Maasturiga maad kündma

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

ahtok
Mudder
Kontakt:

Maasturiga maad kündma

Postitus Postitas ahtok »

Mul on tore plaan üks 2 ha suurune üle 5 a söötis olnud põld puid täis istutada. 2 aastat tagasi istutati mändi , kuid ei läinud kasvama. Nüüd prooviks kasega. Et istutada lihtsam oleks mõtlesin u 2 m vahedega vaod sisse tõmmata. Selleks on mul hobune (s.t. maastur) kuid ei ole atra. Enne kui atra ostam/tegema hakkan küsiksin siit, kas keegi om midagi sarnast proovinud. Idee ei tohiks ju väga loll olla, sest vanasti hobustega ju künti. Ma paneks adra maasturile taha nagu hobuselegi - üks mees vajutab siis gaasi ja teine hoiab atra. Äkki teab keegi kohta kus sobivat atra võiks leida?
Kasutaja avatar
mardikas
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas mardikas »

Kui sinu autol leidub sama aeglaseid käike kui hobusel kündes siis edasi seltsimehed uudismaale! Idee toimib iseenesest.
Kasutaja avatar
Valge Hiir
MudDrag MaaleTooja
Kontakt:

Postitus Postitas Valge Hiir »

Kui muud lahendust ei leia võin laenata käsiatra.
Üks mees mängib maasturit ( hobust ) ja teine surub atra maasse....
Mud Yourself!
In mud since 1999.
ahtok
Mudder
Kontakt:

Tänan pakkumast. Milline ader on? Kus asub? Mul on vist vaja sellist, mis päriselt ka hobuse taga olnud. Traktori taha käivad ei sobi arvatavasti seepärast, et mul ei ole jõudu sellise maasisse surumiseks. Oletan lihtsalt, sest kogemused puuduvad. Peaksin proovima.

Maasturiks on Toyota 4Runner, s.t. aeglusti on olemas.
Kasutaja avatar
Valge Hiir
MudDrag MaaleTooja
Kontakt:

ahtok kirjutas:Tänan pakkumast. Milline ader on? Kus asub? Mul on vist vaja sellist, mis päriselt ka hobuse taga olnud. Traktori taha käivad ei sobi arvatavasti seepärast, et mul ei ole jõudu sellise maasisse surumiseks. Oletan lihtsalt, sest kogemused puuduvad. Peaksin proovima.

Maasturiks on Toyota 4Runner, s.t. aeglusti on olemas.
Mul just selline "vaesemehe" ader mida liigutatakse inimjõul, mitte hobujõu(dude)l. Asub Tallinnas.

Milliseid istikuid plaanid kasutada - konteiner- või avamaaistikuid.
Kui paned konteineristikud siis saab hakkama ka kiiluga. Pole vagu vaja.
Maal peaks olema ka üks selline kiil. Anna teada kui vaja. Plaanis homme korra maalt läbi minna.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
iwansuli
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas iwansuli »

vintsiga adra tõmbamine on ka optsioon
"Kullinlento" karmaosasto vastu aitab vaid "Ei Ongelmia" konstruiosasto

Unterschrift: tt winschmann und kiibits.
ahtok
Mudder
Kontakt:

Kartulite muldamise ader on mul endal olemas ja sellega proovisin. See ei sobi, sest sõltumata adra nurgast ei jõudnud ma seda maasse vajutada. Sellest järeldasin et ader peab olema ikka 'päris', s.t. mõeldud maa kündmiseks. Inimjõust jääb maa kündmiseks väheks....
Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Postitus Postitas Landy »

Kuna vanemate LR-ideg sai koos muude põllutööriistega ka adra salongist kaasa osta, siis tasub sealt eekuju võtta. Digi kujul kahjuks pilte pole (pole nestist kleidnud), kuid paber kujul (jakirjades/raamytites) peaks mul leiduma.
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
Kasutaja avatar
Raitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Raitz »

