Ei suuda otsustada kas LSD või Lock Right

Postid, mis kuhugi mujale ei sobi.

Moderaator: Moderators

Kasutaja avatar
Werner
Mudder

Ei suuda otsustada kas LSD või Lock Right

Postitus Postitas Werner »

Masinaks siis Cherokee 4.0. Ei suuda otsustada kas paigaldada uued LSD kettad või hoopis Lock Right. Lock Right on hetkel nagu südamelähedasem. Samas vahel on vaja ka linnas sõita siis oleks LSD rehvisäästlikum. Rääkige, mis arvate.
Sillaks siis Dana 35
Manused
Chero.jpg
Chero.jpg (62.42 KiB) Vaadatud 4810 korda
Kasutaja avatar
vanapagan
Fitting 38"

Re: Ei suuda otsustada kas LSD või Lock Right

Postitus Postitas vanapagan »

LSD lased kohe laiali kui kuhugi sügavamale sisse jääd.
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Postitus Postitas laqkaraza »

Lcoright on pikemas perspektiivis tookindlam ja lollikindlam - vahemaltvlaheb sild lukku vajadusel
Pilt
Kasutaja avatar
Movistar
Teel kaaluta olekusse

Postitus Postitas Movistar »

vanapagan kirjutas:LSD lased kohe laiali kui kuhugi sügavamale sisse jääd.
Äkki täpsustad,et misasi seal laiali peaks minema ?
HM Racing Team
Kasutaja avatar
Maaks
Rock Crawler

Postitus Postitas Maaks »

Werner kirjutas:Samas vahel on vaja ka linnas sõita siis oleks LSD rehvisäästlikum.
Kuidas see LSD rehvisäästlikum oleks, või mida sa sellega üldse mõtlesid?
Ma ise arvaks, et avatud olekus lukk on "säästlikum", kuna laseb kurvides kummalgi rattal omasoodu pöörelda.
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

LockRight nüüd küll miski kurvikiiruse lukk pole. Enamalt jaolt on "harva asfaldil sõitmine" igapäevane tegevus. Seega ole LS-iga rahul.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
Werner
Mudder

Hakkan Lock Righti kasuks otsustama. Kas keegi teab kuidas käitub sellne lukk juhul kui on vaja kiiresti kaheksa tiiru ümber laternaposti teha? Ja kui foori tagant lobjakaga kiirstart teha, kas siis hakkab tagumikku väga ära vedama?

Ja kas tellida USA-st või on kohapeal ka saadaval neid? Ehk on kellelgi tagasild üle kus see sees juba?

Aga missuguseid eeliseid on ja kas on LSD-l maastikul LockRighti ees?
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Werner kirjutas:Hakkan Lock Righti kasuks otsustama. Kas keegi teab kuidas käitub sellne lukk juhul kui on vaja kiiresti kaheksa tiiru ümber laternaposti teha? Ja kui foori tagant lobjakaga kiirstart teha, kas siis hakkab tagumikku väga ära vedama?

Ja kas tellida USA-st või on kohapeal ka saadaval neid? Ehk on kellelgi tagasild üle kus see sees juba?

Aga missuguseid eeliseid on ja kas on LSD-l maastikul LockRighti ees?
Lockright on silla lukk - ehk siis kui see rakendub antakse kogu tulev mootori jõud võrdselt mõlemale rattale ja koguaeg.

LSD aga "paindub" läbi ja sa ei tea mitte kunagi kui palju - kui nt jääd üle poolega kinni siis täoliselt LDS ei pruugi sind aidata, kuna kinni oleva ratta haardumine on nii hea, et LSD ei suuda vedada kinni olevat ratast. Lockright'iga seda muret ei ole, sest tema veab koguaeg ja mõlemat ratast ning tal pole võimalik "läbi painduda".

