Aku laadimine külmas

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Kasutaja avatar
Landy
Typo Master 2.1
Kontakt:

Aku laadimine külmas

Postitus Postitas Landy »

Loll on olla oll on olla...

Sai pandud üks aku talveks hooldusrežiimil laadija külge. Asub kütteta garaažis. Kas peaksin suurte külmade tukul sellele kombole kuhugi sooja ruumi koha leidma või elab ta sellel kujul talve üle?
-----------------------------------------------------------------
Lets talk about LAND ROVER's
Kristjan Vaarmann (+372)5010599 kristjan.vaarmann@landroverclub.ee
Land Rover'iga nakatatud aastast 1996, off-road spordis aastast 2003!
MTÜ Eesti Land Roveri Klubi
al
True Off Roader!

Re: Aku laadimine külmas

Postitus Postitas al »

Laetud akuga ei juhtu suurt midagi, kannatab ka -30c ja allapoole, tühi aku võib ära külmuda juba -10 juures.Olgu see ruum mis tahes, aga mõnevõrra soojem ikka,kui õues?
Ma pigem laeks korra paari kolme nädala takka 24h ja ok.
Kasutaja avatar
MetsaVikat
Rock Crawler

Postitus Postitas MetsaVikat »

Ei ole autoelektrik, aga mu "targal" laadijal tempi andur küljes, ju siis teeb mingeid vastavaid korrektuure. Täis aku külma ei tohiks karta, muidu läheksid auto peal ka ju hukka need.

Terv. Villu
Villu
Tel: 53-36-59-98
https://www.facebook.com/1uazfe/
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Landy kirjutas: ...
Sai pandud üks aku talveks hooldusrežiimil laadija külge. Asub kütteta garaažis. Kas peaksin suurte külmade tukul sellele kombole kuhugi sooja ruumi koha leidma või elab ta sellel kujul talve üle?
Kui on laadija küljes, siis peaks olema muretu. Kui laadija ikka plaanipäraselt toimetab, eksole...
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

v6sa kirjutas:...
Kui on laadija küljes, siis peaks olema muretu. Kui laadija ikka plaanipäraselt toimetab, eksole...
kui aku on korralik, seda ka arvestades. Mul igatahes täna oli avastus, et laadija, mis on juba ligi kuu aega külmas kuuris traktoriaku taga olnud ja kogu aeg näidanud, et aku täis, näitas äkki, et laadib. Kontroll tuvastas, et aku pea tühi (starter vaid palgises), sai siis Stardiga paar tundi energilisemalt laetud ja uuesti targa laadijaga vaadates oli aku täis ja isegi käima vedas.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

honkomees kirjutas: ...
Mul igatahes täna oli avastus, et laadija, mis on juba ligi kuu aega külmas kuuris traktoriaku taga olnud ja kogu aeg näidanud, et aku täis, näitas äkki, et laadib. Kontroll tuvastas, et aku pea tühi (starter vaid palgises), sai siis Stardiga paar tundi energilisemalt laetud ja uuesti targa laadijaga vaadates oli aku täis ja isegi käima vedas.
Mitte, et ma paranoiline oleks, aga ma vestleks laadijaga tõsiselt. Laadimata aku on väike mure lahtise leegiga põleva laadija kõrval... :roll:
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

Cteki tark laadija arvas pisut p----s aku peale, et 15+ V, on laadimiseks jumalast ok, aku ise nii ei arvanud, mulises päris kurjalt. Säilitusrežiimis oli 14V, muidu maks 14,6/13,2.
honkomees
True Off Roader!

Postitus Postitas honkomees »

v6sa kirjutas:
Mul igatahes täna oli avastus, et laadija, mis on juba ligi kuu aega külmas kuuris traktoriaku taga olnud ja kogu aeg näidanud, et aku täis, näitas äkki, et laadib. Kontroll tuvastas, et aku pea tühi (starter vaid palgises), sai siis Stardiga paar tundi energilisemalt laetud ja uuesti targa laadijaga vaadates oli aku täis ja isegi käima vedas.
Mitte, et ma paranoiline oleks, aga ma vestleks laadijaga tõsiselt. Laadimata aku on väike mure lahtise leegiga põleva laadija kõrval... :roll:
Täna sama seis, eile Stardiga täislaetud aku tühi ja digilaadija laadimisseisus, ei süüdista laadijat - aku p...s ja tarkuri laadimisvool liiga väike et seda täis hoida. Sama olnud mul trakatsi peal kasutatavate poolpiduste akudega ka varem, Start laadib jõuga ikka täis kuni ükskord aku lõplikult kutupiilu, mõnikord seda ka pauguga. Samas digikas ei arva sellisest akust midagi.

