Roolvõimupumba surve tõstmine

Tõsisemad ja spetsiifilist laadi tehnilised arutelud erinevate tehniliste sõlmede üle 4x4 liikuri juures. Võta sõna kui tead millest räägid, lahmijad lendavad Idiot Cornerisse.

Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators

Vasta
Kasutaja avatar
nelikjooksja
Got ARB and Nitrous?

Roolvõimupumba surve tõstmine

Postitus Postitas nelikjooksja »

Tere!

Kui palju oleks mõistlik ja kuhu panna vahele seibe, et tõsta 3.0TD Toyota diiselmootori küljes oleva roolivõimupumba survet 20%?
Autoks on 95a 4Runner.

Allpool on pilt pumba väljundklapist.

Pilt

Lisaks on kogu selle "kolvi" all veel üks vedru. Kas ka seda peaks pingutama? Netiavarustest lugesin, et u. 1mm seib oleks mõistlik lisada selle peenikese vedru vahele, et tõsta survet 10-15%. Lisaks soovitati tootlikkuse tõstmisek puurida väljundava suuremaks. Sellel mudelil ma ei suuda leida võimalust selle teostamiseks, sest siis rikutakse kuuli tihenduspinnad ära. Või olen ma valesti aru saanud? Kui keegi teab, siis võiks selle klapi tööpõhimõtte mulle selgeks teha. Kas see "kolb" liigub pumba seesmise surve ületamisel allapoole? Mis on funktsioon alumisel ja ülemisel kuulklapil? Kas ülerõhukorral lastakse kahe lihvitud pinna vahelt surve tagasi?

Parimat,

Rünno
"Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail"

+3725107238 rynno.lohmus@gmail.com
Kasutaja avatar
isakene
I know how to fix stuff

Re: Roolvõimupumba surve tõstmine

Postitus Postitas isakene »

Selle "kolvi" nimi on tegelikult siiber. :D Põhimõtteliselt on jah nii, et vedru surve suurendamisel tõuseb ka maksimumrõhk. Ma isiklikult oleks surve suurendamisega ettevaatlik, sest labapumbad on üldiselt ülesurve suhtes tiba tundlikud, arvesta sellega, et pumba eluiga võib tunduvalt lüheneda. Kontrolli manomeetriga üle, enne ja pärast, et liiga ei saaks, 20% on igal juhul maksimum, mida lisada.

Ja avade suurendamine kindlasti tootlikkust ei suurenda, tootlikkuse määravad ikkagi pumba maht ja pöörded. Liig väikese ava ainuke tunnus on õli kuumenemine, kuni õli temperatuur püsib normi piires, ei ole ka mingit põhjust avasid puurima hakata. Pealegi, väikeste avade probleem saab tekkida vaid pidevalt maksimaalpööretega sõitmise käigus, kui pumba tootlikkus on maksimaalne. Normaalpööretega sõitmisel ei ole isegi teoreetilist võimalust, et avade väiksusest probleem tekiks.
Patrol, Pajero, Trooper kasutatud jupid.
56 486769, isakene@gmail.com
Krooniline
Rock Crawler

Postitus Postitas Krooniline »

Ise mõtlesin samat asja teha. Kuna külmalt on rool kerge, aga soojastpeast raske. Kuigi tundub, et mul on tegu lihtsalt kulumisega ja pumba tootlikuse tõstmine siin midagi ei aita.
Kasutaja avatar
totu
I live off from the mud

Postitus Postitas totu »

Rõhu tõstmiseks vaja tõesti väikese vedru alla seib panna, alustaks ehk mingi 0,2+ mm. Üsna äkiliselt mõjutab ja 120 bar võiks lagi olla, tänavaautol. Reduktsiooniklapp töötab üsnagi ühtemoodi soojalt ja külmalt, seega kui kuumalt rool raskem. on tegemist pumba kulumisega (või siis võimendi jagaja ebatihedusega). Nendel pumpadel on piiratud max. tootlikus (töömaht valdavalt 9-12 cc/r), väljundstutseris oleva drosselavaga, seda suurendades hakkab pööretel kogu süsteemi piinama. Nii ülerõhuklapp kui tootlikuse piiraja juhivad sama siibrit (pildil see suurem jublakas).
Tehtud, mõeldud.
Kasutaja avatar
nelikjooksja
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas nelikjooksja »

Endal oli rumal mõte panna 1mm paksune. Kas see on liialt palju?

Parimat,

Rünno
totu kirjutas:Rõhu tõstmiseks vaja tõesti väikese vedru alla seib panna, alustaks ehk mingi 0,2+ mm. Üsna äkiliselt mõjutab ja 120 bar võiks lagi olla, tänavaautol. Reduktsiooniklapp töötab üsnagi ühtemoodi soojalt ja külmalt, seega kui kuumalt rool raskem. on tegemist pumba kulumisega (või siis võimendi jagaja ebatihedusega). Nendel pumpadel on piiratud max. tootlikus (töömaht valdavalt 9-12 cc/r), väljundstutseris oleva drosselavaga, seda suurendades hakkab pööretel kogu süsteemi piinama. Nii ülerõhuklapp kui tootlikuse piiraja juhivad sama siibrit (pildil see suurem jublakas).
"Do not go where the path may lead; go instead where there is no path and leave a trail"

+3725107238 rynno.lohmus@gmail.com
Vasta

Mine “Modifikatsioonid edasijõudnutele”