mustri sügavuse erinevuse mõju vahekastile Cherokee XJ
Moderaator: Moderators
mustri sügavuse erinevuse mõju vahekastile Cherokee XJ
Oskab keegi öelda, millisest rehvi mustrisügavuse erinevusest alates hakkab vahekast haiget saama, autoks Cherokee XJ?
-------------------------------------
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Frontera Sport A 2,0i 31" AT (ex)
Cherokee XJ 4,0 31" SpecTrck (ex)
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
- MahviaDeTyrk
- I live off from the mud
- Kontakt:
Re: mustri sügavuse erinevuse mõju vahekastile Cherokee XJ
Ja siis tahaks veel teada ka seda, millisest gaasipedaali asendist edasi hakkab auto liikuma
Vahekast ei ole seal üldiselt see koht mille pärast muretseda
tartuoffroad.ee
5581340
5581340
Pane kirja ka see, millise vahekastiga tegu ja kindlasti millises asendis hakkab vahekasti kang olema ning paljutki sõltub maastilust, kus liigeldakse.
Üldjuhul ikka, kui rehvimõõt sama ja erinevus ainult rehvimustri sügavuses (ees 7mm, taga 15mm), siis ei juhtu midagi. Ei soovita ainult selliselt sõita asfaldil lukus vahekastiga, venitab keti välja (ja kulutab rehvi ka).
Üldjuhul ikka, kui rehvimõõt sama ja erinevus ainult rehvimustri sügavuses (ees 7mm, taga 15mm), siis ei juhtu midagi. Ei soovita ainult selliselt sõita asfaldil lukus vahekastiga, venitab keti välja (ja kulutab rehvi ka).
Joel 5116353
Audi A4 quattro, Audi A6 quattro
wtf gaasipedaal?
vahekastiks 242 ja kasutan aeg-ajalt kõiki režiime, aga küsimus põhiliselt full-time kuival asfaldil sõidu kohta
vahekastiks 242 ja kasutan aeg-ajalt kõiki režiime, aga küsimus põhiliselt full-time kuival asfaldil sõidu kohta
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
242 puhul soovitan asfaldil 2WD. Vastates 4full time kohta, siis ei juhtu midagi, seda juhul, kui vahekast ikka korras ja hooldatud.
Joel 5116353
tänud vastamast, talvel asfaldil, kui võib esineda libedaid lõike, sõidan ikka fulltimega, tagaveo peale lülitan alles siis, kui asfalt täiesti puhas, kuna ei hooli linna vahel teiste autode vahel driftimisest.
Võib siis vist öelda, et 2wd ja 4wd (fulltime) puhul ei ole vahet, kui esimesed ja tagumised rehvid on erinevalt kulunud, ma saan aru. Kena oleks kui keegi teadja täpsustaks või oskaks miskit konkreetsemat.
Vaja leida vastus küsimusele, kas võin panna 10mm rehvide kõrvale veerema 16mm tutikad rehvid (sama muster, sama mõõt)
Võib siis vist öelda, et 2wd ja 4wd (fulltime) puhul ei ole vahet, kui esimesed ja tagumised rehvid on erinevalt kulunud, ma saan aru. Kena oleks kui keegi teadja täpsustaks või oskaks miskit konkreetsemat.
Vaja leida vastus küsimusele, kas võin panna 10mm rehvide kõrvale veerema 16mm tutikad rehvid (sama muster, sama mõõt)
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
NP242 puhul peaks "full time" tähendama, et vahekast on lukus. "Part time" puhul peaks vahekasti differ töötama.
Lukus vahekastiga pole kuiva asfaldi peal üldse soovitav 4wd kasutada kuna esimene ja tagumine sild "hakkavad pooma" omavahel. Seda isegi siis kui rehvid on ühte mõõtu.
"Part time" puhul oleks ikkagi soovitav kasutada enamvähem ühte mõõtu rehve. Erineva rehvimõõdu puhul teeb differ kogu aeg tööd aga kas ja kui kiiresti ta ära kulub ei oska kahjuks ütelda.
E: Rehvimõõdu all pean silmas siis reaalset mõõtu mitte seda mis rehvi peal kirjas.
Lukus vahekastiga pole kuiva asfaldi peal üldse soovitav 4wd kasutada kuna esimene ja tagumine sild "hakkavad pooma" omavahel. Seda isegi siis kui rehvid on ühte mõõtu.
"Part time" puhul oleks ikkagi soovitav kasutada enamvähem ühte mõõtu rehve. Erineva rehvimõõdu puhul teeb differ kogu aeg tööd aga kas ja kui kiiresti ta ära kulub ei oska kahjuks ütelda.
E: Rehvimõõdu all pean silmas siis reaalset mõõtu mitte seda mis rehvi peal kirjas.
Ära palun kirjuta, kui sa ei ole asjaga kursis. "4wd part time" - vahekast lukus 50:50, "4wd full time" - vahekast avatud.rommel kirjutas:NP242 puhul peaks "full time" tähendama, et vahekast on lukus. "Part time" puhul peaks vahekasti differ töötama.