Mis puutub täisgaasil lobjaka peal startimisse siis jah, võib sul auto tagumik minna lappama. Aga samas läheks ta niikuinii kui haardumine on mõlemil rattal võrdne ja differ on lahtine. Ja vaevalt sa paugutad suure lobjakaga ainult tagaveoga.
Pilt
Kasutaja avatar
Werner
Mudder

Aga Lock Right ei vea ju kogu aeg. Mingil määral lubab ta ju rataste erinevat pöörlemist. Või olen ma valesti aru saanud? Kui nii siis ma keevitan silla tuugalt kokku? Aga päris nii see ju pole.
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Werner kirjutas:Aga Lock Right ei vea ju kogu aeg. Mingil määral lubab ta ju rataste erinevat pöörlemist. Või olen ma valesti aru saanud? Kui nii siis ma keevitan silla tuugalt kokku? Aga päris nii see ju pole.
Sild läheb lukku, kui veovõllid hakkavad erinevate kiirustega liikuma. Otsi googlest, saad rohkem infot

Pilt
Pilt
Kasutaja avatar
Werner
Mudder

Pool tänast ööd tegelesin googeldamise ja Youtubega. Lihtsalt 100% lukk kõlab, et ongi kohe 100% (tööl kodus ja puhkehetkel)

Lukk pea olema kindel. Kõige parem oleks muidugi mehhaaniline lülitatav lukk. Siis pole küsimust kas on lukk või ei ole.
LSD on nagu kunagine kontroll lukk. Ees ta on ja lukus ka aga...
Lock Right nagu ma aru saan on Vedu taga Lukus vedu pole ei ole lukus.
Kasutaja avatar
laqkaraza
Fitting 38"
Kontakt:

Werner kirjutas:... Lihtsalt 100% lukk kõlab, et ongi kohe 100% (tööl kodus ja puhkehetkel)
Aga mida sul vaja on? Alusta sellest.

Lockright läheb lukku, kui üks ratas nö kraapima hakkab, teoorias võib minna lukku manööverdamisel. Aga kui on mõlemal rattal võrdne vedu, siis ta ei ole lukus - sõltumata sellest kas vedu on peal või mitte.

Mis asi on LSD? Limited Slip Diferencial ehk piiratud libisemisega differ - see veab kaasa aga ei ole kunagi lukus.

Võibolla peaksid hoopis ARB lukkusid vaatama, siis saad neid ise oma suva ja tahtmise järgmi lukku panna.

Kui ma omale kunagi uurisin, siis lockright oleks maksnud 10KEEK ja ARB 15KEEK.
Pilt
Kasutaja avatar
uputaja
I live off from the mud

Postitus Postitas uputaja »

Pigem jäta LS ja investeeri vintsi/rehvidesse. Tulemus saab hooga parem, sest 4.0 kompenseerib nii mõnegi puudujäägi.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
Kasutaja avatar
Werner
Mudder

Rehvid on 31 Insaturbo Saharad. Hetkel veljed liivapritsis ja värvimises. Vintsikarpi hakkan keevitama siis kui lumi läinud on (töökoja osas olen kodutu).
Kasutaja avatar
erik
Aktiivne Pikendus

Postitus Postitas erik »

Kui sul on hetkel sees LSD, siis on sul vaja lisaks Lock Right lukule endale, avatud difri korpust (junn, millele kinnitub taldrik ja kus sees on sateliidid), koos sellega tuleb teha ka hambumise sättimise töö ja muud sellega kaansevad lõbud. LR lukk on minu kogemustest lähtuvalt ainult metsamasina teema.
Täpsustusena rakendub see lukk kohe, kui kardaani pöördemoment erineb veovõllide omast. Ehk kiirendamisel ja aeglustamisel on see differ lukus. Millist mugavust see kaasa toob, võid juba ette kujutada.
Asju ehitatakse korralikult ja teemasse lähenetakse süviti!

Erik Metsis, Mudanägu aastast 1999.
Suletud

Mine “Ajaviide ja muidu huvitav jutt”