Paluksin natuke mõtteid auto otsmise puhul, olen nimelt võtnud nõuks et on aeg osta perekonda juurde üks liikumisvahend, mis viiks mind suvel ja talvel paar korda mööda sõiduautole liiga rasket maastikut edasi ja veaks vajadusel ka käru. Auto liiguks 90% mööda teid ja ülejäänud teedeta maastikul, seega ei pea olema mingi eriline maastikukoll.
Valik on liikumas Cherokee peale, täpsemalt 2.5 turbodiisli peale, kuna auto mida soovin osta peaks olema just diiselmootoriga, peab olema piisavalt ruumikas ja muidugi endale meeldima ka natuke
Seeläbi on kerkinud ka küsimusi Cherokeede kohta, olen uurinud mööda foorumeid nii siinamail kui mujal, kuid ikkagi tundub see teema pigem sinna "kellele ema, kellele tütar" valdkonda minevat. Osaliselt öeldakse et ära üldse osta selle mootoriga, samas jälle öeldakse et kui kõik funkab siis sobib. Seepärast küsin ka siit igaks juhuks enne nõu.
Auto omamise peale on plaanis kulutada 80000 krooni kanti raha, ning niipalju kui olen vaadanud siis sinna hinnaklassi mahub 94-97 aasta autosid
Siis mõned küsimused, millele ehk keegi viitsib vastata
1.Kas on mingit alust välismaa foorumitest leitud info kohta, et peaks eelistama kuni 95 aasta autosid. (või teab mis aastakäiku veel)
2. Kas on olemas diisel Cherokee ka selle siin foorumis soovitatud vahekastiga (242?) ja kui ei ole toodetudki, kas siis on sellest midagi nii hullu?
3. Selle mootori/veermiku täpsemaid muutusi, et kas mingist ajahetkest on parem.
4. Ehk keegi omanik viitsib ülalpidamiskulude kohta anda väikese kommentaari.
5. Eestis turg diislite osas väike, õigemini kohe väga väike. Et mis oskavad mehed öelda Saksast (Mobile/Ebay) toomise kohta, on sel mõtet või oodata siinmail pakkumisi, kuna mul aega selle asjaga on?
6. Võibolla keegi oskab ka kommenteerida erinevate aastate varustustasemeid?
7. Oskab ehk keegi pakkuda mõnda alternatiivi sellele autole?
Tänan juba ette inimesi kes vastata viitsivad:)