Veoauto isikliku metsa hooldamiseks

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
Kjen
Der Sponsor

Postitus Postitas Kjen »

https://www.riigiteataja.ee/ert/act.jsp?id=13181369

Kas Sul Al, on siseinfot, et riik kavatseb raskeveokimaksu seadust muuta?
Ega see masu puhul ime muidugi ei ole.
Praegu kehtiva kohaselt raskeveokimaks alates 12 tonnist ja 3 sillalisel alates 15 tonnist.
ZIL enamlevinud modifikatsioonide omanikest ei peaks keegi makse maksma.
Või on C1 ja C kategooria juhiload õigused sassi läinud?
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Natukene teemale haakuvalt.Kuna Gaz 66 ja Unimog on kõrged masinad ja täiskoorem oluliselt kõrgem,kui näiteks Uaz 3303-l,siis kas sa mingit kraanavarianti pole mõelnud.Ise kaalun siin oma Kia 3600 kallurkasti mingit kraanakest,mille noolt saad kergitada hüdraulilise tungrauaga ja millel elektrivints küljes,saaks tiba kaugemalt,raskemad notid auto juurde vedida ja kasti tõsta,nagu mõnedel atv kärudel.
Ma tõesti ei jaksa 3m pikkust 30cm läbimõõduga toorest lehtpuu notti visata 2m kõrgusele,isegi meetri kõrgusele on paras upitamine,milleks tervist tappa.
Lühemaks teha kulutab saagi,bensiini ja aega,kodus on mul selleks halumasin,mis saeb,lõhub ja laseb hunnikusse(riita kahjuks ei lao).Kui kellelgi vaja võin seda halumasinat väljarentida 400kr/p.
Selliseid kraanasid olen näinud ATV haagistel,aga kust saaks sellist osta?
Nool peaks olema vähemalt 2m.
Aga teema-alagata puhul tuleks tal mõelda,kas tasub üldse puudega jamada.Kui veoauto ost,remont,hooldus,üv ja kindlustus kokku lüüa,siis lisada sinna otsa autobensiin,saekulu ja oma tööaeg mingis väärtuses.Äkki on mõistlik see raha panna panka intresse teenima ja saadud intresside eest osta valmis halud kojutooduna.15rm puid halgudena ja kojutooduna on praegu keskmiselt 6000kr.
Ja metsast müüa küttepuu kasvava metsana.
Ja vaba aja võid sisustada näiteks suusatamise,jalgrattasõidu vms.
Osutan palgisaagimisteenust mobiilse lintsaekaatriga.
Rendin välja halumasinat Japa 700
5280616
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

ardi kirjutas:Kas sa mingit kraanavarianti pole mõelnud.Ise kaalun siin oma Kia 3600 kallurkasti mingit kraanakest,mille noolt saad kergitada hüdraulilise tungrauaga ja millel elektrivints küljes,saaks tiba kaugemalt,raskemad notid auto juurde vedida ja kasti tõsta,nagu mõnedel atv kärudel.
Ma tõesti ei jaksa 3m pikkust 30cm läbimõõduga toorest lehtpuu notti visata 2m kõrgusele,isegi meetri kõrgusele on paras upitamine,milleks tervist tappa.
Lühemaks teha kulutab saagi,bensiini ja aega,kodus on mul selleks halumasin,mis saeb,lõhub ja laseb hunnikusse(riita kahjuks ei lao).Kui kellelgi vaja võin seda halumasinat väljarentida 400kr/p.
Selliseid kraanasid olen näinud ATV haagistel,aga kust saaks sellist osta?
Nool peaks olema vähemalt 2m.
.
Näiteks pakiauto tõstuk Hiab 011,nool 2,7 m,tõste 1tn-1m,400kg-2,7m,tõste elektriga 12v.(uuematel ka 12v pööramine ,masti noole pikkus ja tugikäpp).Vintsi saab masti külge panna.Mina sain tõstuki romulast,vaadata tasub ka Soomest.Vanem versioon peaks suht odavalt
müügil olema.
Meesmetsast
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Meesmetsast »