P.S. mu digilaadija mõeldud ka väikeste akude jaoks, vist oli kirjas kuni 70Ah, a mul kastika pealt mahavõetud poolpidune sajane aku. Samas korras akuga sai ikka pika ajaga täislaadimisega hakkama.
Huvitav, et jalakäijatega libedaga toimunud õnnetustes on praktiliselt alati süüdi libedad kõnniteed ja hooletud kinnistuomanikud, aga autojuhtide teelt väljasõitude puhul on tegu "ilmastiku ja teeoludele mittevastava kiirusega"
ponsik
Mudder

Postitus Postitas ponsik »

v6sa kirjutas:
kas mitte piirissaarel üks onn mitte tuleroaks ei läinud akulaadiast?
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

al kirjutas:Cteki tark laadija arvas pisut p----s aku peale, et 15+ V, on laadimiseks jumalast ok, aku ise nii ei arvanud, mulises päris kurjalt. Säilitusrežiimis oli 14V, muidu maks 14,6/13,2.
Aga ongi ju:
www.ctek.com/Archive/ProductManualPdf/MXS%205.0_EN.pdf

Mul on küll väiksem mudel, aga kaks akut on kenasti mulinal keenud Recond režiimil. Mõlemad olid küll juba peedid enne, seega mingit kahju ei sündinud.
Kasutaja avatar
MetsaVikat
Rock Crawler

Postitus Postitas MetsaVikat »

Tahtsin ka enne kirjutada, et ctek-il(mingitel variantidel) recond reziim keedab kontrollitult akut, jutu järgi peaks plaatide küljest sodi lahti keetma, ja sellega natuke akut paremaks tegema. Kas tõsi ka, ei tea.

Terv.
Villu
Tel: 53-36-59-98
https://www.facebook.com/1uazfe/
al
True Off Roader!

Postitus Postitas al »

ma ei palunud laadijalt recond, vms teenust, lihtsalt laadimist (auto), millega ta tavaliselt ka kenasti maha saab. 18h peale laadimise algust, ehk järgmisel hommikul pole mingit vajadust 15+V järele, hoolimata sellest mida ta oma tarkuses ka arvab. Pauk ei olnud seal kaugel, väike säde ja...
st mina teda nädalateks laadima ei jätaks, olgu siis ctek, defa või mis iganes.
Kasutaja avatar
t4nel
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas t4nel »

Aku saabki alles siis täis kui üle 15 voldi sees on ja vesi muliseb. Ja laadimist teostatakse hästi ventileeritavas kohas, et pauk ei käiks.
Andrus Michelis
Rock Crawler

Postitus Postitas Andrus Michelis »

[quote="al] Pauk ei olnud seal kaugel, väike säde ja...
st mina teda nädalateks laadima ei jätaks, olgu siis ctek, defa või mis iganes.[/quote]

CRX, mida Tööriistamarket müüb on mul korraliku tule üles võtnud. Plast milest see valmistatud on muutus kerge külmaga nii rabedaks, et murdus juhtme ja korpuse ühenduse juurest. Tekkinud lühis pani seadme enda ilusa sületäie suuruse leegiga põlema. Loomulikult oli aku ATV peal ja laadia pakiraamil. Halvimast päästis enne kuuri ukse kinni virutamist üle õla heidetud pilk. Nüüdsest üritan need laadiad tööle sättida keset lagedat betooni.
Andrus Michelis kõrvalistuja, roolikeeraja. Võistelda ei viitsi. Jahti ja porirallit saab niigi igal nädalavahetusel.
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

al kirjutas:ma ei palunud laadijalt recond, vms teenust, lihtsalt laadimist (auto), millega ta tavaliselt ka kenasti maha saab.
...
Kui Sa vaatad laadimiskõverat, siis esimese matsuga pannaksegi täispingega. Ja veidi hiljem siis lastakse tasa ja targu edasi. Tõenäoliselt jälgitakse aku käitumist selle nätaka peale... Ju siis laadijal juhe kokku jooksis kohe alguses:) Mul sellist varianti pole olnud, aga võimatu see kindlasti ei ole. Teavad ju jaapanlased, et isegi ahv pidi vahel puu otsast alla kukkuma...
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”