MahviaDeTyrk kirjutas:
Iseenesest saab suht palju nalja ka siis kui sõita ilma liikluseeskirju rikkumatta - st. nt. kaherealise teega sillal kaks autot kõrvuti 50ga - taga läheb ikka hull elu käima - vilgutatakse tuledega ja signaalitatakse jne. (sobib nt. Tartu "Sõpruse" sild).
Usu, see ei ole tagasõitval autol naljakas kui tõesti kiire on. Kerge müks pumpriga on garanteeritud kui rooli taga ees irwe ei lõppe. Vasak rida on möödasõiduks arukas autoühiskonnas, venige paremal kui tahate.
Nõus jr-iga, aga nagu sa juba ütlesid- arukas autosõiduühiskonnas- mida meil veel EI OLE. Proovi sa rida vahetada(vasak pöördeks) kui sul on tõstuk järel - ega naljalt ei lasta ning siis tulebki trolliga kõrvuti kulgeda 50km/h linnas.
Viimati "targa" parkija autole sai vints sappa pandud ja natuke lohistatud , omanik tuli ja üritas mögiseda, aga kui mainisin talle ta parkimiskunsti oli vaikus majas ning kiire minek
jr kirjutas:
/me @ 7000km Saksa teid teab mis räägib.
nujah - ma pean minema ja 3000 veel sõitma saksamaal - siis oleme tasa
Ma tõstan siis lati kõrgemale. 3 aastat Soomes bussijuhina, u 300 km päevas ja 220 päeva aastas = 198000 km Helsinki/Espoo linnaliiklust pluss oma autoga nii mõnigi tuhat maanteid.
Kui nähakse tagant lähenevat autot, siis vabastatakse vasak rada õite kiirelt, ka linnas sõites. Eestis võib sellest ainult unistada.
jr kirjutas:
/me @ 7000km Saksa teid teab mis räägib.
nujah - ma pean minema ja 3000 veel sõitma saksamaal - siis oleme tasa
Ma tõstan siis lati kõrgemale. 3 aastat Soomes bussijuhina, u 300 km päevas ja 220 päeva aastas = 198000 km Helsinki/Espoo linnaliiklust pluss oma autoga nii mõnigi tuhat maanteid.
Kui nähakse tagant lähenevat autot, siis vabastatakse vasak rada õite kiirelt, ka linnas sõites. Eestis võib sellest ainult unistada.
Kui Tallinnas sõidetaks nagu venes, ei meil siis enam ummikuid oleks..
Tagant kiiremini lähenevale vabastatakse rada sõltumata kus sõidetakse...
Kogu liiklus toimub rezhiimis täiskiirendus-täis pidurdus... Muidugi ka keretööde firmadel tööd jagub, kuid ka liiklus sujub... sõidetud head mitmed tuhanded km-d.
Kuidas tunned ära rõõmsa offroaderi?
Vastus: Hambavahed on mudased!!
Kui ära harjud, on päris hea. Tagasi Tallinnasse tulles on päris naljakas vaadata meie "head liikluskultuuri". Parempööret tehakse Tallinnas ju ikka esimesest reast, mitte aeglustusrajalt ja suunatulega informeeritakse peale pöörde sooritamist, et "ma lõpetasin manöövri". Sama ka peateele keeramisega- ei taheta kuidagi ju keerata kiirendusrajale ja sealt esimesse, vaid kogu liiklus seisab ja esimene auto ootab, et ikka esimene ja teine rida mõlemad vabad oleks....
Venes vähemalt kui lükkad suuna sisse, siis sind ka kohe (enamasti) vahele lastakse. Tallinnas vastatakse suunalülitusele ja ümberreastumise palvele gaasi ja signaaliga.... ja esimese foori all saad veel tigeda pilgu osaliseks. No aga ei saa ju esimesest reast üle teise teha vasakpööret ... kultuur missugune!
Kuidas tunned ära rõõmsa offroaderi?
Vastus: Hambavahed on mudased!!
