teemat jätkuvalt segada, aga 2,5b puhul konkreetselt tegemist siiski täispritsega (AMC 150 MPI). Ja valed sõiduvõtted on manuaalkast, tavaliselt 0-1 kundet, linnas mitte rabeleda ja trassi peal põhjuseta üle 100 (gps,- spido valetab) vajutada. Nii et 10...12 saja peale pole ulme vaid päris reaalsus. Usun, iga mootori kütusekulu on suuresti kasutajas/hooldajas kinni... Veelkord suur sorri teema reostamise pärast!
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Känguru
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Känguru »

Mina valiksin küll Disco. Esiteks on see üks laiemaid maastureid kus tagapingil saab 3 inimest täitsa normaalselt istuda. Teine eelis on kütusekulu, mis taolise isendi puhul tuleb kuskil 8 maanteel ja 10 linnas. Ja kolmandaks leiab Discole alati piisavalt soodsaid varuosi.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”