Liiklusohutus(kampaaniad)

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

Postitus Postitas yanekk »

jackpuuk kirjutas:Nii, tulin just sõidust, 200 km ja 2 juhust, mingi Korea maasturikolakas sõitis minust mööda, nii et sundis mind ja vastutulijat täiega pidurdama, loodan, et see polnud keegi nendest, kes mulle siin peale käratavad. Kui polnud, siis vabandan. Teine oli näpukas, otse nina all hakkas vastutulija üle telgjoone kalduma, tõmbas karvad kaunis turri, õnneks korrigeeris ta ise oma eksimuse. Hea, et sellest teemast selline kisa tõusis, äkki teeb mõni oma võtetest järeldused, tegin ka ise tee peal mõned järeldused, luban edaspidi gaasijalaga kergemalt ringi käia, aga laubakate tekitajatesse minu suhtumine ei muutu, meil paistab ikka olema mingi kõrgem klass, kellel on oma sõiduread või midagi taolist. Päris hea vist oleks sellisele alla sõita, mille esistange minu omale otse esiaknasse tuleb.
Tundub et viimane aeg normaalseks liiklejaks hakata.Ju tahab keegi märku anda et kui normaalselt liiklema ei hakka,kutsun enda juurde.
Viga võib ka masinas olla,üks õnnetu prantslane mida kunagi omasin, tõmbas metsloomi ja pimedaid penskareid nagu magnet.
Pakun autoremondi teenust Haapsalus.
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

:evil: ma olen ligi 40 aastat kutseline olnud, pole mul
ühtegi "laubaka" ohtu olnud, rääkimata "laubakatest",
praegused aastased läbisõidud on 50-55 kkm. Tundub
et viga on Sinus.
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Kasutaja avatar
boob
Moderator

Postitus Postitas boob »

Oma kogemused näitavad, et mida agressiivsemalt sõita, seda rohkem ohtlikke olukordi tekib. Osa neist oma süül, osa kaasliiklejate süül, kellest enamus on süütud liiklejad, kuna eeldatakse teise liikleja poolt liikluseeskirjade järgimist.

Muide, tsikliga on mul olnud palju ohtlikumaid olukordi kui autoga. Ristmikul vaadatakse sulle silma sisse ja sõidetakse ette... Möödasõite tehakse nii, et vastassuunavööndisse pole vaja minnagi, küll tsiklimees ära mahub... Sõidetakse nii tagarattas kinni, et auto tuled hakkavad perset soojendama jne jne...

Ja ka numbrit 110 on saanud viimastel aastatel ohtramalt kasutada. Ah et miks? Eks ikka sellepärast, et ma ei taha liikluses mõne lausidioodi pärast ennast ega oma peret ohtu seada, pigem helistan ja teavitan vastavaid organeid liiklushuligaanist. Kui veel lisada, et "vist on joobes", liigutatakse ennast eriti agaralt :wink:
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
Kasutaja avatar
orejaP
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas orejaP »

Kas keegi teab, milline on liiklusõnnetuste arv ntx tuhande elaniku kohta Poolas ja sama suhe Eestis? Ka hukkunute kohta oleks hea seda numbrit kuulda.
Nimelt tulin just 2000km tripilt Poolast (sinna ja tagasi). Vaadates millega Poolas liigeldakse ja milline on maanteede liikluskoormus ning teed - siin Eestis on lust ja lillepidu. Meil on teed korralikud ja laiad. Poolas saab seda öelda mu meelest ainult põhimaanteede kohta ja sedagi suure mööndusega. Lisaks need vanad fiatikud ja polonezid - püha taevas. Need pisikesed abimootoriga neljarattalised jalgrattad lasevad rekade vahel nii, et möödasõidul võib korraks poolhaagise alla peitu pugeda, kui mööda ei jõua... irwad ja sõidad krussis närviga. Nali aga seisneb selles et eriti ei minda tegema ohtlikku möödasõitu
Meie maanteede põhimure on hoolivus eelkõige enda ja siis teiste suhtes. 700km Poolas ja oli vast ainult üks liiklusohtlik olukord, mida trehvasin nägema. Siin prooviks 40 km sõita nii et ellu jääks.
Teine hea näide on Norra. Ma ei saa aru kuidas nad seal ohutult liiklevad - eriti fjordide piirkondades (ei saa öelda et nad seda seal aeglaselt teevad). Kui eestlane seal elaks siis oleksime väljasuremise ohus mitte sündivuse vaid lolluse pärast.
GC 4,7 162 kW -03
Ex kallimad: xj 4,0 HO; Y60 2,8 85kW
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