MahviaDeTyrk kirjutas:
Iseenesest saab suht palju nalja ka siis kui sõita ilma liikluseeskirju rikkumatta - st. nt. kaherealise teega sillal kaks autot kõrvuti 50ga - taga läheb ikka hull elu käima - vilgutatakse tuledega ja signaalitatakse jne. (sobib nt. Tartu "Sõpruse" sild).
Usu, see ei ole tagasõitval autol naljakas kui tõesti kiire on..
aga meil pole mitte saksa autobahn (kus ka ise olen mõned tuhanded kilomeetrid sõitnud) aga kallis kodumaa kus linnas 50km/h ja 90km/h maanteel (mõningaste suviste eranditega)
"kui tõesti kiire on" jutu peale on mulle politsei korduvalt soovitanud varem kodunt tulema hakata milliseid soovitusi tänapäeval antakse ei tea, diiselmootoriga (enne 6 silindriline nüüd 4) masin kaotas iseenesest ära suhtlemise liikluspolitseiga
ehk mu juttu point: kui umerdab ees keegi 45/85 km/h siis on veel põhjust tuld vilgutada ja end rahutuna tunda aga kui joonelt 50/90 siis on J.O.K.K - ei meeldi aga tuleb kannatada või varem liikuma hakata
olles autoga sõitnud viimased 16 aastat ca 40-50K km aastas ei ole ma veel siiani liikluses midagi mainimisväärselt häirivat täheldanud. ma ütleks, et meie liikluses karastunud inimesel on nt lõuna-euroopas palju mugavam liigelda, vahe seisneb selles, et seal käib trügimine ja signaalitamine sõbralikus võtmes, siin vaenulikus. tulemus on ikka sama.
Kui ikka liikumiskiiruseks on ette nähtud linnas 50 km/h ja näiteks Järvevana teel 70 km/h, siis andke andeks, miks ma ei või sõita mõlemas reas ettenähtud kiirusega? Või olen siinse postituse mõtetest valesti aru saanud?
Oli juhus, kus ma sõitsin Järvevana teel teises reas ca.80 km/h ja esimeses olid suured veokad. Taga hakkas üks audivend hirmsasti tõmblema ja tulesid vilgutama, sai siis mulle kõrvale, lasi akna alla röökis miskit jne..., siis keeras ilma suunata järsult ette ja pani pidurit.
Kahju, et Tartu mnt ristis teda kätte ei saanud, sõitis raibe Tartu poole ja jälitama kah ei tahtnud hakata.
Kui on ikka ette nähtud piirkiirused siis on JOKK.
khm, mul omajagu itaalia ja eriti veel sitsiilia liikluse kogemust, kui juhtusin seal natuke tudeerima end.
üks tuttav enne minu esmakordset sitsiiliasse minekut küsis:
- istanbuli liiklust mäletad?
= jep.
- vot seal kehtis tugevama õigus, aga sitsiilias ei ole üldse mingeid reegleid.
hiljem pidin teda parandama: üks reegel siiski on, ja see on väga lihtne - sõidetakse seal, kus vähegi saab.
itaalia teede tavalise maksimumi 130 puhul on nii, et 150 ei pane liiklusmendid sind kunagi tähele, üle 180 /st üle 50 lubatust/ on reeglina karistamine. (umbes nagu meil üle 20 puhul.)
sellist tapareva nagu kiirusmõõdik nende relvastuses sagedasti ei kohta.
teine põhiline tähelepanek mediterraaniumi kohta: kui seal hakataks müüma autosid, millel suunatuled ei tööta, siis seda ei paneks keegi tähele tükk aega vist.
seega ütleks kokkuvõtteks, et pärast eestisse naastes on nii tore ja südamlik ning naljakas, kui inimesed kenasti suunda näitavad.
aga eks kõige puhul loeb, millega võrrelda. pärast skandinaaviat ei taha jälle siin sõita jne.
---
ühinen tt-ga selles osas, et rahulik diiselmootor on oma närvide ja raha sääst. kaks aastat juba (st alates defeka soetamisest) pole ühtegi kiirusetrahvi enam olnud. politseipäkapikkude tegevusmaal on sedasi, et kui muuga hakkama ei saa, siis koolide nurga taga suitsetavate poiste püüdmine ja kiiruseületajate rajalt maha võtmine on ikka jõukohane.
