Huvitavad lood autoostmisega.

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Kui ma usas omale autot ostsin, siis siin selline asi võimalik, et maksad väikese lisatasu (100 dollarit vist) ja saad auto tagasi viia ilma igasuguse põhjuseta. Oli vist 48h vältel, ma ise ei kasutanud seda teenust. Päris hea variant, pm korraks mõtlesime et saaks erinevaid usakaid proovida 50 taala päev, lihtsalt ostuhinna peab deposiiti panema :) ja seda sai teha siis ikkagi ainult müügiplatsilt ostes.

Ja kui keegi peaks tahtma usast autot osta, siis soovitan küll californiast midagi vaadata. See on ikka täiesti müstiline, kui heas korras need siin on. Eile nägin ühte BMW 2002 müügis, aastast 1969. Originaalvärv, originaalsisu... alt ka nagu uus. Täiesti ulme, roostet polnud kuskil :) Maksis 6000 dollarit.
siin on veel 1 taastamata isend, pildid pole küll nii head: http://sfbay.craigslist.org/sfc/cto/1922668151.html
paar mersut - 61a ja 82a: http://sfbay.craigslist.org/eby/cto/1923216272.html http://sfbay.craigslist.org/eby/ctd/1923689963.html
pakun et suure tõenäosusega originaalid.
veel 1 suicide door lincoln ja tip-top corvair: http://sfbay.craigslist.org/eby/cto/1924112379.html
http://sfbay.craigslist.org/sfc/cto/1923050147.html
(huh, pea hakkab ringi käima vaikselt)

Põhiline vaenlane on päike, mis siin värvkatet rikub aga kui hooldada, siis võib siin 40a vanune isend vabalt välja näha nagu tuttuus. Siinoldud 2ndl jooksul pole piiskagi sadanud, eks see ole ka peamine põhjus ilmselt.
Viimati muutis rommi, P Aug 29, 2010 7:52 am, muudetud 1 kord kokku.
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
säinas
Fitting 38"

Postitus Postitas säinas »

thunder kirjutas:Võin lisada positiivse kogemuse müügiplatsiga Hiiu auto.
Ostmine läks kergelt, arvele võeti auto kiiresti ja ülevaatus tehti ka ära.
Ainuke asi mida soovitan on see et kindlasti kontrollida ise autol vedelike. Jeepil oli mootorist 2l õli puudu :x
Ülejäänus oli kõik ok.
ei usalda ma neid ära tehtud ülevaatusi. aastaid tagasi, kui viimati usaldasin, siis ülevaatuse läbinud autol olid tagumised piduriklotsid otsas ja silindrid kinni 100%.
Kasutaja avatar
Mägilane
Fitting 38"

Postitus Postitas Mägilane »

Mõne jaoks on see ju puhas pidupäev
Mashina zver, voditel sabaka
seenior2
Fitting 38"

Postitus Postitas seenior2 »

Põhiline vaenlane on päike, mis siin värvkatet rikub aga kui hooldada, siis võib siin 40a vanune isend vabalt välja näha nagu tuttuus. Siinoldud 2ndl jooksul pole piiskagi sadanud, eks see ole ka peamine põhjus ilmselt.
Kirjutas Rommi
---------
Olen kõiges muus Rommiga nõus,kuid eks vihma sajab ikka seal ka :lol: ja autodel on hilisõhtul-ööl samasugune niiskuse kiht katusel,nagu meilgi. Aga see ookeni niiskus tundus mulle ....vähe teisem olema :roll:. Aga mis põhiline - pole seda pluss-miinuskraadide jama,seda 0-ümber temp.kõikumist,see vast meil see kõige suurem vaenlane koos lumetõrje keemiaga. Kirjutan, sest tore kuulda ,et ka teised eestimaa mehed saavad imestada, kui hästi Californias autod on säilinud. Ka mulle näis kõik uskumattu ,kuid nii on ! 10a.japsi all käies tundus auto 10 päeva vana olevat,kõlab uskumatult aga tõsi !
Edu eestlasele ameerikat avastamast (Rommit pean silmas ) :wink:
Ka väikeses töökojas saab suuri töid teha!
Kasutaja avatar
mrtn
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas mrtn »

samas, kui see auto kasvõi ainuüksi varikatuse all seisab, sellist kastet peale ei teki.

kalifornia autod tuleb muidugi põhja alt soola vastu töödelda, kuna seal seda tehtud pole.
Mennäänx mettään!
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Re: Huvitavad lood autoostmisega.

