Elektrikarjused
Moderaator: Moderators
Elektrikarjused
Varsti jälle aeg käes ja jahimehed pole kuuldavasti endiselt lillegi liigutanud. Ehk keegi teadjam valgustab natuke elektrikarjuste alal. Vaja oleks teda sigade vastu ja piiraks esialgu 3-400m lõigu. Kõigepealt tuleb teha generaatori valik. Palju on sigade peletamiseks vajalik generaatori võimsus(mõõdetakse seda vist J)? Millises konfiguratsioonis tuleks traadid paigaldada(kas piisab ühest traadist või parem mitu ning millisel kõrgusel)? Millised on traadi, lindi ja nööri eelised? Kui valida akutoitel generaator, siis kaua võiks eeldada näiteks 80Ah aku kestvust mõne 3.5J väljundenergiaga gene puhul, kui taga selline 300m 3 traadiga enamvähem hooldatud ümbrusega tara? On veel midagi, mida peaks jälgima süsteemi hankimisel ja koostamisel?
Re: Elektrikarjused
Sellekohast kirjandust kõik kohad täis. Näiteks. http://www.elves.ee/index.php?id=103700
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
-
- I live off from the mud
Võta kõik ühest kohast. Eriti kehtib see traatide ja isolaatorite kohta - mitte kõik ei sobi kokku.FlammablE kirjutas: ...
On veel midagi, mida peaks jälgima süsteemi hankimisel ja koostamisel?
Traat on seatõrjel parem - katkemine on kohe näha ja iga puude annab kontakti

Kasutamisel tuleb meeles pidada, et kontakt rohuga maandab aia. Üks lible ei tapa särtsu, kuid meeter rohtu kaotab asja mõtte. Rohi aga kasvab praegu kiiresti...

Sea tõrjeks peaks traat olema kõrgusel 25-30 cm. Siis on lootust, et nuuskiv kärss saab kontakti ja ka põrsas ei mahu alt läbi. Kui põrsad on aias sees ja kutsuvad emist, läheb see läbi ka okastraadist. Jahimehed väidavad, et ka kehvast betoonaiast...

Minul on kartulimaa ümber nii 900 m ühetraadilist aeda Phobose akutoitelise taga. Kasutan autolt jaksituna maha võetud akut, mis kestab rõõmsalt nädala, alles siis hakkab jõud raugema. Kusjuures generaator teeb aku täiesti tühjaks... Olen paar akut sellega tuksi keeranud. Ehk pinget peab jälgima. Pingeindikaator või alapingelüliti on mõistlik.
Kusjuures kui siga on kord õppinud, et selle lapi ümber on traat, käiakse seda kord nädalas kontrollimas. Ning kui kontrollkäik satub vooluta (või lahja akuga) ööle, on kodanikud põllus...

Kindla peale minek on Sauelt Elvese poest võtta kogu kaup. Aga pakkujaid on muidugi ka teisi.
Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
Mulle tegi karjuse toite tuttav elektrikust kolleg, mikrolaineahju trahvost, keris ise(Tegi väikse valearvestuse) mähise sai natuke võimsam, kaarleek hüppab 5-6 cm üle ja muru pole ka probleem, ümber ringi, kõik mis kasvab lähemale, hävitatakse momentaalselt.
Üks valus seik mul oli siin, eks naisega, kui see otsustas üle karjuse astuda. Ma ei jõunud a ega o öelda, kui plaks käis ja see jalad taevapoole näoli värskes kasteheinas lõpetas
Enne ei teadnudki kui hästi see töötab.
rekka ca 225ah 1150A akupealt töötab terve talv, kordagi laadimatta. Kevadel saad veel sellise litri, et püsti ei seisa. Ei saa teistmoodi, kuna tegu suvilaga ja talvel vool väljas.
Üks valus seik mul oli siin, eks naisega, kui see otsustas üle karjuse astuda. Ma ei jõunud a ega o öelda, kui plaks käis ja see jalad taevapoole näoli värskes kasteheinas lõpetas

rekka ca 225ah 1150A akupealt töötab terve talv, kordagi laadimatta. Kevadel saad veel sellise litri, et püsti ei seisa. Ei saa teistmoodi, kuna tegu suvilaga ja talvel vool väljas.
Mitsubishi Pajero matkamaja
www.uitajad.ee
www.uitajad.ee
-
Isetehtutega peab ette vaatama - elekter tapab kiiresti...
Ei tasu jännata nõukaaegse valges kestas ümmarguse junniga - sellest ei saa ilma ümber ehitamata seale mõjuvat lähmakat kätte. Mida ja kuidas tehti, ei tea, kuid mul on üks säärane olnud. Andis päris kena litri, kuid lahkus läbi äikese...

