ABS tapab pidurid ära maastikul
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
-
- I live off from the mud
ABS tapab pidurid ära maastikul
Vahendan tuttava tähelepanekut, mis pani kulme kergitama.
Tavaliselt on igal ABSpiduritega autol mingi kiirus, millest alates ABS enam ei sega ja rattad saab lohisema. Tüüpiliselt on see 30 km/h.
Kas Jeep Grand Cherokee aastast 2002 on mingi erand või on tegu algava rikkega? Pada 3,1 vägisitoidetav diisel.
Probleem on järgmine: kui mingil põhjusel on vaja nelikeoga end ligedas läbi murda nii, et rattad nühavad isuga ja vahetult seejärel tahaks pidurdada, siis ABS seda ei võimalda ja pidureid sisuliselt ei ole. Reaalne liikumiskiirus on kindlasti alla 30, kuigi alguses võib isegi enam olla.
Alati on muidugi võimalik, et kasutaja jätab midagi tegemata. Mida?
Mida arvavad kogenumad? Suur Punane Lüliti kirjaga "Kill ABS" armatuurile?
Tavaliselt on igal ABSpiduritega autol mingi kiirus, millest alates ABS enam ei sega ja rattad saab lohisema. Tüüpiliselt on see 30 km/h.
Kas Jeep Grand Cherokee aastast 2002 on mingi erand või on tegu algava rikkega? Pada 3,1 vägisitoidetav diisel.
Probleem on järgmine: kui mingil põhjusel on vaja nelikeoga end ligedas läbi murda nii, et rattad nühavad isuga ja vahetult seejärel tahaks pidurdada, siis ABS seda ei võimalda ja pidureid sisuliselt ei ole. Reaalne liikumiskiirus on kindlasti alla 30, kuigi alguses võib isegi enam olla.
Alati on muidugi võimalik, et kasutaja jätab midagi tegemata. Mida?
Mida arvavad kogenumad? Suur Punane Lüliti kirjaga "Kill ABS" armatuurile?
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
- LR90
Re: ABS tapab pidurid ära maastikul
ABS-l on oma kaitse, kui see välja võtta, mis siis teeb.
kui suureks saan, hakkan DEFENDERIKS
-
Seda olla proovitud ja nii saama pidurdada küll. Püsikiirus aga mitte töötama siis...LR90 kirjutas:ABS-l on oma kaitse, kui see välja võtta, mis siis teeb.

Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Tean küll, et küsimusele küsimusega ei vastata, aga- mida seal ligedas mudas püsikaga tehakse?v6sa kirjutas:Seda olla proovitud ja nii saama pidurdada küll. Püsikiirus aga mitte töötama siis...LR90 kirjutas:ABS-l on oma kaitse, kui see välja võtta, mis siis teeb.
Vastuseks küsimusele- ABS ei lase tõepoolest libedal pinnal kiirelt pöörlevaid rattaid järsku pidurdada, hakkab paukuma. Aitab kaitse välja.
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
- LR90
Kui siis toimib, on viga ABS plokis-ajus, mõni külmjoodis näiteks.v6sa kirjutas:Seda olla proovitud ja nii saama pidurdada küll. Püsikiirus aga mitte töötama siis...LR90 kirjutas:ABS-l on oma kaitse, kui see välja võtta, mis siis teeb.
-
Mudas ei tehtagi. Aga enne ja pärast tahaks tee peal ju ka sõita... Eks laiskus: kaitset ei viitsi iga kord õuelt ülessõitmiseks läbi lumevalli või ürituse parklas manööverdamiseks käia sisse-välja kiskumas.rannamees kirjutas: Tean küll, et küsimusele küsimusega ei vastata, aga- mida seal ligedas mudas püsikaga tehakse?
...
Aga nagu seni lugeda, siis osutusid mu kartused tõeks ja tegu on ostetud omadusega.

