Taastuvenergia toodetega tegelejaid meie seast?

Teeme biznist? Plekk sulle kurgid mulle ja kurgivesi kolmandele. Igasugune muu biznez jutt, mis ei sobi ei Müügi ega Ostu alla või on muud pidi hämara taustaga.

Moderaatorid: jr, boob, Moderators

virgo
True Off Roader!

Taastuvenergia toodetega tegelejaid meie seast?

Postitus Postitas virgo »

Ehk siis plaan kevade saabudes ja maa sulades paigaldada päikest ja tuult egoistlikult rakendavad seadmed. Ehk keegi omadest tegeleb, tegelenud või kasvõi rakendab....tahaks sõbralikust suust kuuldud märkmeid/vihjeid hoolega kõrva taha kirjutada.
Netiavarused on ammu pea kirjuks ajanud seega puhtalt googeldama ärge sunidge.
Päikest ja muda.
Virgo
Mudas alates 2003.
Kasutaja avatar
elmarm
Rock Crawler
Kontakt:

Re: Taastuvenergia toodetega tegelejaid meie seast?

Postitus Postitas elmarm »

Ise korjan juba kuuendat aastat maa seest ja olen küll senini väga rahul.
Maastikuvõimekus
http://www.pritsumees.ee/
5 112 112
Kasutaja avatar
Raino21
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Raino21 »

Tegelen ise päikesekütte paneelide turustamise ja süsteemide paigaldusega. Mis sind rohkem huvitab, kas elektri tootmine v küttesüsteemi toetus päiksega?
Jeep Grand Cherokee -97 4.0
Tel. 5186652
http://www.bombus.ee
Kasutaja avatar
Praks1
I live off from the mud

Postitus Postitas Praks1 »

Tuulega on meil see jama,et meil pole seda väga,tähendab on,aga seda siis,kui pole väga voolu vaja,ehk suvel,talvel suht nadi see.
Kui osta plaanid,pannakse umbes aastaks väike ilmajaam sinna kohta,kuhu tahad panna ja saad täpse tasuvuse teada.
Kui paned pane selline nagu auto soendusmootori tiivik,teine teeb hullu müra.
Mina pigem paneks maa ja päike.
Proto
53951597
Kasutaja avatar
matikala
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas matikala »

Kas soovid energiavorgust eralduda voi lihtsalt "mangida"?

Ma vedasin 80w mono paikesepaneelist juhtmed deepcycle patareisse ning uhendasin kooki led lampide taha. Huvi parast. Tootab siiani. Kasutegurit pole aga lihtsalt meeldis teha.

Uhel,kliendil on maja metsas kuhu kohalik energiavork ei raatsi juhtmeid vedada, nii et onku ehitas omale tuulegeneraatoril ja paikesepaneelidel isikliku energiakeskuse paris vihaste 6v patareidega. Rahaliselt utles,et siiski eelistaks uldist vorku kui saaks kuna see pidamine ja aratasuvus on suht kulukas ja aeganoudev.

Ahjaa, pisikese 200w tuulegeneraatori sattisin kah kunagi aianurka ulesse aga votsin usna pea maha, larmakas oli. Ma rohkem selline vaikusesober.
-------------------------------------------------------
2003 Shogun Warrior LWB 3.2 Di-D auto full UK spec's
Maakeeli valge mehe naftamootoril Pajeero,pika kerega
Kasutaja avatar
Service
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas Service »

virgo kirjutas:Ehk siis plaan kevade saabudes ja maa sulades paigaldada päikest ja tuult egoistlikult rakendavad seadmed. Ehk keegi omadest tegeleb, tegelenud või kasvõi rakendab....tahaks sõbralikust suust kuuldud märkmeid/vihjeid hoolega kõrva taha kirjutada.
Netiavarused on ammu pea kirjuks ajanud seega puhtalt googeldama ärge sunidge.
Päikest ja muda.
Virgo
Kasutaja HMM.
Firma " Energogen"
ARB, Old Man Emu.
www.offroadservice.ee
virgo
True Off Roader!