Postitus Postitas Landy »

Vanad nipid automüügis e. odomeetri kerimise naljad jälle suure kella küljes:
http://www.postimees.ee/556548/rapane-p ... tega-autod

Endiselt on Eestis piisavalt inimesimesi kes ostvad läbisõitu, mitte autot. Me ju pea kõik teame, et Eestis müüdavail autodel on "Läbisõit vastavalt ostja soovile!"
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
krunnn
Fitting 38"

Postitus Postitas krunnn »

Tere

Konkreetse auto spidonäit oli miski nädal tagasi 283 000km, kuulutuses sõiduki number ka vale.
Müüdi teise reg.numbri ja läbisõiduga 283 000km ja hind oli ka tunduvalt odavam.

http://www.auto24.ee/used/911077
5 6 6 6 6 6 1 3
Hetke kõva ei püsi kaua!
MeelisV
Fitting 38"

Postitus Postitas MeelisV »

kes nägi see nägi, kes saab vaatab kordust või netist järgi
nii eilses kui ka eelmise kolmapäeva pealtnägijas oli teemaks odomeetrite kerimine - tehti ka loomkatseid.
Kasutaja avatar
kent
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas kent »

Kes huvitavaid kogemusi tahab siis
http://www.kuldnebors.ee/search/soiduki ... uage_id=et

http://www.kuldnebors.ee/search/soiduki ... uage_id=et

Mulle tüüp ( tiba kõrgem tase kui nigeeria neegritel) saatis sellise kirja

Nelson Corliss <nelsoncorliss@ymail.com>

14. september 2011 17:28 kirjutas Nelson Corliss <nelsoncorliss@ymail.com>:

Hello,
The car is in good condition,no technical damage ,never crushed. The paint is like new. I had a work contract in Estonia and I used to live there , but now I end the work in Estonia and I had to return back in England with the car. The car is registered in Estonia with all the documents. Now , the car is located in England with me. I have tried to drive and register it here,but the costs were to high and also the steering is on the left, so again is very difficult for me to use it here - that is the reason I have decided to sell the car. I have it ready to be shipped to Estonia or where ever you want on my costs if you are interested to buy it. I have already payed for all the transaction fees to Estonia so the delays should be as minimum as possible (delivery time: from 3 to 4 days depending on your exact location). If you have questions about the car or the deal please do not hesitate to contact me. The shipping company is based in United Kingdom and they will take care of the transfer of the ownership from my name to yours.

Let me know your decision.
Thank you in advance!

Tere,
Auto on heas korras, tehnilised probleemid puudauvad, avariisid teinud pole. Värv on nagu uus. Mul oli tööleping Eestis ning ma elasin seal, kuid nüüd on mu töö seal lõppenud ning pidin tagasi naasma Inglismaale koos autoga. Auto on Eestis registreeritud ning koos kõigi dokumentidega. Praegu on auto koos minuga Inglismaal. Ma olen proovinud sellega siin sõita ning arvele võtta, kuid siinsed maksud on väga kõrged ning rool asub vasakul pool, mis teeb auto kasutamise siin väga raskeks - see on ka põhjus, miks ma olen otsustanud auto müüa. Ma olen auto Eestisse või kuhugile mujale saatmiseks valmis seadnud ja kannan ise kõik saatmisega seotud kulutused juhul kui olete huvitatud selle ostmisest. Kõik muud saatmisega seonduvad kulutused olen juba tasunud ning viivitus peaks olema võimalikult minimaalne (3-4 päeva sõltuvalt teie täpsest asukohast). Kui Teil on auto või tehingu kohta küsimusi, siis ärge kõhelge minuga ühendust võtta. Transpordi firma asub Inglismaal ja nemad tegelevad ka vastavate dokumentidega auto omaniku nime muutmisega minult teie nimele (mitte ümberregistreerimisega).
Palun andke oma otsusest teada.
Ette tänades !
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Järgmisena jahub ta midagi deposiidist, mille peab transpordifirmale jätma seniks kuni auto kätte saad. Loomulikult saab deposiidi pettur omale ja rohkem temast ei kuule.
rato
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas rato »

Mina kirjutan siia oma saksast ostmise loo. Esimest korda elus üksi Saksamaal, autot ostmas, kiirteel ja nii pikal roadtripil.

