Liiklusohutus(kampaaniad)

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

PriitV
Mudder

Postitus Postitas PriitV »

ricardodesol11 kirjutas:Tegelt probleeme poleks kui paljudel poleks suhtumist, et mul pohhui, mul ju kasko ja omavastutus 3000 eeku ja seetõttu tallab piduri asemel hoopis gaasipedaali lisaks.
Siit hakkab kõige suurem probleem pihta. Minu tagasihoidlikul hinnangul ei tohiks sellist asja nagu kasko üldse olemas olla. Ma pakuks välja, et mistahes kujuliste autolõhkumiste arv väheneks 50%. Või kui, siis omavastutus peaks olema 30-40 tuhat, liisingu-panga vara peab kuidagi muidugi kaitsma.

Kuid mis puudutab nn, "nõrkade autodega" sõitmisesse, siis kulla mehed: ma sõidan oma 44Kw Sitikaga umbes 80% diiselmaasturitel käiku vahetamata maanteel eest ära. Aga see ei tähenda, et ma peaks seda kogu aeg tegema või räigelt rabelema.
Viimaste kuude vältimatud sõidud Tartu trassil nädalavahetuste õhtutel on aga näidanud seda, et suurimad lolluste tegijad on siiski just maasturiomanikud. See on täiesti masendav, kuidas sellised ei suuda sõita ühtlases tempos 93 km/h "väikese valge nõrgukese prantsuse auto" sabas. Seda muidugi nende vaatevinklist ja seisukohast...

Muidugi suurima idiootsusega nendel päevadel on hakkama saanud mingi Peugeot 407 juht, kes tegi minust möödasõidu täpselt selles kohas, kus Laiksoo matsu pani aga nii, et vastutulijaga jäi tal vahet alla 100 meetri. See oli siis eelmise laupäeva õhtul ja nii tühja Tartu trassi pole ma kümmekond aastat näinud. No ja siis läks Mäosse sööma... otse minu ees 100 meetrit, sest see on ohutu pikivahe.

Aga siis need maasturivennad ja see ei ole üldistus, see on viimase 6 korra ja 800 km praktika. No suudab sõita 5 km sabas, sest reaalselt ei ole enne üldse möödasõidukohtagi. Loomulikult 30-meetrise pikivahega tegelikul kiirusel 93 km/h. Kohe näha, et ajupuudulikkus, see on esimene ja kõige olulisem näitaja. Siis rabeleb suisa 10 meetri peale, kui on 70 või 50 ala ja loodab Kosel pimedas paremkurvis väljast mööda pääseda. No ja siis jääb loomulikult jälle maha, kui ma hetkega 50-90 kiirendan, sest traktor ju ei liigu ja siis lõpuks suudab Sitikast teosammul mööda saada ja ette tolgendama jääda, et siis millaski kuni 100 sõita. See oli miskine Escalade, peaks nagu päris võimekas masin olema. Kogu ponnistus lõppes sellega, et jõudes Ülemiste parklasse, lahkusid need inimesed just auto juures poe poole. Kõva ajavõit oli, onju? Minut maksimum...

Ma olen suur maasturisõber ja veel aasta tagasi tegelesid sellise stiiliga valdavalt kolme Saksa tuntud margi juhid. Nüüd torkavad silma maasturid ja see kahjuks heidab halba varju igasugusele mõistlikule maasturitega tehtavale.
Miks ostab inimene endale Lexuse, paneb talle numbri 500 LEX aga ei oska cruiscontroli kasutada? See auto torkas lihtsalt eriti silma ja jäi meelde.
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

