Padrunvõtmed

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

seenior2
Fitting 38"

Postitus Postitas seenior2 »

kallem53 kirjutas:
daloc kirjutas:Mulle on silma jäänud Tööriistamarketist IKH komplektid.
Sai just eile sobivat 13 padrunit otsitud ja leidsingi hiljuti ostetud IKH pisikomplektist, kus ilusti CrVn (vist) peale pressitud...Kahjuks oli minu ramm suurem, enne murdus võtme saba...lõpuks teise võtme ja pikendusega ka polt ise :oops: Ei aidanud ei leotamine õliga ega soojendaminegi. Muruniiduki mootori kinnituse poldid alumiiniumist korpusesse... :cry:
Äkki oli vasakkeere :roll:
Ka väikeses töökojas saab suuri töid teha!
Kasutaja avatar
kallem53
Mudder

Postitus Postitas kallem53 »

Uurisin igapäevaste remontijate käest, et tegemist on isekeermestuvate poltidega alumiiniumisse, kõik niidukite tagavaramootorid pidid tulema keermestamata kinnitusavadega ja nimet polt ise keermestab siis mootori korpuse külge sisse keerates. Arvata võib, et piisavalt kõvast materjalist ka tehtud sel eesmärgil, freesi tera peale eriti ei hakanud. Soovitus oli korpus lõhki lõigata ning väljaulatuvale(õnneks) poldi otsale mutter otsa keevitada välja keeramiseks...
Juba liikuv maastur tekitab ikkagi mitmeid ümberehitusmõtteid.
Patermaa
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Patermaa »

Minul on Biltema kõige suurem kohver-komplekt, 10 a garantiiga, mille tõin Rootsist, siiamaani olen ära lõhkund mõned kruvika otsikud narrega. Minumeelest on IKH ja Biltema kaup sama, hind on ainult IKH omal suht kirves võrreldes Biltemaga. Rootsis ei ole ka EUR-i seega mina ostsin siis kui kurss oli hea ja see kõige suurem komplekt tuli kätte suts alla 1500 vist.
Vähemalt 6 sõbral samuti 10 a garantiiga Biltema komplektid ja siiani pole kellegil midagi ikaldunud. Lisaks minu arvates on TengToolsi ja Biltema narresabad tehtud samas tehases.
Katkestanud Alansi Kapp-il :D
Pajero 2.6 Cabrio
KEMPPI SEADMED&SERVICE www.rkrseadmed.ee
Tel: 56 205 236
james4
Rookie

Postitus Postitas james4 »

kallem53 kirjutas:... kus ilusti CrVn (vist) peale pressitud ...
Selle Chrome Vanadiumi kohta leidsin hea lühikirjelduse netist link:
The cheapest garbage usually has "Chrome Vanadium" stamped into it, because it sounds impressive, looks like a brand name, and saves the manufacturer from attaching their name to a substandard product.
WotS
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas WotS »

Mnjah,lugesin teema läbi ning tahaksin lisada omapoolt ka natukene arvamusi.

Toome kaks näidet:

Ants ostab 2500 krooniga siukse 80 osalise tööriista komplekti,mis on lambi firma oma.

Peeter uurib ning lõpuks ostab 28 osalise padrunvõtmete ja knarre komplekti 1500 krooni eest ning siis ülejäänud 1000 krooni eest saab veel lehtvõtmete komplekti ja Torx või kuuskant komplekti juurde.

Mõnda aega hiljem Ants avastab,et mõned tööriistad on läinud katki ning osadega pole midagi peale hakata kuigi MINGI raha on ta nende eest ikkagi maksnud.Peetril seda muret pole.

Minu jutu point on ,et suured komplektid sisaldavad mõtetut pahna ning nende kvaliteet pole üldjuhul kiita.

Lisaks mida rohkem tööriistad säravad seda enam tasub neist mööda kõndida kuna ÜKSKI normaalne firma ei kasuta kroomimist või nikeldamist ! Kvaliteet tööriistad on juba legeeritud materjali tõttu piisavalt roostekindel ,et isegi oksiidi või fosfaadi jne kihi mahakulumisel roostetab minimaalselt.

Lõpetuseks,kui raha pole nii palju ,et Gedore tööriistasid osta siis tasub ennast harida ja sügavalt mõelda ostu üle järgi!
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