Kuna oli vaja kindlate näitajate ja lisadega autot, jäi mobiles ja autoscoudis tuustides üpris vähe sõelale..2-3 autot nimelt. Tegin valiku sellisest kohast http://home.mobile.de/home/fahrzeuge-eidelloth.html ja hakkasin läbi rääkima. Helistasin ja ajasin asju perepojaga kes räägib inglise keelt. Ütlesin, et hind sobib ja kui auto on tõesti nii korras nagu ta väidab, siis tulen, vaatan üle, ostan ära ja sõidan minema. Ta tahtis alguses bronnimise eest saada 50% sissemaksu. veits crazy. Ei nõustunud. Kuna plaan oli kohale lennata sinna siis tahtsin autot kinni panna paariks nädalaks, et lennumajandust klaarida. Kuna tahtsin siiski funktsioneerivate mehhaaniliste seadmetega maastikuautot (G 300 Td) siis ütlesin, et kui ta garanteerib mulle kirjalikult, et lukud, kastid, sillad jne (ka muud lisad) on täiesti korras ja vigadeta, siis võin sissemakse teha ka. Siis ta arvas, et kuna erinevatele inimestele on "korrasolek" erinevate tähendustega siis ta nõustub mulle autot hoidma 2 nädalat 500Eurise deposiidi eest. Olin nõus ja suutsin talt ka välja kaubelda, et ta mind lähedalt asuvast minilennujaamast http://www.airport-hof.de/ peale korjaks ja lähedale hotelli viiks. Hotell oli täitsa ok http://www.hotel-rebhan.de/ ja sõidul hotelli ta ütles, et kuna neil on ikkagi saksa perefirma ja ajavad ausat asja siis viis auto kohalikku mersu teenindusse õlivahetusse ja et kõik muu ka oleks korras, kuna ma tahan sellega omal jalal Eestisse paugutada. Et seal avastati miski elektroonikakala, pmst InfraRed andur mis keskluku puldi ära tunneb, oli vigane ja ta tellis uue. Jupp jõuab homme hommikuks ja lõunast saame vaatama minna bla bla bla. Tundus veits kahtlane aga usutav ja ta lubas mulle ka arvet (mille peale ostmist ja mitu korda küsimist enne ärasõitu ka sain..978Eur siis läks tal kokku) Järgmine päev asi venis bla bla bla, mul sitt kees juba täiega ja autot sai minna vaatama alles õhtupoolikul. Proovisõitmisega tekkis seal selline jama, et kuna müüja sõidab müügiautodega kasutades mingit special dealer-numberplatet, siis sellega võivad sõita ainult firma töötajad mitte ostja. Sain ikka lõpuks ise ka rooli ja avastasin paar rõginat ja muud jama millest alguses polnud juttugi. Lukkude-aeglustite sisselülitamine ja kruusateel auto piinamine kolinate välja meelitamiseks pani müüjal lõua korralikult värisema. Metsa sõitma mineku peale ütles müüja , et see pole neil seal lubatud sest kõik on eramaa ja ka riigi metsa võivad sõita ainult spets lubade alusel jahimehed ning metsatöölised. Aeglustiga künkaid katsuda ja korralikult rippus ratastega lukke testida ei õnnestunudki, vähemalt sain kruusateel vingerdades selgeks, et asjad töötavad. peale telefonitsi konsulteerimist Eesti nõustajatega, otsustasin siiski eluka ära osta. Kuna müüja ei anna autot kätte enne kui raha on nende pangaarvel kohal (millest ta mind varem polnud informeerinud), siis oli järgmine sõda Sampo pangaga, et raha võimalikult kiiresti nende arvele saada. Kuna ka "homme" oli reede siis pinged muudkui kerkisid. Kuna millegiga liikuda polnud, olin kurat teab kus keset saksamaa mägesid, siis pidin sama targalt hotelli tagasi minema. Sitt kees juba korralikult ja müüja soovitas mõelda positiivselt. Kahjuks asusid paar konkurentsis olevat müüdavat autot "ai raisk kui kuradi kaugel" ja mul oli vaja laupäeva õhtuks Eestis juba olla. Jõin õlut ja keetsin sitta hotellis. Oleks nood autod lähemal olnud, oleksin vist minema sealt tõmmanud.Müüja jutt metsasõidu keelust ja kõigest muust hakkas sitajutuna tunduma järjest enam. Hommikul inimestega suheldes siiski kahtlused hajusid enam vähem ja pank oli ka suutnud raha saata ära. Kui muidu olid müüjad terve proovisõiduaja jne suht paranoilised, teine auto liikus pidevalt läheduses ja olid pidevas telefoniühenduses, sisi peale raha laekumist asi muutus, müüja vedas mind kohalikku ARKi, numbritegemise ja kindlustuse auku ja ajas kõik asjad mu eest ära, vormistas kõik dokumendid ja oli muidu abivalmis ning kannatlik. startisin kell 1530 reedel Marienrothist ja olin 1700 Laupäeval Pärnus. Nii õnnelikult kui ka samas õnnetult.

