K: Kas oleks mõeldav..

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

-rev-
Rookie

K: Kas oleks mõeldav..

Postitus Postitas -rev- »

Tervist olen Martin Eesti BMW klubist ja mul on üks väike kysimus siinsele rahvale.. Kas oleks võimalik koos korralda mingi metsa ja muda üritus.
Kuna meie rahvas on ainult asfalt teid näinud ja mülgast avastamas käinud on vähesed...
Nii siis palju oleks osalejaid teie poolt.
kuna meie autod on linna kärud siis oleks meeldiv kui saaks maasturite kõrvalistmetele poetada rahva.
Samas oleks kindlasti vaatamist teile ja meile...

ootan pakkumisi. samas väike safari ei teeks gaasitrassil paha ju kellegile värsket õhku ja muda

:twisted:

tänud ja ürituse ootuses
Martin
Kasutaja avatar
RAMBO
True Off Roader!

Postitus Postitas RAMBO »

m6eldav...
millal? :bg
Veoteenus ja auto transport Raplapuksiir@gmail.com +372 567 40 725
ITst MITTE MIDAGI.
aadu
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas aadu »

Kuna ma olen juba kord selline "bemmisõber", siis üritan vastata, et miks siin nii väike vastukaja on.
Lühidalt- idee on toores.
Parema meelega käin ma gaasitrassil inimestega, kellele ei pea seletama vintsimise põhitõdesid ja ohutustehnikat, kelle igat liigutust ma ei pea jälgima ja kes oskab mulle ka trajektoorivalikul nõu anda.
Nagu viimasel ajal on märgata siis mitte kõik inimesed ei jaga ka meie arusaama loodushoiust- kõik, mis on metsa sõites autos, on autos ka metsast väljudes. Ehk siis prügi me maha ei jäta.
Nii, et meile oleks selline üritus sellisel kujul ainult üks paras peavalu :(
Kui aga teil oleks ideid, mis selle ürituse kõigile osavõtjatele ühtviisi huvitavaks teeks, võiks teemat edasi arendada.

Muuseas, offroadivõõrastele inimestele avaldavad sügavamat muljet pigem tõusud ja langused kui põlvini mudas vintsitrossi tassimine.

Ilmselt ajas Pahkla teil hamba verele :D
Ei takista vallid, ei takista kraav...
Kaarel Puk; Turist; võistkond Lendorav; :driving ; Sõitis Uunoga Ümber Eesti 1999
Kasutaja avatar
Olle
Fondihaldur
Kontakt:

Postitus Postitas Olle »

See on küll õige tähelepanek. Olen ise ka üsna palju erinevatele sihtgruppidele omal ajal safareid teinud (mitte kõll korraldajana vaid autojuhina) ja võin nagu selgelt öelda, et rõduinimene naudib karjääri oluliselt rohkem kui muda.
Seda enam peaks reaalselt väga valitud seltskonnaga vintsimise safareid tegema. Rõduinimene hakkab kas jonnima või jooma kui peab üle tunni mudases pinnases sumpama.
"In MUD we lust" Ž
Ž By Valge Hiir
Uunorallitasin juba 99'dal aga vahepeal olin pikalt haige - 2 ratast ei vedanud....
ennukas
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas ennukas »

Näidake mulle bemmi, millel all "mitte asfaldi rehv" ja ma näitan neile muda...
Või veel- kas keegi on äkki kohanud bemmi metsa rehviga ja vints ninal? No millal mutta põrutame?

Silberauto safaritel osalenuna tean hästi inimeste reaktsioone, kes tulid hurraaga metsa safarile ja siis olid jube nõrdinud, et oksad kriibivad külgi ja igas pisemas lombis ollakse kinni, sest rehv kannab küll kiirusindeksit 240kmh, kuid .... ja oh seda plasti tükke ja velje kroomi lahkumist...
Ka talviselt safarilt mäletan üht tigedat ja samas õnnetut X5 omanikku, kes ei saanud aru, miks tehti selline rada, kust tema SUV ei olnud võimeline ilma trossi abita läbima ja miks ei olnud oksad teelt koristatud.

