Kas just tulus - mõni kuu tagasi käis uudistest läbi teema, et trahvirahasid on riigieelarvesse laekunud üle poole vähem, kui planeeritud.BTR kirjutas:Ega süsteemi vastu võidelda ei ole kerge,et mitte öelda võimatu,eriti veel üksikisikuna.Trahvimisest on saanud eesti riigis uus tulus majandusharu,seega iga peatumismärguandega kaasneb vältimatult riigikassa täitmine.
Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin
Moderaator: Moderators
- laqkaraza
- Fitting 38"
- Kontakt:
- uppund kana
- Rock Crawler
- Kontakt:
Seega on Eestis juba planeeritult selline ühik kurjategijaid. Sedasi asja vaadates tundub ,et nõukogude võim oli poisike. Siis vähemalt öeldi ,et inimene on inimesele sõber, seltsimees ja vend.laqkaraza kirjutas:Kas just tulus - mõni kuu tagasi käis uudistest läbi teema, et trahvirahasid on riigieelarvesse laekunud üle poole vähem, kui planeeritud.BTR kirjutas:Ega süsteemi vastu võidelda ei ole kerge,et mitte öelda võimatu,eriti veel üksikisikuna.Trahvimisest on saanud eesti riigis uus tulus majandusharu,seega iga peatumismärguandega kaasneb vältimatult riigikassa täitmine.

Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
- RAMBO
- True Off Roader!
CÄÄRFIILD kirjutas:Imelik suhtumine, lasite üle lubatud kiiruse, saite trahvi!RAMBO kirjutas:Sellega päris nõus ma olla ei saa,et enamus politsei patrullidest on arusaajad ja mõistlikud. Tegelikult ei tulegi nagu meelde,et oleks mingi asja eest hoiatuse või midagi lihtsat saanud. Pigem ikka,kui kinni juba on peetud otsitakse lõpuks midagi,mille eest teha saab. ja abi...no ei sellist asja politsei käest... ei ei ei ole olemas.
Nädalavahetusel sai saaremaal käidud,kui politsei jälle kinni pidas ja nö kiiruse eest trahvi tegi. Lugu selles,et me sõitsime teisel autol järgi püsikiiruse hoidja peal ja eessõitev auto lihtsalt sõitis eest ära. Sai nagu proovitud selgitada ka,et kuidas te seda autot ei näinud,mis meie ees sõitis,sest see pani küll kõvasti kohe üle. Vastuseks saime,et "EI SÕITNUD"Tohohh
????????
Eks meil oli tegelt veidi ka kiirust üle aga see politsei poolne suhtumine kogu asjasse...nomaeitea.
Olgu veel öeldud,et ma ise istusin kõrval istmel. Aga mulje eesti politseist on pehmelt ja viisakalt öeldes SITT.
Kõik õige ja politsei käitus ju ka õieti. Jutt aga stiilis näe nemad panid veel kiiremini meenutab natuke lasteaeda ju
Käib ikka närvidele küll, kui lased normaalkiirusega kolonnis ja siis kargavad mingid tropid välja ja kukuvad uhama( vastutulejatest ka täitsa pohhuy).
Isiklikult igati tervitan nende kiiruseületajate trahvimist. Ega ajukääbik muidu aru ei saa ,kui rahakotti auk lüüakse!
Kiirust oli üle 3km/h ja ega minagi seda liiklus rikkumist ei õigusta aga see politsei poolt välja näidatud suhtumine. PS. olen ise kolm korda viimase kahe aasta jooksul EESTI politsei kohtusse andnud ja kõik korrad olen võitnud protsessi.
Nüüd olen niipalju targem,et iga kord,kui politsei kinni peab,lindistan kogu vestluse telefoni linti. Seega ma arvan,et ma tean täpselt mida ma räägin.
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
- RAMBO
- True Off Roader!
