Pistikupesa hooldus

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Pistikupesa hooldus

Postitus Postitas Landy »

Nüüd hulk rumalaid küsimusi.
Kuidas ja mis vahendiga on tark puhastada haagise pistkiku pesa? Hoolimata kattekaanest koguneb sinna pidevalt liiva ja sodi. Suruõhuga kõike välja puhuda ei õnnestu.
Millega pesa peale(klemme) puhastamist hooldada/töödelda?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Kattekaas ei kõlba kusagile. Parim asi minu kogemuste järgi on tühi pistik, millele on niipalju isoleeri ümber mähitud, et ta tihedalt pessa istub. Juhtmeaugu valad liimi või silikooni täis.
Määrdeks on hea... krt, on mul aerosoolipurgis mingi vaha moodi kontaktide kaitsemääre, aga silt on maha kulunud, kulub teda vähe ja asi on kaua seisnud... vist oli würthi kraam, küsi sealt.
Ja kui suruõhuga puhtaks ei lähe, siis ikka mehaaniline puhastus mingi orgiga. Kui kaane asemel pistikut kasutad, siis pole enam vaja puhastusega vaeva näha. 8)
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Survepesu ja seejärel õhuga kuivaks/puhtaks ning siis mingi kontakti määre selga.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

jr kirjutas:Survepesu ja seejärel õhuga kuivaks/puhtaks ning siis mingi kontakti määre selga.
Sed minagi mõtlesin, kuid olin kahtleval seisukohal...
vtl
asjade olemus - see on imelihtne

Postitus Postitas vtl »

Aastat-poolteist tagasi vahetasin oma Jeebil äramädanenud kärupistiku välja. Uue pistiku kontaktid mökerdasin paksult esimest ettejuhtuvat laagrimääret täis ja samuti määrisin kaane tihendirõnga ja vastaspoole korralikult määrdega kokku.
Sel suvel (aasta hiljem siis) oli vaja käru vedada ja pesa oli põhimõtteliselt nagu uus.

Aga tühja pistiku idee on iseenesest hea.
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Aga veel - ärge kasutage neid 40 krooniseid pesasid. Ostke ca 100 kroonine kummitihendiga pesa ja mina ei ole sinna ühtegi määret veel sisse lasknud (kontaktipuhastusvedelikku vist ainult) ja ei ole mingit probleemi ka olnud talvel ega suvel.
Seda tihendiga pesa vist Tööriistamarket ei müünud (aga võin ka eksida), aga näiteks Autoparner ja/või Autoasi (Mercantile) küll.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

pistik saab metsas pihta, ikka jääb sinna kaane vahele turvast ja pohlalehti soomätastelt ja kraavipervedelt külge, aga pärast iga sõitu ära puhastada, siis on enam-vähem
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Mul mure eelkõige Sõiduato pesaga, mis konksu tootja kaasa pani. Kui ära mädaneb, eks siis vahetab välja....
LR küljes 40EEk pesa veel toimib.
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

isakene kirjutas:Kattekaas ei kõlba kusagile. Parim asi minu kogemuste järgi on tühi pistik, millele on niipalju isoleeri ümber mähitud, et ta tihedalt pessa istub. Juhtmeaugu valad liimi või silikooni täis.
Määrdeks on hea... krt, on mul aerosoolipurgis mingi vaha moodi kontaktide kaitsemääre, aga silt on maha kulunud, kulub teda vähe ja asi on kaua seisnud... vist oli würthi kraam, küsi sealt.
Ja kui suruõhuga puhtaks ei lähe, siis ikka mehaaniline puhastus mingi orgiga. Kui kaane asemel pistikut kasutad, siis pole enam vaja puhastusega vaeva näha. 8)
Murdsin ka millalgi bussil kaane küljest ja peale seda kasutasin samuti tühja pistikut, sest see oli riiulis kohe võtta. Toimis väga hästi, isegi isoleeri ei pannud.
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”