Titaani keevitamine
Moderaatorid: jr, Veiko, erik, Moderators
-
- Got ARB and Nitrous?
Titaani keevitamine
Ehk oleks vaja panna titaanist traadijupp otsapidi terasdetaili peale nö püsti seisma siis. On selline asi võimalik?
Re: Titaani keevitamine
Liimi kinni.
Keevitamise teel pole see minuteada võimalik.
Kui siis läbi tricladi ainult. Iseasi kas seda titaan-teras versioonis toodetakse.
Terase-alumiiniumi kokkukeevitamiseks oleme seda kasutanud.

Keevitamise teel pole see minuteada võimalik.
Kui siis läbi tricladi ainult. Iseasi kas seda titaan-teras versioonis toodetakse.
Terase-alumiiniumi kokkukeevitamiseks oleme seda kasutanud.
HM Racing Team
-
- Got ARB and Nitrous?
kinni ei saa liimida, kuna see pull peab elektrit juhtima.
mis tähendab tricladi? Guugel annab mulle selle peale üksnes mingite koleloomade pilte...
mis tähendab tricladi? Guugel annab mulle selle peale üksnes mingite koleloomade pilte...

http://dawhois.com/site/triclad.com.htmlmartinkark kirjutas:kinni ei saa liimida, kuna see pull peab elektrit juhtima.
Me oleme kõik võhikud,ainult erinevates valdkondades.
-
- Got ARB and Nitrous?
see on nagu mingi keemiline metall? ja pärast keevitad ääred üle vms? On sellel Eestis miskine edasimüüa ka?
Eestist ei saa .
Ma muidugi ei saa aru milleks on nii erinevaid materjale vaja liita?
Pane terastraat terasdetaili peale või vastupidi ja mure murtud.
Või puuri terasdetaili ava ja pista titaantraat sisse
Paremat lahendust pole,sest selliseid materjale ei liideta omavahel läbi keevise .
Ma muidugi ei saa aru milleks on nii erinevaid materjale vaja liita?
Pane terastraat terasdetaili peale või vastupidi ja mure murtud.
Või puuri terasdetaili ava ja pista titaantraat sisse

Paremat lahendust pole,sest selliseid materjale ei liideta omavahel läbi keevise .
HM Racing Team
-
- Got ARB and Nitrous?
netis räägivad küll et tig ja plahvatuskeevitus, iseasi mismoodi see plahvatuskeevitus täpselt välja näeb.
Neist tulevad ühed rakised. Mul takoiseid hujoobeneid vaja mitusada. Ainus variant on siis titaanist üleni teha, mis läheb liialt kalliks. Puurida mingi 1mm puuriga umbes 8mm sügavusi auke mitusada, pole ka väga variant ma arvan. Lihtsalt küsin et kas keegi on proovinud äkki midagi teha. Malmi ka väga ei keevitata nagu terast, aga kui kiirelt vaja mingi pisike asi kinni si--uda, siis ikka proovid, ja jääb pidama ka ju. Seda enam et mulle sinna traadiotsa mingit rämedat koormust ei tule st vb mingi 100-150gr per traat
Neist tulevad ühed rakised. Mul takoiseid hujoobeneid vaja mitusada. Ainus variant on siis titaanist üleni teha, mis läheb liialt kalliks. Puurida mingi 1mm puuriga umbes 8mm sügavusi auke mitusada, pole ka väga variant ma arvan. Lihtsalt küsin et kas keegi on proovinud äkki midagi teha. Malmi ka väga ei keevitata nagu terast, aga kui kiirelt vaja mingi pisike asi kinni si--uda, siis ikka proovid, ja jääb pidama ka ju. Seda enam et mulle sinna traadiotsa mingit rämedat koormust ei tule st vb mingi 100-150gr per traat
Titaani saab keevitada argooni keskonnas
igasugused metallitööd
pesitsen Tallinnas
+372 5149764 Margus
http://www.3dmetall.ee
pesitsen Tallinnas
+372 5149764 Margus
http://www.3dmetall.ee
Titaani oleme roostevabaga kokku küll keevitanud aga musta metalliga pole proovinud. Kui tahad võime proovida. Isegi vaske saab roostevabaga kokku keevitada. Kui huvi helista 56470870 Juhan.
-
- Got ARB and Nitrous?
juss, mismoodi keevitasite? Tigiga? argooniga?
Üks võimalus on joota.On selline raamat nagu Jootmistööd,välja antud 1982.aastal.Siin kirjeldab päris pikalt titaani jootmist.
Tsiteerin ühte lõiku:titaani jootmiseks titaaniga või teiste metallidega annab häid tulemusi puhas hõbejoodis või hõbejoodised mangaani või alumiiniumiga.Muidugi on siin tarka juttu veel ja veel.Aga ja teised keevitustarvikute müüjad ehk müüvad valmis vardaid eri materjalidele?
Tsiteerin ühte lõiku:titaani jootmiseks titaaniga või teiste metallidega annab häid tulemusi puhas hõbejoodis või hõbejoodised mangaani või alumiiniumiga.Muidugi on siin tarka juttu veel ja veel.Aga ja teised keevitustarvikute müüjad ehk müüvad valmis vardaid eri materjalidele?
martinkark kirjutas:juss, mismoodi keevitasite? Tigiga? argooniga?
tig ja gaasiks argoon.
Ma pakuks lahenduseks hoopis kõvajoodist. Hõbetraati olen vist kilomeetri ära jootnud, väikese harjutamisega tuleb päris kena.
1. puhastad pinnad oksiidist, joodetava ala piirad ära musta markeriga. Joodis ei lähe üle markerijoone.
2. Ma olen jootnud Soldaflux Z pastaga. Selle määrid peale ja kuivatad ära, kas lihtsalt seistes või siis läbematutel leegiga
3. Jootmise üks edu saladus on selles, et seda tuleb teha kähku ja otsustavalt, siis ei kärssa pasta ära. Erineva mahuga detailide kuumutamisel tuleb eelkõige kuuma anda massiivsemale. Leeki ei tohi ühte kohta seisma jääda, jällegi kõrvetab pasta ära.
1. puhastad pinnad oksiidist, joodetava ala piirad ära musta markeriga. Joodis ei lähe üle markerijoone.
2. Ma olen jootnud Soldaflux Z pastaga. Selle määrid peale ja kuivatad ära, kas lihtsalt seistes või siis läbematutel leegiga
3. Jootmise üks edu saladus on selles, et seda tuleb teha kähku ja otsustavalt, siis ei kärssa pasta ära. Erineva mahuga detailide kuumutamisel tuleb eelkõige kuuma anda massiivsemale. Leeki ei tohi ühte kohta seisma jääda, jällegi kõrvetab pasta ära.
-
- Got ARB and Nitrous?
Ise pole proovinud, aga sõber kellel tig ja argoon olemas oli, proovis keevitada, tema hakkama ei saanud. Olevat rabedaks läinud vms. Jootmine...ma ei tea, mul neid detaile oleks vaja 90 tk esialgu 

Rabedaks läheb ta sellepärast,et kaitsegaas puudulik.Titaani keevitamisel peab kaitsegaas jooksma peale ka õmbluse teisele poole,et välistada igasugune hapniku juurdepääs. Kui keevitada torusid,siis peab argoon olema ka seespool toru jne.
Üldjuhul keevitatakse väiksed detailid argoonkambris,et oleks parim tulemus.
Üldjuhul keevitatakse väiksed detailid argoonkambris,et oleks parim tulemus.
HM Racing Team