Nuutühenduse "Namertva" ühendamine

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Nuutühenduse "Namertva" ühendamine

Postitus Postitas atdoom »

Minu reisija poolne püsikiirusliigenditega pooltelg on kahest tükist..., mingit mõistliku põhjust selleks mina ei ole leidnud...., küll aga on see ühendus nõrgaks kohaks, kuna nuutühendust pole just ülitihe ning kinni hoiab seib.

Keevitada, seda ei saa... tõmbab kõveraks.

Kas kellelgi on ideed, kuidas saaks seda nuuti nii öelda "namertva" ühendada?
Tulevikus neid osi eraldi välja vahetada puudub point, kuna peale deformeerumist vaja siiski mõlemad välja vahetada.

Pilt
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,
see peaks loomaarsti juurde minema - võib-olla on ta eesel

Chang Ying-Yue
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

Re: Nuutühenduse "Namertva" ühendamine

kas mu probleem on rumal? küsimus rumal?
või tõesti kellelgi pole mingit lahendust välja pakkuda?
Kes on päeva otsa virk nagu mesilane ja tugev kui härg, lõhub tööd nagu hobune ja õhtuks on väsinud kui koer,

Chang Ying-Yue
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

olen lahendanud nii : nuut vedelat metalli täis ja kokku. mõneks ajaks töötab.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
atdoom
True Off Roader!

helar kirjutas:olen lahendanud nii : nuut vedelat metalli täis ja kokku. mõneks ajaks töötab.
Vedela metalli all pead silmas neid epoksiidipõhiseid segusid reeglina kahekomponentsed (pulgad jne.)?
Oskad mõnda kindlat marki soovitada?

Chang Ying-Yue
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

kahekomponentsed jah , vedel segu.
Würthi oma olen kasutanud ,muid marke soovitada ei tea .
Japkori poisid Tallinnas müüvad ka sellist keemiat. Astu nende juurest läbi , kindlasti oskavad midagi pakkuda.
Teisalt ainult sellise töö jaoks seda osta võib suht kalliks minna.
Kui keegi sulle tilga laenaks oleks ju ok. Mina sellega hetkel aidata ei saa.
Soovitan helistada ka, Reimole 56641518, tema on erinevate keemiatega aastaid tegelenud ja oskab sulle kindlasti proffesionaalset nõu anda.

+ PM
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Laagriliim (ühekomponentne,näit Loctite 660 Quick metal) peaks sinna ideaalne olema.
Pudeli peal on kirjas:"Laagrite,pukside,võllide lihtsamaks parandamiseks.Ideaalne kiilistu lõtku parandamiseks.Mõrade täitmiseks kulunud metalldetailides.
Täidab 0,07-0,25 mm tühiku,kõvastub õhu juurdepääsu katkemisel 30 minutiga."Saab seda näiteks Hydroscandist,ise pole veel kasutanud.
Kasutaja avatar
Xim
Fitting 38"

Postitus Postitas Xim »

Proovida võib, aga see laagriliim ei pruugi seal "ära kuivada".
pimeroolis
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas pimeroolis »

terekest, jääb natuke arusaamatuks, miks sa seda jäigalt kinni tahad panna, kas ta kukub ära või on mingi muu teema. See nuut seal ilmselt mingite painete, väänete leevendamiseks või erinevatest metallidest osade kokkusobitamiseks. Kas ta mingit müra ei hakka tekitama kui kinni lööd. Arvan et need vedelad metallid(liimid) küll pikaealised ole. Keevitus siiski kui peab jäik olema. Pildilt ei saa aru küll mis metallidega tegemist, võib olla ka et ei õnnestu kui erinevate asjadega tegemist n.teras, mingi valu...
Ford Excursion 6,0 Limited
armatuuri süttib aegajalt "LOW RANGE"
seenior2
Fitting 38"

Postitus Postitas seenior2 »

