4x4.ee ja relvajutud
Moderaator: Moderators
S&W 460XVR'i sihin, sellega kannatab veel mõistliku moona hinna tõttu lasta meil siin. Läheb sinna 45Colt, 454Casull ja 460SW moon sisse. Seega nagu saan kolme erineva moonaga kõmmutada. Muidu võtaks S&W 500, aga moon on ikka päris kallis. Iseasi, kuidas sellise relva siia saaks toimetada.414 AVM kirjutas:Vau, kas relvaks ikka S&W 357 Magnum.Ja kindlasti revolver, ei kiilu kunagi kinni.
357 nagu V8, mille kaks silindrit ei tööta

+372 5028488
Oled Sa .460-ga lasknud? Mina olen kõmmutanud .44 Magnumiga ja tunne oli, et on küll V8, aga Aburrido Niva peal.
Minu meelest on see puhtalt tiiru relv, enesekaitseks lootusetult aeglane (st. suur ja raske) - ilusa jälje jätab küll, aga kuni Sa selle välja tirid ja sihid, on Sul juba augud sees.
Midagi sellist, 4" toruga on minu meelest enesekaitseks maksimum:
http://gundirectory.gunsandammomag.com/ ... wesson_196
Ja sihikud peaks olema madalad, nagu siin:
siis ei jää kabuurist võttes riietesse kinni. Ja padrunitest sobivad .38 Spl, mis on odavamad ning võimaldavad ilma kõrvaklappideta lasta.

Midagi sellist, 4" toruga on minu meelest enesekaitseks maksimum:
Ja sihikud peaks olema madalad, nagu siin:
siis ei jää kabuurist võttes riietesse kinni. Ja padrunitest sobivad .38 Spl, mis on odavamad ning võimaldavad ilma kõrvaklappideta lasta.
Jaa 454 Casulliga olen kõmmutanud. Meeldis, sealt see haigus külge tuligi. No võib ju võtta 4" toruga 460XVR'i kabuuris kandmiseks. Tegelikult vaatan ka Desert Eagle .50AE poole. Igapäevaseks tiiruharjutamiseks peaks aga 9mm võtma nagu Sig Sauer P226 X Five, mis on ka .40 kaliibrise toruga võimalik saada. Ehk siis ikkagi peaks minimaalselt kaks relva olema, üks et hing rahul oleks ja teine mida siis ohtralt tarbida.
+372 5028488
jr kirjutas:Õnneks mitte. Käsirelvade osas selliseid jaburaid piiranguid pole.
§ 20. Tsiviilkäibes keelatud relvad ja laskemoon
(1) Tsiviilkäibes keelatud tulirelvad on:
1) tulirelv, mis imiteerib mõne muu eseme kuju;
2) sileraudne püss, mille üldpikkus on alla 840 mm või mille iga raua pikkus on alla 450 mm;
3) tulirelv, mida on võimalik antud relvaliigile tavalist määra ületavalt kokku panna (lükata) või lühendada;
4) tulirelv, mis lahtivõetuna võimaldab lasu sooritamist;
5) automaattulirelv, millest ühekordsel päästikule vajutamisel saab sooritada valangu;
6) tulirelv, millel puudub valmistaja markeering;
7) eriti tugevajõuline, tavaliselt sõjaväerelvana kasutatav tulirelv.
TSIVIILKÄIBES KEELATUD, ERITI TUGEVAJÕULISTE TAVALISELT SÕJAVÄERELVANA KASUTATAVATE TULIRELVAMUDELITE JA ERITI OHTLIKU TAVALISELT SÕJAVÄERELVADES KASUTATAVA LASKEMOONA LIIKIDE LOETELU
Vastu võetud siseministri 11. 12. 2001. a määrusega nr 98 (RTL 2001, 136, 1981), jõustunud 31. 03. 2002
Seda määrust lugedes selgub, et küsimus on moonas, mida antud relvas saab kasutada.
- Patrol2,8
- Got ARB and Nitrous?
Sķjaväe relv pole vist käsirelv
,ilmselt on mķeldud mingit m60 vķi muud elukat mida saab lasta maas lamades mitte ķlga surutuna.Ehk siis Arnold Swarznigga relv
Endal ka 2 relva kuid mitte käsirelvad:30-06 vint ja 12-kal. sileraudne.