Raino21 kirjutas:Tegelen ise päikesekütte paneelide turustamise ja süsteemide paigaldusega. Mis sind rohkem huvitab, kas elektri tootmine v küttesüsteemi toetus päiksega?
Kuna hetkel kogu maja kütte ümberehitus vedelik/põrandaküttesüsteemile siis pigem mõlemad.
Mudas alates 2003.
Kasutaja avatar
Raino21
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Raino21 »

virgo kirjutas:
Raino21 kirjutas:Tegelen ise päikesekütte paneelide turustamise ja süsteemide paigaldusega. Mis sind rohkem huvitab, kas elektri tootmine v küttesüsteemi toetus päiksega?
Kuna hetkel kogu maja kütte ümberehitus vedelik/põrandaküttesüsteemile siis pigem mõlemad.
Siis saan sind täiesti aidata. Helista mulle homme või esmaspäeaval siis saab juba pikemalt ja asjast rääkida. Seni võid kodulehelt asjadega tutvuda: http://www.prino.eu
Jeep Grand Cherokee -97 4.0
Tel. 5186652
http://www.bombus.ee
insener007
Fitting 44"

Postitus Postitas insener007 »

Puhtrahalisest aspektist need värgendused ilmselt veel mõned aastad ära ei tasu.

Kui mina endale täna uut maja ehitaks :

* õhk-õhk soojuspump
* puuküttega ahi

Eks me kõik arvame, et oskame arvutada .. aga mitte seda, mida elekter tulevikus maksab.
Võrgutasude duublisse löömine igatahes praegusel valitsusel küll mitte üle jõu/mõistuse ei käi.
Chero
virgo
True Off Roader!

elmarm kirjutas:Ise korjan juba kuuendat aastat maa seest ja olen küll senini väga rahul.
Maa seest saab sooja, sooja saab edasi konvertida milleks iganes...kuid iga ülekanne vähendab effektiivsust ja mul on lihtsalt perverssne huvi ühe keskmise tuuliku ja paneelisüsteemi utiliseerimiseks + hädad pinnasega.
Praks1 kirjutas:Tuulega on meil see jama,et meil pole seda väga,tähendab on,aga seda siis,kui pole väga voolu vaja,ehk suvel,talvel suht nadi see.
Kui osta plaanid,pannakse umbes aastaks väike ilmajaam sinna kohta,kuhu tahad panna ja saad täpse tasuvuse teada.
Kui paned pane selline nagu auto soendusmootori tiivik,teine teeb hullu müra.
Mina pigem paneks maa ja päike.
Tühjalt ei pauguta, ehk siis kodutöö olen ära teinud. Tuulega on sääne lugu, et erinevatest allikatest infot ammutades -hea oleks min 6m/sek aasta keskmine. Aastat ei pidanud vastu, kuid mõõtmise tulemused ca 10 ku peale näitavad üle selle, küll mitte kordades kuid toeks talvel olematule valgusele ikka...
PS.Maa soojusega on kehvasti...paekivi pinnas, rikutud põhjaveed ja muu jutt vallaviletsusest...ka kõige vähem olen sondeerinud seda varjanti..
matikala kirjutas:Kas soovid energiavorgust eralduda voi lihtsalt "mangida"?

Ma vedasin 80w mono paikesepaneelist juhtmed deepcycle patareisse ning uhendasin kooki led lampide taha. Huvi parast. Tootab siiani. Kasutegurit pole aga lihtsalt meeldis teha.

Uhel,kliendil on maja metsas kuhu kohalik energiavork ei raatsi juhtmeid vedada, nii et onku ehitas omale tuulegeneraatoril ja paikesepaneelidel isikliku energiakeskuse paris vihaste 6v patareidega. Rahaliselt utles,et siiski eelistaks uldist vorku kui saaks kuna see pidamine ja aratasuvus on suht kulukas ja aeganoudev.

Ahjaa, pisikese 200w tuulegeneraatori sattisin kah kunagi aianurka ulesse aga votsin usna pea maha, larmakas oli. Ma rohkem selline vaikusesober.
Mõlemat...Mingil määral iseseisvust ja "mängida" ja võimalikult eralduda.
Kogu maja on uuenduskuuril ledide peale, osalt tarbivuse tõttu, osalt kohaliku alajaama suutmatuse tõttu stabiilset volti pakkuda.Kui kogu jama peale õhtu lõpuks rahaliselt ka mingi edu oleks...see oleks aksepteeritav, kuid hetkel ei ennusta...
Tuulikuid ja labasid on ernievaid, sellepärast ehk karjatasingi abi järele...endal kogemust pole.
Service kirjutas:
Kasutaja HMM.
Firma " Energogen"
Tänud, Panen kirja.