Käib ikka närvidele küll, kui lased normaalkiirusega kolonnis ja siis kargavad mingid tropid välja ja kukuvad uhama
Võibolla tuleb siis arstile minna ja mitte avalikus liikluses liigelda,kui kõik mis liikluses toimub ,käib närvidele.
Võibolla tuleb siis arstile minna ja mitte avalikus liikluses liigelda,kui kõik mis liikluses toimub ,käib närvidele.
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
http://www.delfi.ee/news/paevauudised/e ... d=42208431
mis veel puudutab kolonnis sõitvate autode kiiruse mõõtmist või juhtumeid, kus tee peal on ükskõik mis suunas sõitmas veel mõni auto, siis ma ikkagi kahtlen kiiruse mõõtmise täpsuses või kiiruseületaja identifitseerimises.
viimati paar aastat tagasi, kui ma märki ei märganud, sain trahvi ja vormistamise käigus vestlesin nendega. nad väitsid, et mõõdetakse laseriga, et näitab selle auto kiirust, millele on suunatud. nii võib see neile näida ja enamasti ollagi õige.
kunagi teenisin leiba maamõõtjana. nn valguskaugusmõõtjad mõõdavad samuti laseriga. aga see laser on tunduvalt hajusam kui sihik ise. tugevama laseriga võis prismast kilomeetri peale poolteist meetrit mööda sihtida ja luges kauguse ära. ja see oli ainult pool häda. tegelikult juhtus paar korda aastas, et tegelikult loeti kaugus hoopis latimehe selja tagant läbi sõitnud autost või 20 m tagapool olnud hekist jne. Lihtsalt kogenud aparaadimees hindas silma järgi, et kaugus polnud õige. kui palju võis olla väiksemaid apsakaid, kus lugem loeti latimehe jopelt, pole teada.
see on nagu püssiga, et kuul ei lenda sinna, kuhu sihid. kui ma õieti mäletan, siis lained ei liigu mitte sirgjoones vaid kõverduvad, läbimaks kiiremat teed. põhimõtteliselt nagu miraa, et kiirem tee paistab vaatlejale sirgena. (edit: sihitakse nähtava valguse lainepikkusel ja mõõdetakse muul lainepikkusel. aga need lained ei ei läbi keskkonda sarnaselt.)
ja seepärast keeldun ma uskumast seda nn täpset sihtimist.
mis veel puudutab kolonnis sõitvate autode kiiruse mõõtmist või juhtumeid, kus tee peal on ükskõik mis suunas sõitmas veel mõni auto, siis ma ikkagi kahtlen kiiruse mõõtmise täpsuses või kiiruseületaja identifitseerimises.
viimati paar aastat tagasi, kui ma märki ei märganud, sain trahvi ja vormistamise käigus vestlesin nendega. nad väitsid, et mõõdetakse laseriga, et näitab selle auto kiirust, millele on suunatud. nii võib see neile näida ja enamasti ollagi õige.
kunagi teenisin leiba maamõõtjana. nn valguskaugusmõõtjad mõõdavad samuti laseriga. aga see laser on tunduvalt hajusam kui sihik ise. tugevama laseriga võis prismast kilomeetri peale poolteist meetrit mööda sihtida ja luges kauguse ära. ja see oli ainult pool häda. tegelikult juhtus paar korda aastas, et tegelikult loeti kaugus hoopis latimehe selja tagant läbi sõitnud autost või 20 m tagapool olnud hekist jne. Lihtsalt kogenud aparaadimees hindas silma järgi, et kaugus polnud õige. kui palju võis olla väiksemaid apsakaid, kus lugem loeti latimehe jopelt, pole teada.
see on nagu püssiga, et kuul ei lenda sinna, kuhu sihid. kui ma õieti mäletan, siis lained ei liigu mitte sirgjoones vaid kõverduvad, läbimaks kiiremat teed. põhimõtteliselt nagu miraa, et kiirem tee paistab vaatlejale sirgena. (edit: sihitakse nähtava valguse lainepikkusel ja mõõdetakse muul lainepikkusel. aga need lained ei ei läbi keskkonda sarnaselt.)
ja seepärast keeldun ma uskumast seda nn täpset sihtimist.
