Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.
Seletage nüüd palun lollile mis on nende kahe vedrustuse süsteemi +'id ja -'sed, kui neid omavahel võrrelda.(st. ei jõua mulle hästi kohale erinevused töös.)
Viimati muutis MahviaDeTyrk, N Nov 29, 2007 6:03 pm, muudetud 1 kord kokku.
erik kirjutas:Ülemised vardad silla keskele? Siis saaks ju banhardist loobuda, a.la Land Roveri tagavedrustus?
Sry - ei tea milline on Roveri tagavedrustus - aga jh ma justnimelt peangi silmas sellist varjanti kus on silla peal kas A või siis 2 eraldi varrast mis jooksevad silla keskele. http://www.members.cox.net/darthtruggy/ ... links.html
Küsimus nagut ongi - mis suur ja oluline vahe on kas - seal on 2 varrast või A
No aga see eelis ongi, et saad panhardist loobuda. E. sild ei liigu raamisuhtes diagonaalselt. Sinu pandud lingis oli lahe kardaan, olen sellist varem ka usakatel all näinud, jabur.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
Ok - ei suuda leida ühtegi normaalset juhendit wishbone'i nurkade kohta - kas võiks arvata, et nurgad peaksid olema samad mis 4 link varjandi korral ? st. A haarad peaks olema omavahel 45 kraadi all ?
(miks ma seda uurin = kui teha ülevalt 2 vardaga on liigendeid rohkem)
A raamiga on silla ülemine punkt alati auto telje suhtes paigal, nelivarda süsteemil aga keskpunkt silla väändumisel liigub auto telje suhtes. Kas see praktikas hea on, ei oska öelda. Selleks peaks silla kinemaatika läbi mängima.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!
A-raamiga ei tohiks need nurgad nii kriitilised olla. A-Raam hoiab ju silda külgsuunas paigal. Pealtvaates võvad siis alumised vardad kas või paraleelsed olla. Aga külgvaates olevad nurgad peaks olema samad kui 4 lingil
Alati saab paremini! TR3 piloot, nii mõnedki võidukad sõidud. tel: 5269391