Täelik Offtopic:

Lisaks siia veel sellise olulise asja, et kui adra, labida või buldooseriga pinnase nö ära koorid, et suvel rohi istikuid lämmatama ei hakkaks, siis on väga oluline istikute ümbrus saepuru vms ära "multsida" ehk kinni katta.
Töömaht võrrelduna kõige muuga on suhteliselt tühine ja saepuru siiani saekaatritest tasuta antud, kui ilusti küsida.
Põhjus selles, et kui tuleb jälle selline suvi, nagu eelmine oli, kus on kuiv kuiv kuiv, kuivab see ilma kamarata pinnas nii tuhkkuivaks, et su hoole ja armastusega istutatud puukesed seal enamuses ära kuivavad. Eelmine aasta juhtus seda päris paljudel, kes sedasi maapinda ette valmistasid.
Samuti aitab korralik saepururõngas eemale peletada tärkavat umbrohtu.
Siis see ka veel, et katsu mitte väga sügavaid vagusid ajada, kuna nende põhjast on taimede väljakasvatamine raskendatud, ja kasulikku effekti nad ei oma enam.
Kasutaja avatar
Valge Hiir
MudDrag MaaleTooja
Kontakt:

No juba hakkab järgmise vöörksoppi teema tekkima.... :wink:
Mud Yourself!
In mud since 1999.
ahtok
Mudder
Kontakt:

Olen aru saanud, et istikute ellujäämine põllumaale istutamisel on loterii. Või siis tõsist teaduslikku lähenemist nõudev tegevus. Ma istutasin (palkasin istutajad) 2005 aastal ca 30 tuhat puud ca 8 ha põllule. Võrdselt kuuske, kaske ja mändi. Täna kasvab sellest ca 5000 kuuske ja umbes 100 (sada) kaske-mändi. Kuused jäid kasvama seepärast et olid 2-4 aastased. Kased ja männid olid 1-aastased ja hein võttis neilt elu (minu teooria). Kui heina väga maha tallad on jällegi suur kuivamise oht. Tahangi sel kevadel 1000 taimega katsetada, et leiutada head meetodit istutamiseks ja hooldamiseks.

Raitz saepuru idee on päris hea. Kõige parem oleks kasutada spets 'taldrikuid' ümber puu, kuid nende hind on liiga kallis - u 4 kr tükk oli vist.
Kasutaja avatar
Valge Hiir
MudDrag MaaleTooja
Kontakt:

ahtok kirjutas:Raitz saepuru idee on päris hea. Kõige parem oleks kasutada spets 'taldrikuid' ümber puu, kuid nende hind on liiga kallis - u 4 kr tükk oli vist.
Ise kasutasin suuri papptaldrikuid. Juhin tähele sõnale papp ( ilma kileta ), mis aegade möödudes kõduneb.
Hea oleks need ka mingite tikkudega ( puidust grillimise tikud ) maa külge kinnitada, et tuul neid kohe minema ei viiks.
Mud Yourself!
In mud since 1999.
Kasutaja avatar
414 AVM
Rock Crawler

Postitus Postitas 414 AVM »

Mina pooldaks papist taldrikuid, sest sajusel suvel tekivad saepuru alla hallitusseened ja need tapavad julma järjekindlusega kõik Su taimed. Toorainet saad minu käest, kõik-võimalikud papist karbid ja kastid, mida praegu EU-normidele vastavalt koguma ja kuhugi-kellelegi ära andma peab, annab antud olukorras ära kasutada. Ajad tünnivitsa ühe serva teravaks ja lõikad vajalikud seibid välja.
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex
Kasutaja avatar
MahviaDeTyrk
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas MahviaDeTyrk »

Valge Hiir kirjutas:No juba hakkab järgmise vöörksoppi teema tekkima.... :wink:
Et korraldame künnivõistlused ? :P
tartuoffroad.ee