Nimelt, plaanin lähiajal oma 2006a CR-V vahetada uuema linnamaasturi vastu, kuna praegune hakkab pisut vanaks jääma.
Kindlad valikukriteeriumid on bensukas ja soovitavalt automaat, aasta alates 2009.
Valikus on hetkel siis:
Mina jätaks need kõik mudelid uue auto otsingusse alles, midagi välja ei praagiks. Keskenduksin hoopis sellele, et saada võimalikult värske ja heas korras kindla ajalooga masin võimalikult normaalse hinnaga. See on juba raskem tegevus ja raskemaks läheb kui hakata mudelivalikut piirama. Mingis lumes on nad kõik asjalikud kuhugi maani..
Tiimid Tegija ja Lada Eesti, metalli nii Eestist,kui lähi-välismaalt. Juhi parem käsi. Asja sees 2001. aastast.
Jumal tänatud ,et loodi autod ja autoelekter.
Müün ja paigaldan el. vintse.Tel;506 6268 : augustvoore@gmail.com
Rav4 on suht väike ikka.
Eks siin tuleb ka see väliskuju mängu, kellele kangiline, kellele ümaram.
Subaru on püsiva 4veoga, teised on kiiruse kasvades esiveolisemad. Kliirens neil pm sama ainult, et outback on pika ninaga ja kraavides võib probleeme rohkem olla. X-traili ei ole praegu 2009a müügis, aga pm on sama auto 2007-2011.
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne. http://www.serve.ee
Rav4 on sel põhjusel välja jäänud, et on teistes tunduvalt väiksem, just siseruumi poolest. Eriline offroadimine mind ei huvita (slp ma otsin ka linnamaasturit, mitte LC või Pajerot vms). Maastikul sõidan niipalju, kui suviti käin kalal mõne metsajärve ääres, kuhu teed väga ei lähe (st kuhu sõiduautoga ei roni), vahest vaja paati vedada ning talvel maakodust vaja iga ilmaga välja saada. Seni on see nn pooleveoline CR-V enamvähem hakkama saanud, aga võiks parem olla.
Kas keegi oskab öelda, kuidas X-Traili ja Outlanderi (mõlemal nelikvedu manuaalselt lülitatav) see nelikveosüsteem töötab? St, kui keerata lülitist 4WD peale (neil seal 3 valikut: 2WD, 4WD ja 4WD LOCK), kas ta on koguaeg nelikveoline ikka (jagab siis jõudu sildade vahel, ilmselt enamuse ettepoole) või on ta maanteel puhtalt esiveoline ja vajadusel siis lülitab tagarattad tööle, nagu CR-V? Lock peaks olema siis mingi keskdifri blokk vist, mis teatud kiirusteni töötab vaid, nt raskemates oludes sõites kasutamiseks?
Otlanderi ja tema sõsarate kohta saab lugeda siit http://www.autoleht.ee/testid/kasutatud?id=2319
Automaat ehk täpsemalt öeldes DCS-käigukastiga isend ei ole kõige parem valik - uimasem + iga 30 tuh tagant lisakulu.
Oman vähest aega ühte outlanderi sõsaratest ja hetkel olen küll rahul. Vahpealse meeletu lobjakaga suutis kenasti opereerida ja võrreldes esiveolisega hulga tugevam tunne halbadel teedel kulgeda.
Veljo kirjutas:Otlanderi ja tema sõsarate kohta saab lugeda siit http://www.autoleht.ee/testid/kasutatud?id=2319
Automaat ehk täpsemalt öeldes DCS-käigukastiga isend ei ole kõige parem valik - uimasem + iga 30 tuh tagant lisakulu.
Oman vähest aega ühte outlanderi sõsaratest ja hetkel olen küll rahul. Vahpealse meeletu lobjakaga suutis kenasti opereerida ja võrreldes esiveolisega hulga tugevam tunne halbadel teedel kulgeda.
