Uje uustulnuk küsib maastikusõidu koolituse kohta

Koht, kus saab arutada 4x4 teemadel, leppida kokku aegu, sõitude kohti ja muidu informatiivne koht / Information about different 4x4 events, safaries and adventures in Estonia and abroad.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
KimmoL
Got ARB and Nitrous?

Uje uustulnuk küsib maastikusõidu koolituse kohta

Postitus Postitas KimmoL »

Elu esimese maasturi omanik sooviks kellegi kogenuma käest juhiseid kuidas autoga metsas toime tulla. Autoks Cherokee 4.0, omanud seda 10 kuud. Auto on igapäevakasutuses täitsa stock-varustusega, seega ei tahaks seda kuhugi kännu otsa rikkuda, aga oleks huvi elementaarsete metsasõidu oskuste vastu. Mutta ei kavatse minna ega ka "rock crawling-i" ette võtta.

Kas on kusagil mingeid kursusid? Või heatahtlikke foorumiliikmeid kes võiksid edasi aidata?
Vanatehnika fänn. Jeep XJ Cherokee 1988, Peugeot 405 1993.
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

No-nii. Sinuga siis ka asi selge. 8)
Rehvidest ja tõstest räägime mõne kuu pärast. See las vähe ootab.
Kas Lõuna-Eestis mõned punktid äkki olemas http://forum.4x4.ee/viewforum.php?f=47
1.Hangi omale Hi-Lift http://www.abv.ee/?group=10&group2=16&id=50 3-4 puksiirlinti, seeklid ja ürita mõne KP-ni jõuda. Kaasa võta sõber, kellel kätterammu jätkub.
2.Tont liikvel vabariigi peal ja puhkus ta kal praegu. Helista talle. Laheda telkimiskoha eest ta vast nõus sealkandis koos müttama.
3.Äkki on casca nõus sind kaasa võtma, kui mutta läheb. Saad auto sellisena koju http://pilt.delfi.ee/show_original/213028/ ,kuid see selleks.
4.Offy-roady ilmselt alati nõus ühinema, kui 4,0 Jeepi vaja uputada või päästa :D

Aga Teil vist seal Tartumaal autod remondis kogu aeg... :evil:
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Kasutaja avatar
KimmoL
Got ARB and Nitrous?

urmas kirjutas: Rehvidest ja tõstest räägime - - müttama - - saad auto sellisena koju http://pilt.delfi.ee/show_original/213028/ - - uputada või päästa
Ouuuch... Kavas kohe alguses algajad eemale peletada? Aga tõsiselt räägides: oleks küll huvi mingit koolitust saada auto metsas käsitlemiseks. Aitäh kontaktide eest.
Kasutaja avatar
Mägilane
Fitting 38"

Postitus Postitas Mägilane »

Mutta ei taha minna,kännu otsa ei taha minna .Aga metsas tahaks sõita?Proovi äkki mõnel metsavahelisel kruusateel!Või väljenda ennast palun täpsemalt mida vajad!Kui tahad kaasa teha siis regulaarlennud mutta on Võrus 2x kuus 52 89 136
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Re: Uje uustulnuk küsib maastikusõidu koolituse kohta

Postitus Postitas Myrgel »

KimmoL kirjutas:Elu esimese maasturi omanik sooviks kellegi kogenuma käest juhiseid kuidas autoga metsas toime tulla. Autoks Cherokee 4.0, omanud seda 10 kuud. Auto on igapäevakasutuses täitsa stock-varustusega, seega ei tahaks seda kuhugi kännu otsa rikkuda, aga oleks huvi elementaarsete metsasõidu oskuste vastu. Mutta ei kavatse minna ega ka "rock crawling-i" ette võtta.

Kas on kusagil mingeid kursusid? Või heatahtlikke foorumiliikmeid kes võiksid edasi aidata?
Metsas on muda, kännud, kivid ja oksapesu. Kui neid ei soovi siis on ainus võimalus karjäristiks saada ehk onuks kes aeg ajalt karjääris mäest üles-alla sõidab ja võhikutest naistuttavate ees end ohvrõuderiks kutsub..

Noo ja siis saab ju ka veel softroadida. Mis põhimõtteliselt tähendab mööda kehvemapoolset metsateed kulgemist. Seal piisab ka kümnekuusest tänavasõidukogemusest. Kui teist korda elus autorooli hoidsin siis oli see ka ühel hullul metsateel (päris teele ei julgenud minna) - sain hakkama.

