Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Koht kus käsitletakse Transpordiameti (ARK), tehnoülevaatuse, liiklusseaduse, liikluskindlustuse ja muude õigusaktidega seotud teemasid.

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

Mõtisklus teemal politsei kui riigi rahamasin

Postitus Postitas uppund kana »

No ei saa kohe vait olla. Täna tekkis ikka tugevalt küsimus ,mis või kes on see meie liikluspolitsei. Pidevalt räägitakse ,et politsei ei ole ennekõike karistav organisatsioon. Tegelikult aga...
Panen kirja siis oma tänased seiklused ja otsustage ise kas lööte mu risti või noogutate kaasa.
Hommik algas sellega ,et autol genekas hakkas jaurama. leppisin kokku tuttavaga töökojas ,et vaatab asja üle. Tore. Lõin kapoti kinn ja punuma. Poolel teel sinised vilkurid ja rajalt maha. Härra politseink palus dokumendid ja teavitas mind ,et autol puudub esimene numbrimärk. Üllatus oli muidugi suur ja kohe jooksis silmeest läbi kogu see ARK-i jama ,mis veel hullem ,mitu päeva autota olemine (töömasin ja väga oluline liikur). Härra polisinik palus oma autosse ja tama kõrvalistmel olev PIIRIVALVEAMETNIK rabas pikema jututa mapi ja küsis ,et kas kiirmenetlus või üldmenetlus. Mõtlesin oma minuti ,et kas jätta endale võimalus kohtupoole pöördumiseks. Asjaolusid kaaludes siiski kiirmenetlus lihtsalt poleks jätgunud aega kohtuvahet jooksmiseks. 40 EUR kirjutati välja ja öeldi ,et sõida sinna kus tulid (ja jätkuvalt ilma numbrita) Keerasin otsa ümber ja kodupoole . Minu rõõm oli suur kui teepealt oma numbri ka üles korjasin (see oli positiivne).
Seadusejärgi ju kõik korrektne aga inimlikust mõistmisest on asi kaugel. Ütleme nii ,et numbri kadumine oli õnnetu juhus ja ei sõtnud ju tahtlikult ilma numbrita. Tore ,et politsei mid teavitas sellest aga ainult ühe eesmärgiga ,saada kirja linnuke.
Vihale ei aja, kurvaks teeb.
Parketitigu (praegu küll rohkem turist) ........Bussiga
Suhtlen inimestega ka 56 204 888
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

põhimõtteliselt on sul õigus, sest perspektiivne trahvisumma on riigi eelarvesse sisse kirjutatud. selisel kujul oleks neid õigem maksuks või teenustasuks nimetada.
aga teistpidi vaadates, raske on kivi vistata, kui kõik ümberringi ongi rahamasinaks ümber ehitatud.
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Postitus Postitas heints »

Aga pane kirja mis paragrahvi järgi sulle see trahv tehti.Ise käisin määrdund numbriga kohtus kuna oli vale paragrahv,ja jäin õigeks.Soovitan sellised protokollid alati tähelepanelikult üle kontrollida kuna tihti pannakse väga rämedalt puuse,seda eriti keeleoskamatute ametnike poolt. Ja vaidlustamine ei maksa midagi.
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

heints kirjutas:Aga pane kirja mis paragrahvi järgi sulle see trahv tehti.Ise käisin määrdund numbriga kohtus kuna oli vale paragrahv,ja jäin õigeks.Soovitan sellised protokollid alati tähelepanelikult üle kontrollida kuna tihti pannakse väga rämedalt puuse,seda eriti keeleoskamatute ametnike poolt. Ja vaidlustamine ei maksa midagi.
selline siis

§ 74.5

Riikliku registreerimismärgita või mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimine
Riikliku registreerimismärgita mootorsõiduki või mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimise eest - karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut.
Kasutaja avatar
Alex
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Alex »

uppund kana kirjutas:
heints kirjutas:Aga pane kirja mis paragrahvi järgi sulle see trahv tehti.Ise käisin määrdund numbriga kohtus kuna oli vale paragrahv,ja jäin õigeks.Soovitan sellised protokollid alati tähelepanelikult üle kontrollida kuna tihti pannakse väga rämedalt puuse,seda eriti keeleoskamatute ametnike poolt. Ja vaidlustamine ei maksa midagi.
selline siis

