Naelrehviteema

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
JAN007
Fitting 38"

Naelrehviteema

Postitus Postitas JAN007 »

Talv päevakorral ja vaja ühele uuele 3 ukseliele Grand Vitarale talverehve. Tingimused: uued, naelad, mõõt 225/70R16 ja saadavus Lõuna-Eestis. Hetkel on valikus 3 rehvi: Nokian HKPL SUV, Continental 4x4 Ice Contact OD ja Cooper DISCOVERER M+S.
Ise kasutan oma Vitaral Nokiani ja igati rahul aga mida teised arvavad ja soovitavad?
Grand Vitara
d22
Fitting 38"

Postitus Postitas d22 »

Annan hääle nokiani poolt
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tarmo »

Olen praegu umbes sarnase valiku ees...
Kas keegi oskab kosta mis omaduste poolest erinevad Nokian HKPL SUV, HKPL SUV 5, ja HKPL LT?
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

tarmo kirjutas:Olen praegu umbes sarnase valiku ees...
Kas keegi oskab kosta mis omaduste poolest erinevad Nokian HKPL SUV, HKPL SUV 5, ja HKPL LT?
Küsimusele jään vastuse võlgu, küll aga oli viimase TM testi võitja HKPL5

Endal on Mastercraft Courser nimelised naelad ning siiamaani ei oska kah miskit halba öelda. Mastercraft siis pmst. Cooper corporation'i teine brandname.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Veel rehviteema jätkuks - kas keegi siit on maasturirehve ReifenDirekt.de kaudu tellinud? Tundub, et valik on maasturitele (eriti talverehvide osas) üsna ahtakene, kuid hinnad on see-eest üsna meeldivad. Nt Cooper Discoverer M+S hinnavahe tuleb Eesti jaehindadega võrreldes ligi 5k (12k vs 7k). Ok, Eesti jaehinnast saab reeglina midagi alla, aga et hind samaväärne tuleks, siis peaks allahindlus olema vähemalt 40%. Ei ole vist kuigi reaalne?
Naastrehve nad paraku ei paku, aga alati ju võimalus naastud Eestis sisse lasta. Mida arvate?
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

tarmo kirjutas:Veel rehviteema jätkuks - kas keegi siit on maasturirehve ReifenDirekt.de kaudu tellinud? Tundub, et valik on maasturitele (eriti talverehvide osas) üsna ahtakene, kuid hinnad on see-eest üsna meeldivad. Nt Cooper Discoverer M+S hinnavahe tuleb Eesti jaehindadega võrreldes ligi 5k (12k vs 7k). Ok, Eesti jaehinnast saab reeglina midagi alla, aga et hind samaväärne tuleks, siis peaks allahindlus olema vähemalt 40%. Ei ole vist kuigi reaalne?
Naastrehve nad paraku ei paku, aga alati ju võimalus naastud Eestis sisse lasta. Mida arvate?
do the search

http://forum.4x4.ee/viewtopic.php?t=587 ... vid+netist
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Palun ärge kasutage naastrehve! Kevadel on jube mõnus küll naastude poolt ära söödud teede peal sõita. Saagem eurooplasteks ja kasutage lamelle ning lihvige parem oma sõidukogemusi. Mõtetud mürategijad ja küttekulu tõstjad. Seda enam, et suurtel kiirustel nad nii kui nii ei tööta ja pigem vähendavad kontakti teepinnaga.

:evil:
+372 5028488
freeloader
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas freeloader »

to jr: mina olen sinu poolt, ja ise kevadel vingume, krt teed on s.-.-.-.d, jne...
korralik lamell alla, korralik tihend rooli-istme vahele ja sõit võibki alata!!
Kasutaja avatar
tarmo
I live off from the mud
Kontakt:

Olengi seni lamelliusku olnud ja viimased 4-5 talve sõitnud nii lamellidega kui ka suisa all-season rehvidega (mitte lamell!), aga olgem ausad - kiilaka jää ja kinnitambitud lume peal on ikka veidi nutune mõlemaga.
Kuigi jah - tavaliselt on lamell vs naast sõnasõjad seotud sellega, et võrreldakse võrreldamatuid. A'la - tembeldatakse protitud M+S märgisega rehv "lamelliks", kuigi lamellidest pole rehvil haisugi, ja öeldakse siis, et lamell ei kõlba kuskile.
Korralik lamellrehv peab tõesti mitu korda paremini kui tavaline naastudeta talverehv, aga siin jõuame jälle algusesse tagasi - kiilasjää :evil:
4x4garage
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas 4x4garage »

Kui meie linnavälised teed saavad euroopaliku talvise hoolduse ,kaalun ka mina naastrehvidega hüvasti jätmist,seni isegi ei mõtle lamelli peale.
www.procoating.ee
1999 - .......Kunded,Toyoodikud,MM,Rahvamaja,Kostivere4x4Garage
Kasutaja avatar
trc
Truth, only truth
Kontakt:

Postitus Postitas trc »

jr kirjutas:Palun ärge kasutage naastrehve! Kevadel on jube mõnus küll naastude poolt ära söödud teede peal sõita. Saagem eurooplasteks ja kasutage lamelle ning lihvige parem oma sõidukogemusi. Mõtetud mürategijad ja küttekulu tõstjad. Seda enam, et suurtel kiirustel nad nii kui nii ei tööta ja pigem vähendavad kontakti teepinnaga.

jr kirjutas:Palun ärge kasutage naastrehve! Kevadel on jube mõnus küll naastude poolt ära söödud teede peal sõita. Saagem eurooplasteks ja kasutage lamelle ning lihvige parem oma sõidukogemusi. Mõtetud mürategijad ja küttekulu tõstjad. Seda enam, et suurtel kiirustel nad nii kui nii ei tööta ja pigem vähendavad kontakti teepinnaga.

Totaalselt OT praeguseks juba kuna küsiti naastrehve. Nüüdseks kipub juba aga olema naast vs. lamell - mis on iga sügisene, tundub.

Olen sõitnud nii lamelliga kui naastuga ja seda ühe ja sama auto all - ei mõtle kah enam lamellile.

jr. palun vaata kaarti :) - kas me oleme selle järgi rohkem skandinaavias või L-euroopas? Miks ei ole rootsis/soomes/norras naelad keelatud?

Pigem tuleks see kuradi teede soolamine lõpetada - see teeb samamoodi teedele liiga kui naast. Samas ma ei ole täheldanud, et rootsis või norras kus kildu teedele visatakse, need teed niiväga renni oleks sõidetud.

Minuarust on siin naastu keelamine sama ajuvaba kui lisatuledele miski limiidi määramine.
allkiri, 255 sümbolit
Giosk
tel.56661070
d22
Fitting 38"

Postitus Postitas d22 »

Naastu ja lamelli kasutamine sõltub ikka kõvasti elukohast ja teedest, kus sinu igapäeva sõidud aset leiavad. Tagaveolistega kohe kindalsti ilma naelata ei liikleks,esiveoega võibolla küll.
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

jr kirjutas:Palun ärge kasutage naastrehve! :evil:
Kui Te mind kunagi Riigikokku valite, siis luban, et kehtestatakse naastumaks. Sellest saab vabastuse juhul, kui kodanik suudab tõestada, et ei pääse elu-, töö-, vm. vajalikku kohta ilma naastrehvideta. Ja ka sellisel juhul ei jää maks maksmata - selle tasub linn või vald, kes ei suuda antud teid piisavalt hooldada :wink: .
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

Põhimõtteliselt ei poolda naastrehve. Soomlased las teevad mis tahavad koos rootslastega. Kui nüüd juba lahmimiseks läks, siis täiega. 4 vedu on? Mida sa siis veel naelaga teed? Ise olen viimased 4-5 aastat nii öelda liha-kala (all terrain tüüpi) rehvidega aasta läbi sõitnud. Ei ütleks, et kusagil nüüd just käimata oleks jäänud. Vahest läheb rohkem kannatust vaja, aga saab hakkama. Kui igaüks säästaks natuke, oleks kõigil parem. Teen seda ju Teie, kaassõitjate jaoks, et Teil oleks kevadel natuke parem minu arvelt teedel sõita. :wink:
+372 5028488
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

jr kirjutas:Põhimõtteliselt ei poolda naastrehve. Soomlased las teevad mis tahavad koos rootslastega. Kui nüüd juba lahmimiseks läks, siis täiega. 4 vedu on? Mida sa siis veel naelaga teed? Ise olen viimased 4-5 aastat nii öelda liha-kala (all terrain tüüpi) rehvidega aasta läbi sõitnud. Ei ütleks, et kusagil nüüd just käimata oleks jäänud. Vahest läheb rohkem kannatust vaja, aga saab hakkama. Kui igaüks säästaks natuke, oleks kõigil parem. Teen seda ju Teie, kaassõitjate jaoks, et Teil oleks kevadel natuke parem minu arvelt teedel sõita. :wink:
Postisime suht ühel ajal (vt. mu eelmist posti). Kahe aasta jooksul on mul olnud üks ohtlik olukord, kus ma lamellidega Nõmme kõrvaltänava jäätunud ja veega kaetud "rennides" peateele välja sõitsin. Ja see on ka mu autojuhtimiskarjääri ainuke.
To TRC:
Mul on kokku tosinast autost vaid ühel naelad all olnud (lehmasilmadega Scorpiol). Ja sellelgi olid 2/3 naelu puudu. Nagu näha olen elus. Minu kogemused Soomest on küll mõne aasta vanused, kuid Lõuna Soomes kasutatakse küll valdavalt lamelle.
Viimati muutis 414 AVM, P Okt 14, 2007 7:13 pm, muudetud 1 kord kokku.
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”