Viimati muutis säinas, N Mär 17, 2011 9:15 am, muudetud 1 kord kokku.
Neil on ju laseril optilised peal, ise pole sinna sisse vaadanud, aga eemalt olen küll sihtimas näinud.
Lihtsalt mõttelend, et kuidas eirata peatumist, et arvatavasti sihiti mind relvaga ja enda ohutuse tagamiseks ma ei peatunud. Kohtus võiks see läbi minna.
Kui aga meenutama hakata, siis mul oli 2003a selline case kus Tõnismäelt allasõites suunaga vabaka poole peeti mind saarepeal kinni, kusjuures mul oli veel plaan teha sealt vasakpööre tagasi. Peatati siis endisel parkimisplatsil ja öeldi minu kiiruseks 84km/h, mida ma vaidlustasin muidugi sellega, et teisest reast möödus minust veel kiiremini üks mersu. Aga kuna härra laitmatu staaz politseis oli nii hea, siis jäi ikkagi tema sõna peale. Endale jäi kah arusaamatuks kuidas saab teha 90* pööret 84km/h. Või siis miks pidin üldse manöövri tegemiseks hullupööra kiirendama.
Lihtsalt mõttelend, et kuidas eirata peatumist, et arvatavasti sihiti mind relvaga ja enda ohutuse tagamiseks ma ei peatunud. Kohtus võiks see läbi minna.
Kui aga meenutama hakata, siis mul oli 2003a selline case kus Tõnismäelt allasõites suunaga vabaka poole peeti mind saarepeal kinni, kusjuures mul oli veel plaan teha sealt vasakpööre tagasi. Peatati siis endisel parkimisplatsil ja öeldi minu kiiruseks 84km/h, mida ma vaidlustasin muidugi sellega, et teisest reast möödus minust veel kiiremini üks mersu. Aga kuna härra laitmatu staaz politseis oli nii hea, siis jäi ikkagi tema sõna peale. Endale jäi kah arusaamatuks kuidas saab teha 90* pööret 84km/h. Või siis miks pidin üldse manöövri tegemiseks hullupööra kiirendama.
JC XJ 2.5TD 3DR (autot tuunib andeltek!)
Avitan heameelega raadioside teemadel (CB & PMR).
Avitan heameelega raadioside teemadel (CB & PMR).
-
- I live off from the mud
+1CÄÄRFIILD kirjutas:Mina küll pole kogenud ,et iga peatumismärguandega kaasneks riigikassa täitmine. Need harvad korrad ,mil politsei on mind peatanud on piirdunud tavaliselt suulise märkuse ja hoiatusegaBTR kirjutas:Ega süsteemi vastu võidelda ei ole kerge,et mitte öelda võimatu,eriti veel üksikisikuna.Trahvimisest on saanud eesti riigis uus tulus majandusharu,seega iga peatumismärguandega kaasneb vältimatult riigikassa täitmine.Pole ikka vaja sellist rullnoka loba ajada.
Huvitav, et mõnele mehele kohe satuvad mendid kallale... Samas, kui minu kogemuste alusel jagunevad mendid ja politseinikud (neid kahte ei tohi segi ajada!) üsna pooleks. Nagu ühiskonnaski...
Ning ei tasu unustada seda, et korravalvuri mentsuse aste sõltub sellest, kas on vaja abi mingi probleemi lahendamiseks või jäädakse kinni rikkumiselt.

Ma olen politseiga enamasti väga viisakalt hakkama saanud. Üks kord tulin linna poolt ja jõudsin pirita teele kus teostati parasjagu massimõõtmist ja sain sealt 14km üle. Tegelik kiirus oli kindlalt väiksem, gps-i näitas max kiiruseks 55km/h. Kui läheb üle selle, siis ma nullin navi alati kohe ära. Näitasin ja rääkisin politseile sama juttu aga selle peale öeldi vaid, et no väga tore kõik ja usume sind aga trahvi saad ikka. Kui see pole rahakogumine, siis mis see siis veel on??