Kuna ma ise töötan firmas, mis tegeleb ka Citroeni hoolduse-remondiga, siis DCS-kast käib vaid Citroeni-Peugeoti kohta. Mitsubishil on CVT kast (DCS on siis DSG analoog). Kuna Sul pisut kogemust, oskad ehk kirjeldada, kuidas see nelikvedu töötab, nagu eelpool ka uurisin? See on üks olulisi aspekte tegelikult, sest praegune CR-V suudab ikka aeg-ajalt üllatada oma pika mõtlemise ja äkklülituva nelikveoga. Mudas-lumes tead arvestada, kuidas käituda, aga kui ikka nt kuskil ringteel läheb otse-otse-otse ja järsku kargab saba välja, siis ei ole väga tore. Kas Mitsul-analoogidel töötab see süsteem kuidagi teisiti?
Pean tunnistama, et mul pikaaegne kogemus puudub, kuid praegu kogetu põhjal sellist sabaliputust pole täheldanud. Tavaolukorras kasutan 4WD (mitte LOCKi) ja sabakont pole täheldanud äkilist rakendumist, mida juhtimisel tunnetaks. Hondade kogemus mul puudub, kuid võrreldes mazda 6ga samades oludes sõites, on praegune tunne päris tummine ja nati kiiremini kulgemine ei ole probleem. Nagu eelnevalt kirjutasin, siis mul kogemus lobjakas ja sulalumes sõidus ning sellisel teel toimetas 4WD laitmatult ja puudus igasugune vajadus selle lukustamiseks. Sügavasse lumehange LOCK süsteemi katsetama pole roninud ja hetkel ei näe ka vajadust. Tegemist on ikkagi linnamaasturiga ja minu hinnangul seda funktsiooni täidab ta edukalt.
Tehnilisi selgitusi veoskeemi kohta oskavad kindlasti siinsed spetsid paremini jagada.
MarkkoN kirjutas:
Kuna ma ise töötan firmas, mis tegeleb ka Citroeni hoolduse-remondiga, siis DCS-kast käib vaid Citroeni-Peugeoti kohta. Mitsubishil on CVT kast (DCS on siis DSG analoog). Kuna Sul pisut kogemust, oskad ehk kirjeldada, kuidas see nelikvedu töötab, nagu eelpool ka uurisin? See on üks olulisi aspekte tegelikult, sest praegune CR-V suudab ikka aeg-ajalt üllatada oma pika mõtlemise ja äkklülituva nelikveoga. Mudas-lumes tead arvestada, kuidas käituda, aga kui ikka nt kuskil ringteel läheb otse-otse-otse ja järsku kargab saba välja, siis ei ole väga tore. Kas Mitsul-analoogidel töötab see süsteem kuidagi teisiti?
Jeepu kirjutas:Jah, ja miks on valikust väljas ka korealased IX35 ja Sportage ? Eelarvamused ?
Sportage nelikvedu rakendub küll hetkega ja viivituseta ning mulle pole üllatusi kurvis valmistanud.
Ei ole eelarvamused. Jällegi, nad väikesed. Palju väiksemad, kui Outlander näiteks. Olen sõitnud ka 2008a Sportagega ja no ei ole minu maitse see auto. Veljo, aitäh. Ma ka ei otsi sellise autoga ekstreemsusi, ent hea on teada, et vajadusel suudab lumest näiteks välja vedada või magalarajooni roobastes hakkama saada.
Olen nüüd paar päeva siin vaikselt uurinud ka lähikonnast, valdavalt soovitatakse kas Mitsubishi või Nissani vahel valida. Subaru automaat pidi olema uimane ja janune, manuaalidel aga sidurid olla kuluartiklid. Oskab keegi ehk sedagi kommenteerida?
No ma ei tea, millisest läbisõidust alates saab sidur kuluartikliks lugeda. Siiski ka mu 2008 väljalaskega ja 190+ tuh läbisõiduga crosseril on sidur vahetatud. Subaru omanikust tuttaval oli samad näitajad ja samuti vahetati sidur. Seega jah, ca 200 tuh läbisõidu peal on sidur kuluosa.
