Patroli roolijama (160)
Moderaatorid: jr, Moderators
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
Patroli roolijama (160)
Krt hakkavad vaikselt mõtted otsa saama seetõttu küsin nõu
Jama kirjeldus: kiirusvahemikus 60-70 hakkab rool "lõdisema" - umbes 5cm amplituudiga värin edasi tagasi.
Roolihoovastikus lõtkud puuduvad - uued sarniirid (otsevardaga)
Rooliamort värske ja korralik
Amordid uued
Rattalaagrid vahetatud ja lõtkuvaba
Käändmikulaagrid vahetatud ja lõtkuvabad
Rattad tasakaalustatud
Veljed normaalselt sirged
Vedrupuksid uued
Jama kirjeldus: kiirusvahemikus 60-70 hakkab rool "lõdisema" - umbes 5cm amplituudiga värin edasi tagasi.
Roolihoovastikus lõtkud puuduvad - uued sarniirid (otsevardaga)
Rooliamort värske ja korralik
Amordid uued
Rattalaagrid vahetatud ja lõtkuvaba
Käändmikulaagrid vahetatud ja lõtkuvabad
Rattad tasakaalustatud
Veljed normaalselt sirged
Vedrupuksid uued
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
Võid sa ikka kindlalt oma ämma peale kihla vedada, et rehvid ja veljed sirged? Endal läks ka mõnda aega imestamise peale milles asi Patroliga, aga lõpuks sai topeltkotroll tehtud velgede balansi peale teises firmas ja ütleme nii, et auto oli nagu uuesti sündinud. Värin kiirusel 70-80 oli kadunud. Ei tulnud mulle pähegi seda kahtlustada, kuna tegemist oli ikkagi Eesti mõistes tuntud firmaga, aga kuna vahetatavate detailide loetelu sai otsa lõpuks, siis sai hakatud asju uuesti üle vaatama. Teine asi võib ka see olla, et sild on kõver. Nii öelda propelleris ja üks pool jookseb rohkem "poekäru" kui teine või on ratta kalle ühel poolel ülevalt rohkem väljapoole kui teisel. Selle tarvis on tsentrist nihutatud käändmiku otsakaaned olemas.
EDIT: Pista peenike rehv 30" mõõdus alla 6" velje peale ja usun, et oled samuti jamast vaba. See on Patroli puhul tundub et vältimatu vahest.
EDIT: Pista peenike rehv 30" mõõdus alla 6" velje peale ja usun, et oled samuti jamast vaba. See on Patroli puhul tundub et vältimatu vahest.
+372 5028488
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Einohjah - kuna mul eriti miskeid ideid mida vahetada enam pole siis ilmselt tuleb jah midagi otsast peale kontrollima hakata nt rehve/velgesid
Sillastendi ?jr kirjutas:Teine asi võib ka see olla, et sild on kõver. Nii öelda propelleris ja üks pool jookseb rohkem "poekäru" kui teine või on ratta kalle ühel poolel ülevalt rohkem väljapoole kui teisel. Selle tarvis on tsentrist nihutatud käändmiku otsakaaned olemas.
Sa mõtled, et kontrollimiseks peaks olema Patroliomanikel alati kodus üks jooks miskeid tillukesi rattaid ?jr kirjutas:EDIT: Pista peenike rehv 30" mõõdus alla 6" velje peale ja usun, et oled samuti jamast vaba. See on Patroli puhul tundub et vältimatu vahest.
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
160 omab ees lehtvedrusid, seega sellised vardad seal puuduvad.LR90 kirjutas:MahviaDeTyrk kirjutas:Juhata palun kus asub põikivarrasLR90 kirjutas:Pakun, et põikivardapuks(id) hakkavad läbi minema
Eeldades et Sul on ees talasild, siis peab mingi varras
selle külgepidi liikumist piirama
Läks Stirlitz mööda tänavat ja nägi, kuidas valges ürbis mees plangul roppusi üle värvib.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
-Moderaator, mõtles Stirlitz.
- isakene
- I know how to fix stuff
Proovi rattaid ringi tõsta esialgu. Tagumised ette ja esimesed taha. Igaks juhuks võid ristivahetust ka proovida. Kui mingit muutust ei teki, siis viga ikkagi sillas. Seda on juhtunud küll ja küll, et muidu tasakaalus rehvil on katkenud koordiniidid või on miski sisepinge sees, mis protektoriosa "kõveraks" muudab.
