2007 Grand Cherokee Overland 3.0 Crd

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

J4nx
Off Roader Wannabe

2007 Grand Cherokee Overland 3.0 Crd

Postitus Postitas J4nx »

Tere,
Olen värske Grand Cherokee Overland 3.0 crd auto omanik.
Oleks paar küsimust masina kohta.
Esiteks, mis võib põhjustada undamist kui sõita 70+ km/h ja ainult siis kui gaasi vajutada..vaba hooga undamist ei ole.
Teiseks oleks soov kõik õlid ära vahetada..
Mootoriõliks valin arvatavasti 5w40, aga ei ole kindel, mis läheb diffrisse ja vahekasti (kas 75w90 või Atf või midagi muud?)
Mootoriõliga seoses vaja vahetada ka õhutoru tihend, mis läheb turbosse ..ehk teab keegi toote originaalkoodi vms? Ei suuda netist leida midagi selle tihendi kohta :(
Probleemiks on ka see, et tagurdades peeglid alla ennast keeravad..kas seda on võimalik kuidagi maha ka võtta?

Hetkel ei tule rohkem midagi meelde..aga kui peaks tulema, siis tulen küsin targematelt nõu :)

Tänud ette!
Janek
laf1247
Got ARB and Nitrous?

Re: 2007 Grand Cherokee Overland 3.0 Crd

Postitus Postitas laf1247 »

J4nx kirjutas:Tere,
Olen värske Grand Cherokee Overland 3.0 crd auto omanik.
Oleks paar küsimust masina kohta.
Esiteks, mis võib põhjustada undamist kui sõita 70+ km/h ja ainult siis kui gaasi vajutada..vaba hooga undamist ei ole.
Teiseks oleks soov kõik õlid ära vahetada..
Mootoriõliks valin arvatavasti 5w40, aga ei ole kindel, mis läheb diffrisse ja vahekasti (kas 75w90 või Atf või midagi muud?)
Mootoriõliga seoses vaja vahetada ka õhutoru tihend, mis läheb turbosse ..ehk teab keegi toote originaalkoodi vms? Ei suuda netist leida midagi selle tihendi kohta :(
Probleemiks on ka see, et tagurdades peeglid alla ennast keeravad..kas seda on võimalik kuidagi maha ka võtta?

Hetkel ei tule rohkem midagi meelde..aga kui peaks tulema, siis tulen küsin targematelt nõu :)

Tänud ette!
Janek

Undamist võivad põhjustada nii rattalaagrid kui diffrid, kui vaba veeremisega undamist ei ole siis pigem diffri probleem.

Mootoriõli peab vastama ACEA A3/B4/C3 või MB 229.31 normidele, soovitaks pigem 5W30, 10l

Sildadesse 75W140 + Mopari lisand, 04874469, kokku 4l, lisand 4318060AC 2tk

Vahekasti MOPAR transfer case lubricant 05016796AB 1.8l

Käigukasti vähemalt MB 236.10 normitele vastav õli, soovituslik 236.14 õli

Peeglite keeramise saab arvutiga deaktiveerida.

Õhutoru tihend A6420940080
MB S205 C220 d 4Matic 2016
KAWASAKI Z900 2020

Pilt
Pilt
J4nx
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas J4nx »

Selge.
Nüüd vähemalt teada mis õli kuhu läheb :)
Tänud!

Diffri probleem siis..
Endale tundub, et hääl tuleb pigem eestpoolt kui tagant..on keegi teadlik, mis difri remont võib umbkaudu maksma minna? Olen kuulnud, et seal mingi laager kulub ära vms?
Kellel/kus remontida lasta sellist asja mõistliku hinna eest?
Hetkel muidugi plaan kõik õlid välja vahetada diffrites ja vahekastis, aga ei usu, et see probleemi lahenduseks on :/

Janek
Krais
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Krais »

Minu autol põhjustas samasugust undamist vahekasti küljes olev püsikiirusliigend(võin nimetusega eksida).
Maksis vist 100 euro ringis. Vahetati ära ja vaikus saabus.

Seal mingisugune originaal kaitsekumm ei kesta.
Kasutaja avatar
imre20
Fitting 38"

Postitus Postitas imre20 »

Jah, suure tõenäosusega undamist põhjustab differ, kas siis esimene või tagumine. See neil väga nõrk koht, ise juba üle aasta tagasillaga jamanud. Käisin silberist nii moe pärast hinda küsimas, tagumine differentsiaal 3600.- Kuid öeldi ka juurde, et nad hea meelega seda tegema ei hakkaks ja suunasid tähetorni platsil pesitseva carservice poole. Tõesti pädevad vennad seal koos ja see sild neile kindlasti tuttav ka juba.
Mis minu silda puutub, siis sai lasta seal samas ära vahetada kõik laagrid ja teha ka reguleerimised. Öeldi kohe, et ilmselt väga kaua ei kesta, kuna sillatala samuti kulunud vms. Nii läkski, vaikselt hakkas undamine hullemaks minema ja nüüd juba suht välja kannatamatu.
Plaanis kogu sild kasutatud silla vastu välja vahetada, maksma peaks see minema u. 1000.-
Soovitaks sinul samuti pöörduda carsevice poole, enne kui sillad vanarauaks vurad.