MarkkoN kirjutas:
Ei ole eelarvamused. Jällegi, nad väikesed. Palju väiksemad, kui Outlander näiteks. Olen sõitnud ka 2008a Sportagega ja no ei ole minu maitse see auto. Veljo, aitäh. Ma ka ei otsi sellise autoga ekstreemsusi, ent hea on teada, et vajadusel suudab lumest näiteks välja vedada või magalarajooni roobastes hakkama saada.
Olen nüüd paar päeva siin vaikselt uurinud ka lähikonnast, valdavalt soovitatakse kas Mitsubishi või Nissani vahel valida. Subaru automaat pidi olema uimane ja janune, manuaalidel aga sidurid olla kuluartiklid. Oskab keegi ehk sedagi kommenteerida?
No olen kuulnud Foresteridest, mis vajasid siduri vahetust juba ca 60 000km peal. Aga eks see on ilmselt väga palju kinni kasutajas. Ise eelistan pigem automaati, kuna senised kõik manuaalid (ka praegune), kuid tahaks nüüd automaati.
Jeepu kirjutas:Jah, ja miks on valikust väljas ka korealased IX35 ja Sportage ? Eelarvamused ?
Sportage nelikvedu rakendub küll hetkega ja viivituseta ning mulle pole üllatusi kurvis valmistanud.
IX35/Sportage on ikka palju väiksemad kui on Outlander - ilmselt sellepärast neid polegi valikus. Tegelikult on Forester samuti väike auto!
4wd lülitus käib elektrilise siduriga (CRV-l õlipumbaga) ja mingit järsku lülitust seal küll tekkida ei tohiks (juhitakse impulssidega ja läbilibisemise hulk sõltub impulsside pikkusest ja sagedusest. Aga isegi kui panna 4wd lock asendisse juhib süsteemi elektroonika
Leidsin päris ilmeka kirjelduse Outlanderi 4wd süsteemi kota http://www.awdwiki.com/en/mitsubishi/#Outlander_II
Eestis ei pruugi olla palju valikuid, aga 4007 ja c-crosser on sama auto erinevate logodega ainult.
PS Olles mõlemaga sõitnud, siis sõitmiseks valiks pigem Outlanderi kui et x-traili, sest Outlander meenutas rohkem sõiduautot, samas CVT ei meeldinud mulle üldse.
Teistel ma ei tea, aga X-tailil töötab nelivedu nii: Sildade vahelist jagamist ei toimu. Kardaani veetakse pidevalt, sidur asub tagadiffri küljes, mida juhitakse voolutugevusega T31(2007-2014)0-1,8A(vahekastisuhe 50/50) , T30(2001-2007)0- 2,8A(vahekastisuhe 53/47)
2wd- põhiliselt esisild, aga esimeste käikudega aitab natuke tagasild kaasa kui gaasipedaali rohkem tallata. kardaani ja tagadifri sidur läheb kuni u 80% lukku.
2005 X-trailil on see 1-3 käik.
Auto asend: Kui mootoril koormust ei ole, siis on 4wd sidur lahutatud, kui kasvõi paar % tekib mootorile koormust, siis antakse sidurile pinget juurde, nt kohapeal ankanid liigutades tekib genekale koormus, mis mõjutab ka mootori koormust ja sidur läheb 25% lukku.
Sõit näeb välja nii, et kui linnas kulged ühtlase kiirusega, siis on sidur lahutatud ja auto on esiveoline. Kui õrnalt gaasi vajutad, st tõstad koormust, antakse samuti kohe 25% lukustust. See % sõltubki paremast jalast ja kiirusest. Kui vajutad rohkem, siis on ka rohkem lukus. Kiiremal kohaltvõtul(ristmikult kiirendades nt) on auto asendis ka 75% ja rohkem lukus, rahulikult vähem. Mida kiiremini sõidad seda vähem ka sidur lukus, kuna väiksem tõenäosus, et mootori jõud esirataste haardejõust üle on. üle 80kmh ei rakendu sidur üldse.
Sõnaga süsteem üritab esirataste läbilibisemist vältida.
