Valvoline MaxLife® und õlisurve
Moderaatorid: jr, Maasturid, margus4x4ee, boob, Stupiduser, Veiko, hulkur, kala, ennukas, Daniel, erik, Moderators
- kalleo
- Rock Crawler
Valvoline MaxLife® und õlisurve
Tere hea rahvas!
Kas meie hulgas on mootoriõli Valvoline Maxlife 10W40 kasutajaid? Väidetavalt peaks nimet õli olema mõeldud vanematele mootoritele ja sellise omadusega, et teeb tihendid tihedamaks. Ehk siis vähendab lekkeid. Kurat teab mis moodi. Tegelt iseenesest vajadust sellise õli järele ei olnud küll mingit.
Nimelt tegin Cherokeel õlivahetuse ja jälgisin õlisurvet. Vana õli (Sunoco poolsünt 10W40) juures näitas Chero õlirõhu näidik vertikaali, ehk siis täpselt keskel, number "3" juures igal mootori temperatuuril ja pöördel. Vahetasin õli (poolsünt Valvoline MaxLife 10W40) ja filtri ning peale seda õlisurve suurenes 1/8 võrra!!! Seier asub nüüd circa 5/8 peal iga temperatuuri ja pöörde juures. Kusjuure, vana õli oli ikka väga vana. See fakt tekitab minus segadust. Kogemus juba Žigulli aegadest, (uue õliga süttis tühikäigul õlituli) et uue õli puhul on õlirõhk alguses pisut madalam, sest õli ja filter ju puhtad. Foobia selline, et kui MaxLife oskab lekkeid vähendada, siis ehk suudab ta ka õlifilti umbe ajada...? Hetkel on mul küll selline tunne, et MaxLife jätta "mootoripesuks" ja asendada veel enne talve "tavalise" 10W40 õliga.
Palun kas keegi kommenteeriks minu (vigast) mõttekäiku või jagaks oma MaxLife'i kasutamise kogemust?
Suured tänud kõigile,
K.
Kas meie hulgas on mootoriõli Valvoline Maxlife 10W40 kasutajaid? Väidetavalt peaks nimet õli olema mõeldud vanematele mootoritele ja sellise omadusega, et teeb tihendid tihedamaks. Ehk siis vähendab lekkeid. Kurat teab mis moodi. Tegelt iseenesest vajadust sellise õli järele ei olnud küll mingit.
Nimelt tegin Cherokeel õlivahetuse ja jälgisin õlisurvet. Vana õli (Sunoco poolsünt 10W40) juures näitas Chero õlirõhu näidik vertikaali, ehk siis täpselt keskel, number "3" juures igal mootori temperatuuril ja pöördel. Vahetasin õli (poolsünt Valvoline MaxLife 10W40) ja filtri ning peale seda õlisurve suurenes 1/8 võrra!!! Seier asub nüüd circa 5/8 peal iga temperatuuri ja pöörde juures. Kusjuure, vana õli oli ikka väga vana. See fakt tekitab minus segadust. Kogemus juba Žigulli aegadest, (uue õliga süttis tühikäigul õlituli) et uue õli puhul on õlirõhk alguses pisut madalam, sest õli ja filter ju puhtad. Foobia selline, et kui MaxLife oskab lekkeid vähendada, siis ehk suudab ta ka õlifilti umbe ajada...? Hetkel on mul küll selline tunne, et MaxLife jätta "mootoripesuks" ja asendada veel enne talve "tavalise" 10W40 õliga.
Palun kas keegi kommenteeriks minu (vigast) mõttekäiku või jagaks oma MaxLife'i kasutamise kogemust?
Suured tänud kõigile,
K.
2XJ - Parem midagi mitte teha, kui teha mitte midagi...
- uputaja
- I live off from the mud
Re: Valvoline MaxLife® und õlisurve
See täitsa norm nähtus, mingite sadade kilode pärast on jälle "normis" Kasutasin sama õli mõlemas Cheros.
Asjas sees 2005. Sügissõidust.
-
Krooniline
- Rock Crawler
Pigem mõjutab ka uus õlifilter. Kui mootor seest sitane, siis varsti olirõhk jälle maas. Ise vahetasin ükskord 3x õli tsükli jooksul filtrit, kuni sain rõhu stabiilseks. Ehk uus õli pesi liiga kiiresti sisemust puhtaks ja filtrit oli odavam vahetada 
Lekkeid vähendab ta kummitihendeid pehmemaks muutes. Nagu need õlilisandidki. Ei aja need midagi umbe. Enamasti lekib vändasimmer ka umbes sama rõõmsalt edasi
Papptihendeid jms kraami ei tihenda.
Mul grändil sama teema, et seier pärast vahetust grammi jagu enam erekteerund. Valvoline 5w30 täissündiga siis.
