Kas Jeep või Land Rover
Moderaator: Moderators
Kas Jeep või Land Rover
Tere auväärt foorumlane! Mul on tekkinud väike maasturihuvi. Eelarve on nii 6400 kanti. Hetkel on silma jäänud Jeep Cherokee 2.5 (98 a, bensiin) ja Land Rover Discovery 2,5 (2002, diisel). Kuna mul endal absoluudselt igasugune kokkupuude maasturitega puudub, siis sooviks teilt kui teadjamatelt sellist infot:
- kumba autot on mõistlikum või soodsam pidada (varuosade hinnad, masina keerukus - st kas näiteks iga remondimees saab hakkama või on ainult paar teenindust kus remontida saab)
- vastupidavus (a la roostetamine, detailid jm)
- teadjama inimese soovitust selle eelarve piires. (kriteeriumid siis jällegi - vastupidavus ja suhteliselt soodne varuosade jm hind)
tänan
- kumba autot on mõistlikum või soodsam pidada (varuosade hinnad, masina keerukus - st kas näiteks iga remondimees saab hakkama või on ainult paar teenindust kus remontida saab)
- vastupidavus (a la roostetamine, detailid jm)
- teadjama inimese soovitust selle eelarve piires. (kriteeriumid siis jällegi - vastupidavus ja suhteliselt soodne varuosade jm hind)
tänan
Otsi siit foorumist, infot peaks palju leidma...Jeep´i 2,5 ei soovitata, just mootori poole pealt...
55624799
taivok277@gmail.com
taivok277@gmail.com
Jaak, loe küsimust uuesti. Võrdluses on siiski Disko mitte Defekas.jr kirjutas:Jeep on mugav auto ja Defekas on ebamugav. Tee mis tahad, aga mugavamaks ei lähe. Need täiesti eri klasside autod. Seega ilmselt võib sulle soovitada, et vaata veel ringi. Vastupidavust otsid, siis seda leiad Toyota LC või Nissan Patroli juurest.
Selle kohta võiksid uuesti oma arvamuse öelda

56 505 100
Kui nagu ainult nende kahe vahel saab valida. Mind pandaks kinnisesse ruumi, kus kohast ma saaks välja ainult nii, et pean ühe nendest kahest autost valima, siis oleks see Disco2. Silmis oleks pisarad (mitte õnnest) ja kiruks endamisi Jeep'i, et miks nad küll ei võinud mingit muud mootorit selle 2.5 liitrise asemel sinna leida.
EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
+372 5028488
- inseneer
- Legod Varuosadest
Jah, minagi valiksin Disco2. Aga ainult seetõttu, et olemas hulgaliselt kasutatud varuosi discole. Olen pidanud sellist isendit igapäevasõidukiks. Selleks et pisut käest ära lastud d2 elule tagasi turgutada, kulus päris mitu töötundi. Kusjuures alguses ei tundunud midagi hullu.
I. Nikker, rikutud alates 2001 +372534O8157
http://imedepold.ee/
http://imedepold.ee/
- laqkaraza
- Fitting 38"
- Kontakt:
Sõidan praegu olude sunnil 3.1TD Grandiga ringi - see võtab diislit 1..2l vähem sajale kui mu 5.2 V8 bensukas... masendav. Keskmine 14-16ljr kirjutas:EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
Mida see 2,5 veel teeb. Kas see mootor üldse liiga lahja sellele kerele ei ole? Tõenäoliselt sama teema ka LR.
- kalleo
- Rock Crawler
Infoks selline kogemus: 93.a. 2,5b võtab ca 10-12. Pidev trass tavaliselt 10 km linnas + 50 km maanteel, ettenähtud mõõdus rehvid 80/20. (Ilmselt siis valed sõiduvõtted...)jr kirjutas:EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
Tegin täpsustava rehkenduse. 4 tänavuse talvekuu kulu kipub 12,8L kanti. (Külm + paks lumi + lisatuled)
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
Lisaks veel, et trassil võtabki 2,5 bensukas kütust enam kui 4,0-ne. Seda ka tootja andmetel.kalleo kirjutas:Infoks selline kogemus: 93.a. 2,5b võtab ca 10-12. Pidev trass tavaliselt 10 km linnas + 50 km maanteel, ettenähtud mõõdus rehvid 80/20. (Ilmselt siis valed sõiduvõtted...)jr kirjutas:EDIT: Mul tekkis küsimus, kas ökonoomsuse mõttes on neil kahel vahet? 2.5 bens vs 2.5D. Diisel tsipa kallim tanklas kui 95E. Samas see Disco ilmselt rüüpab kah miski 10L kanti? Palju see bens rüüpab, 12-14?
Tegin täpsustava rehkenduse. 4 tänavuse talvekuu kulu kipub 12,8L kanti. (Külm + paks lumi + lisatuled)
Jeebu puhul jõuab alati 4,0-ni jutt. Manuaakastiga hoiab kokku paar liitrit. Kuid neid liigub vähe. Manuaalkastid ise kah pole pommikindlad.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
- uputaja
- I live off from the mud
Infoks selline kogemus: 93.a. 2,5b võtab ca 10-12. Pidev trass tavaliselt 10 km linnas + 50 km maanteel, ettenähtud mõõdus rehvid 80/20. (Ilmselt siis valed sõiduvõtted...)
Tegin täpsustava rehkenduse. 4 tänavuse talvekuu kulu kipub 12,8L kanti. (Külm + paks lumi + lisatuled)[/quote]
Ürgvana monopritse kohta küll ulmeliselt head numbrid. Täispritsega Wrangler tegi linn otsaga meele mõruks(120km ja 20l) ja seda siis suvel, talvel lugu veelgi hullem.
Tegin täpsustava rehkenduse. 4 tänavuse talvekuu kulu kipub 12,8L kanti. (Külm + paks lumi + lisatuled)[/quote]
Ürgvana monopritse kohta küll ulmeliselt head numbrid. Täispritsega Wrangler tegi linn otsaga meele mõruks(120km ja 20l) ja seda siis suvel, talvel lugu veelgi hullem.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
- kalleo
- Rock Crawler
Piinlik küll teise mehe teemat jätkuvalt segada, aga 2,5b puhul konkreetselt tegemist siiski täispritsega (AMC 150 MPI). Ja valed sõiduvõtted on manuaalkast, tavaliselt 0-1 kundet, linnas mitte rabeleda ja trassi peal põhjuseta üle 100 (gps,- spido valetab) vajutada. Nii et 10...12 saja peale pole ulme vaid päris reaalsus. Usun, iga mootori kütusekulu on suuresti kasutajas/hooldajas kinni... Veelkord suur sorri teema reostamise pärast!uputaja kirjutas:Ürgvana monopritse kohta küll ulmeliselt head numbrid. Täispritsega Wrangler tegi linn otsaga meele mõruks(120km ja 20l) ja seda siis suvel, talvel lugu veelgi hullem.
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...