Pole kusagilt kuulnud, et oleks raskeveokeid puudutavaid seadusi plaanis kellelgi muuta ja ma väga loodan, et seda lollust ka ette ei võeta. Seadusepügalad seega ei tohiks minu autovalikut mõjutada.

ardi Juba üsna pikka aega on puutegu mulle rohkem hobi, kui kasumit teeniv ettevõtmine. Mulle meeldib liigutamine ja mõistlikku metsatööd teen parema meelega, kui ajan ringi ümmargust leiutist :) .
Mis aga puudutab koorma laadimist, siis jah, mida kõrgem, seda vastikum seda teha on ja ma olen sinu moodi mees, et mul on füüsiliste võimete piirid. Siiamaani ikka sedamoodi teind, et raskemad alla ja kergem kraam ülespoole. Olen uurinud erinevaid kraanavariante natuke, kuid siiamaani näeksin kraana mõtet ainult 66 peal, sest Mogil ei ole selleks ruumi (ega kandejõudu). Lisaks on vanematele kraanadele tarvis eraldi pumpa (mõnel elektriline) ja õlipaaki (jällegi ruum ja kandejõud).

raulex Ma olen natuke skeptiline nende elektriliste kraanade osas, tunduvad kuidagi "mitte" kraanadena :) . Kuid kui oled sellise variandi kasutaja, ehk pajatad natuke plussidest ja miinustest.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Kodanik TAI masinatel isegi hürualilsis-manuaaset kraanat (kangi ja vändaga)nähtud ja toimetab küll.
Viimati muutis Landy, P Dets 06, 2009 12:20 pm, muudetud 1 kord kokku.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
heints
True Off Roader!

Postitus Postitas heints »

Sellist el mootoriga kraanat pole küll mõtet karta.
El mootor ajab hüdropumpa ringi ja saab sellega ilusti hakkama.
Põhimõtteliselt sama süsteemi kasutavad veokate tagaluuktõstukid ja maasturite lumesahad.
Selline väike kraana mis u 500 kg tõstab on samas kompaktne ja mõnus abivahend.
pumbamajandus peaks enam vähem moogi küljekasti mahtuma.
Ifa l60 9,6d
Heints 55 36 944
Meesmetsast
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Meesmetsast »

Sain aru, et raulex pidas silmas kraanat, mis opereerib ainult elektrit kasutades. Nendega, mille hüdropumba sõlm on samalaadne, kui luugitõstukil olen kokku puutunud küll ja need töötavad väga edukalt (paraku ka hinnalisemad). Kraana olemasolu ja paigaldamise võimalust ma siiski peamiseks ei loe, sest olen siimaani ilma hakkama saand. 8)
seenior2
Fitting 38"

Postitus Postitas seenior2 »

Jälle tuttav probleem see kraana värk,olen ka oma kuuukulgurile seda plaaninud,kuid rahakott pole minuga samal lainel :cry: Minu "turuuuring" jõudis otsusele,et see puutõstuk peab olema hüdrauliline ja autonoomse väikemootoriga,selline,nagu on paljureklaamitud ATV-e ja väikekäru kooslusel.Eestis neid muide tehakse -kuskil Rakvere kandis ja müüb neid....päris mitu firmat,täpset aadressi ei tule meelde,soomlaste müük peaks siin olema www.finatv.fi ja Vahva Jussi on selle kraanakese nimi.
Aga elektriline ei kõlba mitte,sest isegi väga võimsa akuga ei kannata pool päeva tööd teha ja kui automootor käima panna,siis....no 4.5l mootori janu on jälle rahakotiga riius :) Võrrelda tagaluuktõstukiga või kraanakesega,mis üks - kaks asja kasti peab tõstma...veits ebavõrdne :roll: Kui veel üksi metsa oled,siis läheb selle laadimisega ikka üksjagu aega,vähemalt minu kogemused on sellised,võbolla olen äpu :wink: Aga minul on küll kuukulguril(G66) koht nii tõstukile, kui ka hüdrosüsteemile leitud(lausa 2 varianti),tegija veits äpu ainult :oops: Kuidas moogiole panna ,ei tea. Ah jaa ,selle puutõstuki eest tahetakse 70K eesti raha,minuarust palju :twisted:
Ka väikeses töökojas saab suuri töid teha!
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

