4Runneri kütuseaurud

Moderaatorid: jr, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

4Runneri kütuseaurud

Postitus Postitas rommi »

Selline küsimus...

Üritasin Runnerile lisatemp andurit installida ja murdsin ära mingi idiootse bimetall klapi. Töötab veetemp. pealt ja juhib vaakumiga kütuseaurude kogumispurki. Ühendasin siis vaakumi otse ära aga sealt kuramuse aurude kogumispurgist hakkas pärast sõitmist kütet tilkuma.

Kas kellegi autol VEEL selline idiootne süsteem peal on ja kas võib selle jama sealt rahulikult minema visata? Mootoriks siis 3.o V6 bens. 91a.

see nõme õrn bimetallklapp(BVSV) on selline:
www.4x4matk.ee/bimetallic_valve.jpg
ja aurukanku (evaporal emissions canister) on umbes 20x15cm ühe alt ja 2 pealt väljuva vollaga must moodustis. Panin veel tähele, et kütust hakkas tilkuma ca10min pärast mootori seiskamist. :roll:
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
CPX
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas CPX »

Mul peaks see klapp olemas olema kui tahad.

Endal tegin Hiluxile(2,4 bens.) mootori ülemise otsa remondi ja selle käigus kaotasin ära kogu selle idiootse vaakumrägastiku. Prügikasti rändasid ka kõiksugused aurude potsikud ja muud klapid/paagid, mis tundusid ebavajalikud. Alles jäi ainult külmkäivitusklapp ja roolivõimu vaakumlüliti.
Mootor töötab minu meelest paremini kui ennem.
Usun et sinu runneril peaks see süsteem olema identne Hiluxi omale ja seega võid sama teed minna.

:D
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

CPX kirjutas:Mul peaks see klapp olemas olema kui tahad.

Endal tegin Hiluxile(2,4 bens.) mootori ülemise otsa remondi ja selle käigus kaotasin ära kogu selle idiootse vaakumrägastiku. Prügikasti rändasid ka kõiksugused aurude potsikud ja muud klapid/paagid, mis tundusid ebavajalikud. Alles jäi ainult külmkäivitusklapp ja roolivõimu vaakumlüliti.
Mootor töötab minu meelest paremini kui ennem.
Usun et sinu runneril peaks see süsteem olema identne Hiluxi omale ja seega võid sama teed minna. :D
viskasin ka selle topsiku minema. Kohe kargem hakkas :) Mul külmkäivitus tegelt üldse elektrooniline, võtab salongipoolsest otsast temperatuuri ja sisselaskekollektoril on lisapihusti. Pean veel täpsemalt uurima, palju seal throttle bodys vaakumit vaja on ja kütuse surveregulator on ka vaakumiga.

Roolivõimu vaakumlüliti? Ma usun, et see on ikka esisilla vaakumlüliti? Ma enda hiluxil küll roolivõimus mingeid vaakumvoolikuid ei täheldanud ja runneril ka mitte.

PS! runneril on see süsteem isegi lihtsam vast, siin on mõlema masina vaakumskeemid:
http://www.4x4matk.ee/hiluxRE22_vacum.gif
http://www.4x4matk.ee/runner3vze_vacum.gif

rommi
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

Endal tegin Hiluxile(2,4 bens.) mootori ülemise otsa remondi
Mis seal laiali oli, ta peaks olema üsna vähe sõitnud peale eelmist pea tegemist. Nimelt oli kunagi minu masin :)

Ahjaa, et kui sa originaal tagastanget peaksid äkki tahtma, siis see vedeleb mul kuuris :)

Rommile niipalju et vahepealsele omanikule sai ka selle masina hainesbook antud. Ehk andis ka Marek selle praegusele omanikule edasi ja seal oli mäletamist mööda ka kolmese mootori eluolu sees, vähemalt saad äkki copy sheete kui vaja peaks minema.

SRY OT
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
CPX
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas CPX »

Plokikaane tihend lõpetas oma elutee ja sellega seoses sai vahetatud kõik ülemise otsa tihendid, pea lihvitud ja klapid sohveldatud + vabanetud üleliigsest kolast.

To:rommi
Sinu toodud linkidel ju hästi näha Hiluxi roolivõimupumba vaakumivajadus.
Kütuse surveregulaatori vaakumotsa võid lihtsalt pimedaks teha ja tagasivoolu ühendasin mina selle toruga mis ennem läks sinna aurude potskusse. Trottle bodys pole vaakumotsi üldse vaja. Mul jäi ainult üks mis roolivõimu läheb. Teiseltpoolt siibrit läheb ka üks roolivõimu ja teine pidurivõimu ja ongi kõik.

To:Olle
Marek mulle seda hainesbooki ei andnud, aga tagastangest oleks ehk isegi huvitatud.
Vasta

Mine “Toyota”