Virgo
Tänud kaasmõtlejatele.
Mudas alates 2003.
virgo
True Off Roader!

insener007 kirjutas:Puhtrahalisest aspektist need värgendused ilmselt veel mõned aastad ära ei tasu.

Kui mina endale täna uut maja ehitaks :

* õhk-õhk soojuspump
* puuküttega ahi

Eks me kõik arvame, et oskame arvutada .. aga mitte seda, mida elekter tulevikus maksab.
Võrgutasude duublisse löömine igatahes praegusel valitsusel küll mitte üle jõu/mõistuse ei käi.
*ÕHk-õhk on seinas..küll mitu aastat vana arktika versioon mis paar aastat nooremate versioonidega jääb grammi võrra häbisse kuid siiski keskmise turul saada olevaga võrreldes pole mingi rämps.
*Pliit läbi 2 seina soojamüüriga.
*Kamin õhkkütte peale ehitatud süsteemiga mis pumbaga jagab sooja kogu majale.
Asi ei ole ainult soojas..mul on mõni hektar mõttetut metsa mis kõlbab vaid kütteks.
Kohaliku vooluvõrgu saamatus ja tahtmatus on pigem name of the game. Tean et suutliku süsteemi eest saaks 10 aastat võrku toetada aga ei soovi lihtsalat enam. Kõrvale ei saa ka jätta puhteestlaslikku kadedusemõtet külas ringi vuhisevat tuulikut vaadatest "tahan kaa".
Mudas alates 2003.
martinkark
Got ARB and Nitrous?

Postitus Postitas martinkark »

Põhjaveesoojus? St pidi vähe erinev olema kui maaküte
mart77
True Off Roader!

Postitus Postitas mart77 »

Küll otseselt ei tegele maakütte paigaldusega, kuid mõned aastad tagasi sai puuritud auke maasoojustennide tarbeks igasugustesse pinnastesse - nii Nõmme liivadesse kui Tabasalu paesse. Süsteem oli mõlemal sama - maapinnalt kuni 1,5m ringist puurisin ca 10 kraadise nurga all väljapoole 15m auke nii 10-15 tk. Konkreetne aukude arv arvestatakse maja pindalast/mahust. Kirves on see külmkapimoodi soojusvaheti (töötab pm nagu tagurpidi külmkapp), hetkel pole hindadest aimugi.
Maaküttekontuuriga, mis jookseb meetri sügavusel, on inimestel probleeme, kuna kipub liigselt maapinda jahutama. Sellest tulenev kehv viljapuude kasv jms. eriti kui pinnasevesi on suhteliselt sügaval (nagu paealadel kipub olema). Samas on pandud maasoojust ka reoveekollektorisse, kus sooja vett on aastaringselt. Hea mõte oleks ka peita jõesängi põhja...

Mart@puhta halukütte peal aga haudub mõtteid päikesepaneelidest
Kasutaja avatar
urmas
unistus kahest 4-pakist kapoti all

Postitus Postitas urmas »

Tuttava juures naabrimehe maad vaadates sulab see hiljem puhtaks küll. Jahutab ikka oluliselt maad. Räägitakse, et mingi pinnasega pidada igikelts tekkima aastatega.
Õhk-õhk minu arvates lihtne ja kiire tasuvusega asi. Lilli pidada naise sõnul vaasis kuivatama. Selline mure siis sellega.
Õhk-vesi oleks hea (tuba soe ja vesi ka) aga pole ju viitsimist tööd teha, et raha selle ehitamiseks teenida.
Tuulega tootmisest rääkides, siis see tiivik ikka suhiseb päris häirivalt.
Snegurochka ex.
Authorities require that a person be gone 48 hours before they`re consodired missing (longer, if they drive a Jeep)
Uued tuuled....IF IT DOES NOT BREAK, IT'S TRIALJIMNY.
traatjalg
Fitting 38"

Postitus Postitas traatjalg »

Jões olevat toru olen näinud,peremees ise nende gaasidega seal midagi majandas ja vahetas seda edasi tagasi.Mingi aeg oli torude ümer jää,kui nüüd ei eksi siis suvel :shock: Praegu igatahes süsteem toimib väga hästi.Kui keegi siin päikesepaneele pakub 12,24 volti siis võib privasse pakkuda. Selliseid http://www.xn--pikesepaneelid-5hb.ee/ep ... sepaneelid
Vasta

Mine “Bizniz”