Mul grändil sama teema, et seier pärast vahetust grammi jagu enam erekteerund. Valvoline 5w30 täissündiga siis.
- TTUUL
- Got ARB and Nitrous?
Kevadel vahetasin tundmatu õli MaxLife 10W40-ga. Kui enne vahetust vända tagumine simmer kergelt märgas karteri põhja, siis mingi aeg peale õli vahetust algasid kerged tilkumised. Lisaks esimene simmer alustas märgamist.
XJ ´91, 136KW AMC242, AW4, NP 242, ..... EX
ZJ ´95, 135KW AMC242+LPG II, 42RE, NP 242, .....
Tahoe ´98, 190KW Vortec 5700 L31,4L60-E , NVG246, .....
ZJ ´96, 131KW AMC242, 42RE, NP 242, ..... teatri seades. M: 1500.- katkine
WJ´04 Overland 190 KW täiesti teatri seades
ZJ ´95, 135KW AMC242+LPG II, 42RE, NP 242, .....
Tahoe ´98, 190KW Vortec 5700 L31,4L60-E , NVG246, .....
ZJ ´96, 131KW AMC242, 42RE, NP 242, ..... teatri seades. M: 1500.- katkine
WJ´04 Overland 190 KW täiesti teatri seades
- kalleo
- Rock Crawler
Kummaline, siinkandis toimib asi just vastupidi. Üle paarisaja sõidet ja õlikell liigub aeglaselt hoopis ülespoole. Kõigub pisut ja läheneb juba ¾ kanti. Lihtsast õlivahetusest ei tohiks ju niisuurt vahet varasemaga olla. Ainus märk mis veel meenub on see, et uus õlifilter miski 2 cm madalam oli kui vana (kirjade järgi usa värk). Peab vist õlipoes ikka ära käima. Ja mootoripesuga ka arvestama...uputaja kirjutas:See täitsa norm nähtus, mingite sadade kilode pärast on jälle "normis" Kasutasin sama õli mõlemas Cheros.
Või misasi veel liigset õlirõhku võib tekitada?
Vaata, kas lihtsalt süüdet sisse keerates kell on nullis, või näitab juba midagi. Kui andur tuksi läheb, siis toimub sarnane protsess.
- kalleo
- Rock Crawler
Öö seisnud- seier ¼ ja ½ vahel. Süüde sisse- "peaaegu" null ehk kriipsu võrra kõrgemal. Käima- kohe ½ ja ¾ vahele. Raske uskuda et õlisoristamise käigus anduriga miskit juhtus. Aga kui aega saan siis eks peab andurit vist uurima jah.FlammablE kirjutas:Vaata, kas lihtsalt süüdet sisse keerates kell on nullis, või näitab juba midagi. Kui andur tuksi läheb, siis toimub sarnane protsess.
Ma arvan, et suurenemine tuleb ikka õli omadustest. Mul on peale õli ja filtri vahetust õli surve üldse ära kadunud. Külmalt veel on mingi, aga soojalt viskab tule 1000 pöörde juures juba põlema
Hetkel ei ole veel otsustanud, kuidas probleemi lahendada.
Exid:Frontera´95, Blazer´97,Ranger´03,Pajero´93,Galloper´98,Ranger´08, XC90´03
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
Hetkel Isuzu Trooper ja RX400h
- tuningman
- I live off from the mud
igiliikur kirjutas:Ma arvan, et suurenemine tuleb ikka õli omadustest. Mul on peale õli ja filtri vahetust õli surve üldse ära kadunud. Külmalt veel on mingi, aga soojalt viskab tule 1000 pöörde juures juba põlemaHetkel ei ole veel otsustanud, kuidas probleemi lahendada.
kui sa isuzust räägid, siis mul 2,2td mootor peale õlivahetust "kotti jooksiski" Sai võibolla 7km sõita. Ueks õliks oli texaco TDX e.10w-40. Hakkas ka algul tuld vilgutama ja mingil hetkel lihtsalt paugust põles kui vähe stangeni lumes kinni olin ja "turvast" andsin. Nüüd võtsin mootori lõpuks laiali kah. Raam saaled olid otsas. Vänt ise ok. aga kinni jooksid hoopis silindrites kolvid. vana õliga pole ei tuli vilkunud ega midagi.
Ah ja niipalju veel, et kui ma oma 2,2B-le kaant ei leia võin alumise poole sulle müüa.väntvõll on minu teda uus. uued saaled, nii raamid kui kepsud ja uued kolvid-rõngad. kui huvitab võin kasutaja marauder-i käest ule küsida. õlisurve oli väga hea.
Ingmar 56328868
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016
Tooperi kasutatud varuosad.
Mad Toy 2016