Niipalju kui ma mujal olen sõitnud, siis mitte kuskil ei toimu sellist põõsas passimist ja inimeste igapäeva elu häirimist.
PS! ma pole kiiruseületamise poolt aga võiks olla kuni 10% kõikumist lubatud, mitte kohe karistus.
Niipalju kui ma mujal olen sõitnud, siis mitte kuskil ei toimu sellist põõsas passimist ja inimeste igapäeva elu häirimist.
PS! ma pole kiiruseületamise poolt aga võiks olla kuni 10% kõikumist lubatud, mitte kohe karistus.
-
- Got ARB and Nitrous?
Aga nii ongi ju, sest mõõtetehnikal on ka oma mõõteviga, mida arvestatakse protokolli koostamisel. Spidomeetril on ka oma viga, 99% juhtudel näitab spidomeeter rohkem reaalsest kiirusest. Seega kui kellal õige numbri hoiad, ei saa kunagi eksida. Isegi "pluss viis spido järgi" ei tohiks mingeid komplikatsioone tekitada.rommi kirjutas:
Kolm kilomeetrit üle läks protokolli kirja? Seega, oletame, et lubatud kiirus oli 90 kmh. Protokolli läks kirja 93kmh, sellest on juba maha arvatud radari viga +/- 3 kmh(?), seega oli radari näit 96kmh (reaalne kiirus võis olla 93-99kmh). Auto spidomeeter valetab kuni kümme protsenti maanteekiirusel, seega reaalne näit spidomeetril oli 100 kuni 110 mõõtmise hetkel. Kui maanteel sõita 90kmh asemel 100-110kmh ja saada selle eest trahvi, siis on see minu silmis õigustatud. Rikkumine on toime pandud ja "ainult kolm kilomeetrit üle" jutt ei ole väga asjakohane.RAMBO kirjutas:
Kiirust oli üle 3km/h ja ega minagi seda liiklus rikkumist ei õigusta aga see politsei poolt välja näidatud suhtumine.
See "planeeritud kurjategijad" jutt on ikka täitsa lasteaia jutt. Igas õigusriigis on trahvid planeeritud tulu riigieelarves. Selle nimi on statistika, mille põhjal seda ennustatakse ja õpetatakse seda matemaatika osa keskkoolis.
Ma siiralt kahtlen, et liikluspolitsei enda ülalpidamise trahvirahadest jõuaks kinni maksta.
Profülaktikaks kulub aga meile kõigile vahel ära väike trahvike või näpuviibutus Politsei poolt. Mul siiani päris positiivsed kogemused.
Päikest ja olge üksteise vastu paremad.

Üldiselt tsikliinimene, aga kodutee vajab Jeepi.
ibra kirjutas: Kui ta tervest peast on katki läinud siis vaevalt ta kokkukeevitatult peab.
- uppund kana
- Rock Crawler
- Kontakt:
Sellest me saame vast kõik aru. Aga ikkagi, mis seal vahet on kuidas seda nimetada. Nimetagem seda siis statistikaks mis ütleb ,et statistiliselt on Eestis nii ja nii palju õigusrikkumisi mille eest määratakse nii ja nii palju trahve. Selle rahaga arvestatakse riigi eelarve koostamisel ja järelikult on see raha ka vaja saada, vahet pole kas see läheb politsei ülalpidamiseks või ema palgaks. Noh kõlas nüüd paremini või?Igas õigusriigis on trahvid planeeritud tulu riigieelarves. Selle nimi on statistika, mille põhjal seda ennustatakse ja õpetatakse seda matemaatika osa keskkoolis
- Landy
- Typo Master 2.1
- Kontakt:
Nüüd kolm korda üle õla ptui-ptui-ptui, kuid minul on olnud kokkupuuteid trahvivate pollaritega vaid oma iksliku lolluse tõttu ja neidki kordi võin oma 18 aasta pikkuse autojuhi karjääri jooksul ühe käe näppudel kokku lugeda.