Vabandan, kui jutt käib sellest, et bemmi klubi rahvas pidas silmas tosimaasturi kõrvalistmel mudakruisil osalemist
Kuidas tunned ära rõõmsa offroaderi?
Vastus: Hambavahed on mudased!!
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Meil (oli) siin fooruis üks BMW ja offroad fanatt, nimeks "vilts100"
http://forum.4x4.ee/profile.php?mode=viewprofile&u=114

Ta vist ka väiksele BMW seltskonnale kunagi selliseid väljasõite tegi:
http://www.zone.ee/viltsikas/
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
vilts100
Off Roader Wannabe
Kontakt:

Postitus Postitas vilts100 »

Landy kirjutas:Meil (oli) siin fooruis üks BMW ja offroad fanatt, nimeks "vilts100"
http://forum.4x4.ee/profile.php?mode=viewprofile&u=114

Ta vist ka väiksele BMW seltskonnale kunagi selliseid väljasõite tegi:
http://www.zone.ee/viltsikas/
Olin ja olen siiani olemas :wink:

Tegelikult võiks tõesti kahe klubiga koos midagi teha, aga asja peaks korralikult läbi mõtlema, et kus-millal ja mida koos teha.
Nagu eespool juba jutuks oli, siis tõesti pole mõtet bmw rahvast sügavale sohu tassida, esialgu piisaks järsematest tõusudest-langustest.

Viimasel ajal pole ise eriti metsaradadele jõudnud, põhimure ajapuudus ja teiseks, vaja hankida 69-le uus esisild.

Igaljuhul tervitusi,
Eesti BMW Klubi-lt
GAZ 69 omanik:) www.viltsikas.pri.ee Pesumaja www.pesuproff.ee
-rev-
Rookie

tähendab mina olen suht tihti ise safaritest osa võtnud ja ohutus nõuded vintsi jne selged ... aga jah just teistele OT läbi viimisega võin ise tegeleda.
samas jah mutta vedamisega on teised lood võibolla olen ma ise liiga palju vintsiga tegelenud :roll: Selles suhtes on muidugi õigus et enamus vist ilmselt pole väga kusagil mudas käinud. :oops:
aga mindagi koos võiks ikka teha! Natuke närvikõdi ei teeks kellegile halba.Samas äkki saavad veel mõnigad inimesd offroadi pisiku.
Samas metsast rääkides on loogiline et kõik peab jääma samasse konditsooni nagu enne. Nii et puuvööd jne on elementaarne.
Kui teil meie suhtes on eelarvamusi siis see olekski võimalus seda arvamust muuta :wink: Teades meie klubi rahvast siis kõik on korralikud ja koristavad alati enda järelt.

Kondikava on koostamisel koos kõige muuga... !!!! Ja kindlasti teile kes meiega siis metsa tulevad on kõvasti mõeldud!!!
Kondikava valmib see nädal.

ärge päris mõtet maha materdage

ettetänades
Martin
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

nojah... eks nende "bemmimeestega" ole ka nii, et silma paistavaid ainult suuremad ajukeeniused. Normaalselt ja mõtestatult käituv seltskond ei pruugi niiväga tähelepanu leidagi... Üldiselt ma võiks ka osaleda kui on teada täpne osalejate arv ja toimub mingi eelnev organiseerimine. Metsa ma kohe ei trügiks aga kuskil männikul või mõnes teises karjääris võib ju veidi hullata. Siis näeks ka seltskonna ära ja kui kõik laabub, siis ootaks äkki mõnd kiiremat tiiru kuskil rinkal :)

PS! Ma olen oma liigse tolerantsuse tõttu masendavalt palju pidanud pidanud inimestes pettuma, kuid ei tahaks veel lolli jonni jätta :)

rommi
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
Kasutaja avatar
v6rrimees
Õlleraha võiks ikka olla...

Postitus Postitas v6rrimees »

rommi kirjutas:nojah... eks nende "bemmimeestega" ole ka nii, et silma paistavaid ainult suuremad ajukeeniused. Normaalselt ja mõtestatult käituv seltskond ei pruugi niiväga tähelepanu leidagi... Üldiselt ma võiks ka osaleda kui on teada täpne osalejate arv ja toimub mingi eelnev organiseerimine. Metsa ma kohe ei trügiks aga kuskil männikul või mõnes teises karjääris võib ju veidi hullata. Siis näeks ka seltskonna ära ja kui kõik laabub, siis ootaks äkki mõnd kiiremat tiiru kuskil rinkal :)

PS! Ma olen oma liigse tolerantsuse tõttu masendavalt palju pidanud pidanud inimestes pettuma, kuid ei tahaks veel lolli jonni jätta :)

rommi
Rommi olen sinuga täiesti nõus...