Kui kange tahtmine kinni saada,siis tuleb keevitada ! Ja ei tõmba ta kõveraks miskit,kui oskaja keevitab :evil:
Ka väikeses töökojas saab suuri töid teha!
Kasutaja avatar
runn
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas runn »

Aga võimalus et see võll keevituse kohalt murdub on 2... korda suurem kui nuudi purunemine.
Offroad autod peavadki natuke loksuma ja kolisema 8)
Labidas ja Leatherman = Vepski finis. WILD RIDE OÜ. Mongoolias käidud. Kord aastas peab kirikus ka käima...
Veel elus Visa Hing. Start 2004a nr. 174.
4x4 karikasarja 1. koht TR-1 2012. 4x4 karikasarja 2.koht TR-1 2013
Autoga saab Tallinnast Kambodzasse. Tel 5114973
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

runn kirjutas:Aga võimalus et see võll keevituse kohalt murdub on 2... korda suurem kui nuudi purunemine.
Offroad autod peavadki natuke loksuma ja kolisema 8)
Ei ole miskit asi nii hull - ei tee mitte keevist ümberringi vaid aukudest keevitad
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
Taivo
Rock Crawler

Postitus Postitas Taivo »

Täpselt! Ei tohi ringiratast kinni keevitada, siis peaks pidama küll. Mul fordil(esiveoline sõidukas) pooltelg kahest keskelt kokku keevitatud vinkelraua sees ja peab-
1.otstele sai käiatud faasid
2.peale lükatud toru, mille sisse keevitamiseks veel puuritud augud
3.faaside kohalt ümberringi kinni keevitatud ja siledaks käiatud
4.torujupp ühenduskoha peale nihutatud ja otstest katkendlikult kinni keevitatud+ aukudest.
Mingit nuuti ka pole toeks, et momenti vastu võtta. Valu on saanud kõvasti, mootor pole küll teab mis elukas-100kw, aga ikkagi...
See lihtsalt näiteks, et saab küll keevitamisega, iga konkreetne asi loomulikult omaette teema, aga arvan siiski, et keevitamine kindlam kui näiteks liimimine vm...
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Mõttevälgatus: Proovida näit hüdrovooliku pressiga kokku vajutada mõni kümnendik. Peaks saama tunduvalt etem kui keevitades :?:
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
eero I
elektrikapp "KOSTIVERE 3"

Re: Nuutühenduse "Namertva" ühendamine

Postitus Postitas eero I »

atdoom kirjutas:Minu reisija poolne püsikiirusliigenditega pooltelg on kahest tükist..., mingit mõistliku põhjust selleks mina ei ole leidnud...., küll aga on see ühendus nõrgaks kohaks, kuna nuutühendust pole just ülitihe ning kinni hoiab seib.

Keevitada, seda ei saa... tõmbab kõveraks.

Kas kellelgi on ideed, kuidas saaks seda nuuti nii öelda "namertva" ühendada?
Tulevikus neid osi eraldi välja vahetada puudub point, kuna peale deformeerumist vaja siiski mõlemad välja vahetada.

Nõrkus väljendub milles?
Mina sinu aseme küsiks mis on selle mõistlik põhjus, mitte kuidas "namertva" ühendada.
Kas on tekkinud arusaamine, et tehase insenerid on nuudi teinud selleks, et auto hind suurem oleks.
Kui õõtsa kinnitus ei ole samal kaugusel mootor poolse püsika otsaga siis ratta üles/alla liikumisel pooltelje pikkus e. ratta kaugus käigukasti suhtes muutub. Väite mõnes osas võisin küll mööda panna aga üldjoontes on midagi sinnapoole.
Aga kui väga "namertva" tahad siis püsika otsale 2-3 auku sisse ja keevitusega takka. Elu on näidanud, et kui midagi on valesti tehtud siis ei pea ei ussi- ega püssirohi, kaasaarvatud ka keevitus.
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”