Vanasõna ei valeta, kui ütleb, et õige hõlma ei hakka (reeglina) keegi.
Äkki on viga selles, et olen sõitnud enam-vähe, lubatud kiiruse piires ja mitte liiga edevate autodega? Ladad-Datsunid-Daciad ja Land Roverid vast ei ole eriti Politsei huvi magnetid?
Tõsi, enamike minu siseliikuritega on maanteel oluline kiiruse ületamine kas rakse või siis vähemalat ebamugav ning sihikidlat pingutust nõudev. Praeguste autodega, mille 0-100 km/h kiirendus jääb 18 ja 60 sekundi vahele on üsna raske "kogemata" üle lubatud kiiruse kihutada.
Samas kurb, kui keegi #rahamasina# otsa on sattunud.
Vanasõna ei valeta, kui ütleb, et õige hõlma ei hakka (reeglina) keegi.
Äkki on viga selles, et olen sõitnud enam-vähe, lubatud kiiruse piires ja mitte liiga edevate autodega? Ladad-Datsunid-Daciad ja Land Roverid vast ei ole eriti Politsei huvi magnetid?
Tõsi, enamike minu siseliikuritega on maanteel oluline kiiruse ületamine kas rakse või siis vähemalat ebamugav ning sihikidlat pingutust nõudev. Praeguste autodega, mille 0-100 km/h kiirendus jääb 18 ja 60 sekundi vahele on üsna raske "kogemata" üle lubatud kiiruse kihutada.
Samas kurb, kui keegi #rahamasina# otsa on sattunud.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
- RAMBO
- True Off Roader!
Olgu ma kirjutan siis veel ühe üsna värske loo.
"Muljeid politseist."
Käisin hiljaaegu venna autoga ülevaatlusel,kuna ta ise oli tööl. Auto läbis tehnoülevaatluse nurinateta. Õhtul,kui vend töölt koju tuli ja hakkas mind koju viima pidas politsei teepeal kinni ja võttis ülevaatluse uuesti ära. Käisid ümber auto ja nokkisid ,midagi muud ei leidnud,SEST KÕIK OLI KORRAS natuke aega tagasi ülevaatlusel.
Ülevaatlus võeti ära sellepärast,et neile tundusid esimesed rehvid külgedelt pragulised.
Vaielda pole lollidega midagi,sest nemad ongi endaarust seadus.
Ega siis midagi ots ringi ja ülevaatlusele tagasi. Ülevaatlus punktis mehed ka vaatasid ja ajasid silmad suureks WTF ? Käisin isiklikult ostsin tuttuued rehvid,terve jooksu alla. Hetkeks nagu tunduski,et kõik on nagu korras aga ei. Kaks päeva hiljem pidasid uuesti kinni ja võtsid ülevaatluse uuesti ära, kuna neile TUNDUS,et sumbuti teeb kole kõva lärmi.Fucking värdjad. Käisime uuesti ülevaatlus punktis ära ja kõik oli endiselt korras.
Viimati sain ise trahvi paar aastat tagasi ilma turvavööta manööverdamise eest. Hakkasin veokat tagurpidi parklasse autode vahele tagurdama ja tegin turvavöö lahti,et pea aknast välja pista. Mul on vöö ALATI peal.
Minujaoks on politsei haigus,mitte amet. Enne politsei kooli minekut ollakse veel inimene aga kui vormi selga saad siis hakkad seadusi tegema. See aga ei tähenda,et kõik muidugi sellised on.
Ainult halvad kogemused. Kui kinni peetakse siis pead juba arvestama väljaminekutega.
"Muljeid politseist."