Ei tasu jännata nõukaaegse valges kestas ümmarguse junniga - sellest ei saa ilma ümber ehitamata seale mõjuvat lähmakat kätte. Mida ja kuidas tehti, ei tea, kuid mul on üks säärane olnud. Andis päris kena litri, kuid lahkus läbi äikese...

Potsu, Krooks, GLK, Frontud ja hübriidruss veavad enamasti kõigi ratastega. Üldiselt olen rahul...
- isakene
- I know how to fix stuff
Valges kestas ümmargune junn kasutas vene mustvalge teleka realaotustrafot ning sõi tavalisi ümarpatareisid. Mis laksu sa sealt ikka ootad...
Üks pooltuttav mees tegi väga vinge generaatori tavalisest hiina rolleri CDI-st ja ehitas sinna mingi lihtsa impulsigeneraatori juurde. Vidinate peale läks paarkümmend euri pluss oma töö. Sama tulemuse saavutab auto süütepooli ja TCI-ga, ainuke asi mis ise tuleb teha, on impulsigeneraator, mis Halli anduri signaali imiteerib. Keegi olla kasutanud elektroonilist suunareleed...
Üks pooltuttav mees tegi väga vinge generaatori tavalisest hiina rolleri CDI-st ja ehitas sinna mingi lihtsa impulsigeneraatori juurde. Vidinate peale läks paarkümmend euri pluss oma töö. Sama tulemuse saavutab auto süütepooli ja TCI-ga, ainuke asi mis ise tuleb teha, on impulsigeneraator, mis Halli anduri signaali imiteerib. Keegi olla kasutanud elektroonilist suunareleed...
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
56 486769, isakene@gmail.com
Elvese Phobos 2 ( vist oli ) töötab seale väga hästi. Näinud emist p....li käimas peale nähvakat.
Nöör sobib ka suurepäraselt. Kui kusagilt hõredamaks (mõni traat katki) muutub, hakkab üle peksma, pimedas väga hästi nähtav- kuuldav.
Oluline: seale 2 nööri, alumine 15cm maast, ülemine 40-45cm. Kui alumise paned kõrgemale, lähevad põrsad alt läbi ja edasist oli keegi juba eespool kirjeldanud.
Iga nädalavahetus käin trimmeriga alt läbi.
Tänaseks 5 aastat kogemust ülalkirjeldatud komplektiga.
Nöör sobib ka suurepäraselt. Kui kusagilt hõredamaks (mõni traat katki) muutub, hakkab üle peksma, pimedas väga hästi nähtav- kuuldav.
Oluline: seale 2 nööri, alumine 15cm maast, ülemine 40-45cm. Kui alumise paned kõrgemale, lähevad põrsad alt läbi ja edasist oli keegi juba eespool kirjeldanud.
Iga nädalavahetus käin trimmeriga alt läbi.
Tänaseks 5 aastat kogemust ülalkirjeldatud komplektiga.
Suudab keegi ka sellise ehitada,mis hetkega maha lööb ? Vägisi ei taheta aru saada ,et mõnda kohta ei ole neid nuuskima vaja...
Ükskord me võidame niikuinii!
530d 01a
530d 01a
-
Säärane, mis tapab sea, tapab ka selle lähisugulase - inimese... Ons need kardulad seda riski väärt?ziilike18 kirjutas:Suudab keegi ka sellise ehitada,mis hetkega maha lööb ? Vägisi ei taheta aru saada ,et mõnda kohta ei ole neid nuuskima vaja...
Katkenud kiud nööris ei pruugi üle lüüa. Minu kogemusel umbes kolmandikul juhtudel löövad, enamasti on vait. Tõsi, minu puhul on katkemise põhjuseks mitte siga, vaid hobune, kel pidurdus jälle pikaks on läinud. Lint venib katkemata paremini, kui nöör, kuid elektrit juhtivad kiud katkevad mõlemal üsna kergesti...
Trimmeri või mõne muu rohukasvu pärssivavahendiga tuleb "põrssatõrje" puhul üsna palju tegemist teha.