Vaata ka selle alalõigu sisse. Võibolla leiad midagi sarnast ja ka mõne idee, mille abil TÕDE päevavalgele meelitada.
http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=550
Ja veel.... olen kuulnud/näinud, et mõnelgi Patrolil on stabika varras maha võetud, et metsas ei segaks. Samas.... mina panin tagasi ja abi on sellestki. Seda kogemusest, et kui puksid otsa saavad, tuleb ka mingil 60 km/h veike võdin sisse. Ja neid olen pidanud u.2- 3 korda aastas uued panema. Pärast seda jälle normis.
Ja veel.... olen kuulnud/näinud, et mõnelgi Patrolil on stabika varras maha võetud, et metsas ei segaks. Samas.... mina panin tagasi ja abi on sellestki. Seda kogemusest, et kui puksid otsa saavad, tuleb ka mingil 60 km/h veike võdin sisse. Ja neid olen pidanud u.2- 3 korda aastas uued panema. Pärast seda jälle normis.
stabika varras sul küll mingeid ulme võdinaid ei tekita ega peatada ei suuda , olen sõitnud koos vardaga ia ilma , mitmete autodega...pisike kirjutas:Vaata ka selle alalõigu sisse. Võibolla leiad midagi sarnast ja ka mõne idee, mille abil TÕDE päevavalgele meelitada.
vedrupuksid.. algul nad on head , pärast võidusõitu neid tavaliselt enam ei ole ja nukker polta vaatab haljalt vastu vedrusilma sees , annab tunda juhitavusele , midagi ei hakka aga vibreerima..
hr tyrk kahtlustan siiski rehve või nende balanseeritust..
tyrk kas rool võdiseb tihti just hommikuti peale eelmise õhtu pidulikke üritusi, siis seda parandada ei saagi
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Uued puksid eelmise nädala kolmapäeval pandudseff kirjutas:vedrupuksid.. algul nad on head , pärast võidusõitu neid tavaliselt enam ei ole ja nukker polta vaatab haljalt vastu vedrusilma sees , annab tunda juhitavusele , midagi ei hakka aga vibreerima..
mnjah - tasakaalustuspinki läenseff kirjutas:hr tyrk kahtlustan siiski rehve või nende balanseeritust..
Teemat alustasin siisk enne soolaleivapidu - ja minu meelest saab seda mõne õllega siiski parandadaseff kirjutas:tyrk kas rool võdiseb tihti just hommikuti peale eelmise õhtu pidulikke üritusi, siis seda parandada ei saagi
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
- MahviaDeTyrk
- Kontakt:
Olid enamvähem tasakaalus - nüüd on siis tasakaalusMahviaDeTyrk kirjutas:mnjah - tasakaalustuspinki läenseff kirjutas:hr tyrk kahtlustan siiski rehve või nende balanseeritust..
Miskit muud müstilist kõverolekut kah ei avastanud.
Soovitud efekt jäi kah saavutamatta.
Egas midagi - proovime siis mingeid teisi rehve vahelduseks
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
Igaks petteks vaata ka pidurid üle (kõverad, silindrid kinni, jäävadpeale)MahviaDeTyrk kirjutas:Olid enamvähem tasakaalus - nüüd on siis tasakaalusMahviaDeTyrk kirjutas:mnjah - tasakaalustuspinki läenseff kirjutas:hr tyrk kahtlustan siiski rehve või nende balanseeritust..
Miskit muud müstilist kõverolekut kah ei avastanud.
Soovitud efekt jäi kah saavutamatta.
Egas midagi - proovime siis mingeid teisi rehve vahelduseks
Nagu aru sain ei olegi tegemist ulme võdinatega. Ja ei vaidlusta Sinu kogemusi, kuid minu kogemus on minu kogemus.seff kirjutas: stabika varras sul küll mingeid ulme võdinaid ei tekita ega peatada ei suuda , olen sõitnud koos vardaga ia ilma , mitmete autodega...
Teisisõnu, alalõigule viitamise mõte oli... Tyrk! kontrolli igaksjuhuks ka kokkujooks üle.