Et üldiselt ma siiski takkajärge julgen soovitada seda auku aga ka soovitan võtta aega autoga tutvumiseks, tingida hinna üle kui on katkiseid osi (kuna mul polnud eriti muid väljavaateid ja müüja oli sellega arusaadavalt kursis, siis mul eriti ei õnnestunud) ja mitte võtta ka puhastverd sakslase juttu puhta kullana. Kiirteel sõitke kasvõi veoautode reas, kui pole kiirtee suht hullu liiklusega harjunud. Kui näete ohutulesid kus kuradi iganes, siis võtke lööhe enda omad ka peale ja pidurdage..ruttu! Kindlasti tehke ära kindlustus e. roheline kaart.
Metsas käiakse ikka seljakotiga. Jimny.
Ex kallimad: LC LJ73 ja G300td
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Kuna tekkis siin juba selline vahva teemaarendus, siis panen juba enda auto ostmise loo ka siia :) Lugu algas siis üleeilsest kui hakkasin autokuulutusi läbi kammima ja põhiliselt käisin täna mööda platse. Eesmärk oli leida Chero. Korjasin kuulutused ritta ja alustasin WJ-st ja uuemast XJ-st. Esimene WJ müügis 3499-ga (pilt), telefonis jutt veenev... 2000a jne ja no kõik üldiselt oligi nii nagu ta ette luges, ainult et lisaks olid ka veel karteris õli ja vesi kenasti koos. Järgmise grandi juures sama probleem! Mõlemad 4,7 PowerTech V8. WtF!
Läksin ühele tuttavale automüügi platsile ja närvide rahustuseks küsisin ühte audi A6 quattrot proovida (pilt ka), millel oli 4.2 peal. Maksis 10 ja pakuti siis lõpuks 7-ga. Liigub ikka küll raibe ja närvid läksid mul ka kõvasti rahulikumaks, küll aga mitte vist hiinlasest müügimehel kes sõidu ajal kaasas oli. Üldiselt sai tal jutt otsa ja siis ta korrutas mingeid ühtesid ja samu asju. Näiteks, et ühe auto müügi pealt saab ta alati 50$. Seega tal pole mingit huvi võimalikult kallilt müüa. Ja siis kui ma vahepeal kiirteel natuke vajutasin hakkas ta lihtsalt nagu katkine plaat korrutama... 50$... 50$ ... 50$... raske oli mitte muiata. Seal samas platsil oli ka üks väga kena must WJ Overland müügil, paistis et enamus juppe alles uued, ilus viisakas tõste ja 32" mudakad all, hind aga koos maksudega ca 9500$ ja nii palju ma maksta ei soovinud. Läksin siis järgmisse kohta - 4.7 powertech Chero WJ, hind 5000$, ka enam-vähem korralik, õli ilus puhas. Natuke häiris kahtlane pruunikas sisu ja haises ka seest. Leppisin temaga midagi kokku ja läksin järgmisele platsile. Grand Cherokee Laredo 4.0 ja 2002 aasta ja väga korralik. Olin juba parajalt leilis sellest, et enamus nähtud V8-tel on kõigil mingid mootori tihendite või jumal teab mis jamad ja mõtlesin 4.0 vaadata. Peaaegu oli juba ka nõus maksma 7000$. Väga ilus puhas kuiv auto ühesõnaga. Pea mõtteid täis otsustasin vahepeal netist veel chekata ja leidsin veel ühe 2000 aasta XJ. Telefonis vastas väga mõnus cheromees, kes teadis peast kõikvõimalike juppide ja tööde hindu, selgus ka et tal oli neid XJ hulgi. Auto oli kuulutuses müügil 3500ga ja lasi veel hinna 3000 peale ka. Krt, ma ütleks, et seni kõikidest cherodest oli see peajagu üle. Teel püsis ilusti stabiilselt, minek oli väga hea (144kw 4.0), sisu ning välimus ka enamvähem, 242 vahekastiga ja lisaks teadis omanik ka täpselt mis ta vahetanud on ja ei ole. Väga asjalik sell tundus juba kohe algusest peale ja ma otsustasin temaga diili ära teha. Seal on üldiselt nii, et iga tehingu pealt on käibekas 9.7% ja mõnes kohas vähem. DMV tasud iseenesest on fix ja väikesed aga diilerfirma koorib ikka 3-4 kordset pappi nö "tasuta" aitamise eest mida alguses heldelt lubatakse :) Kuna nüüd ma ostsin eraisikult, siis leppisime ametlikult hinna 25$-le. Andis mulle ise vormistamiseks ningi DMV-s kulub max 50$ ja kogu lugu. Kuskil müügiurkas läheb aga ca 10% otsa algsele hinnale. Ühesõnaga ma ladusin talle papi 3000$ pihku ja ta kirjutas autodokumentidele allkirjad. Nii autovahetus seal käibki. Nüüd ma lähen nende dokidega DMV-sse ja mulle antakse uued tühja lahtriga autodokid, kuhu siis saan mina müües oma autogrammi panna. Kõige rohkem meeldis, et auto oli ka kiirteel väga ergas ja tuli jõud kiirelt taha, vs teised isendid tegid mõttepause ja kastid oleks nagu läbi libisenud.
Pilte siin: pilt1, pilt2, pilt3, pilt4, pilt5, kuulutus,