WotS kirjutas: Ants ostab 2500 krooniga siukse 80 osalise tööriista komplekti,mis on lambi firma oma...
Mina ostsin 2300 eegu eest VATA maitiamitmekümneosalise komplekti. 7 aastat tagasi.
Selle ajaga olen puruks keeranud paar nari ja mõned kruvikeerajaotsikud. KÕIK on tingimata garantiikorras välja vahetatud. Mutreid-polte keerama olen ma raske käega, välja veninud ei ole midagi, kuigi komplekt leiab kasutust keskmiselt üle päeva. Vatti ei ole need võtmed saanud mitte vähe. Kasti sisust on 95% alles ja originaal, mõned väiksemad padrunid ja otsikud on ära ka kadunud välitööde käigus. Ma leian, et need 2300 eeku on väga mõistlikult kulutatud. Seda enam, et mitut komplekti oleks tunduvalt ebamugavam kaasas tassida, mul on üsna palju välitöid. Välitöödel ei ole mitte vähe oluline ka see, et puuduv võti või padrun paistab kastist töö lõpus kohe silma, kusagil suvalises riistakastis hunnikus võtmed on palju kergemad kaduma.
Minu eelistus ja soovitus on kindlasti mõistliku firma korralik kohver.
...ja ma ei tea, kas olen mingi veidrik, aga mitte ühtegi asja ma kohvrist ei leidnud, mida mul kordagi vaja poleks läinud... :D
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
WotS
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas WotS »

isakene kirjutas:
WotS kirjutas: Ants ostab 2500 krooniga siukse 80 osalise tööriista komplekti,mis on lambi firma oma...
Mina ostsin 2300 eegu eest VATA maitiamitmekümneosalise komplekti. 7 aastat tagasi.
Selle ajaga olen puruks keeranud paar nari ja mõned kruvikeerajaotsikud. KÕIK on tingimata garantiikorras välja vahetatud. Mutreid-polte keerama olen ma raske käega, välja veninud ei ole midagi, kuigi komplekt leiab kasutust keskmiselt üle päeva. Vatti ei ole need võtmed saanud mitte vähe. Kasti sisust on 95% alles ja originaal, mõned väiksemad padrunid ja otsikud on ära ka kadunud välitööde käigus. Ma leian, et need 2300 eeku on väga mõistlikult kulutatud. Seda enam, et mitut komplekti oleks tunduvalt ebamugavam kaasas tassida, mul on üsna palju välitöid. Välitöödel ei ole mitte vähe oluline ka see, et puuduv võti või padrun paistab kastist töö lõpus kohe silma, kusagil suvalises riistakastis hunnikus võtmed on palju kergemad kaduma.
Minu eelistus ja soovitus on kindlasti mõistliku firma korralik kohver.
Eeldan,et välitöödel on vajaminevate tööriistade arv tunduvalt väiksem kui näiteks garaazi töödel kus lammutatakse auto algosadeks vms. Seega saab tõesti ühe normaalse kohvriga hakkama. Ise asi on ,et palju asi tegelikult maksab/maksis ja kui heale sooduspakkumisele sattusid peale.

Väga vähestel "all around" kohvritel on soliidsed kuuskandid kaasas ,enamasti lükatakse ikka L kujulised saastad,mis kõige vastikumas situatsioonis "failib". Sama asi on Torxide ja "pehmete" enama kui 6 kandiga silmusvõtmetega.

Kokkuvõtteks pead ikka vedama töö tegemiseks kohale rohkem kui ühe kohvri kuna füüsiliselt pole võimalik tassida kaasas kõiki riistu.
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Postitus Postitas isakene »

Jutt läheb nüüd küll natuke su esimesest postist välja, algne küsimus oli kohver vs 2 kuni mitu väiksemat komplekti. :P Loomulikult on minulgi hulk vähem või rohkem spetsiifilisi karbikesi vajadusel kasutada.

Aga täpsustamiseks siiski niipalju, et kõik, mis kohvris oli, on kvaliteetne, v.a. "kullinokad", mis VATA-l on suur õnnetus. Kuuskantvõtmeid eraldi ei olnud, olid vaid otsikud. Mis iseenesest on mõistlik, harrastajatasemega kuuskandid viiksid harrastajakohvri maine korralikult alla. :D
Ja alet sain 400-500 eeku, letikas oli komplektil kusagil peale 2700.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
davidsoniharald
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas davidsoniharald »

Julgen väita, et tööriista vastupidavus on 50% kinni tööriista kasutajas. On mehi, kelle käes kestavad ainult Gedore ja Snap-On'i tööriistad ja on mehi kes nokitsevad tundmatute nimedega ilma probleemideta.

Rusikareegel kipub olema, et mida noorem mehaanik, seda kõvemaid tööriistu on vaja. Järeldused oskab igaüks ise teha :wink: .

Mu nüüdseks 61 aastane taat kasutab miski tundmatu tootja tööriistakasti koos hunniku nõuka-aegsete tööriistadega ja ei mäleta mina millal tal mõni poldipea ümaraks või polt pooleks läks. 45 aastat kogemust...

PS. 12-kandiga silmustele ei tasu toru otsa panna, ei ole selleks mõeldud.
Üldiselt tsikliinimene, aga kodutee vajab Jeepi.
ibra kirjutas: Kui ta tervest peast on katki läinud siis vaevalt ta kokkukeevitatult peab.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

davidsoniharald kirjutas:Julgen väita, et tööriista vastupidavus on 50% kinni tööriista kasutajas. On mehi, kelle käes kestavad ainult Gedore ja Snap-On'i tööriistad ja on mehi kes nokitsevad tundmatute nimedega ilma probleemideta.