Ma pidasin silmas sellist lihtsat ja odavat kraanat,nagu siin(viimasel pildil).
http://www.alniko.ee/index.php?id=10&keel=ee
Aga käsivintsi asemel elektrilist,et saaks lähemale vedada ka kaugemalt,neid millele jõud peale ei hakka.
5280616
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

Üks odav veok on nimekirjast puudu. Multicar on ka selline väike 4wd, enamikult hüdro pumbaga väikeveok. Lukud ka olemas ja mass olematu.
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
Kasutaja avatar
marauder
True Off Roader!

Postitus Postitas marauder »

Kindel et multicar nelivedu on?
Team saarlased
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

tai kirjutas:Üks odav veok on nimekirjast puudu. Multicar on ka selline väike 4wd, enamikult hüdro pumbaga väikeveok. Lukud ka olemas ja mass olematu.
Ma pole küll 4wd Multicari kohanud,peale selle on tal ka kliirens väga madal(tagadiffer on väga suur).Ma küll tean selli,kes pani Multicarile Uazi sillad alla ja tegi kahesilla veoliseks.
5280616
seenior2
Fitting 38"

Postitus Postitas seenior2 »

[b]Ardi ae, kui ise paned lingi,kust neid käsikraanasid saab,miks küsid siis ostu kohta :?: :roll:
Ka väikeses töökojas saab suuri töid teha!
Kasutaja avatar
raulex
Fitting 44"

Postitus Postitas raulex »

Meesmetsast kirjutas:Sain aru, et raulex pidas silmas kraanat, mis opereerib ainult elektrit kasutades. Nendega, mille hüdropumba sõlm on samalaadne, kui luugitõstukil olen kokku puutunud küll ja need töötavad väga edukalt (paraku ka hinnalisemad). 8)
Väljendusin natuke puudulikult,Hiab 011 on mastil asuva pumbajaamaga.
Elektriline siis selles mõttes,et ta ei vaja tööks muud kui 12 V toidet.Vanem mudel kasutab elektrit ainult tõsteks,
pööramine on vändaga,masti noole pikkus on vaja enne tõstet käsitsi paika panna.
Aku tühjenemise kohta ei oska öelda,mõnikümmend tõstet kannatab kindlasti.(mootor palju väiksem kui vintsil)
Võimalik on ju kasutada voltmeetrit aku seisundi jälgimiseks,
olukorra kriitiliseks muutudes saab ju auto mootori käivitada ning aku laadida.
Hiab võtab kastis kokkupanduna oluliselt vähem ruumi kui atv tõstuk.
Mina soetasin natuke räsitud välimusega tõstuki 3000 krooniga
neli aastat tagasi,siiani pole probleeme olnud.
ardi
Rock Crawler

Postitus Postitas ardi »

seenior2 kirjutas:[b]Ardi ae, kui ise paned lingi,kust neid käsikraanasid saab,miks küsid siis ostu kohta :?: :roll:
Saatsin sinna kirja juba nädal tagasi,siiani ootan vastust.Ei tea ju hinda.
Autokaupluses BEN nägin ka sarnast kraanat,hind oli tiba alla 3000kr,aga ilma vintsita,kett konksuga oli otsas ja arvata võib,et ka mast jääb lühikeseks,kuna mu autol on üsna kõrged küljeported.
Brenteks pakub ka mingeid kraanasid,aga tiba kallimad.
5280616
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”