Ei pretendeeri mingile absoluutsele tõele, aga olles läbi kolanud nii mõnegi koha Euroopas (ja ka mitte Euroopas) oma 2 rattalise seltsimehega, on mingi arvamus tekkinud.
Esiteks pakun, et mujal suhtutakse sinusse pisut viisakamalt juba seetõttu, et sõidukil on võõrad numbrid ja kõik arvestavad, et sa päris täpselt ei pruugi teada kuhu ja kuidas minna tahad.
Hea näide oli Itaalias, kus kohalikud tihti peale vahele vupsasid, kuna me 4-5 m pikivahe sõbraga tundus neile just paraja auguna, taibates, et me siiski koos sõidame ja pole lihtsalt nende liiklusega päris kodus, võeti valdavalt sedasi kõrvale, et me koos läbi pääsesime ja viibati sõbralikult käega stiilis, et sry, ma ei näinud/taibanud kohe, et te koos olete.
Mujalt maailmast on silma jäänud, et kes tahab mis iganes põhjusel kulgeda üldisest liiklusvoolust aeglasemalt teeb seda parempoolses reas. (olgu see siis maksimaalne lubatud sõidukiirus, mis on liiklusvoolu kiirusest väiksem või sõiduki eripärad).
Teises (kolmandas) reas kulgetakse üldjuhul siis kui parempoolne on juba sõidukeid täis või kellestki möödasõiduks.
Silma on jäänud, et 2(3) reas sõidetakse sageli lubatust kiiremini. Ühes riigis +5km/h teises +50km/h, kuskilt pole nagu meelde jäänud, et teises reas sõidetakse näiteks 90km/h kui paremas reas kulgeb liiklusvoog 100km/h
Miks peaks sõitma järvevanal teises reas 70km/h seljataga hulk närvilisi kaaskodanike ja ees pikalt - pikalt tühjus, kui esimeses reas kulgeb liiklusvool 80km/h? Mida sellega tõestatakse? Seda, et tunnen perfektselt LE-d ja juriidiliselt lähenedes olen ma eeskujulik liikleja?
Isiklikult olen seda meelt, et kui liiklusvool kulgeb seal 90km/h siis sõidan ka samuti ja kui 30km/h siis samuti 30-ga mitte ei tuututa ja ei vehi rusikaga aknast.
Järvevanal täiesti nõus, kui üldine vool liigub kiirusega 80+, siis tuleb sellega, vähemalt teises reas, kaasa minna. Sama kehtib Nõmme tõusul, kus kiirus millegi pärast üles krutitakse ja ilmselt ka Tartus, Sõpruse sillal. Kui keegi seal 4x4.ee kleepsuga 50-ga töristab, siis pole see viisakas ei kaasliiklejate, ega ka 4x4.ee imago suhtes.
Teine teema on hommikune Pärnu maantee. Mõned Pääsküla ja Männiku poolt tulijad stardivad pärast Järve Statoili juures olevat foori (Pärnu mnt. ja Männiku tee rist) vasakpoolsesse ritta, mis hiljem viaduktilt vasakule, Tammsaare pikendusele keerab. Siis, pisut enne viadukti, tuleb meelde, et uups, oligi hoopis vaja otse sõita, kas siit siis ei saagi ja trügitakse üsna toore jõuga teise ritta tagasi .... ja nii igal hommikul. Tegelt on tegemist inimestega, kes arvavad, et nad on võrdsemad kui teised. Ja nende südametunnistus on puhas, sest nad pole seda kordagi kasutanud.
Viimati muutis 414 AVM, K Mär 21, 2007 6:05 pm, muudetud 1 kord kokku.
Uku Velbri +372 56 48 43 78
Isuzu D-Max 2,5 TwinTDi Double Cab LSX AT'16
Isuzu D-Max 3,0 TD Double Cab LSX AT '08. Ex
Isuzu D-Max 3,0 TD Space Cab LS AT'05. Ex