Kui tahadi ikka PÄRISELT offroadimist õppida siis pead arvestama, et saad kõige paremal juhul mudaseks ja oksad teevad su auto triibuliseks ning kõik üleliigsed plastmassdetailid langevad varem või hiljem metsavana ohvriks. Võtame näiteks minu tänase päeva: lubasin endale (ja naisele), et lähen täna ainult piknikule ja ei hakka liialt ratsima. Teel piknikukohta suudsin ikka ühe kännu maast üles kaevata ja ühe metallosa ümber disainida.. Kännud on nagu metsavana ja saemeeste ühine nali offroaderite üle :twisted:
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
urmas

Mägilane kirjutas:Mutta ei taha minna,kännu otsa ei taha minna .Aga metsas tahaks sõita?Proovi äkki mõnel metsavahelisel kruusateel!Või väljenda ennast palun täpsemalt mida vajad!Kui tahad kaasa teha siis regulaarlennud mutta on Võrus 2x kuus 52 89 136
Krt, plaanis sinna kanti tulla lähiajal. Võtan ühendust, kui kohale jõuan :)
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Kasutaja avatar
KimmoL
Got ARB and Nitrous?

Noh, ärge nüüd nii pahandage. Mul ei ole kohta, oskusi, tööriistu ega aega autot ise pulkadeks võtta, seega pean arvesse võtma et a) keegi teine teeb mulle remonti ja küsib raha selle eest, b) kui tuleb ette äkiline tööreis välismaale, ei oleks auto ribadeks. Ütlesin ju, et igapäevasõiduk, lihtne järeldus et ainus sõiduk. Kohe kui rahakott lubab juurde masina millega ei ole vaja veidi ettevaatlik olla, lasen käia.

Mingi veelomp, kivi, oks või känn satub ikka ette, pole probleemiks. Point oligi selles, kuidas neist üle/ümber käia autot rikkumata. See ju vist maastikusõidu oskuse põhimõte? Mul pole vaja endale või naistuttavatele midagi tõestada, lihtsalt tahaksin metsas masinaga toime tulla.

Tagasi asja juurde, seekord ehk lihtsama küsimusega: pean ise õppima või on abi saadaval?
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

urmas kirjutas: 3.Äkki on casca nõus sind kaasa võtma, kui mutta läheb. Saad auto sellisena koju http://pilt.delfi.ee/show_original/213028/ ,kuid see selleks.
4.Offy-roady ilmselt alati nõus ühinema, kui 4,0 Jeepi vaja uputada või päästa :D

Aga Teil vist seal Tartumaal autod remondis kogu aeg... :evil:
Hetke seis liikumisvõime koha pealt on vist küll mul vähe parem kui cascal

Ma või kah sind kusagile metsa vedada :P
tartuoffroad.ee
5581340
Kasutaja avatar
10-4
Mudder
Kontakt:

Postitus Postitas 10-4 »

To Kimmol:

No alustuseks leia kodukandi appitulijad ning trüki need listad omale autosse:
Siis mine poodi ja osta nagu eespool mainitud Hilift/Jack, lindid jne. need kuluvad metsas "marjaks" ära. Isegi algajal. :P

JA LOE SEE LINK LÄBI NING JÄTA MEELDE 10 Käsku, Offroad Kuldreeglid ja loodushoid

Abiks video on ka: ma ei suutnud kohe netist tuvastada äkki keegi (Landy? 8) ) leiab selle ülessa ja paneb siia...Landroveriga oli siuke mäkketõusu ja laskumise õppevideo, mingi inglaste saade. Minu mäletamist mööda see polnud Top Gear aga mingi teine :roll:

Ning veel: Kui pole kindel milleski, mine autost välja ja vaata :shock:
Raiesmikul saab kännuga rehvi külje peale hämmastavalt suure augu teha :wink: ja tagavara rattasse ka :evil:

Küll ma juba tean! :driving

PS! Kui üksi lähed olgu telefon laetud või tagavara aku/autolaadija kaasas,
Ten-Four, Over And Out!
Hetkel haige - veab vaid üks ratas :p
Projekt Rocky F73 uueks - 2009-...
Kasutaja avatar
urmas

KimmoL kirjutas:Noh, ärge nüüd nii pahandage. Mul ei ole kohta, oskusi, tööriistu ega aega autot ise pulkadeks võtta, seega pean arvesse võtma et a) keegi teine teeb mulle remonti ja küsib raha selle eest, b) kui tuleb ette äkiline tööreis välismaale, ei oleks auto ribadeks. Ütlesin ju, et igapäevasõiduk, lihtne järeldus et ainus sõiduk. Kohe kui rahakott lubab juurde masina millega ei ole vaja veidi ettevaatlik olla, lasen käia.

