Tõstame natuke blazerit?!

Moderaatorid: margus4x4ee, Daniel, Moderators

Vasta
igiliikur
Rock Crawler

Tõstame natuke blazerit?!

Postitus Postitas igiliikur »

Tuli siis selline kuri plaan, et ajaks oma ZILi natuke kõrgemaks. Sai ostetud 31x10,5 ja pandud 7" velje peale. Istuvad nagu valatult. Täna katsetasin, mahuvad alla ilusti, keeramisel ka ei hakka vastu käima. Aga isu natuke kõrgemale tõsta, oleks silmal ilusam vaadata :D
Lähen siis lihtsama vastupanu teed ja tõstan keret raami peal :twisted: Lugesin foorumis ühte igivana teemat ja seal oli minu arvates välja käidud kaval plaan kasutada hokilitreid :idea: Tormasin siis paar poodi läbi ja üllatuseks oli hind 95 eeku tükk :shock: Õnneks leidsin kusagilt nurga tagant veel ühe pisikese spordipoe 8) , seal vene omad 29 eeku :P
Litrite läbimõõt ca 7,5 ja kõrgus 2,5. Sobib. Iga padja alla paneks 2 tükki.
Õhtuhämaruses keerasin vanad rattad alt ära ja kui õieti lugesin, sain ühe poole peal 5 patja ehk siis peaks neid kogu auto peale 10 olema.
Minu plaan on kahe litri ümber panna raudtoru, et juhul kui asi rabedaks vms. läheb, ei pudene litri tükid päris minema :?: Kuidagi peab lahendama selle, et see toru kolisema seal ei hakka. Võibolla keevitada ühte otsa nn põhi alla? Väike lisatöö ka tuleb, sest astmelauad tuleb ka kõrgemale paigutada. Stangedega tuleb vist nagunii sama ooper.
Infot kogusin nii palju, et bensu peale kallamise toru jääb lühikeseks ja siis veel ventika alumine plastik tuleb minema lennutada :twisted:
Alustaks vist paremast küljest, seal peaks lihtsam olema, vähem vidinaid.
Plaani järgi lasen kõik ühe külje padjad lahti, kergitan, hoki vahele ja ok :shock:
Siinkohal ootakski vastukaja või kogemusi teadjatelt. Nagunii tuleb küsimus, miks ma seda teen, vastus: mulle meeldib lollustega tegeleda :twisted: Väga mutta tavaliselt ei roni, nii et see pole eesmärk. Aga kui hea seltskond, siis ei takista vallid, ei kraav :driving Väga pikk jutt sai :oops:
Pilte üritan ka teha sellest nn tõstmise operatsioonist teha. Modedelt küsiks, kas pilte võin otse ka panna või peab lingina panema.

Hullumeelne igiliikur :evil:
Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Kui tõsta on tõesti nii vähe vaja (1-2 tolli), siis on küll täiesti mõttetu hakata kere tõstma. Parem natuke pikemad vedrud ja amordid (kehvemal juhul jätad amordid samaks) ja ongi valmis. Ei mingit peavalu roolisüsteemi, voolikute, juhtmete ja millega iganes.
Tarmo Toom, off-the-road alates 2003
Vaba/TR1 2005-2009
TR3 2009-2015 (Mainor Team)
Suzuki KQ700 30"MT
LC200/V8 32"AT
tarmo@4x4.ee, 526 5874
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

tarmo kirjutas:Ei mingit peavalu roolisüsteemi, voolikute, juhtmete ja millega iganes.
Selle masina kohta andmed puuduvad,kuid mikide raamil masinad on vist juba "tehases" tehtud varuga,et saaks kere tõstet teha :lol: .
RAM-i kannatab ~2"tõsta ilma midagi suurt tegemata.
Enda Fordi keretõste on 6cm,ainuke ümber tegemine oli radika koda.Mis lõpuks lahkus masina küljest ja asemele tuli el.vent.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
igiliikur
Rock Crawler

Ausalt öeldes mul ka andmed puuduvad, netis suht vähe inffi. Esmapilgul tundub lihtsam, kiirem ja odavam viis kere tõsta. Mõjutab vähem pooltelgi jne. Proovisin korraks ühte uut rehvi ka alla, et saaks võrdlusmomenti vanaga.

Pilt
igiliikur
Rock Crawler

Sai siis asi väljas ette võetud, kuna garaaz hõivatud.
Alustuseks võtsin eest mõlemad stanged, mingeid üllatusi õnneks ilmsiks ei tulnud.

