Küsimus puudutab siis sõidukit, millel puudub keskdiferentsiaal (Mitsubishi L300) ning sellel 4wd kasutamist. Eriti just talvist kasutamist.
(Selgituseks: selle - http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=877 olen läbi lugenud. Kasulikku inffi lihtsas keeles lahti kirjutatuna palju, aga oma küsimusele pole ma vastust ikkagi 100%-liselt saanud)
Täpsemalt siis KUIDAS ikkagi talvel meie kliimas käituda? Sellest olen aru saanud, antud autol (ja ilma kekdiffrita autodel üldse) tohib esisilla sisse lülitada ainult "libedal pinnal" ja mitte mingil juhul näiteks asfaldil. Kuid kuhu kategoriseerub sel juhul meie tüüpiline talvine maantee - sõidurajad ratta jagu "puhtad" (kuigi tõenäoliselt ka seal see asfalt libe (jäine?), sõidusuundade vahel ning servades lörtsi- või lumevaalud? Või näiteks lagedamatel kohtadel tuule poolt teele puhutud lumevaalud läbisegi "puhaste" kohtadega. KANGESTI loogiline tunduks endale selliste teeolude puhul ju nelivedu sisselülitatuna sõita. Või ka seal ei tohi?
Samuti leidsin UK DELICA Clubi lehelt sellise lause (tsiteerin seda peast, kuna seda kohta hetkel üles ei leidnud):" 4WD H and 4WD L can be used on gravel, snow, mud. 4WD (H and L) can NOT be used on dry pavement and ice"... Sügasin tükk aega viimase lause peale kukalt - ma olen lapsest saadik arvanud, et JÄÄ on üks libedamaid "pinnakatteid", mis üldse olla saab...
Ehk siia pika jutu kokkuvõtteks - äkki keegi kogenenumatest annab näpunäiteid?
Ette tänades,
Tom