külma/sooja õhu puhur- Nissan Terrano 2
Moderaatorid: jr, Moderators
külma/sooja õhu puhur- Nissan Terrano 2
Nissan Terrano 2 1997 va. probleem õhu puhuriga. Kokku on seal puhumis asteid 4 ja enam ei tööta 1, 2 ega 3. Töötab ainult neljas. Suht ammu ei hakkanud enam 2 kiirus tööle ja nüüd täna hommikul ei töödanud enam 1 ja 3 ka. Kunagi olen kuulnud et seal põleb üks plaat läbi. Kas seda saab parandada või on kellegil midagi pakkuda? aitäh
Kindalaeka taga on toru sees plaat spiraalidega. Sealt on need kas läbi põlenud või jootekohad lahti. Minul töötas algul ainult max pööretega (sel puhul ei käi läbi takistite). Sain ise korda joodetud, praegu on poolteist aastat püsinud.
Terrano II 2.4 '94
☛ Meie tegemised ja toimetused ☚
- isakene
- I know how to fix stuff
Kusagil ventilaatori lähedal läheb ahju korpusesse pistik. Keera selle klotsi, mille küljes pistik on, kruvi(d)lahti ja võta klots välja. Kui seal on takistiplaat, pole sellega midagi teha peale minemaviskamise ja uus maksab kroonides neljakohalise summa. Kui seal on spiraalid, siis neid on võimalik parandada, enamasti on üks ots joodisest lahti, see tuleb poldiga kokku ühendada. Joota tavainimene seda materjali ei saa, nikroomi jaoks on erijoodised ja -tehnoloogia. Mõn imees on spiraalid kuidagi suure tinaplönni sisse kinni saanud, aga ega ta õige asi pole.
Nissani plaattakisti on üldse üks suur õnnetus, kipub väga paljudel läbi põlema ja lammutused on neist tühjad. Mu oma Primeral on sama jama. Ise kavatsen mõne vanema ahju küljest spiraaltakistid plaadi asemel panna, pole mingit tahtmist sadakond euri ühe plaadinäraka peale kulutada...
Nissani plaattakisti on üldse üks suur õnnetus, kipub väga paljudel läbi põlema ja lammutused on neist tühjad. Mu oma Primeral on sama jama. Ise kavatsen mõne vanema ahju küljest spiraaltakistid plaadi asemel panna, pole mingit tahtmist sadakond euri ühe plaadinäraka peale kulutada...
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
56 486769, isakene@gmail.com
Keera maha kindalaegas ja seal taga peaks sulle avanema sarnane pilt. See "resistor" ongi see, mille pead välja võtma ning vajadusel uuega asendama või üritad parandada. Vaade võib ka väheke erineda, sõltuvalt kondi olemasolust ja aastakäigust.

Terrano II 2.4 '94
Neljas aste ei sõltu takistitest ja jääb tööle. Esimesed astmed käivad läbi takistite (spiraalide). Kuigi takistid on asetatud ventilaatori süsteemi sisse, mis peaks neid kuumenemisel jahutama, põlevad nad ikkagi aegajalt läbi. 

Terrano II 2.4 '94
Mina olen ka selle plaat reostadiga hädas olnud. Ajutine lahendus oli siis selline. Viited eelne elektriskeemi pealt: Enamasti põleb läbi ahel mis on klemmi nr 1 juurde viiv. Mina tõstsin juhtmed ümber selliselt, et mootori ühendasin nr 1 asemel nr 2 klemmile ja sellega sain 2 kiirust peale kõige kiiremat lisaks. Sellise ratsiga sain ma u 2 aastat sõita siis alles leidsin kasutatud, kuid terve reostaadi ja vahetasin.