Nägi ka igasugu muid naljakaid asju, nt tore surfimees: pilt ja puhas ulme: pilt, ning silmailuks kohtab ka veel selliseid masinaid müügiplatsil uhkelt kõrvuti säramas: pilt

Igatahes, oli meeldiv ost ja eks näis mis seal chero juures põnevat. Plaan on sellega pisut sõitma minna, rubiconile oleks ilma tõste ja raudadeta liiga hull ja natsa kaugel, hollisteris on ka mingid rajad ja lähen vaatan esimesel võimalusel vist sinna.
Kasutaja avatar
kalleo
Rock Crawler

Postitus Postitas kalleo »

Õnnitlused, Rommi! Päris super diil- 3000$ korras 11-aastase masina eest. Meenus, et aastaid tagasi plekkisin saksast leitud 14-aastase chero eest ka 3000. Aint rahatäht oli € ja lisaks veel eestisse toomine. Ning seisukordki suht "saksapärane". Kas tohin küsida, et kas kauge maa müügiplatsidel kolades mõni soodne ja modimata tagumise otsa YJ ka silma jäi? Vaevlen pisut motivatsioonipuuduses, aga kui keegi kusagil pakuks sobilikku eelmainit masinat, siis saadaksin oma paksu ja rasvase tagumiku küll pappi kokku rullima. Eestis (ja ka eu-s) hetkel kaubaks olevad Wrankud millegipärast inspiratsiooni ei tekita...

Edu,
Kalle
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

kalleo kirjutas:Õnnitlused, Rommi! Päris super diil- 3000$ korras 11-aastase masina eest. Meenus, et aastaid tagasi plekkisin saksast leitud 14-aastase chero eest ka 3000. Aint rahatäht oli € ja lisaks veel eestisse toomine. Ning seisukordki suht "saksapärane". Kas tohin küsida, et kas kauge maa müügiplatsidel kolades mõni soodne ja modimata tagumise otsa YJ ka silma jäi? Vaevlen pisut motivatsioonipuuduses, aga kui keegi kusagil pakuks sobilikku eelmainit masinat, siis saadaksin oma paksu ja rasvase tagumiku küll pappi kokku rullima. Eestis (ja ka eu-s) hetkel kaubaks olevad Wrankud millegipärast inspiratsiooni ei tekita... Edu, Kalle
Tänud, auto on tõesti superkorras. Roostet poe, sõna otseses mõttes. Roolikarp on pisut õline ja vaatasin, et ka natuke käigukasti ja mootori vahelt. Samas ei midagi hullu, maha pole veel tilkagi kukkunud. Auto sain kätte üsna soodsalt ka siinses mõistes, diileri juures läheks ikka koos maksudega kuskil 4000-4500$ sellise aasta chero. Ja YJ nägin päris palju, enamus on super heas korras. Mootori sisse muidugi ei näe aga pealtnäha on küll nagu eile tehasest tulnud. Wranglerid on siin tavaliselt 2. või 3.-s auto peres ja üsna pisikeste läbisõitudega. Oleks ise ka wranku ostnud tegelt, kui perega sisse ära mahuks normaalselt. Ma arvan, et metsamasinat on mõtekas eestist osta aga kui tahta tõesti ideaalses korras rooste vaba isendit, mis pole eluski soola ega pori veel näinud, siis tasub muidugi siit otsida. Kuigi üldises plaanis läheb usast tuues kindlasti palju kallimaks kui euroopast osta. Õnne otsingutel! r.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”