Terv, Imre.
52 59 498 imre.mylla@gmail.com

Can-am Outlander 1000 xmr
Jeep Cherokee 1995a 4.0 linnakas
J4nx
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas J4nx »

Krais kirjutas:Minu autol põhjustas samasugust undamist vahekasti küljes olev püsikiirusliigend(võin nimetusega eksida).

Kusjuures mul käis auto kontrollis ka enne ostu...öeldi, et esimese kardaani tagumine kaitsekumm on katki (kas võib järeldada, et ehk ongi selle püsikiirusliigendi viga?)
Leidus veel vigu nagu näiteks esisilla parem, vasak alumine sharniir lõtkuga ning esisilla stabika puksid läbi (ei tea kas need võivad kuidagi mõjutada undamist)

Eks vahetan tulevasel nädalal kõik õlid ära ja siis vaatab edasi.
Ahjaa, kas keegi oskab anda selle kaitsekummi tootekoodi mulle?
Homme läheb juppide tellimiseks :)
Ja kas see 4 liitrit diffri õli läheb kahe diffri peale kokku või on see mõeldud ühele?

Janek.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

J4nx kirjutas:
Krais kirjutas:Minu autol põhjustas samasugust undamist vahekasti küljes olev püsikiirusliigend(võin nimetusega eksida).

Kusjuures mul käis auto kontrollis ka enne ostu...öeldi, et esimese kardaani tagumine kaitsekumm on katki (kas võib järeldada, et ehk ongi selle püsikiirusliigendi viga?)
Leidus veel vigu nagu näiteks esisilla parem, vasak alumine sharniir lõtkuga ning esisilla stabika puksid läbi (ei tea kas need võivad kuidagi mõjutada undamist)

Ja kas see 4 liitrit diffri õli läheb kahe diffri peale kokku või on see mõeldud ühele?

Janek.
Sa ei leia sinna kaitsekummi ja pole ka mõtet. Kui kumm katki, siis on püsikas määrdest tühi, pori sees, ning kindlasti õhtul. Pead uue püsika vaatama ja vast saad ka undamisest lahti. 4 liitrist õlist jätkub kahele sillale.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
laf1247
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas laf1247 »

J4nx kirjutas:

Janek.

Kokku ikka, tegelikult natuke alla 4 liitri.
MB S205 C220 d 4Matic 2016
KAWASAKI Z900 2020

Pilt
Pilt
Krais
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Krais »

J4nx kirjutas:

Janek.
Mu autol vahetati see püsika kumm mingi BMW kummi vastu välja. Pidi olema parema kujuga ja vastupidavam.
Tehti seda eelpoolmainitud Tähetorni Carservices. Soovitaks nende poole pöörduda.
J4nx
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas J4nx »

Okei,
Viimaseks küsimuseks siis see, et kas siin pildil ei või seda kummi või püsikiirusliigendit ennast näha olla?
Ja kas uue püsikiirusliigendi paigaldamine käiks endal üle jõu? on jube lammutamine?
Edit: Unustasin lingi lisada
http://jeep.tx.ee/et_EE/m/2007/jeep/46/ ... del-200mm/
Tänud kõigile, kes oskasid tarka sõna sekka öelda :P :)

Janek
Viimati muutis J4nx, E Okt 26, 2015 7:15 am, muudetud 1 kord kokku.
Jaks
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Jaks »

Püsikiirus liigend maksab näiteks eparts.ee neti poes ca 40eur. Kasti poolse vahetuseks läheb aega alla tunni ja midagi keerilist pole. Kuus ploti mis hoiavad püsikiirus liigendit vaja lahti ja kinni kruvida. Lisaks siis oleks hea kui on rõngassplindi tangid milleha splint eemaldada ja tagasi panna. Aga saab ka ilma nendeta hakkama.
Viimati muutis Jaks, E Okt 26, 2015 8:11 am, muudetud 1 kord kokku.
Jeep Grand Cherokee Overland 3,0 CRD
J4nx
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas J4nx »

Jaks kirjutas:Püsiiirus liigend maksab näiteks eparts.ee neti poes ca 40eur. Kasti poolse vahetuseks läheb aega alla tunni ja midagi keerilist pole. Kuus ploti mis hoiavad püsikiirus liigendit vaja lahti ja kinni kruvida. Lisaks siis oleks hea kui on rõngassplindi tangid milleha splint eemaldada ja tagasi panna. Aga saab ka ilma nendeta hakkama.
Ehk oskad mulle lingi ka visata või toote koodi? :)
Jaks
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas Jaks »

Jeep Grand Cherokee Overland 3,0 CRD
J4nx
Off Roader Wannabe

Postitus Postitas J4nx »

Jaks kirjutas:Püsikiirus liigend maksab näiteks eparts.ee neti poes ca 40eur. Kasti poolse vahetuseks läheb aega alla tunni ja midagi keerilist pole. Kuus ploti mis hoiavad püsikiirus liigendit vaja lahti ja kinni kruvida. Lisaks siis oleks hea kui on rõngassplindi tangid milleha splint eemaldada ja tagasi panna. Aga saab ka ilma nendeta hakkama.
nii, tahtsin liigendit tellida tartust tx.ee st, aga öeldi, et vahetuseks on vaja kardaanil mingi lukustus maha treida..mõeldigi seda rõngassplinti?
kui treida vaja, siis lihtsam teenindusse viia.. :/

Janek
Kasutaja avatar
puhvel
I live off from the mud

Postitus Postitas puhvel »

Ükskõik mida aga seda splinti nüüd küll keegi treima ei hakka.
XC 70
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”