Soovitage häid kiivreid

Liiga tihti on meil see küsimus. Palun, Paneme siia oma uiteküsimused ja fleimime siin, et millist maasturit ma tahan või vajan

Moderaator: Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Re: Soovitage häid kiivreid

Postitus Postitas LauriJ »

Mootorratta kiivrit otsid? Kirjeldus on küll selline. Siis ega väga palju kirjeldustele vastavaid kiiverid pole. Kirjeldustele vastav hea kiiver on Schubert S1. Kvaliteet on väga hea, võrreldav Arai või Shoeiga aga sellel S1-l on sisemine üles käiv päikesevisiir olemas. Mul oleks väga hea hinnaga pakkuda üks ülivähe kasutatud S1 (matt must, suurus peaks olema 58cm kanti).
Kasutaja avatar
rannamees
Rock Crawler

Postitus Postitas rannamees »

Olen juba aastaid kasutanud IXS 300 seeria kiivrit. Eestis müüb Yamaha keskus.
Enne ostmist sai erinevaid proovitud ja see istus kuidagi väga mugavalt pähe.
Lõug käib lihtsalt üles, suured päiksekad on sisse ehitatud, saab paigaldada lisaklaasi sissepoole, ventauke on piisavalt.
Soovitus on- mine proovi pähe ja siis maanteel sõita. Kõik muu lisanänn on mõttetu, kui kiiver sõites ei sobi.
Näiteks mul naine sai omale sobiva/mugava kiivri alles kolmandal maanteekatsel.
Olen alati nõus inimesega, kes on minuga samal arvamusel.
----------------
GC WK 3,0
ex- WJ 4,7, Dakota 3,9; GC WJ 4,7; Frontera Sport; GC WJ 2,7
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

Seal on mitu lehekülge kiivritest - viska pilk diagonaalis peale.
http://biker.ee/phpbb/viewtopic.php?f=11&t=164
Kuna sa otsid kinnist kiivrit, siis ei oska ise midagi soovitada. MInu kindel eelistus kuulub avatavatele mudelitele.
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Bikeri foorumis kiidab iga rattur oma kiivrit. Et odav kiiver on sama hea kui kallis jne. Ma olen paar kiivrit puruks kukkunud ja ütlen, et Arai või Shoei on kindlapeale minek. Kui vaatad, millega ringraja sõitjad või krossisõitjad sõidavad, siis need firmad on kindlasti ülekaalus. Mina teisi firmasi ei viitsigi väga vaadata, vaid lähen kindlapeale välja. Oma pea turvalisuse pärast kokku hoidma ei hakka. :)
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

LauriJ kirjutas:... Mina teisi firmasi ei viitsigi väga vaadata, vaid lähen kindlapeale välja. Oma pea turvalisuse pärast kokku hoidma ei hakka. :)
Motokiivril on väga palju muid kasutamist soodustavaid omadusi kui et turvalisus :-) Maailma lihtsaim ülesanne on toota täiesti turvalist kiivrit, aga väga palju keerulisem on teha kerget, mugavat, vaikset ja turvalist kiivrit.
Turvatesti tulemusi saad iga mudeli kohta uurida sealt: http://sharp.direct.gov.uk/
Kasutaja avatar
LauriJ
True Off Roader!

Maaks kirjutas:
LauriJ kirjutas:... Mina teisi firmasi ei viitsigi väga vaadata, vaid lähen kindlapeale välja. Oma pea turvalisuse pärast kokku hoidma ei hakka. :)
aga väga palju keerulisem on teha kerget, mugavat, vaikset ja turvalist kiivrit.
Sellepärast ma neid marke soovitasingi. Sellepärast kasutavad paljud harrastussportlased (need, kellel sponsorid oma kiivrit ei anna) samuti neid marke.
Aga lõpuks teeb igaüks oma äranägemise järgi valiku. Teema algataja küsis arvamust, mina ütlesin oma välja.
Olen proovind kunagi proovind (mitte korra poes pähe vaid omanud ja kasutanud) ka selliseid firmasi nagu HJC, Nirto, IXS jne.

Vaikne kiiver on nii suhteline. Suurt vahet kvaliteetmudelitel pole. Arai RX7, Crosair, RXQ - ei peeta väga vaikseteks kiivriteks. Schubert S1 kiidetakse ja mõõtmistulemuste põhjal on suht vaikne. Mina neil väga suurt vahet ei teinud. Eriti veel, kui kasutuskordade vahele jääb pikk perioon (ostad talvel uue kiivri ja kevadel siis kiidad - nüüd ikka palju vaiksem. Kõik oleneb mis rattaga sõidad, kui kiiresti jne. Kui tsikliga sõites vaikust tahad, siis pead nagunii kõrvatroppe (või mürasummutavaid kõrvaklappe) kasutama.
Kasutaja avatar
ando300
Mudder

Postitus Postitas ando300 »

Turvalisuse pealt kokku ei hoita, eriti kui tegemist omaenda peaga. Nii nagu kiivrimüüjad, edastan ka mina selle sõnumi siin: Kiiver osta selle hinna järgi, kui kalliks Sa oma pead hindad. Ja nii nagu teises, eelpool mainitud foorumis öeldakse: Kõigepealt osta ( turva ) varustus ja kui raha üle jääb siis alles masin.

Kõike head
Ando
Elada linnas ja osta suur maastur, on sama hea kui kanda pidevalt kondoomi lootuses, et ükskord õnn naeratab.
(Jeremy Clarkson)
ivo86
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas ivo86 »

Mina ja mu paljud tuttavad on jäänud pidama Caberg marki kiivrite juurde. Soovitan enne uue kiivri välja valimist valikuga tutvuda.
Ma ise ostsin veel nii, et proovisin Eestis erinevaid kiivreid pähe ning sisi tellisin saksamaalt epoest välja valitud mudeli. Hoidsin 70 euri kokku sellega.
ivo86
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas ivo86 »

https://www.louis.de/en/artikel/caberg- ... =127838678

http://sharp.direct.gov.uk/testsratings ... nd-tourmax

Sharp test on küll päris hästi nagu läinud, ma isegi ostes seda uurisin.

Siuke jäi ka silma
https://www.louis.de/en/artikel/caberg- ... =127838678

Mulle endale meeldib minu Caberg just seetõttu, et vaateväli on hea ja suur + multifunktsionaalsus.
Lõua osa käib täiesti küljest ära ja toimib ka lahtise kiivrina, mis on suvel ikka väga mõnus.
http://www.fc-moto.de/Caberg-Hyper-X-Integral/Jethelmet
Kahjuks pole tegemist krossikiivriga ning metsas paarutamiseks on päris krossikiiver kah veel.
Vasta

Mine “Tahan osta aga ?”