Solvavad pakkumised ..või pole... :) ehk finantsteenustest

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Miks ta BS on, kui on olemas inimene kellel selline punkt sees on?
See et sul ei ole, ei tähenda et seda teistel ei ole.
Laenutingimused vaadatakse ikkagi personaalselt üle... ja ju siis oli põhjust selline punkt lepingusse sisse panna ja ju siis oli laenu võtjal muid põhjusi, arvestades laenu tingimusi sinna ka alla kirjutada. Ei ole head ilma halvata.
+372 5028488
Kasutaja avatar
Stupiduser
Vintsmännide AÜ

Postitus Postitas Stupiduser »

diff kirjutas:Üks sõna, mida kõik rahaga tegelevad inimesed teavad:

Refinantseerimine.

Ja lugu mingist hansa laenu punnktist on bs.
Kotkas võttis mul sõnad suust :-)

Refinantseerimiseks võtad raha teisest pangast (lõpetad lepingu tasudes pangale laenujäägi ), ütled seda vanale pangale 3 kuud ette ja kõik on okidoki :D
Mismoodi pank seda takistada saab???
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Ehh küll teid, ega ta ei takistagi, aga lepingu lõpetamisel võivad olla omad kulutused, mis kajastuvad lepingus sätestatud tingimustes. Kui neid jõuate kanda, siis palun! Kolige või iga kuu laen ühest kohast teise. Ma lihtsalt viitasin sellele, et vahest need tingimused võivad muutuda laenuvõtja jaoks takistusteks.

No võtame või ühe näite enda laenulepingust.
Saan aastas neli korda oma laenutingimusi üle vaadata ilma rahalise lisakompensatsioonita panga ees. Näiteks olen neli korda ära kulutanud oma intresside muutmise peale või laenuosa vähendamise peale. Ja kui ma nüüd tahan viiendat korda oma lepingut muuta aastas, kas või näiteks lepingu lõpetamise näol, siis vahet pole mida ma teen pean pangale tasuma paraku 5 kohalise summa raha (minu jaoks on see SUUR TAKISTUS). Kui ma aga tahan oma lepingut lõpetada selle ettenähtud nelja korra sees, siis palun väga ma ei vaja isegi mitte etteteavitamist.

No ja kui nüüd on leping, kus on laenutingimuste ülevaatamine ilma lisatasuta korra kahe aasta jooksul, siis võib olla ju nagu ebamugav mõelda, et ah mul savi, homsest olen näiteks Sampo klient. Jah palun, kõike saad teha, aga maksad ka nii öelda lepingu muutmise tasu, mis on lepingusse sisse kirjutatud. Kaotab ju laenuandja suure summa intresside näol, kui sa tahad ennetähtaegselt lepingut lõpetada või hoopsiki tema alt ära minna teise alla. Imelikku pole siin midagi.

Ja teame, halduri jutt on ilus, aga tasub endale selgeks teha ka detailid erinevatel tingimustel. Tingimusi hakkavad muutma asjaolud nagu intressi suurus, suurem intress annab ka lepingu osas vabamad tingimused. Sissemakse suurus ja tagatise väärtus laenusumma suhtes. Mida riskantsem tehing laenuandjale, seda paremini ta oma investeeringut ka tahab kaitsta, sidudes laenusaaja võimalikult endaga ära ja tehes muudatused lepingus võimalikult raskeks laenusaajale.

Aga aitab küll nüüd vaidlusest siin, kõigil on omad kogemused ja teadmised pankadega. Mina tõin esile omad kogemused ja kuuldu teiste käest, kes on laenu võtnud.
+372 5028488
Kasutaja avatar
K.Kotkas
Tema Ise

Postitus Postitas K.Kotkas »

jr kirjutas:Ehh küll teid, ega ta ei takistagi, aga lepingu lõpetamisel võivad olla omad kulutused, mis kajastuvad lepingus sätestatud tingimustes. Kui neid jõuate kanda, siis palun! Kolige või iga kuu laen ühest kohast teise.
Jaak ... Võlaõigus seadus on panga punktidest üle. Alates sellest, et sul ei ole leppetrahve, kui sa oled ntx liisingut pidanud 6 kuud kuni selleni, kuidas on kirjas laenud. Ja pealegi, tänasel laenunäljasel ajal maksab teine pank su puudujäägi kinni kah veel.

Kuid jah, mis siin vaielda. Iga pankt tegeleb sinuga personaalselt, eriti Sampo pank.
Katsu inimene olla siis olen ka mina.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”