kell 19.00
Algus ranvere kiirendusrajal oli paljulubav. Vintsi vaja polnud ja auto liikus rõõmsalt. Turbovilin ja võimas moment kiskusid suu kõrvuni

Siis pajatas seff, et tal on mingi salarada ja kuna rind oli julgust täis kogutud, siis pold mul selle vastu eriti midagi.
Kohale jõudes nägin esimese asjana kuidas kala oma atv-ga "sukeldus" ja end välja kaevama asus. See mu indu loomulikult ei vähendanud. Kuna ma enne seal käinud ei olnud, siis muidugi kasutas seda ära ka seff ning juhatas mu muidugi kõige mädamat trajektoori. (millest ta ise hiljem muidugi targu mööda hiilis

20.00
Pärast kolmandat vintsimist ja neljandat korda maa-alla vajumist kostus imelikku raksatust esiratta juurest ja mootor ei tahtnud enam hästi käia. Jättis vahele, jõud kadus ära ja suri lõpuks välja. (mõtlesime, et ei saa kätte või siis on kuskilt vesi sisse pääsenud)
Kõigepealt alustasime mootorist, võtsime kütusefiltri maha ja õhutasime süsteemi. Hakkas käima. Esisild ei liikunud enam... proovisin lukuga ja parem ratas võttis järele. Tekkis kerge kopp.
23.00
Vasak ratas oli lootusetult maa all... umbes kaks tundi kaevasime ja üritasime hiliftiga autot tõsta, ise põlvini mudas. Suht tulutu tegevus. Puudest tõmmata ei saanud, poolemeetrise läbimõõduga kuused tahtsid ümber kukkuda. Vintsitross katkes neljal korral (üks oli mu enda viga, kuna jätsin vintsi sisse

Lõpuks leidsime ühe puu, mis kuidagimoodi pidas ja läbi ploki õnnestus autot liigutada. Imekombel saime masina kätte.
Edasi pärast paari vintsimist hakkas tee paremaks minema ja kell üks saama. Enamasti toppasime minu pärast, sest vasak ratas tahtis pidevalt maapõe peitu minna.
Patrolil kadus laadiminine ja minu omal kadus jällegi mootorist jõud. Päras veidi aega seismist töötas jälle normaalselt. Aitas ka kütuse ülespumpamine ja õhutamine. (kas võib olla võimalik, et kuskilt sai kütusevoolik viga ja tõmbab lisaõhku? Või on vett saanud?)
Kodus sai veel hub maha keeratud ja pärast pooltelje otsa liigutamist oli selge, et midagi on sees VÄGA katki. Kell sai 3 ja tuju oli alla nulli.
Täna kiskusin kogu käändmiku laiali ja pilt oli ebameeldiv - ülemine laager pilbasteks, pooltelje ots sodi, poolteljel endal nuudid maas. Laagripesad jäid õnneks terveks kuid munakas ise on seest nagu oleks seal granaat plahvatanud.
rommi
PS! Siiski järgmine nädal on lootust masin jälle liikuma saada.