GC 3.1TD suur kütusekulu

Moderaatorid: jr, vtl, Moderators

Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

GC 3.1TD suur kütusekulu

Postitus Postitas Genka »

Mure selline, et kahtlaselt palju kulub kütust... Masuudipressilt ootaks vähe väiksemat numbrit. Kuna kompu ei tööta, ei oska täpset numbrit öelda, aga arvutuse võib teha järgnevalt. Panin hommikul auto käima, lasin käia üks pool tundi maja ees (väljas oli -25 ja auto oli mitu päeva seisnud), kütusenäidik näitas natuke rohkem kui veerand paaki. Sõitsin Jürist Mustamäele, tiirutasin seal natuke ja tulin Jürisse tagasi, enne koju jõudmist läks kütusetuluke põlema... Sõitu oli kokku max 70 kilti... Veerand paaki peaks olema ca. 20 liitrit... seega üle 20 liitri sajale??? Samas mootor töötab ilusti (minu kõrva ja silma järgi), ise väga raske jalaga pole... Ideid?
Grand Cherokee 3.1TD Laredo 2000.
My Jeep won a war, while your Honda mowed my lawn!
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

Re: GC 3.1TD suur kütusekulu

See paha ka veel, et temperatuuri seier sooja mootoriga ei tõuse üle 72-73 kraadi. Termostaat kutu? Iseenesest salongi kuuma õhku ei puhu ka, leiget pigem... termostaat lahti ja sellest selline kulu?
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Ma ei tea kui palju on kellelegi palju, kuid praeguste (küll juba möödunute) hiigel külmadega (öösiti oli mul -32..-33C), mis kestsid meil L-Eestis mitu päeva järjest lausa, olen enda LC-l saanud ka kuluks ca. 20 km/h. keskmise kiiruse juures 17,8..18,3 (tankimisest-tankimiseni). Selle sees siis hommikuti ca. tund aega kohapeal (power heating nupp sees) soendamist + linnasõitu + metsateedel sigadele vilja viimist :wink: (kokku käis auto seisma jätmata umbes 5..6 tundi) 8)
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

Mulle on auto ostust saati tundunud, et ta rüüpab palju. Aga kuna poole omanud täisveolist autot ja sel mootoril töömahtu ka palju, siis olen end rahustanud, et nii peabki. Praegu aga igasuguseid andmeid ja infot lugedes, siis räägitakse kulust maanteel alla 8 liitri ja linnas kuni 14-15 normaalse sõiduga... Minu puhul on need numbrid aga märg unistus. Maanteel kisub juba sinna 15 kanti. Sai üks venemaa tripp tehtud, kokku 2000 km, täpselt ei arvutanud, aga tagantjärgi mõeldes oligi kulu 14-15 liitirit keskmiselt. Kusjuures, 90% maantesõitu.
kadjakas2000
Rock Crawler

Postitus Postitas kadjakas2000 »

Aga sa tee üks täpne mõõtmine, palju võtab. Pane pilgeni täis ja asjata nt 300km kuskil ringi nv-l. Seejärel uuesti tanklasse ja vaata, palju sisse läheb. Võibolla polegi midagi hirmsat.
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

Mu "tankla" peaks nädalalõpuks venemaalt tagasi naasma, siis võib ühe tiiru teha ümber eesti, eks siis vaatab, palju kulub täpselt. Aga sellegipoolest on oodatud ideed ja arvamused teistelt paadiankru omanikelt. :lol:
Kasutaja avatar
crimson
Mudder

Postitus Postitas crimson »

Ja nagu me teame,kaob see viimane veerand paagist tunduvalt kiiremini kui täispaagist kolmveerandini(näidiku järgi) nii et nii ei saa sa miskit kulu arvestada! Proovi nagu kadjakas soovitas ja saad tõe teada!
Jeep Grand Cherokee LX 5,9L 177kw
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

Tule meelde, et peale auto ostu tankisin, tuluke põles, sisse mahtus 72 liitrit. Sõitsin selle rõõmsalt maha, kuni tuluke jälle süttis. GPS järgi olin sõitnud 480 km. mis teeb keskmiseks 15L/100km. Sõite oli umbes 50/50 suhtega linna ja maantee.
Aga eks teen uue mõõtmise ja seekord justnimelt maanteel.
MeelisV
Fitting 38"

Postitus Postitas MeelisV »

tulukese järgi ei saa mõõta
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

Ega ta eriline täppismõõtmine pole jah :oops: Praegu näiteks tankisin kurguni täis ja ajasin linnas asju, ca.100km, seier liikus heal juhul 1mm allapoole... Varem liikus kuidagi kiiremini, vähemalt ühe "kriipsu" võrra, sellise sõidu peale. :shock: äkki paneb näidik üldse segast ja mina mõtlen ülejäänud luulud ise juurde? Ühesõnaga, nädalavahetusel teen vähe paremad mõõtmised.
Kasutaja avatar
Genka
Got ARB and Nitrous?