Rusikareegel kipub olema, et mida noorem mehaanik, seda kõvemaid tööriistu on vaja. Järeldused oskab igaüks ise teha :wink: .

Mu nüüdseks 61 aastane taat kasutab miski tundmatu tootja tööriistakasti koos hunniku nõuka-aegsete tööriistadega ja ei mäleta mina millal tal mõni poldipea ümaraks või polt pooleks läks. 45 aastat kogemust...

PS. 12-kandiga silmustele ei tasu toru otsa panna, ei ole selleks mõeldud.
Kui on korralik tööriist ja pikki torusid pikenduseks ei kasutata peavad nad kõik vastu .Pole seal mingit erilist firmat vaja.No see 50% ongi need ,kes kasutavad tööriistu mittesihipäraselt ja valesti.Ma arvan et mida noorem on mehhaanik seda vähem tal jõudu on ja ta ei suuda ka pikendustega võtmeid ära lõhkuda. :wink: Neid polte mis on kinni roostetanud ei saagi mingite kulunud võtmetega katki keerata aga ümaraks lähevad nad küll. Vaevalt et sulle igat polti ette näidati ,mis katki keerati,või,mis oli enne juba ümmarguseks roostetanud.Ma olen ka nõukaaegsete võtmetega tööd teinud ja ma ütlen et olenevalt tehasest olid nad ikka päris hea kvaliteediga. Annab praeguseaegsetele võtmetele paljuski silmad ette.Ainult nende nõuka võtmete kastidel polnud erilist kaubanduslikku välimust ja korralikud võtmed oli defitsiit. Ja ühelegi silmusele ei tohiks toru otsa panna, see on vana tõde aga selle vastu eksitakse ja seda olen minagi teinud, sest vahest muud võimalust lihtsalt ei ole.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
orav
Mudder

Postitus Postitas orav »

Odavamate ja nimetute tööriistadega on esinenud roostet. Kõrrade eluiga vast ka natukene lühem, aga muidu nagu väga vahet pole.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

Võtmed lähevad siis rooste ,kui nendega tööd ei tehta.Aga kui nad pidevalt käigus on siis mõnel mehel kipuvad nad päris lägased olema ja siis nad ka ei roosteta. :lol:
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
alr
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas alr »

QuattroGrip(sama komplekt on erinevate nimede all on vägagi kvaliteetseks tunnistatud) suur narre on otsad andnud, lahtikeeramis asendisse lukustab, kinni keeramise peal käib tühja. Kasutatud on teist suht väha aga komplekt ise juba mingi 3-4a vana, kunagisest Hobby Hallist soetatud, tollal lubati ka mingit 10vms aastast garantiid aga kes krt mäletab, et kus ostupaber on või kes seda garantiid teostab.
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Kõik narred tahavad hooldust ja puhastamist, sh silmusnarred. Eriti on ohustatud need narred, mis vett ja soppa saavad, e. offroaderite tööriistad.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Kasutaja avatar
eero I
elektrikapp "KOSTIVERE 3"

Postitus Postitas eero I »

Patermaa kirjutas:Minul on Biltema kõige suurem kohver-komplekt, 10 a garantiiga, mille tõin Rootsist, siiamaani olen ära lõhkund mõned kruvika otsikud narrega. Minumeelest on IKH ja Biltema kaup sama, hind on ainult IKH omal suht kirves võrreldes Biltemaga. Rootsis ei ole ka EUR-i seega mina ostsin siis kui kurss oli hea ja see kõige suurem komplekt tuli kätte suts alla 1500 vist.
Vähemalt 6 sõbral samuti 10 a garantiiga Biltema komplektid ja siiani pole kellegil midagi ikaldunud. Lisaks minu arvates on TengToolsi ja Biltema narresabad tehtud samas tehases.
Kõlab veidralt aga 10a. tagasi ostetud Biltema 150 osalisest kastis on puruks ainult mõned kruvikeeraja otsad, ülemineku vahetükk (sai tiba liiga pika sabaga toimetatud) ja väikese narre sisu sai vahetatud Kamasa oma vastu (sobis 1-1-le). Kast on kah nüüdseks kahest tükist, saabki paremini lauale mahutada. Kvaliteedi osas võib vaielda aga hinna ja kvaliteedi suhe on parimi. Ise ostsin suure hirmuga, nüüd julgen soovitada kõigile kodukasutajatele kui aastatega kvaliteet pole muutunud
Kast ise selline http://www.biltema.fi/osteri/osteri.cgi ... &ryhmaid=4 (nagu öeldud 150 osaline).
On vist seegi mingi näitaja kui tootja poolt on loodud võimalus kõige suurema narrega kõige väiksema padruni keeramiseks, kastis on kõik üleminekud.
Tean veel ühte inimest kes sama ostu ei kahetse.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”