boob kirjutas: Kui veel lisada, et "vist on joobes", liigutatakse ennast eriti agaralt :wink:
Siin Läänemaa pool need sõnad ei mõju.
Viimase aasta jooksul helistanud miski viis korda.Öelnud oma marsuudi ja masina mudeli,numbri,värvi mis ei suuda oma sõitmisega toime tulla.Ei midagi,lubatakse patrull saata aga järgmise ~45 minuti jooksul pole tavaliselt midagi juhtunud.
Korra ühe tegelase pärast helistasin kuus korda :?: politseile,Haapsalust Laagrini välja ei olnud ühtegi politseid.
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

orejaP kirjutas:Kas keegi teab, milline on liiklusõnnetuste arv ntx tuhande elaniku kohta Poolas ja sama suhe Eestis? Ka hukkunute kohta oleks hea seda numbrit kuulda.
Usun, et vähese vaevaga leitav netiavarustest. Huupi pakun ametliku statisitika jaoks esimesena välja www.undp.org ja annual report.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
Inz
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Inz »

LR90 kirjutas::evil: ma olen ligi 40 aastat kutseline olnud, pole mul
et viga on Sinus.
toetan täiega 8)
Rocky minu esimese 4x4 masin
kõnetraat 56912385
rahvus: setu
Kasutaja avatar
max07
Fitting 38"

Postitus Postitas max07 »

LR90 kirjutas::evil: ma olen ligi 40 aastat kutseline olnud, pole mul
et viga on Sinus.
Vaevalt, Tallinn-Tartu mnt. tipptunnil(päeval) on see vägagi kerge tulema kui kõrvale ei võta. Samas omale tundub ja mingilmääral olen kogenud, et kui tuleb ikka vastu siis lihtsalt põhimõtte, jonni või krt teab mille pärast ei võeta kõrvale, vaid sõidetakse tuimalt edasi, vilgutatakse tuledega või hoopis tõmbab täied peale.... aga mida kuradit see annab??

Kihutajaid õigustama ei hakka, kuid liigitaks kihutajad 2 rühma;
Ühed on need, kes teavad mida teevad ja sõidavad lubatust nats kiiremini. Nemad tulevad ja lähevad, segamata seejuures kaasliiklejaid.
Teised see-eest ei tea mida teevad. Nad nagu tuleks ja läheks, siis mingil hetkel kulgeb sul jalus ja teisel hetkel lendab sust täie pasaga jälle kuskiltpoolt mööda ja kasvõi üle või läbi.

Ja lubatust aeglasemalt, järjekindlalt keset teed sõitvad ja oma arust maailma eeskujulikumad liiklejad on sama suured või suuremadki killerid kui 140-ga sõitev juht(kes teab mida teeb :) ), sest tema ei tule ega lähe vaid lihtsalt on. Ja meie väiksed põhimaanteed pole lihtsalt olemise ja kulgemise kohad.
Muide, tsikliga on mul olnud palju ohtlikumaid olukordi kui autoga. Ristmikul vaadatakse sulle silma sisse ja sõidetakse ette... Möödasõite tehakse nii, et vastassuunavööndisse pole vaja minnagi, küll tsiklimees ära mahub... Sõidetakse nii tagarattas kinni, et auto tuled hakkavad perset soojendama jne jne...
Nii see on jah, tsikliga sõites pead selgeltnägija olema ja kõigi kaasliiklejate mõtteid lugema, et ellu jääda. Ja neid kes tagarattas kinni istuvad võiks küll tulistada :P Krt osta omale ratas või mine poodi suu ammuli vahtima kui varem näinud pole ja mõningasest vaatamisest ei piisa...
Kasutaja avatar
Inz
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Inz »

kõige kreisimad on need kes kulgevad nõrga mootoriga
ja tõesti ei tule toime möödasõitudega mida nad nii väga
teha üritavad 8)
Rocky minu esimese 4x4 masin
kõnetraat 56912385
rahvus: setu
Kasutaja avatar
anttix
Fitting 38"

GSM: 51 67286

Postitus Postitas anttix »

jackpuuk kirjutas:tegelane suht tuntud kah selliste võtete poolest, üks vend lubas tal juba näo üles lüüa selle eest enne mind, "poiss" sellest õppust ei võtnud.
Olgu kuidas oli, aga roadrage pole küll asi, millega uhkustada. Kui juhtus, siis juhtus, aga ära kuuluta oma keevaverelisi toimetusi tervele maailmale.
max07 kirjutas:Nii see on jah, tsikliga sõites pead selgeltnägija olema ja kõigi kaasliiklejate mõtteid lugema, et ellu jääda. Ja neid kes tagarattas kinni istuvad võiks küll tulistada :P Krt osta omale ratas või mine poodi suu ammuli vahtima kui varem näinud pole ja mõningasest vaatamisest ei piisa...
Heh, tsikliga sõites tuleb lihtsalt arvestada, et kõik autojuhid on lausidioodid, jalakäijad ja jalgratturid aga kamikazed.