Pilt
Pilt

Kahjuks unustasin ära võtta ventika alumise tuule koja, seda hiljem enam tervelt kätte ei saanud:
Pilt

Väike pilt sai siis tehtud ka vaja minevatest detailidest: 24 hokilitrit ja 12 polti 12x150
Pilt

Ette jäid veel astmelaua kinnitused, mis olid ka ühte otsa pidi raami küljes. Ja ega siis muud üle ei jäänud, kui patjade polte lahti keerama. Kindluse mõttes võtsin ette ühe poole korraga. Nagu töö käigus selgus, on ühe poole peal hoopis 6 patja, ma nägin algselt ainult 5-t. Ja tasapisi puurisin 16 puidu puuriga litritesse augud ka.
Pilt
Kuna litter on pommikindel materjal, siis ei hakanud midagi litrite ümber panema ja ladusin nad paljalt sinna alla. Eks aeg näitab, kuidas vastu peavad. Igatahes tulemus oli selline:
Pilt

Lõpuks said siis kõik litrid alla ja ilusti uute poltidega kinni tõmmatud. Alles siis tuli mulle meelde see eespool juba mainitud ventika koda, see tuli ära lõhkuda. Lisaks selgus, et veel hakkavad tiivikusse käima ees otsas asetsevad filtri torud, sinna sai ka piisav vahe tekitatud.
Pilt

Bensu torud küündisid vabalt. Samuti ei olnud probleeme rooli latiga. Seega sai siis asutud stangede tagasi aretamise kallale. Tagumise stange kinnitused tuli tõsta üles poole, selleks tuli puurida lisaks üks auk alla poole.
Pilt

Esimese stange sisse tuli teha väike sisselõige, kuna raami otsad jäid natuke segama.
Pilt

Ja lõpptulemus 31" rehvidega nägi siis välja selline:
Pilt

Mõni pilt on küll natuke udune, ilmselt käsi värises suurest tööst :D Kogu ettevõtmise peale läks vast vahelduva eduga 12-13 tundi. Kõige rohkem jama oli paari padja poldiga, mis ei tahtnud eriti vabatahtlikult lahti tulla. Aga abiks ikka nõu ja jõud, ning sai hakkama 8) Iseenesest midagi keerulist selles ettevõtmises ei olnud ja hea, et väljas tegin, oli meeletult palju ruumi tegutsemiseks.....
Selline jutt siis minu poolt siia, loodame, et on abiks kui keegi tahab sellisel autol mingit sellist soft-tõstet teha :D
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

Mis tugevusega poldid panid,ise suutsin 8.8 pikaks keerata ja panin tugevamad.
Kuna enne ei teadnud,siis piltide järgi on raami orig.padjad ühelt poolt metallist.
Lihtsam oleks siis õiges pikkuses toru vahele panna,kui litritega sebida.
Ise kasutasin 60x3 toru.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
igiliikur
Rock Crawler

Poldid panin 8.8, ei ole probleemi, jõudu rakendasin mõistuse piires :D Kusjuures neid ei saagi ülemäära kõvasti pingutada, siis pressib juba alumise metallist taldriku läbi originaal kummipuksi. Kuna kere on 12 padja peal, siis ma ei usu et tal kuhugi minna on. Toru ei kasutanud sellepärast, et siis oleks pidanud otsad kinni keevitama. Litritel oli kohe paras toetuspind olemas. Eks ma ikka aegajalt jälgin, mis seal all toimub 8)
Kasutaja avatar
pets9555
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas pets9555 »

Minul on ka pandud 8.8 poldiga ja siiamaani on pidanud.

Kas sa käigukangi hooba ei pidanud pikendama? Mina pidin enda omal paar senti pikendama 3 tollise tõste tegemiseks.

Terv. Pets
Chevy Blazer S-10, 4.3 sport
igiliikur
Rock Crawler

Ei pikendanud, eks see 2 tolli tõste ongi ilmselt viimane piir :D
Kasutaja avatar
Occassion
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Occassion »

Kui kunagi veel plaanis masinat kõrgemaks upitada siis soovitan õppida minu kogemustest. Ehk siis mitte hakata jamama mingi Lift-Kitiga vaid hoopis panna alla ette täissild. Ajada ülekanded nii ees kui taga õigeks ja tuld. Sest see oleks kõige õigem ja odavam lahendus. See Lift-Kit on jama. Raha kulub rohkem kui asi väärt. Kui sa veel lugenud pole siis vaata üle ja saad aru mis vead olid minul. Saad teha omale paremad tuleviku plaanid.

Lisan lingi ka siis Siia
My Other Car Is a TANK!
GSM +3725113176
Vasta

Mine “GM”