Kolin esisillas

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Põnn
Off Roader Wannabe

Kolin esisillas

Postitus Postitas Põnn »

Tere. Lugu selline, et minu grandil on esisillas häiriv kolks. Sai käidud ülevaatuspunktis kontrollis ja seal leiti ainult, et roolikarbis on lõtk. Arvasin, et sellega asi selge ja tuleb vahetada, aga eile sõites märkasin, et kolin oli kadunud. Tol päeval oli vihmane ja soojem ilm. Olen korra seda veel täheldanud talvel sulailma korral ja nüüd kiilub mõistus kergelt kinni. On kellelgi sellise anomaalia kohta tarkusetera puistata? Ise kahtlustan mingeid pukse, mis vaatlusel paistavad ok, aga tegelikult läbi. Natuke kummaline, aga nii ta kahjuks on :shock:
Kasutaja avatar
tont
Fitting 38"

Postitus Postitas tont »

Mida mina vaataks, oskaks soovitada!
Amordi ülemised kinntused lahjad või lihtsalt puksid läbi.
B varjant on Carservice. Alati saad 99.9% abi Vahurilt, kui oskad küsida.
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Alumise lääba esimene puks lääba sees lahti. Aitab keevitusega kinni punktimine.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
margus61
Zootramm

Postitus Postitas margus61 »

urmas kirjutas:Alumise lääba esimene puks lääba sees lahti. Aitab keevitusega kinni punktimine.
Kas lääba puksid on eraldi saadaval või vahetatakse komplektselt koos lääbaga? Mul vihmaste ilmadega hakkas eest naljakas krooksumine. Asja uurimisel selgus, et ülalnimetatud alumiste lääbade esimestel on pukside kumm välise kesta küljest irdunud. Kui tähtsust omab, siis Grand on 2004 WJ/WG, ja alles valdavalt mittesihipärasel kasutusel, kui mõni Saarekolli Turismihõnguline üritus välja arvata.

Kust mõistlik osta, kohalikes netipoodides (ladu24, autoladu) silma ei hakanud. Rockautos arvatavasti on, aga vist ei jõua piisavalt kiiresti.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Sinna tuleb panna Energy Suspensioni polüuretaanpuksid. Kui täpse aastakäigu annad, saan hinna öelda.
+372 5028488
armiline
Got ARB and Nitrous?

Kolin esisillas

Postitus Postitas armiline »

Mul Grand Cherokeel sama lugu, pole aega olnud neid pukse otsida. Auto aastast 2004 ja 120 kw diisel. Lähemal vaatlusel on näha et puksi räbalad ja hakkab ka pidurdamisel vibrama ja kiskuma. Nii et kui kuskilt jänkimaalt keegi tellima hakkab siis olen selle koha pealt käsi

Lauri
5153204
Kose, Harjumaa
margus61
Zootramm

jr kirjutas:Sinna tuleb panna Energy Suspensioni polüuretaanpuksid. Kui täpse aastakäigu annad, saan hinna öelda.
Aastakäik 2004, nagu ülal kirjas ja mootor CRD, kui tähtsust omab. Summitis ei paistnud Energy Suspensioni kraami midagi olevat sellise sildadele. Rockautos ainult komplektne alumine lääba mingi $52 hinnaga.

Eesmine puks on omapäraselt ovaalne. Kahtlen, kas nõiud miskit head välja. Puks ise tundub küll vahetatav olema. Eks homme uurin, mida siinsed kaupmehed ütlevad ja küsivad.
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Polüuretaane paistab, et sellele aastakäigule pole. 98 oli viimane hea aasta.
+372 5028488
Kasutaja avatar
v6rrimees
Õlleraha võiks ikka olla...

Re: Kolin esisillas

Postitus Postitas v6rrimees »

Põnn kirjutas:Tere. Lugu selline, et minu grandil on esisillas häiriv kolks. Sai käidud ülevaatuspunktis kontrollis ja seal leiti ainult, et roolikarbis on lõtk. Arvasin, et sellega asi selge ja tuleb vahetada, aga eile sõites märkasin, et kolin oli kadunud. Tol päeval oli vihmane ja soojem ilm. Olen korra seda veel täheldanud talvel sulailma korral ja nüüd kiilub mõistus kergelt kinni. On kellelgi sellise anomaalia kohta tarkusetera puistata? Ise kahtlustan mingeid pukse, mis vaatlusel paistavad ok, aga tegelikult läbi. Natuke kummaline, aga nii ta kahjuks on :shock:

Kui tegemist on tõstmata autoga siis eelnev jutt on suhtkoht rämps.

Lase sõbral autot eest küljelt küljele kõigutada ja roni ise alla.
Esimesena viska pilk peale ülemistele õõtsa puksidele. Olen suht veendunud, et just nendega teil probleem on.
Kui mitte siis tule Heinaküünist läbi ja vaatame üle.

