LC70 veoskeem

Moderaatorid: jr, Moderators

ervin
Rookie

LC70 veoskeem

Postitus Postitas ervin »

tervist asjatundjad
minul selline mure, et spetsialistid ei luba LC70 1987 aasta mudeliga 4x4ga maanteel sõita. nüüd aga kui teed paiguti väga libedad sooviksin seda teha.
Mida ütlete? kas pean kohe kui libe lõik läbi saab autost välja ronima ja hubid välja keerama?
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Hube ei pea keerama aga kui libedalt asfaldile saad, pead lülitist neliveo välja võtma ja vastupidi. Pikematel asfaldiotstel tasub küll hubid ka välja keerata.
ervin
Rookie

tänud, kas see H4 lülitist sisse ja välja lülitamine peab toimuma seisva autoga, juhendis oli öeldud, et sisselülitamine väikese liikumise pealt, aga välja?
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

Mõlemat pidi peaks saama lülitada.
Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
ervin
Rookie

ehk siis kui libe lõik läbi siis auto peaaegu seisma ja H4 välja?
natuke jama kui arvestada, et vahes on mö libedaoht ja tahaks nagu 4x4 sees hoida aga nagu ma aru saan ei mõju see auto tervisele kuigi hästi.
Millised siis ohud on kui 4x4 ka vähe paremal teel näiteks kruus või märjal asfaldil sees hoida?
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Kui on manuaalsed hub'id, siis pole suurt vahet, missugusel kiirusel sa 4veo välja või sisse lülitad. Peaasi, et ei ole parasjagu (väga) suurt veokoormust ega ei ole ka kurvi koht.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
ervin
Rookie

tänud, see on juba pool võitu, et ei pea iga kord stoppama.
aga H4 taga hoidmine kruusateedel näiteks? mida ja kui palju sellega kahjustan?
rato
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas rato »

Pole seal häda midagi. ma ei saa aru miks need spetsialistid sulle sellist nõu andsid. Talvel kui libe, või kui viibid pikemalt 4x4 vajaduse tingimustes, hoia hubid sees ja kui on libe(vajadus), sidur alla ja H4 nupp sisse. Pole enam vaja , sidur alla jälle, nupp välja..armatuuris sul 4WD tuluke põleb? PArem on jah kui auto otse sõidaks sel hetkel..ma olen niimoodi sisse-välja lülitand kuni 90kmh maanteel. Pole juhtunud midagi. kui siduriga kannatamatu oled siis teeb koledalt häält, mis pole hea. Kruusa peal võid külma kõhuga 4x4 minna anda. Mis sul seal sildades on? vabadifrid mõlemad? LSD taga , vaba ees?, LSD+LSD? Lukud või keevislukud? ma ei saa tõepoolest aru selle spetsialisti soovitusest. Ja kui sul on mõlemad vabadifrid..näiteks..siis võid sõita südamerahus kogu aeg4X4, suureneb ainult küttekulu veidi. midagi ta seal ei lõhu või ei kahjusta. ja kui on taga LSD sees, kulutab vast kettaid, kui enam ei pea siis tihendusseibid maksavad 54 eek tk amservis. Kui on lukus(lockright nt.) või keevis, siis sööb rehve rohkem.. mulle tundub see sinu spetsialist veits totu.
Metsas käiakse ikka seljakotiga. Jimny.
Ex kallimad: LC LJ73 ja G300td
ervin
Rookie

tänud, tänud - see jutt juba sobib minu vajaduse ja mõttega rohkem. LSD taga , vaba ees ja 4H tuluke põleb kenasti.
EI pea enam kohati libedal teel auto tervise huvides 2w-ga siplema.
rato
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas rato »

see küll Offtopic, aga ära häbene aeglusti kasutamist. See ei ole mitte räme eriti hull offroad käik vaid igapäevaseks kasutuseks mõeldud vidin. Igal pool kus tunned et vaja rohkem jõudu ja pööret- mäekünkad maastikul, tuisuvaaludest läbimurdmine, pikem paks lumi, liiv,kasvõi sile ja sügavate aukudega (loe teravad ääred ka) metsatee jne jne. Ühtlusa vedu aeglustiga ära ja kasuta rõõmsalt kasvõi 5. käiguga. Aeglase ukerdamise puhul jääb aeglustiga ära siduri libistamise ja kärsatamise vajadus, ka pidurdamine..valid sobiva käigu, vastavalt tempole ja siis gaasiga mängid aint. Ma sain omal alguses ikka väga idiootselt siduri haisu tuppa. :roll:
Metsas käiakse ikka seljakotiga. Jimny.
Ex kallimad: LC LJ73 ja G300td
ervin
Rookie

väga asjalik nõuanne, tänud veelkord, selle aeglase 4w sisselülitamisel peab vist küll auto seisma või võib ka seda mingi hoo pealt lülitada?
fagott
True Off Roader!

Postitus Postitas fagott »

Kui sa just aja peale võistlust ei sõida, siis parem seisu pealt lülitada. Võistlustel käib küll vist enamasti hoo pealt.
PARUN
Rock Crawler

Postitus Postitas PARUN »

Ja kui kohapeal H4 välja ei tule, siis ära ka jõuga kangi murdma hakka, Olen tähele pannud, et väikse hooga tuleb ilusti välja ja eriti siis kui siduri ära lahutad korraks.
Kõnetraat 51922951
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

pmst saab aeglusti tasase sõidu pealt aeglastele lülitada, kui vahegaasiga käiguvahetus selge. Ega seal palju muud ole, kui sünkrodeta 2k kast.
Ise kasutan aeglustit manööverdamisel, roolivõimu puudumine ja suured rattad. Auto tahab kiiremini liikuda, kui käed keerata jõuavad.
4H tuleb meite isendil vahel maha ainult tagurpidi käiku sisse lülides, ei tea, kas on mingi kang pinges vm jama.
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

al kirjutas:pmst saab aeglusti tasase sõidu pealt aeglastele lülitada, kui vahegaasiga käiguvahetus selge. Ega seal palju muud ole, kui sünkrodeta 2k kast.
Ise kasutan aeglustit manööverdamisel, roolivõimu puudumine ja suured rattad. Auto tahab kiiremini liikuda, kui käed keerata jõuavad.
4H tuleb meite isendil vahel maha ainult tagurpidi käiku sisse lülides, ei tea, kas on mingi kang pinges vm jama.
2H/4H lülitub ja on lülitatav igal kiirusel, tingimusel et rummulukud kinni, rehvid ühesugused, rattad ei libise ja auto liigub otse. Kui väljalülitamiseks peab tagurpidi sõitma, on üks kolmest viimasest tingimusest täitmata või sildades erineva ülekandearvuga peaülekanded (seda ennegi juhtunud).
Tehtud, mõeldud.
Vasta

Mine “Toyota”