TiitR kirjutas:olen enda LC-l saanud ka kuluks ca. 20 km/h. keskmise kiiruse juures 17,8..18,3 (tankimisest-tankimiseni). Selle sees siis hommikuti ca. tund aega kohapeal (power heating nupp sees) soendamist + linnasõitu + metsateedel sigadele vilja viimist :wink: (kokku käis auto seisma jätmata umbes 5..6 tundi) 8)
Sa vist vaatasid keskmist kulu kompuutri järgi? Kui jah, siis see kohapeal tund aega soojendamine muudab selle näidu päris kiirest suureks. Ta peaks seda keskmist kulu arvutama läbi liikumiskiiruse ja hetkekulu, samas kui liikumist ei toimu ja kulu olemas, siis läheb keskmine lakke.
Kasutaja avatar
Occassion
Got ARB and Nitrous?
Kontakt:

Postitus Postitas Occassion »

Omal on sama mootoriga masin. Ning sinu rahustamiseks olgu öeldud, et see on täitsa normaalne. Vaata õige mis kraadid õues on ja mõtle kaasa natuke. Kui ikka on nii külm kui siin viimastel nädalatel on olnud siis on see täitsa normaalne kütuse kulu. Proovi veel midagi konksu otsas ka tirida siis saad alles õige maitse suhu. Ühesõnaga peale külmapühasid läheb kõik taas normaalseks. Muideks kas sul radika ette ka midagi pandud on? Miski papp või asi, et mootor liialt maha ei jahtuks kiiremal sõidul külma ilmaga. Tänapäeva diislid liialt palju enam niisama soojust ei anna kui vanasti. Ehk kõik ressurss läheb käiku ja suurt midagi üle ei jäägi.
My Other Car Is a TANK!
GSM +3725113176
Kasutaja avatar
TiitR
I live off from the mud

Postitus Postitas TiitR »

Genka kirjutas:
TiitR kirjutas:olen enda LC-l saanud ka kuluks ca. 20 km/h. keskmise kiiruse juures 17,8..18,3 (tankimisest-tankimiseni). Selle sees siis hommikuti ca. tund aega kohapeal (power heating nupp sees) soendamist + linnasõitu + metsateedel sigadele vilja viimist :wink: (kokku käis auto seisma jätmata umbes 5..6 tundi) 8)
Sa vist vaatasid keskmist kulu kompuutri järgi? Kui jah, siis see kohapeal tund aega soojendamine muudab selle näidu päris kiirest suureks. Ta peaks seda keskmist kulu arvutama läbi liikumiskiiruse ja hetkekulu, samas kui liikumist ei toimu ja kulu olemas, siis läheb keskmine lakke.
Väljendasin end valesti - keskmise kulu vaatasin tõesti kompust, kuid kütusekulu ikka tankimisest - tankimiseni. Ma muid numbreid seal eriti ei usu (muide, kompu näitas kuluks 17,1 L :wink: ).
P.S täna näiteks tankisin uuesti ja kulu viimati tankimisest juba 14,6 (80% linn, aga metsa pole ka paar päeva saanud ja temp. õues -12...-14C).
Kasutaja avatar
Ax
True Off Roader!

Postitus Postitas Ax »

Talveperioodil rüüpab minu paadimootor samuti oluliselt rohkem kütet. Suvel on see-eest lõbusam, saab alla 10 L keskmise kätte.
Paagi seier on naljakas jah, kui paak silmini täis siis saab päris pikalt sõita enne kui ennast liigutama hakkab. Kuid kui alla poole näitama hakkab siis kukub silmnähtavalt.
Takkajärgi tarkus on täppisteadus.
OTU
Mudder

Postitus Postitas OTU »

Genka kirjutas:Tule meelde, et peale auto ostu tankisin, tuluke põles, sisse mahtus 72 liitrit. Sõitsin selle rõõmsalt maha, kuni tuluke jälle süttis. GPS järgi olin sõitnud 480 km. mis teeb keskmiseks 15L/100km. Sõite oli umbes 50/50 suhtega linna ja maantee.
Aga eks teen uue mõõtmise ja seekord justnimelt maanteel.
See 15l/100km (50/50) on talvel täitsa reaalne, endal oli 14,3l/100km kuna linna sõitu vähem ja kuskil külmaga -20 oli mul trassil sõites kuskil esimesed 20minutit kütuse kulu 12-13l/100km. Ja seieri näidu koht nii palju et kui juba alla poole paagi näitab läheb see seier kolinal alla, algul endal ka (koguaeg seda kompu jääki ei viitsind vaadat) pool paaki kütus saab sõita küll veel ja mingi aja pärast juba seier peaaegu nullis ja tuluke põleb.
Suvel jäi see kulu sinna 11l/100km.
Aga mis ma tähele panin et, kui trassil sõita seal 90-100 on keskelt läbi 10l keskmine ,aga kui linna saad ja ühtlaselt 50-60 tiksud siis 5-6 l võttis
Vasta

Mine “Chrysler / Jeep / Wrangler”