§ 74.5

Riikliku registreerimismärgita või mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimine
Riikliku registreerimismärgita mootorsõiduki või mootorsõidukile mittekuuluva riikliku registreerimismärgiga sõiduki juhtimise eest - karistatakse rahatrahviga kuni 200 trahviühikut.
Ehk siis vanas vääringus max 12 000?
Olen analoogse asja läbi elanud mõned aastad tagasi kui peatati tund aega peale avariid mille käigus sõideti taga number koos kinnitustega puruks- küljest ning vedeles pagasnikus(töömasinal ja paarimees oli roolis kuid unustas mulle öelda ja läksin lõunale kui maha võeti)Juhtum oli ka politseis registreeritud.
Minul lõppes asi kirjaliku/suulise hoiatusega ning olin ka püha viha täis aga hiljem leidsin, et nende poolt oli siiski arvestades maksimumi suhteliselt inimlik käitumine.Ei õigusta ega kaitse kedagi kuid vaadates trahvisummat ei pea neid ka karistavaks organiks.

Puhtalt minu nägemus :?
KVF 750...Jõhker Jõud , Uaz 3962 Sanitarka Viis null123 kuus seitse
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Lihtsalt infoks, et linnapildis ikka jube palju autosi ilma esimese nr.-ta, pole seda ka paljudel klaasi taga...ilmselt tänavused lumehanged võtavad oma. Pollaritel (riigil) ju hea võimalus jälle inimese õnnetuse pealt teenida :?
Kasutaja avatar
carpets
Rock Crawler

Postitus Postitas carpets »

Sõiduautol number suht madalal ja sellel plastikust numbrialusel pole eriti palju vaja kui ta juba katki ongi. Endalgi täna lihtsalt manööverdades esiotsaga kergelt vastu külmunud hange ja seal mu number oligi.
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

politsei võiks rohkem tähelepanu pöörata nendele värdjatele kes pimedal ajal mittekorras tuledega sõidavad.

Eriti need, kellel üks esilatern kustund on. Nende vastutulevate autode kauguse hindamine on suht võimatu ning võivad tekitada ohtlike olukordasid maanteel - eriti kui ollakse möödasõidul. Sama kehtib ka gabariitide ja piduritulede kohta ning ka tagumise udutule väärkasutus.

Viimasel ajal selliseid autosid tunduvalt rohkem liiklusesse tekkinud :(

Mingi puuduv numbrimärk või mittepõlev numbrituli ei mõjuta just olulisel määral liiklusohutust, mis peaks nagu olema kogu liikluspolitsei funktsioneerimise põhiprioriteet (lisaks riigikassa täitmisele). Sellele võiks politsei isegi rohkem tähelepanu pöörata kui jahtida +10kmh "kihutajaid"

Ei kiru liikluspolitseid - nemad on ainult tavalised töömesilased nagu me kõik ja täidavad antud korraldusi. Ja kui olen hädas olnud - olen ka abi saanud.
Pilt
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Politsei ongi riigi rahamasin, nii nagu ka parkimine ja ka maamaks. Pealesunnitud maksud, millest kõrvale hoidmine pole jah kahjuks enam võimalik. Kust sina pidid teadma, et su autolt number poole sõidu pealt ära kadus?! :) Oleks pidanud iga natukese aja tagant seisma jääma ja auto tehnilist korrasolekut kontrollima või?
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
uppund kana
Rock Crawler
Kontakt:

laqkaraza kirjutas: Ei kiru liikluspolitseid - nemad on ainult tavalised töömesilased nagu me kõik ja täidavad antud korraldusi. Ja kui olen hädas olnud - olen ka abi saanud.
Tätsa nõus ,nagu kirjutasin ei olegi ma vihane ja mõistan ,et nad teevad oma tööd. Ülemused nõuavad aga tulemusi (loe raha). Ole kohanud ka väga mõistvat ja inimlikku suhtumist. Enamus patrullimehi ongi tegelikult mõstlikud inimesed aga nagu öeldud on ka neil ülemused. Ekspolitseinukuna (90 algusaastatel) tean mida räägin ja muide kui juba asi sinnani läks siis ajakirjanduses ja erinevates foorumites on palju spekuleeritud selleüle kas patrulimeestel siis on plaan täita või mitte. Kuidas on olukord täna ei kinnia ega lükka ümber aga siis kui mina seal ametis olin oli plaan täitsa olemas. 1 kuu ühe autopatrulli kohta võrdus sõltuvalt tööpäevade arvust 170-190 linnukest. St. joodik kainerisse=linnuke, trahv=linnuke jne. Mul on olemas isegi veel kuskil patrulli leht mida meile jagati ja mida pidi täitma. Kui linnukesi kokku ei saanud ootas kuulõpus kohv suhkruta ülemuse kabinetis.
Vot nii on lood. meil siin foorumis vist kah mõni mundrikandja äkki kommenteerib seda kohta mis puudutab plaani. (Tõenäoliselt ja arusaadvalt ta seda täna ei tee. Ilmselt nagu minagi alles 15a. hiljem)
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Postitus Postitas RAMBO »

Sellega päris nõus ma olla ei saa,et enamus politsei patrullidest on arusaajad ja mõistlikud. Tegelikult ei tulegi nagu meelde,et oleks mingi asja eest hoiatuse või midagi lihtsat saanud. Pigem ikka,kui kinni juba on peetud otsitakse lõpuks midagi,mille eest teha saab. ja abi...no ei sellist asja politsei käest... ei ei ei ole olemas.
Nädalavahetusel sai saaremaal käidud,kui politsei jälle kinni pidas ja nö kiiruse eest trahvi tegi. Lugu selles,et me sõitsime teisel autol järgi püsikiiruse hoidja peal ja eessõitev auto lihtsalt sõitis eest ära. Sai nagu proovitud selgitada ka,et kuidas te seda autot ei näinud,mis meie ees sõitis,sest see pani küll kõvasti kohe üle. Vastuseks saime,et "EI SÕITNUD" :shock: Tohohh :shock: ????????
Eks meil oli tegelt veidi ka kiirust üle aga see politsei poolne suhtumine kogu asjasse...nomaeitea.
Olgu veel öeldud,et ma ise istusin kõrval istmel. Aga mulje eesti politseist on pehmelt ja viisakalt öeldes SITT.
:evil:
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

Paar kuud tagasi... kooles Pajero tee peal ära... kell 2 öösel Adavere tuuliku juures.

Ainus koht kust abi saada oli Politsei. Tulid siis kohale, kuna polnud akujuhtmeid, sõitsime Põltsamaale ja alles teisest (olgu kõigile teadmiseks et Olerexi tootesortimenti ei kuulu akujuhtmed aga vesipiibutubakas küll) tanklast sai akujuhtmed ostetud ning siis andsid veel voolu, et auto käima saada.

Möödasõitvate autode hääletamine ei aidanud - kuna seljas oli helkurvest siis alguses arvati, et olen polla ja kui nägid, et ei ole siis anti kiirelt gaasi, et minema saada. Variant oleks veel olnud tellida Tartust autoabi ca 1000.- EEK eest ja oodata 1-2h.

Saab abi küll, kui vaja on.
Pilt
Kasutaja avatar
helar
I live off from the mud

Postitus Postitas helar »

Neid Põltsamaa kodanikke tean. Nende kohta saab öelda politseinik.
Kuid kahjuks leidub politseivormis veel miilitsaid.
Y61 Pätcruiser , LC80 .
Kuni autopesuni on offroad lahe...
Autoremont Tallinnas. http://www.heinworks.ee
BTR
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas BTR »

Ega süsteemi vastu võidelda ei ole kerge,et mitte öelda võimatu,eriti veel üksikisikuna.Trahvimisest on saanud eesti riigis uus tulus majandusharu,seega iga peatumismärguandega kaasneb vältimatult riigikassa täitmine.
2xRRC

G-Wagen
bob
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas bob »

JC XJ 2.5TD 3DR (autot tuunib andeltek!)
Avitan heameelega raadioside teemadel (CB & PMR).
Vasta

Mine “ARK, TÜV, kindlustus ja muud juriidilised küsimused”