ATV vintsi kasutusvõimalused

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Vasta
JAN007
Fitting 38"

ATV vintsi kasutusvõimalused

Postitus Postitas JAN007 »

Sai käidud ühe kliendi juures WIMAXi levi mõõtmas ja kuna 10m mast oli liiga lühike ja levi polnud, tellis klient tõstuki.. Oli teine küll päevinäinud välimusega aga miskit eluohtlikku ei paistnud, seega läks töökaaslane koos kliendiga korvi ja 10m kõrgusele, kust aeti siis veel mast üles, et levi mõõta. Kui jõudis kätte aeg alla tulla, kostus 53-e käigukastist ragin ja õlipumpa enam taha ei võtnud. Oli küll mõte lasta miskist ventiilist õli välja, kuid kuna selle tegevuse tagajärg oli teadmata ka tõstukijuhile, siis jäi katsetamine inimeste peal vähemalt ära. Õnneks leidus üks ATV millel 10m vintsitross ja sellele lisasin omaltpoolt 6m puksiirlindi ja ühe tõstetropi, postiotsa ronimise vöö oli kah mul olemas. Järgnes päästeoperatsioon, mille käigus laskusid mõlemad hädalised ATV vintsiga maapinnale õnnelikult tagasi. Tõstuk jäi ootama käigukasti mahavõtmist aga korv tuli peale mingite klappide avamist suht kähku alla. Mõningad pildid sellest seiklusest on siin: http://www.foto24.ee/album/14745
Grand Vitara
Kasutaja avatar
Veiko
I know how to fix stuff

Postitus Postitas Veiko »

Leidlik.
Veiko
+372 5232468

Life is short drive hard.

Ronin off-road-i meeskond
manev
Rookie

Postitus Postitas manev »

Siin lõhnab lausa MacGyveri geenide järgi, olete ikka kindelad kes on teie esivanemad??
seff
Rock Crawler

Postitus Postitas seff »

ma ei taha küll teie mäkaiverluse rõõmu rikkuda... aga samamoodi oleks saanud teha ka ju suvalise trossiga , mida sidudes selle elioni kuudi külge ja vaikselt autot järgi lastes samamoodi hädalised maapinnale maandada...
jõudu .. :)
Kasutaja avatar
M.A.R.E.K
Rock Crawler

Postitus Postitas M.A.R.E.K »

kle sama hästi oleks võinud ja alla hüppata või hoopis helikopter tellida ma ei usu ,et see atv spetsiaalselt sinna telliti...hästi tehtu minu arust :wink:
Kasutaja avatar
Kuzmitz
Fitting 38"

Postitus Postitas Kuzmitz »

Võimalikke päästmistehnikaid on ju mitmeid, kuid antud lahendus oli käepärane ja täiesti toimiv! Milleks hakata otsima alternatiive? Asi töötas? Jah! Mehed maas? Jah! Tervena? Jah!
Muidugi võiks tulevastele hättajääjatele soovitusi jagama hakata? Hunnikus tühjasid pappkaste leevendab inimkeha maandumise kiiruse maakerale oluliselt...
Ka kõige kehvem saabas jätab lumele jälje...
JAN007
Fitting 38"

Postitus Postitas JAN007 »

ATV oli olemas õnneks samas talus ja selleni jõudsime läbi minu mõttekäigu, et hea, kui nüüd oleks vintsiga maastur võtta. Seepeale klient ütles, et ATV-l ka vint ju olemas.
Auto ja pika köiega oleks ka saanud teoreetiliselt, kuid pole just lihtne leida 20m pikka köit mis inimest kannaks.
Grand Vitara
Vasta

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”