Cherokee süüte probleem
Moderaatorid: jr, vtl, Moderators
Cherokee süüte probleem
Nimelt oleks vaja natuke targemate meeste teadmisi.
Autoks 1990a. 4 liitrine cherokee. Sai käidud metsas natuke sõitmas, peale mida jäi masin paariks nädalaks seisma, kui aga ükskord autot jälle vaja läks, siis võta näpust. Süüdet sisse ei võta, ülejäänud elektrilisad nagu istmed jms toimivad. Seni olen välistnud roolisamba küljes oleva süütelüliti mida liigutab metallvarras läbi süütelukku.
Veel saaks vist välistada jeepi probleemiks oleva käigukangi positsioonianduri (neutral safety switch), selle tõrkumisel peaks süüde ikka sisse minema, või eksin?
Ise kahtlustaks toda starteri releed mis asub kohe aku juures ja kust ilge punt juhtmeid läbi käib. Kahjuks ei oska öelda, kas too klots võib põhjustad olukorra, et süüde üldse sisse ei lähe? Äkki on kuskil veel mingi relee, mis võib nõnda jeblada? Kaitsmed olen muidu kõik üle vaadanu ja on terved, aku samuti suhteliselt uus.
Endal mõistus täitsa otsas juba.
Terv, Imre.
Autoks 1990a. 4 liitrine cherokee. Sai käidud metsas natuke sõitmas, peale mida jäi masin paariks nädalaks seisma, kui aga ükskord autot jälle vaja läks, siis võta näpust. Süüdet sisse ei võta, ülejäänud elektrilisad nagu istmed jms toimivad. Seni olen välistnud roolisamba küljes oleva süütelüliti mida liigutab metallvarras läbi süütelukku.
Veel saaks vist välistada jeepi probleemiks oleva käigukangi positsioonianduri (neutral safety switch), selle tõrkumisel peaks süüde ikka sisse minema, või eksin?
Ise kahtlustaks toda starteri releed mis asub kohe aku juures ja kust ilge punt juhtmeid läbi käib. Kahjuks ei oska öelda, kas too klots võib põhjustad olukorra, et süüde üldse sisse ei lähe? Äkki on kuskil veel mingi relee, mis võib nõnda jeblada? Kaitsmed olen muidu kõik üle vaadanu ja on terved, aku samuti suhteliselt uus.
Endal mõistus täitsa otsas juba.
Terv, Imre.
Re: Cherokee süüte probleem
terv.rooli juures armatuuri all (tuleb veidi lammutada) on releede plokk kus on ka eraldi 40A süüte toitevoolu relee.vaata see üle.
autoklaaside vahetus, haagisekonksude paigadus -25%
tel.53524571
tel.53524571
hterv.huvitav,kas, siis 90a elekter tõesti erineb 92-97 omast.nendel on kahe tüübliga alumise paneeli külge kinnitatud must ca 15cm pikkune karp kus on abs,starteri,süüte jne releed ja kaitsmed.sellest saab järeldada, et 90a omal on need viidud, siis ikkagi kapoti alla.jääb üle ainult googeldada 
tel.53524571
tel.53524571
- kalleo
- Rock Crawler
Millist releed otsite? http://oljeep.com/gw/elec/cherokee/91076b23.pdf
Saan ma õigesti aru et süüde ei lähe sisse = pump ei tööta ka hetkeks?
Saan ma õigesti aru et süüde ei lähe sisse = pump ei tööta ka hetkeks?
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Paistab, et erinevad jah päris tublisti, minu omal releede blokki kui sellist ei olegi, releed on lihtsalt üle kogu auto laiali ja võta sa nüüd kinni, mis on mis. Osad olen suutnud juba tuvastada, aga milline se süüte oma on, ei tea ikka veel.
Said õigesti aru jah, süüdet sisse ei võta, armatuur jääb täiesti pimedaks, olgu siis võti mis asendis tahes. Samas toimivad el. lisad, mis ei ole süütega seotud, n. el istmed, tuled.
Üritan täna veel selle tulemüürist läbi mineva ühenduse üle vaadata.
Said õigesti aru jah, süüdet sisse ei võta, armatuur jääb täiesti pimedaks, olgu siis võti mis asendis tahes. Samas toimivad el. lisad, mis ei ole süütega seotud, n. el istmed, tuled.
Üritan täna veel selle tulemüürist läbi mineva ühenduse üle vaadata.
grandil on juhipoolsel taganurgas kah mignid jubinad, sinna oled vaatand.?
Aega läheb aga asja saab...
Donald
58290905
Donald
58290905
Olen jah kõik kohad üle vaadanud, ei ole rohkem kuskil. Niipalju kui releesid leidnud olen, on saanud neid omavahel ka vahetada, kuid tulemusteta. Need kaks plekist releed piltidel samuti tuvastamata, ehk keegi teab, mis need endast kujutavad?
- kalleo
- Rock Crawler
Siis vast ikka mõni kaitse läbi, läbi oksüdeerunud kaitsmepesa kontakt või juhtmepistik või jukerdab süüteluku kontakt. Selliseidasju mis paarinädalase seismisega ise saba annavad ei tohiks ju palju olla.
(NSS on lüliti kujul ja ei luba starterit käima panna, samas on skeemilt näha, et seesama NSS-i juhe läheb ka ajju (C4/201), krt teab kas ainult mõne signaallambi juhtimiseks või blokeerib ka süüteahelad. No kindluse mõttes võiks NSS-i toimimise ka üle vaadata.)
(NSS on lüliti kujul ja ei luba starterit käima panna, samas on skeemilt näha, et seesama NSS-i juhe läheb ka ajju (C4/201), krt teab kas ainult mõne signaallambi juhtimiseks või blokeerib ka süüteahelad. No kindluse mõttes võiks NSS-i toimimise ka üle vaadata.)
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
Süvenesin testriga natuke kaitsmeblokki, osadel kaitsmetel näitab ilusti 12V, aga vähemalt pooled kaitsmed on lihtsalt massis. On see normaalne? Kaitsmed miinus poole peal vahel?
Nende nelja releedega, mis aku juures on, ka mingi selline teema, et eranditult kõik klemmid on massis ja kahele klemmile tuleb lisaks 12V ka peale. Selline tunne hakkab tekkima, et kuskilt mingi kimp juhtmeid kokku sulanud. Väga segane lugu ühesõnaga.
Nende nelja releedega, mis aku juures on, ka mingi selline teema, et eranditult kõik klemmid on massis ja kahele klemmile tuleb lisaks 12V ka peale. Selline tunne hakkab tekkima, et kuskilt mingi kimp juhtmeid kokku sulanud. Väga segane lugu ühesõnaga.
Paistab, et vähemalt osa probleemist on leitud, võtsin selle tulemüüri küljes oleva pistiku (bulkhead connector) lahti, esmapilgul kõige hullem ei olnudki, vähemalt kokku sulanud ei olnud, aga lõpuks avastasin sellise asja:

Vaadates alljärgnevat joonist, siis tegu "ignition switch feed" juhtmega,

Loodame, et sellega probleemid lahenevad, annan kindlasti teada.

Vaadates alljärgnevat joonist, siis tegu "ignition switch feed" juhtmega,

Loodame, et sellega probleemid lahenevad, annan kindlasti teada.
Nüüdseks asi niikaugel, et pill läks juba käima, aga kuskil ikka mingi lühis sees, sest korra starterit andes jääbki raibe vurama ja seda niikauaks kuni akuklemmi maha saab. Ehk siis elektrisaaga jätkub.
Lugedes seda juttu siis tundub ,et sinu teadmised autoelektrist veits vigased. Soovitan soojalt pöörduda asjatundja poole enne kui päästeameti poole pöördud.imre20 kirjutas:Süvenesin testriga natuke kaitsmeblokki, osadel kaitsmetel näitab ilusti 12V, aga vähemalt pooled kaitsmed on lihtsalt massis. On see normaalne? Kaitsmed miinus poole peal vahel?
Kui pinget peal ei ole (näiteks tuled ei põle, süüteahelate puhul ,kui süüdet sees ei ole ongi kaitsmetel läbi tarbijate mass ehk miinus)
Aga elektriloenguid läbi neti keerulune teostada.
Tiimid Tegija ja Lada Eesti, metalli nii Eestist,kui lähi-välismaalt. Juhi parem käsi. Asja sees 2001. aastast.
Jumal tänatud ,et loodi autod ja autoelekter.
Müün ja paigaldan el. vintse.Tel;506 6268 : augustvoore@gmail.com
Jumal tänatud ,et loodi autod ja autoelekter.
Müün ja paigaldan el. vintse.Tel;506 6268 : augustvoore@gmail.com
Ära inise, minu autoelektri teadmised puuduvad täielikult. Järgmine kord võiksid rahulikult lahti seletada, mitte kohe plõksima hakata.
tel.53524571
tel.53524571