Käisin hiljaaegu venna autoga ülevaatlusel,kuna ta ise oli tööl. Auto läbis tehnoülevaatluse nurinateta. Õhtul,kui vend töölt koju tuli ja hakkas mind koju viima pidas politsei teepeal kinni ja võttis ülevaatluse uuesti ära. Käisid ümber auto ja nokkisid ,midagi muud ei leidnud,SEST KÕIK OLI KORRAS natuke aega tagasi ülevaatlusel.
Ülevaatlus võeti ära sellepärast,et neile tundusid esimesed rehvid külgedelt pragulised.

Ega siis midagi ots ringi ja ülevaatlusele tagasi. Ülevaatlus punktis mehed ka vaatasid ja ajasid silmad suureks WTF ? Käisin isiklikult ostsin tuttuued rehvid,terve jooksu alla. Hetkeks nagu tunduski,et kõik on nagu korras aga ei. Kaks päeva hiljem pidasid uuesti kinni ja võtsid ülevaatluse uuesti ära, kuna neile TUNDUS,et sumbuti teeb kole kõva lärmi.Fucking värdjad. Käisime uuesti ülevaatlus punktis ära ja kõik oli endiselt korras.
Viimati sain ise trahvi paar aastat tagasi ilma turvavööta manööverdamise eest. Hakkasin veokat tagurpidi parklasse autode vahele tagurdama ja tegin turvavöö lahti,et pea aknast välja pista. Mul on vöö ALATI peal.
Minujaoks on politsei haigus,mitte amet. Enne politsei kooli minekut ollakse veel inimene aga kui vormi selga saad siis hakkad seadusi tegema. See aga ei tähenda,et kõik muidugi sellised on.
Ainult halvad kogemused. Kui kinni peetakse siis pead juba arvestama väljaminekutega.

ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.
- uppund kana
- Rock Crawler
- Kontakt:
Siit kohast oleksid võinud jalutada sirge seljaga kohtusse ja oleksid võitnud. Millega nad müra mõõtsid, kõrvaga ? Kui vahetult pärast seda läksid tehnoülevaatusse ja sealt ka olemas paber ,et kõik on korras siis pole midagi rääkida.Kaks päeva hiljem pidasid uuesti kinni ja võtsid ülevaatluse uuesti ära, kuna neile TUNDUS,et sumbuti teeb kole kõva lärmi.
Samas selline nokkimine oli kas mingi pollade isiklik viha sinuvastu või tellimustöö. Nii ,et mõtle kellele sa varbale astusid ,et nii juhtus.
Oli/on (seda on jällegi ei kinnita ega lükka ümber) patrullidel märkmik kus kirjas auto numbrid ja nubritaga kiri NUSSIDA.
- RAMBO
- True Off Roader!
uppund kana kirjutas:Siit kohast oleksid võinud jalutada sirge seljaga kohtusse ja oleksid võitnud. Millega nad müra mõõtsid, kõrvaga ? Kui vahetult pärast seda läksid tehnoülevaatusse ja sealt ka olemas paber ,et kõik on korras siis pole midagi rääkida.Kaks päeva hiljem pidasid uuesti kinni ja võtsid ülevaatluse uuesti ära, kuna neile TUNDUS,et sumbuti teeb kole kõva lärmi.
Samas selline nokkimine oli kas mingi pollade isiklik viha sinuvastu või tellimustöö. Nii ,et mõtle kellele sa varbale astusid ,et nii juhtus.
Oli/on (seda on jällegi ei kinnita ega lükka ümber) patrullidel märkmik kus kirjas auto numbrid ja nubritaga kiri NUSSIDA.
Saigi kõik paberid kuni kohtuni välja aetud aga miskipärast jäi see asi katki. Võibolla lõi vedelaks.Ei tea.
Minul pole mingeid probleeme ja kellegile pole ei silma ega jalgu jäänud.
Enda asjad viimase paari aasta jooksul olen ma kõik asjad läbi kohtu õigeks jäänud.Sellest ma räägingi,et MIS TOIMUB politseis!?
ITst MITTE MIDAGI.
ITst MITTE MIDAGI.