PriitV kirjutas:
ricardodesol11 kirjutas:Tegelt probleeme poleks kui paljudel poleks suhtumist, et mul pohhui, mul ju kasko ja omavastutus 3000 eeku ja seetõttu tallab piduri asemel hoopis gaasipedaali lisaks.
Siit hakkab kõige suurem probleem pihta. Minu tagasihoidlikul hinnangul ei tohiks sellist asja nagu kasko üldse olemas olla. Ma pakuks välja, et mistahes kujuliste autolõhkumiste arv väheneks 50%. Või kui, siis omavastutus peaks olema 30-40 tuhat, liisingu-panga vara peab kuidagi muidugi kaitsma.
O.T.
Tänud soovitamst! :evil:
Kui kaskot poleks, siis võiks varsti enesatpu teha. Enda elust näide. Tuled hommikul välja ja näed, et keegi m**n on su kasutuses oleva ja pangale kuuluva auto ära rihtinud maja ees.
Oleksid sa ilma kaskota õnnelikum? Isegi nüüd oli sitt ja sant tunne mingi jobu pärast 3KEEK omavastutust välja köhida.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Landy kirjutas:
PriitV kirjutas:
O.T.
Tänud soovitamst! :evil:
Kui kaskot poleks, siis võiks varsti enesatpu teha. Enda elust näide. Tuled hommikul välja ja näed, et keegi m**n on su kasutuses oleva ja pangale kuuluva auto ära rihtinud maja ees.
Oleksid sa ilma kaskota õnnelikum? Isegi nüüd oli sitt ja sant tunne mingi jobu pärast 3KEEK omavastutust välja köhida.
Pigem ikka nii, et kannatajana on sul omavastutus 3k ja süüdlasena 30k.
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kasutaja avatar
anttix
Fitting 38"

GSM: 51 67286

Postitus Postitas anttix »

boob kirjutas:Pigem ikka nii, et kannatajana on sul omavastutus 3k ja süüdlasena 30k.
Kaskot ma kärpima ei hakkaks, aga see, et väiksematest nö "plekimõlkimistest" mingit jälge peale LKFi andmebaasi ei jää on ausaltöeldes jabur. Minu arvates võiks nii olla, et kui ikka laksu paned, tuleb politseiga tegemist teha. Trahvi saab liiklusõnnetuse põhjustamise eest täiesti teha ja sariplekimõlkijate karistamine tõusku au sisse.
Maa-mets-vesi tüüpi õelusehunnik
jackpuuk
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas jackpuuk »

anttix, ma ei uhkustagi, lihtsalt võiks mõned kodanikud aru saada, et teiste kodanike ähvardamine 2 tonni kaaluva relvaga võib lõppeda suhtlusega kordades väiksema relvaga, ma ei kavatse taluda kolle, kes kipuvad mu elu kallale(ok mu meetodid on leebemaks läinud) Kodanik, kes väidab, et sõidab 55 tuhat aastas ja pole selliseid olukordi omanud, selline kodanik valetab või siis sõidab kinnisilmi, ma ei vaevu isegi vabandama selliste ees. Aga teemasse kah, 2 kampaaniat on õige asja eest minu silma jäänud: helkurid ja raudtee ülesõidukohad. Olen hääletajaid peale võtnud pimedas ja ka läbi sõimanud alustuseks helkuri puudumise eest, eks hiljem võttis vestlus rahulikuma tooni muidugi :), mul tuttava naisterahva täiskasvanud poeg kannab kah nüüd helkurit peale parteipoliitika selgitamist :D. Teema on peale minu postitusi kõvasti elavnenud, mis oli ka eesmärk omaette. Veel teemasse, osa riideid on mul helkuriga, ka on põhiliselt kasutatavad jalanõud helkuriga, kunagi ei saa kindel olla, et autoga midagi teel ei juhtu. Luban homme helkurpaelasid tükki 2 autosse osta, juhtub autoga midagi, kaasasolev sõber tuleb appi ja siis temast üle sõidetakse, see pole meeldiv väljavaade. Palun kõigil helkurite muretsemist autosse, see on meie kõigi huvides.
kiilakal pole taskus kammi.
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

jackpuuk kirjutas:... Kodanik, kes väidab, et sõidab 55 tuhat aastas ja pole selliseid olukordi omanud, selline kodanik valetab või siis sõidab kinnisilmi, ma ei vaevu isegi vabandama selliste ees...
Ära vabanda jah. Ma sõidan kindlalt igal aastal sama palju, rohkemgi veel ja ausalt öeldes pole veel põhjust olnud sõrmedega (või millegi hullemaga) vehkimiseks.
Korralikult välja magada, eraelu korras hoida, lahtiste silmadega sõita, natuke ettenägelikkust ja kõik ok.
targem annab järele.
jackpuuk
Off Roader Wannabe