Erko.
Kontakt 5110092
Võistelnud aastast 2002

....................................................

Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Põnn
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas Põnn »

Minu auto sellest kolinast mõnda aega juba vaba. Natsa piinlik küll, aga stabika kondid- puksid ja nagu võrrimees ütles õõtsa ülemised puksid. Nüüd kolisevad(kõlisevad) tagumised piduriklotsid, neid hakkan nädalavahetusel uurima-lammutama.
margus61
Zootramm

margus61 kirjutas:Eks homme uurin, mida siinsed kaupmehed ütlevad ja küsivad.
Esinduse sõnul pukse eraldi ei saa, terve lääba 52080306AC jaehinnaga 1582,97 (km-ga).

Vahetasin ära, juhitavus "Tallinna Tänavad" nimelisel polügoonil läks ka mõnevõrra paremaks. Muidu oli stock suverehvidega roolimist kõvasti rohkem, talverehvid on pehmemate külgedega nii hullusti teed ei otsinud. Võibolla mõjus ka see, et käändteljed hakkasid veidi rohkem tahapoole kaldu olema. Uutel oli poldiaukude vahe ca 5 mm suurem, kui vanadel väsinud puksidega lääbadel ja allasaamiseks tuli silda veidi väänata (alumist poolt ettepoole).
Vahur
misasi see pidur on?

Postitus Postitas Vahur »

Kuna ajapuudusel foorumit pidevalt ei jälgi siis teinekord on lihtsam/kiirem analoogsete kolinate asjus ja juppide saadavuse/hinna kohta targem ilmselt kohe Võrrimehele või mulle helistada
56219500
Vahur Romet,Carservice tiim,piloot
margus61
Zootramm

jr kirjutas:Polüuretaane paistab, et sellele aastakäigule pole. 98 oli viimane hea aasta.
Mul küll töö tehtud ja asi korras, aga siin vist on õiget kraami.
Kasutaja avatar
holari
Rock Crawler

Postitus Postitas holari »

Kasutan vana teemat...Aga esisillas KÕIK puksid vahetatud.
Konarlikul teel sõites on kuulda ja tunda kobinat, kui keerata rooli pisut ühele-teisele poole, saabub enamvähem vaikus, no arusaadav, et siis lähevad asjad pinge alla. Töökojas ei leitud midagi lisaks, läksin ülevaatuspunkti, seal kolistati, kõigutatu täna hommikul mõni 20min, ikka ei midagi, lääbadel puksid OK. Amordi ülemised puksid tunduvad ka OK, sest loksu seal ei tuvastanud. Ainuke mis leidsime, et kui autot õõtsutada küljelt küljele, siis juhipoolsest rattast kinni hoides on seal tunda mingit jõnksu ja päris tugevat, teisel pool ei olnud see nii tuntav. Ja sõites teeb ka rohkem muret juhi poolne külg. Keegi äkki asjaga võidelnud ja teab lahendust, öeldi, et kui hullemaks läheb tule tagasi, aga ma ei saa seda ootama jääda, sest hulluks ajab.
Jõle nukker oleks ka Tallinnasse sõita koliseva veermiku pärast, mis lähemal vaatlusel tundub korras:)

H.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

holari kirjutas:Kasutan vana teemat...Aga esisillas KÕIK puksid vahetatud.
Konarlikul teel sõites on kuulda ja tunda kobinat, kui keerata rooli pisut ühele-teisele poole, saabub enamvähem vaikus, no arusaadav, et siis lähevad asjad pinge alla. Töökojas ei leitud midagi lisaks, läksin ülevaatuspunkti, seal kolistati, kõigutatu täna hommikul mõni 20min, ikka ei midagi, lääbadel puksid OK. Amordi ülemised puksid tunduvad ka OK, sest loksu seal ei tuvastanud. Ainuke mis leidsime, et kui autot õõtsutada küljelt küljele, siis juhipoolsest rattast kinni hoides on seal tunda mingit jõnksu ja päris tugevat, teisel pool ei olnud see nii tuntav. Ja sõites teeb ka rohkem muret juhi poolne külg. Keegi äkki asjaga võidelnud ja teab lahendust, öeldi, et kui hullemaks läheb tule tagasi, aga ma ei saa seda ootama jääda, sest hulluks ajab.
Jõle nukker oleks ka Tallinnasse sõita koliseva veermiku pärast, mis lähemal vaatlusel tundub korras:)

H.
Ega auto ainult puksidest ei koosne. Sul kindlasti läbi nn. käändtelje zarniirid, või üks neist. Ülemine on määritav, aga alumine ei ole. Ega ülevaatuspunkti stend kõiki asju ei näita. Et neid kontrollida pead auto üles tõstma ja ratast üles alla mingi abinõuga nx. suurte kullinokkadega liigutada. Kala on sinna maetud.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”