Mingi veelomp, kivi, oks või känn satub ikka ette, pole probleemiks. Point oligi selles, kuidas neist üle/ümber käia autot rikkumata. See ju vist maastikusõidu oskuse põhimõte? Mul pole vaja endale või naistuttavatele midagi tõestada, lihtsalt tahaksin metsas masinaga toime tulla.

Tagasi asja juurde, seekord ehk lihtsama küsimusega: pean ise õppima või on abi saadaval?
Mul käis chero pea aasta metsa ja läti vahet. Remonti ka ise ei teinud. Carservice ja AB tegid seda väga hästi. Praegu on täiseti metsaautoks jäänud ja teen ise kõik ära, mida tõstukita teha saab.

Kui lomp ette jääb, on vaja küll endale või naistuttavale tõestada, küll näed :D

Kooli, kui sellist küll ei ole. Lähed aga safaritele kaasa, ja õpetussõnu saad kohapeal asja käigus. Omalt poolt tuletaks meelde Tango sõnu: Kui targalt sõidad, saad igalt poolt läbi :?

P.S. Chero tagasild on usin veeimeja. Kui lombis käidud, uus õli siisse. Muidu oled paari sõiduga selles pikas rivis, kes kurdavad uluva tagasilla üle.

Kas lähed juba? Ilus pühapäevane päev. Pärast kuulame muljeid.
Snegurochka ex.
casca
Fitting 44"

Postitus Postitas casca »

no kui sa Tartu kanti satud, siis anna julgelt teada. Siin on meil ka selliseid radu, kus oksad, kännud ja suured kivid puuduvad ehk head kohad kus alustada. hetkel mul auto veel sõidukorras :P , seega tuleksin meeleldi kaasa ja jagaks omagi kogemusi offroadist.

Kaarel
Offroadiga tegelnud alates 2006.
Kasutaja avatar
Küllo
Fitting 38"

Postitus Postitas Küllo »

Võib-olla on sellest abi:
http://maasturikoolitus.ee/
Kasutaja avatar
Myrgel
Rock Crawler
Kontakt:

Postitus Postitas Myrgel »

Ei tahtnud kuri olla :inct . Püüdsin omas "viisakas" keeles selgeks teha, et kõik teed viivad mutta ja isegi ka kõige ettevaatlikuma sõiduga ja kõige süütumas kohas võid midagi ära lõhkuda. Samast võid kõige hullemast raielangist või mülkast ilma kriimuta välja tulla.

Natukene saad lõhkumist vältida kui lased varraste jm kõveraks minema kippujate kaitseks kaitseplaadid teha. Viimase asja sõitsingi kõveraks sest mul oli esimene plaat maha kruvitud, et saaks järgmine päev remonti pooleli olevast kohast jätkata.

Ja egas see millegi ära lähkumine ka mingi teab mis katastroof pole. Kõike saab ju parandada. Kui ise ei oska siis lased kellegil teha. Ise lasin ka alguses teistel teha, aga kui hakkasin vaatama, et enamus remondi rahast läheb töö peale ja arvutasin mida ma kõike selle töö raha eest soetada saaksin (maasturile muidugi :oops: ), siis olen püüdnud enamike asju ise teha. Õnneks on mul teadjamad kaaskannatajad kes mind nõu ja jõuga aitavad. Kui suudad enda sõprade seast mõne vähe paremate autoalaste teadmistega leida ja ta offroadi pisikuga nakatada, siis laabub see isetegemine ka paremini.

Päikest ja muda:
Urmas
Toyota Land Cruiser LJ70 TR2
www.myrgel.com
Kasutaja avatar
jr
Motorsi Jaak

Postitus Postitas jr »

KimmoL kirjutas: Tagasi asja juurde, seekord ehk lihtsama küsimusega: pean ise õppima või on abi saadaval?
Mine osale Safaritel, mida meie foorum suht hea tempoga kajastab. Kõige lihtsam moodus tõenäoliselt.

Samas kui tunnitasus kokku saame lepitud, koolitan su ise välja :twisted:
+372 5028488
Kasutaja avatar
anttix
Fitting 38"

GSM: 51 67286

Postitus Postitas anttix »

Käi jah esialgu safaritel ja muidu softroadidel.
Mõistlik on ka MT rehvid hankida varsti, AT-dega eriti kaugele ei jõua.
Paraku värvkatte osas pead arvestama, et oksapesu saad varem või hiljem niikuinii.
Maa-mets-vesi tüüpi õelusehunnik
Vasta

Mine “4x4 üritused / 4x4 events”