trummelpidurite hooldus

Oled huviline ja alles avastad enda jaoks 4x4 maailma või oled juba tõsine remondimees ning soovid jagada oma teadmisi siis siin saab küsida abi ja ka vastata tehnilist laadi küsimustele.

Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators

Hydroid
Rock Crawler

trummelpidurite hooldus

Postitus Postitas Hydroid »

Tere,

Tegu Nissan Terrano 2 1997 aasta, 2.4 bensiin.
Olen mitu korda kokku puutunus sellise probleemiga, et tagumised trummelpidurid jäävad natuke peale. Olen neid mitu korda lahti kiskunud ära puhastanud ja kõiksugust määret sisse pannud.
Ikkagi alguses sõidab nromaalslet ja siis hakkab pooma rattaid.
Kas saab keegi öelda, ehk on olemas mingi spetsiaalne määre selle koha jaoks? Just selle süsteemi jaoks, mis nagu reguleerib trummleid, see kui pedaali vajutad ja üks konks seal ühte hammastega mutrit peale keerab. Mingi spets vahend äkki on olemas, mis on selle koha jaoks just väga hästi sobilik?
Kasutaja avatar
RistoRR
Rock Crawler
Kontakt:

Re: trummelpidurite hooldus

Postitus Postitas RistoRR »

See konks koos hammastega on automaatpinguti, see peabki klotse vastavalt vajadusele lähemale keerama. Oled kindel, et liiga peal pidur on?
Patrol Y60 35'' Silverstone
Bensiiniga võite pintsleid pesta, diislis peitub jõud!
55676422 kui vaja abi vms
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

See automaatregulaator peabki vastavalt klotsi kulumisele "peale keerama". Samas ei tohiks ta seda teha kui klots ei ole kulunud.
Ise olen pidurite juures kasutanud vasemääret, aga liialdada ei maksa kuna kogub tolmu külge: http://pood.automaailm.ee/est/autokauba ... uctID=3154
Hydroid
Rock Crawler

Jah, ma saan aru, et ta peab peale keerama just siis kui klots natuke ära kulub. Kuid mul selline tunne, et ta keerab ka siis kui klots kulunud pole ja lõpus jääbki pidur natuke peale. Olen neid mitu korda lahti võtnud, ja seda mutrit hammastega tagasi kerinud, niikaua kuni trummel ei istu vabalt tagasi peale. Alati süsteemi lahti võtnud ja määrinud ja liikuma pannud. Enam ei tea mis selllega ette võtta. Jääb peale kogueag.
Hydroid
Rock Crawler

Saad anda mingi eesti lingi kus seda müüakse või purgist pildi, et paremini aru saada millist sa täpsemalt mõtled.
tyyp07
I live off from the mud
Kontakt:

Postitus Postitas tyyp07 »

Hydroid kirjutas:Saad anda mingi eesti lingi kus seda müüakse või purgist pildi, et paremini aru saada millist sa täpsemalt mõtled.
Ilmselt see siis.

Pilt
Väljaminekud kasvavad, et järele jõuda sissetulekutele....
http://www.rgb.ee
53449661 Kert
Team Linnamehed
Õli
Mudder

Postitus Postitas Õli »

Mina kasutan sellist toodet http://www.motoelectrical.co.uk/crc-sho ... ant-parts/
Motoral müüb näiteks.
Uko
Rock Crawler

Postitus Postitas Uko »

See värk peaks olema seotud ka käsipiduriga,ehk jamab seal midagi.Sest ega ta siis seda automaati juurde ei keera kui klotsid on parasjagu lähedal.
olge marurahulikud!
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Uko kirjutas:See värk peaks olema seotud ka käsipiduriga,ehk jamab seal midagi.Sest ega ta siis seda automaati juurde ei keera kui klotsid on parasjagu lähedal.
Ise mõtlesin ka kässariga seonduvat pakkuda, kuid minu trummelpiduri aeg jäi sinna VAZ-i aegadesse ja ei julenud sõna võtta :oops:
v6sa
I live off from the mud

Postitus Postitas v6sa »

Uko kirjutas:See värk peaks olema seotud ka käsipiduriga,ehk jamab seal midagi.Sest ega ta siis seda automaati juurde ei keera kui klotsid on parasjagu lähedal.
Seisupiduri hoob ikka tagastub trumlis? Või jääb mingil põhjusel (tross poob, hoovad ise roostes või kõverad) poolde vinna?
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Kasutaja avatar
fanatt
Fitting 38"

Postitus Postitas fanatt »

Veendu, et silindrid liiguvad korralikult, veendu, et käsipiduri hoovad ja trossid liiguvad korrektselt. Kui kõik liigub ja toimib siis järgmine asi võib olla pidurivoolik mis ei lase survet maha.
Allar
Rock Crawler

Postitus Postitas Allar »

Kunagi oli jant ühe RAF latvia bussiga millel jooksid kaootilisel ajal lihtsalt esi pidurid peale jooksid, võti kätte, õhutusnppel lahti ja kõik jälle korras kuni järgmise korrani, kusjuures kahe korra vahel ei puukinud isegi mitte piduri pedaali vajutada, miks se kõik nii oli ei tulnudki välja ja jama kestis kuni bussi lõpuni.
PatrolY61 3.0D 35"

viis 3363923
Kasutaja avatar
taxopets
True Off Roader!

Postitus Postitas taxopets »

allar kirjutas:Kunagi oli jant ühe RAF latvia bussiga millel jooksid kaootilisel ajal lihtsalt esi pidurid peale jooksid, võti kätte, õhutusnppel lahti ja kõik jälle korras kuni järgmise korrani, kusjuures kahe korra vahel ei puukinud isegi mitte piduri pedaali vajutada, miks se kõik nii oli ei tulnudki välja ja jama kestis kuni bussi lõpuni.
Seal oli tihti veaks kas peapumpa valesti puuritud tagasivooluauk või selle ummistumine. Viimati mul Uazil sama häda tutika peapumbaga. Auk u. 1mm. valesti ja pidurid korralikult maha ei tule.
Tahad taksot endale ja oma 7 sõbrale? Palun väga hel. 5643111.
Metsa tõstetud UAZ 3303 31x10,5x15 rehv ja drägon on ka.
Kia Sportge punn ka. Draakoniga.
Kasutaja avatar
ibra
I live off from the mud

Postitus Postitas ibra »

allar kirjutas:Kunagi oli jant ühe RAF latvia bussiga millel jooksid kaootilisel ajal lihtsalt esi pidurid peale jooksid, võti kätte, õhutusnppel lahti ja kõik jälle korras kuni järgmise korrani, kusjuures kahe korra vahel ei puukinud isegi mitte piduri pedaali vajutada, miks se kõik nii oli ei tulnudki välja ja jama kestis kuni bussi lõpuni.
See viga viitab piduripedaali vabakäigu puudumisele.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
ammukütt
Rookie

Postitus Postitas ammukütt »

tere.trummli kulumisest tekib välisäärde kõrgem serv,ka see võib kiiluda.kui serv on olemas tuleks see relakaga maha käiata.
Vasta

Mine “Hooldus ja Remont”