Tead kui hea turvaline on pärast autoga sõita: harjumus jääb külge ;)
Maa-mets-vesi tüüpi õelusehunnik
Kasutaja avatar
LR90
I live off from the mud

Postitus Postitas LR90 »

Mu esimese autokooli õpetaja õpetussõnad olid

1. kõik teised liiklejad on idioodid, hoia eemale
2. suuremat karda, väiksemale näita kanda, jalakäijad hüppavad
ise eest

Liiklust peab oskama lugeda!
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
Kasutaja avatar
tai
unistus TR nullist

Postitus Postitas tai »

jalakäijad hüppavad
ise eest
Vanarahava tarkus on ikka see, et jalakäia on pehme.
Asjadele tuleb lennukalt läheneda
58021221
Kasutaja avatar
yanekk
I live off from the mud

tai kirjutas:
jalakäijad hüppavad
ise eest
Vanarahava tarkus on ikka see, et jalakäia on pehme.
Minu teada oli ikka nii et,jalakäial on alati õigus kuni on elus.
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

Need jalakäiad, kes ületavad teed selleks mitte ettenähtud kohas, ei ole loetud :-)
Aga, siinjuures peab meeles pidama, et tänapäeva autod on suht pehmest materjalist ja parematele jahimaadele lahkunud jalakäialt ei saa remondiraha kätte!
Kasutaja avatar
ricardo
Rock Crawler

Postitus Postitas ricardo »

Ega muidu surma saakski inimesed, aga vaatamata aastaajale ja ilmale ja kellaajale trassil alla 110 km tunnis ei taheta tunnistada. Kusjuures nüüd talvel olen päris tihti sõitnud pärnu - tallinn - pärnu trassi erinevatel kellaaegade ja kütusesäästu eesmärgil teatud autodega ja ka trahvihirmus 90 max 95 km tunnis(suvel siis vastavalt 100-110 märkide järgi) ja tundub et olen jalus. Kui väikse veoautoga sõidan 90-ga ja viisakusest näitan sobival hetkel suunaga, et võib mööda minna kiirust ületades, siis on olnud rohkem kui üks kord, et mööduv auto on meelega möödasõidu lõpul tigeda näoga "peale keeranud" või järsult ilma põhuseta minu ees pidurdanud, sest kohe kui ta minu taha tekkis, ei olnud sobiv hetk möödasõiduks ja ta pidi kuni kolmsada meetrit taga sõitma. Päris mitu korda olen ka viimati olnud pakibussiga olukorras kus sõidan ka 90 km tunnis ja no autod tulevad vastu nii et ise möödasõitu ei üritaks, aga ikkagi tuleb minust suurem pakibuss või päris suur nn liinibuss ja läheb ja et vaid üks sõidurada kummagis suunas, siis loomulikult keeratakse julmalt peale ja mina siis keera kokkupõrke vältimiseks kraavi ja tallan pidureid. Et masinad jõuavad mul minna ka vabalt tükk maad kiiremini kui lubatud, siis ei saa väita, et oleksin jalus liiga aeglase sõiduga, sest vahel vanasti ka närviliste poola rekkameestega võidu ajanud huvi pärast. Samas ei imesta, et rekkamehed ütlevad, et laubaka ohtu pole - no ega ma idioot ei ole, kui mulle ikka kurvis kaks rekkat kõrvuti vastu tuleb, siis loogiline, et tallan pidurit ja tõmban kõrvale ja rekka lõpetab rahulikult oma manöövri ja irvitab näkku, et kus see laubaka oht oli?(kõik rekkamehed pole muidugi sellised)
Minu arvates viimase aja hullemaid trende on see, 24/7 sõidetakse uuemate autodega udukatega, mis kohati sigahäirivad. Minu autodel vaja alati spetsialna udukad sisse lülitada, kas uutel autodel automaatselt, sest suunda ju ei viitsita näidata ja udukaid kogu aeg viitsitakse sisse lülitada? Tegelt probleeme poleks kui paljudel poleks suhtumist, et mul pohhui, mul ju kasko ja omavastutus 3000 eeku ja seetõttu tallab piduri asemel hoopis gaasipedaali lisaks.
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”