Viimati muutis Patrol2,8, E Okt 30, 2006 9:42 am, muudetud 1 kord kokku.
Volvo remont ja varuosad! Tel: 53433254
Kellel relvasoetamise huvi, soovitan alustada Eesti IPSC ( www.ipsc.ee ) poolt korraldatava turvakursuse läbimisest. Annab see märkimisväärse eelise hilisemal relvaloa taotlemisel, kus sa pääsed ~2000eek suurusest riigilõivust ja lisaks sellele saad väga hea instruktaazi relva käsitlemisest + ülevaate koheselt Practical Shootingu käsirelvade regulatsioonist. IPSC liikmekaart on Eestis ka üks kahest dokumendist, mille alusel saab muretult relvapoest moona osta ja eraisiku käsirelva moona kogus on suurendatud 1000 padrunini, mida kodus hoida võib.
Maksis see 500eek teooria + teooria eksam ja laskmise peale võib arvestada 3eek padrun ja mina näiteks lasin 100 padrunit. Seega kasu ja lõbu üheskoos. Kahe päevaga on teooria ja eksam tehud ning relvakäsitluse praktika ka tehtud. Nüüd on veel jäänud prakitka eksamineerimine, ehk siis pean osa võtma ühest Level 1 võistlusest, mis toimub 2.dets.2006 või teine variant on kokku ajada kohtunike konsiilium, kes mu ära eksamineerib. Peale seda on IPSC laskesportlase litsents taskus ja pole muud kui vuta vuta relvaseaduse kohta eksamit tegema Politseisse. Igasugu muu jabur riigilõivu osa jääb ära.
Maksis see 500eek teooria + teooria eksam ja laskmise peale võib arvestada 3eek padrun ja mina näiteks lasin 100 padrunit. Seega kasu ja lõbu üheskoos. Kahe päevaga on teooria ja eksam tehud ning relvakäsitluse praktika ka tehtud. Nüüd on veel jäänud prakitka eksamineerimine, ehk siis pean osa võtma ühest Level 1 võistlusest, mis toimub 2.dets.2006 või teine variant on kokku ajada kohtunike konsiilium, kes mu ära eksamineerib. Peale seda on IPSC laskesportlase litsents taskus ja pole muud kui vuta vuta relvaseaduse kohta eksamit tegema Politseisse. Igasugu muu jabur riigilõivu osa jääb ära.
+372 5028488
On liigitus, mille katsun kusagilt saada ka püstolite suhtes, mis ei ole tsiviilkäibes lubatud. Üks sellistest on TT ja minu teada ka K poolt kasutatav Sig Saueri mudel (täpsustan).Patrol2,8 kirjutas:Sķjaväe relv pole vist käsirelv,ilmselt on mķeldud mingit m60 vķi muud elukat mida saab lasta maas lamades mitte ķlga surutuna.Ehk siis Arnold Swarznigga relv
![]()
Sõjaväe relvaks võib olla ka püstol/revolver, mis on selleks tunnistatud. Mille alusel selline liigitamine täpselt toimub pole veel 100% selge, kuid üheks kriteeriumiks on moon (soomustläbiostav jne...).
- Patrol2,8
- Got ARB and Nitrous?
Njaah see relvaeksam on ilgelt jabur mis politseis tehakse seal tuleb hoolikalt küsimused üle lugeda ühes eksami lehes on 2 väga haiget küsimust millega minnakse alt.Isiklikult käisin 3 korda tegemas seda eksamit
ķnneks oli mulle riigilķiv 200 EEK-u.NB! Minuarust on seal ainult 2 eksami piletit nr.3 ja nr.4 

Volvo remont ja varuosad! Tel: 53433254
Sul võib olla sõjaväe relv, kuid see ei tohi olla tsiviilis nii öelda valangureziimis. Ehk siis kui endale Kalilli tahad, siis sa selle saad, aga päästemehanism tuleb ümber teha, et sa ei saaks valanguid lasta. Üks padrun per päästikuvajutus ja anna tuld. Ja siis muidugi moon ka ikka tsiviili oma. Mõne relva kasutuspiirangu panebki peale mitte relv ise, vaid see et moona tsiviili ei tehta.Patrol2,8 kirjutas:Sójaväe relv pole vist käsirelv,ilmselt on móeldud mingit m60 vói muud elukat mida saab lasta maas lamades mitte ólga surutuna.Ehk siis Arnold Swarznigga relv
![]()
Viimati muutis jr, E Okt 30, 2006 10:00 am, muudetud 1 kord kokku.
+372 5028488