Eile õhtul ei tulnud und ja mõtlesin natuke selle asja peale.
Tekkis mõte, et vältida juba eos hilisemaid probleeme, kus purjus kaasreisija on visanud metsa mõne õllepudeli või muu kaasa toodud sita.

Mõni aktiivsem tegelane võiks asja oma südametunnistusele võtta ja organiseerida algatuseks koos mõne omavalitsusega ühe kambaviisilise metsakoristuse. Ja kui sellisele üsitusele ilmub kohale piisav seltskond "bemmimehi" kes ennast korralikult üleval peavad ja teevad ühiskonnale teene, siis miks mitte neid mõne aja pärast primeerida korraliku safariga ... minupärast kassvõi gaasitrassil või mõnes veel põnevamas kohas.

Vot selline idee siis.. Eks kiitke või materdage maha :oops:
Kontakt 5110092
Võistelnud aastast 2002

....................................................

Maasturite varuosad ja remont.
HEINAKÜÜN
Plekksepp
Mudder

Postitus Postitas Plekksepp »

Ei ole vaja halvustada või endast kehvemaks pidada nn. "bemmimehi". Miskipärast on mulle jäänud siit selline suhtumine et kes bmw ga sõidab on kohe "bemmimees" ja kindlasti vilistab parkals rehvi, viskab prügi maha ning metsast ei tea midagi. Ma kuulun ka juba pikemat aega Eesti BMW Klubisse, sõidan bmw ga, olen käinud klubi üritustel ja ei ütleks et kehvemad inimesed on kui maasturimehed. Samas mina kui igipõline "bemmimees" olen ka aastaid metsas käinud (nii tööasjus kui oma lõbuks), metsa istutanud, koristanud ja ei pea ennast väiksemaks loodussõbraks kui maasturimehed.
Soovitan ikka sõbralikult midagi ette võtta, kasvõi tõesti mingeid koristus aktsioone koos läbi viia, maasturimehed viivad maastikule, bmw klubi mehed aga suvel ringrajale. Igasuguseid koostöövõimalusi on olemas.
Kui peaks mingi ühisüritus toimuma ja vaba hetk olemas, löön kindlasti kaasa. Ajan oma chero ka mudasse 8) .
aadu
Fitting 44"
Kontakt:

Postitus Postitas aadu »

BMW klubi tuumik on väga korralikud ja hingega asja juures.
Tüüpilise rullnokklusega pole seal mitte midagi pistmist.
Ei takista vallid, ei takista kraav...
Kaarel Puk; Turist; võistkond Lendorav; :driving ; Sõitis Uunoga Ümber Eesti 1999
Kasutaja avatar
rommi
afroäi

Postitus Postitas rommi »

Plekksepp kirjutas:Ei ole vaja halvustada või endast kehvemaks pidada nn. "bemmimehi". Miskipärast on mulle jäänud siit selline suhtumine et kes bmw ga sõidab on kohe "bemmimees" ja kindlasti vilistab parkals rehvi, viskab prügi maha ning metsast ei tea midagi.
ega ei halvustagi keegi... point oli selles, et me ei julge siit oma foorumistki enamusi safarile kutsuda, rääkimata teistsuguste vaadetega klubidest. Seega võikski enne päris metsa väheke mõnes liivakastis hullata :)
Metsa rikkujad saavad aga kõik ühepikkuse kaikaga, olgu ta "bemmimees", "maasturimees" või "üldse-mitte-mees" :twak
Rommi / near Rubicon with Cherokee XJ '00 Long Arm
nohik
Fitting 38"

Postitus Postitas nohik »

To martin : Kas sa oled Oliveriga sel teemal rääkinud, kas Luige Tiim oma au ja uhkuse ka välja paneb?

Kui mul sel ajal kas veel vana või siis juba uus maastur olemas on, siis ühinen ka üritusega. Ei näe mingit põhjust, miks peaks offroadi liigselt müstifitseerima, samas tõden, et idioote leidub igas eluvaldkonnas ja erinevate masinate roolis. Seega pooldan Rommi ideed, et anname neile ühe võimaluse ja kui nad meie usaldust kuritarvitavad, siis edaspidist koostööd ei toimu.

Madis
-rev-
Rookie

nuu Oliveriga ma pole veel rääkinud aga ta on muidu telefonikõne kaugusel
iseenesest eks ma suhtlen temaga ja vaatab mis räägib. Nuu ma ei tea mida muidugi Veiko asjast arvab:P

Ma tegelt eeldasin et selline bemmimeeste teema ka tuleb ja me võime selle müüdi kummutada :wink:
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”