Joel 5116353
Jep, miskipärast läksid mõisted omavahel segamini.
joe80-l õigus
no ootame veel arvamusi, Datsun, ahoi, mis Sina ütled?
no ootame veel arvamusi, Datsun, ahoi, mis Sina ütled?
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
MahviaDeTyrk kirjutas:Ja siis tahaks veel teada ka seda, millisest gaasipedaali asendist edasi hakkab auto liikuma
Nii see on. Siin ei saa muid arvamusi olla.
Lisaks veel, et kõik neli rehvi samas mõõdus ja sama tootja omad.
See ju aabitsajutt, kuid eks kordamine on jne....
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
no siit-sealt olen saanud justnimelt erinevaid arvamusi... kõik on endas täiesti kindlad
peaks Jeepi esindusse päringu saatma juba puhtsportlikust huvist
peaks Jeepi esindusse päringu saatma juba puhtsportlikust huvist
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
nonii, tarkpead ja gaasipedaalimehed
Jeepi esindusega sai täna räägitud ja vastus kokkuvõtlikult selline: Tehase hooldusjuhendis rataste diameetri erinevuse tolerants nimetatud masinal ümmargune 0!!
Lisainfoks räägiti pikalt ja laialt, miks ja kuidas. Mainiti ka, et hoolduste käigus viskavad nt Wrangleritel ja mõnedel veel kõik rehvid diagonaalis ringi, kui rehvi pöörlemissuund vähegi lubab.
Jeepi esindusega sai täna räägitud ja vastus kokkuvõtlikult selline: Tehase hooldusjuhendis rataste diameetri erinevuse tolerants nimetatud masinal ümmargune 0!!
Lisainfoks räägiti pikalt ja laialt, miks ja kuidas. Mainiti ka, et hoolduste käigus viskavad nt Wrangleritel ja mõnedel veel kõik rehvid diagonaalis ringi, kui rehvi pöörlemissuund vähegi lubab.
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Minu 4X4 ajalugu:
RAM 1500
Sellise juttu peale läheb sul väga raskeks kui rehve ostad, sest isegi uutel rehvidel on kuni 5 mm ja proti rehvidel kuni 15mm diameetri erinevus.
Mille saad teada kui on veljele paigaldatud ja rõhk sees.
Puht isiklik kogemus.
See 0 tolerant on sinna kirjutatud et loll ameeriklane ei saaks Chrysler corp.-i kohtusse kaevata.
Kuni full-time 4wd on sul 1 ratta vedune auto.....1,5 kui LSD töötab.
Lihtsalt mõtlemiseks: Kui suur on oletatav rehvi diameetrite vahe kui auto pöörab, suht lihtne matemaatika
Ja selleks mõeldigi välja diferentsiaal mis kompenseerib joonkiiruste vahe. Lihtsalt mida suurem vahe seda rohkem teevad difri sees olevad tükkikesed tööd ehk nende ressurs väheneb jne..
Juppi müüad rõõmustavad
Vedava rehvi tavapärase pöörlemis suuna muutmine ei mõju just hästi tema tervisele.
Aga sellest räägivad juba teised ja targemad.
Mille saad teada kui on veljele paigaldatud ja rõhk sees.
Puht isiklik kogemus.
See 0 tolerant on sinna kirjutatud et loll ameeriklane ei saaks Chrysler corp.-i kohtusse kaevata.
Kuni full-time 4wd on sul 1 ratta vedune auto.....1,5 kui LSD töötab.
Lihtsalt mõtlemiseks: Kui suur on oletatav rehvi diameetrite vahe kui auto pöörab, suht lihtne matemaatika
Ja selleks mõeldigi välja diferentsiaal mis kompenseerib joonkiiruste vahe. Lihtsalt mida suurem vahe seda rohkem teevad difri sees olevad tükkikesed tööd ehk nende ressurs väheneb jne..
Juppi müüad rõõmustavad
Vedava rehvi tavapärase pöörlemis suuna muutmine ei mõju just hästi tema tervisele.
Aga sellest räägivad juba teised ja targemad.
Labidas ja Leatherman = Vepski finis. WILD RIDE OÜ. Mongoolias käidud. Kord aastas peab kirikus ka käima...
Veel elus Visa Hing. Start 2004a nr. 174.
4x4 karikasarja 1. koht TR-1 2012. 4x4 karikasarja 2.koht TR-1 2013
Autoga saab Tallinnast Kambodzasse. Tel 5114973
Veel elus Visa Hing. Start 2004a nr. 174.
4x4 karikasarja 1. koht TR-1 2012. 4x4 karikasarja 2.koht TR-1 2013
Autoga saab Tallinnast Kambodzasse. Tel 5114973
- urmas
- unistus kahest 4-pakist kapoti all
...
Viimati muutis urmas, N Apr 04, 2013 8:24 am, muudetud 1 kord kokku.
Snegurochka ex.