Teie postitus paneb lihtsalt pead raputama, kas on tõelised õnneseened olemas, või on minu tutvusringkond(numbreid ei hakka parem mainima, noh mõni rohkem, kui 2) täielikud idioodid ja ebaõnne sõdurid. Milleks sellist jura üldse suust välja ajada? Tegelikkusest võiks ikka endale aru anda.
tiitv
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas tiitv »

al kirjutas:Ma sõidan kindlalt igal aastal sama palju, rohkemgi veel ja ausalt öeldes pole veel põhjust olnud sõrmedega (või millegi hullemaga) vehkimiseks.
Korralikult välja magada, eraelu korras hoida, lahtiste silmadega sõita, natuke ettenägelikkust ja kõik ok.
targem annab järele.
Paljud siinses foorumis sõidavad 40 000 km ja rohkem aastas. Kui üritada iga eksimuse eest kellelegi kätte maksta vms, siis on üsna keeruline sellist läbisõitu saavutada, kuna oht ise haiglas passida on üsna suur. Ja täpselt, targem annab järele.

jackpuuk, ühest teisest teemast jäi silma, et Sa müttad harvestriga metsas. Siin väitsid, et oled ettevõtja. Sellest võib järeldada, et tegemist on metsaärimehega. Kas Sinu alluvuses olevad metsaveokid jälgivad ikka töö- ja puhkeaja seadust ja ei liigu mitte kunagi ületonaažis?
Kasutaja avatar
hans
Rock Crawler

Postitus Postitas hans »

jackpuuk kirjutas: Teema on peale minu postitusi kõvasti elavnenud, mis oli ka eesmärk omaette.
kui ikka ähvardatakse sõelaks lasta,siis normaalne inimene püüab aru saada,mis toimub sellise inimese peas
jackpuuk
Off Roader Wannabe

tiitv, pole metsaärimees, aga midagi sinnapoole, metsaärimehed imevad pöialt preagu, 4 erinevat asja käsil ja viies lisandumas, hetkel spetsialiseeruda ei tohi, muidugi ei hakka ma täpsustama, konkurente niigi palju :D. Metsarekkaga saad hetkel toime, kui sul see isiklik, st. pole pangalaene jne. sellist peavalu pole kah vaja, aga tuttavaid selles liinis on jah, kuidas nad oma asjadega toime tulevad pole minu asi kommenteerida. Aga see teemast väga mööda jälle. Hans toimubki see, et ma pole nõus kui mind maanteel pidevalt ähvardatakse mingi suure kolakaga. Ega keegi minu pihta suunatud kärkimistega enne vist aru saa, kui teda ennast teelt välja ei trügita, või tema lapsi-naist surnuks või ratastooli ei sõideta. Ma loodan südamest, et teiega seda ei juhtu, minul on sõber mulla all, mõelge peaga oma postulaatide üle!
Kasutaja avatar
Inz
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Inz »

hans kirjutas:
jackpuuk kirjutas: Teema on peale minu postitusi kõvasti elavnenud, mis oli ka eesmärk omaette.
kui ikka ähvardatakse sõelaks lasta,siis normaalne inimene püüab aru saada,mis toimub sellise inimese peas
hirm

inimene kardab

aitab psühhiaatriline sekkumine 8)
Rocky minu esimese 4x4 masin
kõnetraat 56912385
rahvus: setu
jackpuuk
Off Roader Wannabe

Inz, paneb ka mõtlema, kui inimene teab, et selliste asjade eest alati pead ei silitata, siis liigutab oma ajukäärukesi, isegi kui neid on ainult 2 ja needki sirged nagu konnal. Kui mõtlesid minu hirme, siis see suht mõttetu tegevus, kõigil omad hirmud, ma olen omadega suht tuttav, et ei peaks neid põdema(olemas nad on muidugi). Kui suhtutakse minusse ja ka teistesse kaasliiklejatesse pohhuistlikult, siis miks ei tohiks mina peale aktsiooni samaga tegijale vastata? Tiitv, on eksimused ja inimesed, kes teevad selliseid asju pidevalt ja nahhaalselt.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”