- LR90
Et siis ilma nende kolmetäheliste abilisteta enam sõita ei osata?
See, et ABS alla 30km/h ei rakendu on vist linnalegend. Ja on jah tüütu kaitsmega sisse/ välja opereerida kogu aeg.
Lahenduseks oleks kabiini lisalüliti ja ABS-i toiteahelale releega katkesti. Otse ei soovita - ABS on sõltuvalt autost >=30A.
Lahenduseks oleks kabiini lisalüliti ja ABS-i toiteahelale releega katkesti. Otse ei soovita - ABS on sõltuvalt autost >=30A.
- LR90
Lihtsam oleks ju see ABS aju korda teha.
Kui kõigile kolmetähelistele releesid-lüliteid vahele ehitama hakata, ei mahu ise enam autosse ära.
Kui kõigile kolmetähelistele releesid-lüliteid vahele ehitama hakata, ei mahu ise enam autosse ära.
-
Vat seda ma ei tea, kas osatakse või mitte. Minult küsiti küsimus, millele ma vastata ei osanud. Ning nagu ma nüüd loen, siis kalduvad ka siinsed kirjutajad ostetud omaduse poole. Olen info edasi põrgatanud ja rohkem pole midagi kuulda olnud...LR90 kirjutas:Et siis ilma nende kolmetäheliste abilisteta enam sõita ei osata?

GC ABSi hingeelu ma ei tea. Aga nii MB sõiduautod kui Mitsu L200 kastikas lasevad kenasti rattad lohisema, kui spidomeeter 20 kanti kukub. Enne klobistavad küll kohusetundlikult rattaid pöörlemas hoida.
Ma ei tulnud selle pealegi, et keegi üritab katkestada ABSi jõuahelat.

Mis mõttes korda teha? Täna just testisin oma uut tutikat Toyotat ja ABS rakendub ka kiirusel 20..15... km/h. Sama seis 2005a välja lastud Hyundail. Võib-olla väga vanadel autodel oli mingi 30km/h piir?LR90 kirjutas:Lihtsam oleks ju see ABS aju korda teha ...
Ei tea kas on abiks aga oma 2001 GC-l pole ma pidurdades rattaid lohisema kunagi saanud....olenemata kiirusest.
Olen ka mööda sõitnud kiila peal kui vaja maha keerata, ABS paneb näkku täiega, ei pidurda lihtsalt.
Minu vana passatiga selliseid probleeme pole, igasugu kolmetähelised lisad puuduvad ja see on lux
Olen ka mööda sõitnud kiila peal kui vaja maha keerata, ABS paneb näkku täiega, ei pidurda lihtsalt.
Minu vana passatiga selliseid probleeme pole, igasugu kolmetähelised lisad puuduvad ja see on lux

XC 70
- LR90
Maaks, loe seda teemat nüüd algusest peale uuesti, jälgi mida ma küsisin ja mida "võsa" vastas.Maaks kirjutas: Mis mõttes korda teha? Täna just testisin oma uut tutikat Toyotat ja ABS rakendub ka kiirusel 20..15... km/h. Sama seis 2005a välja lastud Hyundail. Võib-olla väga vanadel autodel oli mingi 30km/h piir?
Ja siis mõtle natuke.
Ok, teen kokkuvõtte, paranda kus mul valesti läheb.LR90 kirjutas:Maaks, loe seda teemat nüüd algusest peale uuesti, jälgi mida ma küsisin ja mida "võsa" vastas.Maaks kirjutas: Mis mõttes korda teha? Täna just testisin oma uut tutikat Toyotat ja ABS rakendub ka kiirusel 20..15... km/h. Sama seis 2005a välja lastud Hyundail. Võib-olla väga vanadel autodel oli mingi 30km/h piir?
Ja siis mõtle natuke.
Libedal pinnal pidurdades abs lülitab pidurid "välja", ei ole tegu veaga vaid autod ongi nii ehitatud
Aitab abs kaitse eemaldamine.
Kaitse eemaldamisel lõpetab töö püsikas (eeldatavasti põhjusel et esp ei saa signaale rataste kiirusest), kas see on viga?
Lahendus: mudas püherdamise ajaks abs'le relee vahele, et ei peaks kaitset sisse välja kiskuma.
EDIT 22.02.
Autol ei pruugi olla ESP-d, aga ilmselt on tootja ette näinud täiendava tagasiside ratta anduritelt ja kui see ei laeku, siis püsikas ei "käivitu".
ABS andur on induktiivandur (NB ta ei tea kumba pidi ratas pöörleb) ja muda ei tohiks mõjutada vöö ja anduri koostööd kui "mudas ei ole suurt rauasisaldust". Kui tekib tõrge mõne anduriga suhtlemisel süttib armatuuris ABS tuluke, kuniks tuled kustund on ABS töös.
Viimati muutis Maaks, E Veebr 22, 2016 11:52 am, muudetud 1 kord kokku.
Su jutt on õige, aga ainult sel autol pole esp-d.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.