külma/sooja õhu puhur- Nissan Terrano 2

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
Hydroid
Rock Crawler

külma/sooja õhu puhur- Nissan Terrano 2

Postitus Postitas Hydroid »

Nissan Terrano 2 1997 va. probleem õhu puhuriga. Kokku on seal puhumis asteid 4 ja enam ei tööta 1, 2 ega 3. Töötab ainult neljas. Suht ammu ei hakkanud enam 2 kiirus tööle ja nüüd täna hommikul ei töödanud enam 1 ja 3 ka. Kunagi olen kuulnud et seal põleb üks plaat läbi. Kas seda saab parandada või on kellegil midagi pakkuda? aitäh
Kasutaja avatar
smtasku
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas smtasku »

Kindalaeka taga on toru sees plaat spiraalidega. Sealt on need kas läbi põlenud või jootekohad lahti. Minul töötas algul ainult max pööretega (sel puhul ei käi läbi takistite). Sain ise korda joodetud, praegu on poolteist aastat püsinud.
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Kusagil ventilaatori lähedal läheb ahju korpusesse pistik. Keera selle klotsi, mille küljes pistik on, kruvi(d)lahti ja võta klots välja. Kui seal on takistiplaat, pole sellega midagi teha peale minemaviskamise ja uus maksab kroonides neljakohalise summa. Kui seal on spiraalid, siis neid on võimalik parandada, enamasti on üks ots joodisest lahti, see tuleb poldiga kokku ühendada. Joota tavainimene seda materjali ei saa, nikroomi jaoks on erijoodised ja -tehnoloogia. Mõn imees on spiraalid kuidagi suure tinaplönni sisse kinni saanud, aga ega ta õige asi pole.

Nissani plaattakisti on üldse üks suur õnnetus, kipub väga paljudel läbi põlema ja lammutused on neist tühjad. Mu oma Primeral on sama jama. Ise kavatsen mõne vanema ahju küljest spiraaltakistid plaadi asemel panna, pole mingit tahtmist sadakond euri ühe plaadinäraka peale kulutada... :evil:
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
Hydroid
Rock Crawler

Mulle tundub et seal on see plaat ikkagi, sest 1999 aasta autol oli vähemalt plaadiga, nägin oma silmaga et vahetati, mingi 15 x 10 cm suurune plaat jah?
Hydroid
Rock Crawler

Aga kust oleks siis hakata targem lammutama kas kindalaekast või keskkonsoolist?
Kasutaja avatar
smtasku
Got ARB and Nitrous?

Keera maha kindalaegas ja seal taga peaks sulle avanema sarnane pilt. See "resistor" ongi see, mille pead välja võtma ning vajadusel uuega asendama või üritad parandada. Vaade võib ka väheke erineda, sõltuvalt kondi olemasolust ja aastakäigust.
Pilt
Hydroid
Rock Crawler

Ma tahtsin hakata asjaga kiiresti tegelema selle pärast sest arvasin et mingi hetk võin üldse puhurist ilma jääda, ehk siis ei ole võimalik talvel sõita. Aga samas 4 kiirus kõige kiirem jääb ikka tööle kunag ta läbi´takistite ei käi?
Kasutaja avatar
smtasku
Got ARB and Nitrous?

Neljas aste ei sõltu takistitest ja jääb tööle. Esimesed astmed käivad läbi takistite (spiraalide). Kuigi takistid on asetatud ventilaatori süsteemi sisse, mis peaks neid kuumenemisel jahutama, põlevad nad ikkagi aegajalt läbi. Pilt
Kodanik2
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Kodanik2 »

Mina olen ka selle plaat reostadiga hädas olnud. Ajutine lahendus oli siis selline. Viited eelne elektriskeemi pealt: Enamasti põleb läbi ahel mis on klemmi nr 1 juurde viiv. Mina tõstsin juhtmed ümber selliselt, et mootori ühendasin nr 1 asemel nr 2 klemmile ja sellega sain 2 kiirust peale kõige kiiremat lisaks. Sellise ratsiga sain ma u 2 aastat sõita siis alles leidsin kasutatud, kuid terve reostaadi ja vahetasin.
Hydroid
Rock Crawler

Ma ei leidnud enam kuskilt kasutatud reostaadi, öeldi et see maksab tohutult palju aga neljakohaline (kroonides) see küll ei olnud, kroonides on see 587 kr. Plaatreostaat.
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Osta siis uus.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Vasta

Mine “Nissan / Renault”