Alati see muidugi ei õnnestu, kui nt üks esiratas satub hetkeks kruusale/jääle, siis võib läbilibisemist tekkia, aga süsteem üritab kohe sidurile voolu juurde anda.
Lock: esitagasild on siis siduri poolt 100% lukustatud kuni 40kmh, kiiremini liikudes läheb auto reziimi, kiiruse langedes läheb tagasi Lock reziimi.
Auto reziimi kohta tahtsin ise ka kõige rohkem teada, et kuidas ta toimetab. Selleks paigaldasin 3A ampermeetri 4wd controlleri ja siduri juthmetesse. Saingi teada, et X-trailil on nn aktiivne nelivedu, mitte passiive, st , et ei oota millal esisild ringi tõmba.
Ise kasutan 99% auto reziimi ,ainult mõnikord tagurdades, kui rattad on välja keeratud, siis lükkan 2wd korraks, et nn poomist vähendada. Keskdiffer ju puudub.
Minu jutt oli siis vanema x-traili kohta, aga 4wd loogika on neil sama.
X-trail.
Servemet OÜ
Sepa 21 Tartu
Puurid, keermepuurid/-lõikurid, freesid, laagrid, treiterad, trei/freespingi tarvikud jne. http://www.serve.ee
ahto42 kirjutas:Teistel ma ei tea, aga X-tailil töötab nelivedu nii: Sildade vahelist jagamist ei toimu. Kardaani veetakse pidevalt, sidur asub tagadiffri küljes, mida juhitakse voolutugevusega T31(2007-2014)0-1,8A(vahekastisuhe 50/50) , T30(2001-2007)0- 2,8A(vahekastisuhe 53/47)
2wd- põhiliselt esisild, aga esimeste käikudega aitab natuke tagasild kaasa kui gaasipedaali rohkem tallata. kardaani ja tagadifri sidur läheb kuni u 80% lukku.
2005 X-trailil on see 1-3 käik.
Auto asend: Kui mootoril koormust ei ole, siis on 4wd sidur lahutatud, kui kasvõi paar % tekib mootorile koormust, siis antakse sidurile pinget juurde, nt kohapeal ankanid liigutades tekib genekale koormus, mis mõjutab ka mootori koormust ja sidur läheb 25% lukku.
Sõit näeb välja nii, et kui linnas kulged ühtlase kiirusega, siis on sidur lahutatud ja auto on esiveoline. Kui õrnalt gaasi vajutad, st tõstad koormust, antakse samuti kohe 25% lukustust. See % sõltubki paremast jalast ja kiirusest. Kui vajutad rohkem, siis on ka rohkem lukus. Kiiremal kohaltvõtul(ristmikult kiirendades nt) on auto asendis ka 75% ja rohkem lukus, rahulikult vähem. Mida kiiremini sõidad seda vähem ka sidur lukus, kuna väiksem tõenäosus, et mootori jõud esirataste haardejõust üle on. üle 80kmh ei rakendu sidur üldse.
Sõnaga süsteem üritab esirataste läbilibisemist vältida.
Alati see muidugi ei õnnestu, kui nt üks esiratas satub hetkeks kruusale/jääle, siis võib läbilibisemist tekkia, aga süsteem üritab kohe sidurile voolu juurde anda.
Lock: esitagasild on siis siduri poolt 100% lukustatud kuni 40kmh, kiiremini liikudes läheb auto reziimi, kiiruse langedes läheb tagasi Lock reziimi.
Auto reziimi kohta tahtsin ise ka kõige rohkem teada, et kuidas ta toimetab. Selleks paigaldasin 3A ampermeetri 4wd controlleri ja siduri juthmetesse. Saingi teada, et X-trailil on nn aktiivne nelivedu, mitte passiive, st , et ei oota millal esisild ringi tõmba.
Ise kasutan 99% auto reziimi ,ainult mõnikord tagurdades, kui rattad on välja keeratud, siis lükkan 2wd korraks, et nn poomist vähendada. Keskdiffer ju puudub.
Minu jutt oli siis vanema x-traili kohta, aga 4wd loogika on neil sama.
Väga hea vastus, sain X-Traili nelikveost pildi ette.